een hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ben ik geschikt (Gast)

Hoi,  k ben 13 jaar en ik en mijn moeder willen graag een golden retriever pup nemen. Er is alleen 1 probleem. Mijn moeder komt elke dag pas om 4 uur thuis en mijn dagen verschillen tussen half 2 en 4. Dus. Het iedee was zozo dat we hem aan het begin van een zomer vakantie nemen, zodat hij in het begin weinig tot bijna niet allen thuis is. We willen het heel graag maar zijn we geschikt ?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt me niet handig.

Je moet ten eerste maar net een gezond, goed gefokt nest vinden waarvan  de pup dan ook net 8 weken oud is als de zomervakantie begint.

Je kan natuurlijk altijd wel een pup krijgen bij van die br00dfokkers die ze op voorraad hebben, maar dat moet je niet willen.

 

De zomervakantie daar komt ook weer een eind aan.

En dan zit de hond dus 5 dagen alleen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Niet doen als de hond na de vakantie hele dagen alleen zit.

Voor een hond is het niet alleen in het begin fijn dat ie niet alleen is, maar ook als ie opgroeit en volwassen is.

Mijn hond zit ook 4 ochtenden per week alleen, maar tussen de middag kom ik altijd een uur thuis, en 's middags is hij maar kort alleen.

 

honden page profiel --

Ik zou het ook niet zo doen. Het leren alleen zijn van een pup moet je tijd voor nemen, en dat gaat niet eventjes in 6weken vakantie. 

Waarom niet een leuke herplaatser die al wat basis kent en al eventjes alleen kan zijn? Om het even over een andere boeg te gooien :)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik zou het ook niet zo doen. Het leren alleen zijn van een pup moet je tijd voor nemen, en dat gaat niet eventjes in 6weken vakantie. 
Waarom niet een leuke herplaatser die al wat basis kent en al eventjes alleen kan zijn? Om het even over een andere boeg te gooien :-) "

 

Maar dan nog de vraag of je een volwassen hond 5 dagen per week vermoedelijk een uur of 8 alleen wilt laten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen als dierenliefhebber kan je dat echt niet maken, een pup al van in t begin zoveel alleen laten. En zeker niet als je van plan bent van een bench te gebruiken. 

Ik zou een oudere hond verkiezen die alleen zijn al gewend is, en dan nog.......

honden page profiel --

"  
Maar dan nog de vraag of je een volwassen hond 5 dagen per week vermoedelijk een uur of 8 alleen wilt laten. "

 Dat is ook zo. In mijn ogen zou een hond sowieso geen 8 uur per dag alleen moeten zitten. Als het tot half 2 is zoals ze aangeeft kan het misschien met passen en meten. 

 

Ik vind als je echt een hond wilt dat je hier goed over na moet denken. En in dit geval zou ik dan eerder gaan voor een goed opgevoedde herplaatser, waar je dan wellicht een oppas, pension of uitlaat voor kunt regelen. Iemand die een hond wil neemt hem toch wel is mijn ervaring. En denkt niet oh nee laat maar, vanwege wat reacties.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bedoel je dat jij tussen half 2 en 4 van huis bent of dat je tot half 2 of 4 uur van huis bent? 

 

Indien het laatste is dat vrij lang vind ik 5dagen per week .. Er zijn wel oplossingen zoals een uitlaat service.. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^