Toller

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HelmieHelmie

Wij zijn sinds 15 juli 2014 de trotse eigenaars van onze toller SKIP.  Graag wil ik hem aan jullie voorstellen

                                                                 

Skip is geboren in Spanje, bij een Nederlandse fokker. Wij kregen hem op 15 juli, toen hij 3 maanden oud was. Het is een hele leuke speelse hond, superlief met en voor mijn oppaskindjes (van 0 t/m 4 jaar )

 

Ze is wel erg aanhankelijk en loopt geen 2 meter van ons vandaan, maar aan de riem wil ze niet mee.

Los langs ons lopen doet hij prima, maar o,wee als ie aan de riem moet. Hij gaat dan liggen en je krijgt em bijna niet meer overeind...dat heeft tot gevolg dat ie zijn behoefte nog steeds regelmatig binnen doet. We dragen hem soms naar buiten ,zetten hem dan neer op een plekje waar hij zijn behoeftes kan doen, maar er gebeurd niks....even later als we binnen zijn......BINGO....ligt het ergens in de woonkamer.

Buiten in zijn ren doet ie ook niks, en gelukkig in zijn bench ook niet, maar het zou toch wel fijn zijn dat ie het gewoon tijdens een fijne wandeling zijn behoeftes gaat doen......

honden page profiel Annet met Lukie & MacyAnnet met Lukie & Macy 3 doggies

honden foto van Annet met Lukie & Macy

Ik vind je hondje er wel heeeeeel erg schattig en zacht uit zien 

 

Macy hier wilde ook niet meelopen in het begin.. mijn tips: lokken met een brokje, suupervrolijk belonen als hij wél doorloopt.

Als dat niet werkt kun je rustig bij je hondje gaan hurken en samen alles bekijken, klinkt misschien raar maar bij mij heeft dat wel gewerkt. Auto's, vogels, katten, rare geluiden zoals een scooter... Voor ons allemaal doodnormaal maar voor hem helemaal nieuw 

 

 

 

Verder... heeeeel veel geduld hebben 

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wat een mooie pup... 

 

Leer allereerst dat lopen aan de lijn leuk is... 1 stapje... jij super blij en je pup krijgt wat lekkers.

Zo ga je steeds verder, totdat je pup lekker met je meeloopt.

Je moet wel geduld hebben... maar je zal zien dat van het een op het andere moment je pup meeloopt.

Belangrijk is om vol te houden... consequent te blijven!

 

Wat betreft de zindelijkheid zou ik de pup consequent om de 2 uur naar buiten zetten... plasje/poepje... blij... beloning.

Dit kan je dan langzaam uitbouwen.

Wordt niet kwaad als je pup het toch in huis doet.

 

Succes... 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Super lief hondje.. Wat een schat!

 

Zindelijk maken is geduld en kan wel een tijdje duren. Bij buiten de behoefte enorm belonen. Een ongelukje niet straffen, gewoon opruimen en wachten tot het weer goed gaat. Succes!

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Achterstevoren lopen en hem meelokken met een beloninkje of lekkers. Je andere hand (die zonder riem) spreiden want dat is uitnodigend voor hem. Zoek een vast plekje op waar hij zijn behoefte moet gaan doen. En nu het vervelendste: wacht tot hij dat ook echt doet. Uiteraard dan uitbundig belonen. Doe je dat niet dan is er kans dat hij aanleert dat hij ná de wandeling z'n plasje thuis moet doen.

Nicole van der Ploeg (Gast)

Hoi Helmie,

 

Wat een lieverd en ontzettend leuke naam voor jouw toller. Wij krijgen onze toller in oktober en ergens tussen as. zaterdag en volgende week donderdag wordt hij/zij geboren. Dus héél spannend. Als voorbereiding op de komst van onze pup kreeg ik een gouden tip van een andere Toller eigenaar over de puppy-opvoeding.

 

Het boekje 'Hij wil dat" geschreven door Dorine Reijnhart. Zij is gedragsdeskundige en heeft een klein handzame gids geschreven met zeer bruikbare dagelijkse tips. Het boekje kun je bestellen via Bol.com.

 

Ik heb het in een ruk uitgelezen en zal hier heel veel baat bij hebben tijdens de komst van onze 'Spetter'. (Zo gaat onze pup heten)

 

Heel veel plezier van Skip en ze zijn super slim, dus dat gaat met veel geduld helemaal goed komen.

 

Groetjes,

Nicole 

honden page profiel --

Ik ben niet zo thuis in de puppies (alleen volwassen herplaatsers) dus kan je geen nuttige tips geven behalve alles wat al is gezegd. Geduld, komt goed!

 

Maar wat een schatje is het. Echt heel leuk gefeliciteerd met jullie aanwinst veel geluk!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Hoi Helmie,

 

Gefeliciteerd met je tollertje! Wat een schatje om te zien. Ik ben heel benieuwd wie zijn ouders zijn, wellicht is het wel een half broertje van onze toller Luan! (Luan zijn vader woont ook in Spanje en bij mijn weten is er maar 1 BE/NL fokker die in Spanje woont dus die kans is groot).

 

Groetjes,

 

Kelly

Volgende forumvraag: Hond plast op kussen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^