puberende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolande Jolande

honden foto van Jolande

Onze Rex heeft het voor elkaar, hij zit in de puberteit. Niet luisteren, alles doen wat niet mag en vooral niet slapen(over prikkelt). Hij blijft maar blaffen steelt alles wat los en vast zit. Wie heeft er tips hoe te handelen.

honden page profiel GiesGies 1 doggies

honden foto van Gies

Ik heb heel veel geluk gehad. Ik heb weinig last gehad van de puberteit bij Loes.

Ik zou zeggen: hou hem kort. Ga lekker veel trainen, spelen en hersenspelletjes doen. Op die manier is hij uitgeteld en hopelijk te moe voor kattenkwaad!

 

Veel succes!

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Wat doe je als hij moet slapen? Waar slaapt hij?

 

honden page profiel Jolande Jolande

honden foto van Jolande

" Wat doe je als hij moet slapen? Waar slaapt hij?

  "

 



Hij slaapt overdag in de mand en s' nachts in de bench hij heeft geen probleem met de Bench hij gaat er uit zich zelf in. Hij krijgt een koekje eten en een kong als hij de mand in moet om te gaan slapen.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

"  

Hij slaapt overdag in de mand en s' nachts in de bench hij heeft geen probleem met de Bench hij gaat er uit zich zelf in. Hij krijgt een koekje eten en een kong als hij de mand in moet om te gaan slapen. "

 Maar je zegt dat hij niet wil slapen, wat doe je dan? Aston wil vaak ook niet slapen en dan gaat hij in de bench met een dekentje erover en dan is hij zo weg.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ja een puberende hond kan echt een kwelling zijn, ze kunnen het onderste uit de kan halen om van jouw bevestigt te krijgen dat jij toch wel echt de baas blijft. maar hier heb ik de proef succesvol doorstaan!!!

 

Bij Ozzie is ook een puber heb ik de Bench weggehaald. Ozzie heeft nu zijn vaste plek in de keuken wil hij slapen zal hij dit nu zelf wat aan moeten kunnen voelen. Soms betrap ik hem erop dat hij in de tuin ligt te slapen of op de bank. Ik denk dat wanneer je hond wat groter is hij met alle situaties in de huiskamer om moet leren gaan en dat leert hij beter zonder bench is mijn mening.....

 

Het stelen werd ik een keer zo zat dat ik iedere keer een emmer water over hem heen gooide wanneer hij weer mijn schoenen uit het hok had meegenomen om op te kauwen. Zonder emmer water lukte dit niet want dan rende hij met mijn spullen weg en spelde hij het spelletje pak me dan als je kan. Ik was hier ook even zat van en dit werkte heel goed. Wel buiten doen natuurlijk. Wat ook wel goed werkte was een fles vullen met water want dan kun je beter mikken. Ik heb allemaal bolletjes wol in de kamer liggen. Hij gad er een gegapt en de hele tuin lag bezaait met draden. hup weer een fles water over hem heen. Ook pak ik hem wel eens met twee handen even bij de wangen ik kijk hem aan laat ik hem zichzelf wat kleiner maken door af te gaan en krijgt hij van mij een zeer duidelijke nee. Soms lukt het even niet om alleen maar positief te blijven en lief. Duidelijk zijn hebben ze volgens mij in deze fase ook nodig. ik dacht dat ik nu beter duidelijk kon zijn i.p.v. later een onhandelbare hond, maar even doorbijten. Verder beloon ik gedrag voornamelijk als hij iets goed doet. Wanneer hij iets geleerd heeft en hij laat zien dat hij iets kan dan positief bekrachtigen zoveel moglelijk!!!

 

Voor het blaffen heb ik uiteindelijk een blafband aan geschaft die werkt met piepjes en trillingen. Ook dit kon ik niet op een andere manier doen. Het blafgedrag is nu ook over, is maar tijdelijk geweest hierdoor. Nu blaft ozzie alleen wanneer het nodig is. Dit is ook weer overwonnen. Er is een theorie om de hond aan te leren te blaffen om hem vervolgens weer op commando te laten stoppen. Deze werkt bij ozzie niet wanneer hij het op de heupen had. Nu is hij hier voorbeeldig in en de trilling blafband hangt er maar werkeloos bij.

 

Wanneer hij overprikkelt is negeer ik dit. Hij legt zich er op den duur vanzelf bij neer en gaat slapen. Voor mij was dit eerst ook ondenkbaar maar ook dit is toch gelukt: 

 

 

honden page profiel Jolande Jolande

honden foto van Jolande

"  Maar je zegt dat hij niet wil slapen, wat doe je dan? Aston wil vaak ook niet slapen en dan gaat hij in de bench met een dekentje erover en dan is hij zo weg. "

 

Als hij in de mand gaat wil het niet zeggen dat hij gaat slapen soms ligt hij 10 minuten te dommelen maar slapen doet hij niet.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 2 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Gewoon heel duidelijk blijven, niet aan de gang gaan met water gooien of blafbanden, maar zelfde aanpak houden. Jij moet de langste adem hebben, altijd! Het wordt beter! En misschien wat meer slaap inlassen?

honden page profiel HelgeHelge 1 doggies

honden foto van Helge

Ik zet s nachts de radio aan bij mijn hond. Sindsdien is het blaffen over en de buren blij. Ik doe hem zowel overdag als s nachts in de bench, dat geeft hem rust. Sterkte hoor. Keep kalm, deze periode gaat voorbij.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Gewoon heel duidelijk blijven, niet aan de gang gaan met water gooien of blafbanden, maar zelfde aanpak houden. Jij moet de langste adem hebben, altijd! Het wordt beter! En misschien wat meer slaap inlassen? "

 Een beetje water kan heel effectief zijn hoor...Als je hond je spullen steelt en kapot maakt en dan pakkertje speelt moet je gewoon wat. Bij mijn hond was het daarna na een paar keer wel over. Door het water liet hij de aandacht van hetgeen hij meegenomen had los waardoor ik dit weer kon pakken. En een blafband die hondvriendelijk is kan echt wonderen verrichten met je hond en dan ben je zeer consequent en duidelijk. Bij mij was dit in een ochtend klaar een duidelijk. Je hebt gelijk dat dit wel weer over gaat maar soms moet je wel iets bedenken om de hond even iets slimmer af te zijn. Mijn puberpiekmonster ligt nu heerlijk rustig in de kamer te slapen..en weet waar de grenzen liggen omdat ik duidelijk ben wat voor de hond ook veiligheid geeft. Ik heb hem geen terrein laten winnen op deze vlakken, want anders heb ik straks een onhandelbare hond. Je kan beter nu duidelijk zijn dan dat je alles later weer terug moet halen waar de hond dan in princiepe zelf niets aan kan doen omdat hem dit niet geleerd is. Ik ben van de zachte aanpak maar soms moet een puber ook even weten hoe jij erover denkt.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

1.reclame maken ishier niet toegestaan

2. Herl verstandig om de bench als strafpleiter te gebruiken 

Een bench moet een rustplaats zijn. Veilig. Dus geen strafhok!

honden leven in een klassenstrijden? Misschien moet je je eens verdiepen in hondengedrag en niet inhet oude dominNtheorie verhaal.

 

je koet nu consequent blijven. Niks veranderen in de regels of de aanpak hierin. Gebruik de bench overdag ook gerust. Wanneer jij het tijd vindt voir rust pak je iets lekkers en leg hem in de bench. Deken erover en met rust laten. Je geeft zelf al aan dat ie overprikkeld kan raken  Dan geef je een kong oid en hup in de bench. Zolang hij zelf geen rust pakt moet jij voir die rust zorgen.

 

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Topic opgeschoond.

 

Inderdaad, reclame.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Nee hoor het is niet voor straf maar voor rust en op een positieve manier. 

 

Als je een kind naar zijn kamer stuurt kun je uitleggen waarom. Bij een hond niet. Die snapt er niks van.. De bench was hier altijd een veilige plek om te slapen en om met rust gelaten te worden. Inmiddels L weer een hele tijd een kussen geworden maar zeker getraind met een bench.

het deurtje van de bench kun je evt open laten. Dat is Hoe je hond omgaat met de bench. Uiteindelijk gaat dit gewoon vanzelf.

 

luisteren dwing je niet af dat bouw je op door trainen, geduld, discipline en een band met je hond.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^