hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kristiaan (Gast)

Hallo iedereen even een update over spike en zijn vooruitgang  Een tijdje geleden had ik geschreven over de vele slechte gewoontes die hij heeft  Met veel oefenen de laatste dagen beginnen we enorme vooruitgang te zien  Doormiddel van een gedragstherapeut zijn we te weten gekomen dat spike zit met veel dominante trekken maar tegelijker tijd is hij dan ook weer wat onzeker snapte er niks van maar klinkt als je er even bij nadenkt wel logisch    Wij dachten dat die zat met angst voor andere honden of agressie maar blijkt dat hij zit met voorlopig nog te veel enthousiasme maar dat gepaard met de dominantie kan dat dan wel lijden tot agressie    Dus nu we weten dat hij geen gevaar vormt voor andere honden naar de hondenschool vandaag eerste dag veel trekken en sleuren even kennismaken met al dat gezelschap  Er waren goede ontmoetingen en minder goede  Geweldig gevoel dat hij ooit gewoon met andere honden gaat kunne omgaan alleszins dat hopen we toch    Ze werken daar ook met een strop touw weet nog niet wat ik ervan moet vinden  Het leek wel oké maar heb er toch een raar gevoel bij  Ze zeiden ook dat we wat ruwwer mochten trekken aan het touw en ook wat ruwwer moeste corrigeren alweer heb er soms een raar gevoel bij maarja het lijkt enorm te werken  Ik vroeg me natuurlijk af of al dat heftig gedoe wel gepast is   Waar trek je de grens ( logisch dat er niet word geslaan ofzo)    

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Persoonlijk geef ik niet de voorkeur aan deze methode. Als ik jou was zou ik eerst eens een aantal andere hondenscholen bekijken, die bijvoorbeeld positievere methodes gebruiken, dan kan je uiteindelijk zelf alsnog kiezen wat je iets vind.

Waar woon je ergens?

honden page profiel kristiaan liebens kristiaan liebens

honden foto van kristiaan liebens

Ja dat lijkt me ook een goed idee om nog wat verder te kijken 

Ik woon in Hasselt provincie Limburg België 

En hoe zouden ze dan anders te werk moeten gaan volgens jou? 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ja dat lijkt me ook een goed idee om nog wat verder te kijken 

Ik woon in Hasselt provincie Limburg België 

En hoe zouden ze dan anders te werk moeten gaan volgens jou?  "

 




Op een moderne manier ;-) en zonder al dat gesjor en getrek met sliplijnen.

Zoek maar eens wat info over de dominantie theorie en over dominantie in het algemeen. Monique Bladder heeft goede artikelen geschreven over dit onderwerp. Het woord Dominantie word door veel mensen verkeerd gebruikt. Alsof de hond hele dagen er op uit is om maar boven de baas uit te stijgen en iedereen en alles de baas te spelen..

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

hmmmmm de manier die je nu aangeleert krijgt en de visie op hondengedrag... is niet de weg. 

 

Waarschijnlijk heb je een heel onzekere hond. Onzekerheid (milde vorm van angst) moet niet de kop in gedrukt worden, maar je hond moet leren dat hij op zijn baas kan vertrouwen.

 

Ik raad je aan een andere methode te zoeken en de hondenschool te laten voor wat ze is.

 

Het enige probleem is dat de scholen nogal schaars zijn daar.

 

In westerlo zit er een positieve school (heel klein, pas opgestart vorig jaar), die werken met de juiste insteek, maar ik weet niet hoeveel ervaring ze hebben.

 

Maar in Koningslust net over de Nederlandse grens zit deze school.

http://www.calmingsigns.nl/

Ik ben er van overtuigd dat ze je meer kunnen bijbrengen op 4 lessen (in kleine groepen of prive) dan je huidige school zal kunnen op een aantal jaar.

honden page profiel --

Mijn complimenten dat je kritisch kijkt naar de aanpak van je hondenschool. Genoeg mensen die het maar doen want "ze zullen drvoor geleerd hebben."

In mijn ogen zijn fysieke correcties nooit de oplossing. Niet bij een pluizebolletje en niet bij de "hardere" hondjes.

Ik kan mijn hond ook fysiek gaan aanpakken, en mijn stem verheffen. En dan gaat hij heus naar me luisteren. Uit angst welteverstaan. 

Op langere termijn maak je zon hondje daar doodongelukkig mee. Zal zich steeds minder voor je opengaan stellen en je slechts stoicijns volgen. Of dat nu is wat je wil bereiken...

 

Ik zou je aanraden om eens te gaan kijken bij een hondenschool die positief traint en werkt met belonen. Je zult zien dat je resultaten boekt en dat jij en je hondje elkaar gaan begrijpen. Wellicht kan je iets van sport en spel met hem gaan doen (daarna). Je hond fysiek en mentaal genoeg uitdagen heeft ook een zeer positief effect op zn gedrag.

 

veel succes met je hondje!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Typte een heel verhaal maar het ging weer eens mis met mij en de tablet

 

City Dogs zit in Hasselt en er wordt ipv. op een trainingsveld id stad gewerkt ad baas-hond relatie. Indien nodig is er ook individuele begeleiding en alle honden zijn welkom.

 

Misschien kun je er wat mee. Een kennis van mij is daar met haar pup geweest en vond het geweldig, ze gingen zelfs naar de DA etc. 

honden page profiel kristiaan liebens kristiaan liebens

honden foto van kristiaan liebens

Ja dat ken ik ik heb zo al eens een text drie keer ingevoerd staat er nog altijd niet op maar zal eens een kijkje nemen naar die honden school klinkt veelbelovend alvast bedankt voor de goede tips 

Volgende forumvraag: hond/pup op de bank en hoe afleren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^