Hondenleed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tommy (Gast)

Wie weet wat we kunnen doen als de dierenpolitie het te weinig bewijs vindt dat de eigenaar zijn eigen hond gedood heeft? 's morgens was de hond nog springlevend door zijn eigen kinderen de tuin in gelaten en bij thuiskomst 's middags had de hond (die ze pas 3 maanden hadden uit het asiel,was 3 jaar) in een keer kanker en zou bloeden als een rund en lag in een schuur. Niemand mocht haar toen nog zien behalve degene die haar dit aan gedaan heeft dus heb je geen harde bewijzen wat hij gedaan heeft .De hond was alleen 's avonds dood en is toen in eigen tuin begraven. Dit kan toch niet maar zo. De volgende dag koopt hij gewoon doodleuk 2 katten. Hoe kunnen we deze man laten stoppen,dit moet toch bestraft worden??

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ach, arme hond, nog zo jong en dan steeds maar ellende en nu een vroegtijdige dood. Wat hebben sommige honden toch ontzettend met ons mensen mee te maken.

 

Stel dat hij echt ziek was, waarom dan in een schuur gelegd en niet naar de dierenkliniek? Heel vreemd en verdacht ja. Heeft men als hondeneigenaar niet de plicht om als het nodig is de nodige verzorging te geven? (Ik ken de wetten hiervoor niet goed)

 

Als de hond uit een asiel kwam zou ik dat asiel op de hoogte stellen, is het niet zo dat het asiel de eigenaar blijft of in elk geval recht heeft op een verklaring. Dan zouden zij misschien iets kunnen ondernemen. Het enige is dan om de arme hond weer op te graven en de doodsoorzaak te laten onderzoeken.

 

Ik vind ook dat dit niet zomaar zonder iets proberen te ondernemen voorbij mag gaan.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Een heel heftig verhaal!

 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Tsja, weet je wat het is tegenwoordig, je moet het haast op film of foto vastgelegd hebben anders is het jouw woord tegen het zijne.

 

Dat is de trieste waarheid helaas.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Is het niet ook een misdaad een hond die behandeling nodig heeft niet te helpen op 1 of andere manier? Als die man niet eens met zijn hond naar de DA is geweest dan is dat toch ook strafbaar.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Als de hond is begraven dan is er nog een lichaam en kan er autopsie op gedaan worden. Beter bewijs zul je niet vinden.

Maar ja, dan moet er wel een reden zijn om het op te graven, ik zou iedere instantie mbt dieren inlichten en hopen dat zij kunnen helpen.

Helaas is de wet niet zo goed geregeld als het gaat om dieren dus ik zou niet rekenen op gerechtigheid.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Wat raar dat ze niets deden. Vanaf 1 juli is het verboden je eigen hond te doden. Er moet aan het lichaampje te zien zijn hoe hij gestorven is.

En de dierenbescherming formuleert het als volgt: een huisdier eigenaar is verplicht zijn huisdier de nodige medische zorg te geven. Het onthouden van medische zorg is strafbaar.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^