Alweer die buren (grrr)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Gisteren bij een buurvrouw langsgeweest. Komt er een andere buurvrouw binnen met de vraag of we een blafband kunnen kopen voor onze honden "uit respect voor de buren" want ze blaffen op zondagmorgen al om 6 uur. Wij slapen 's zondags tot na 7, onze honden zitten gewoon binnen bij ons dus die zitten zelfden zo vroeg al buiten. Moet ik mijn honden mishandelen omdat zij per se tot de middag wil slapen? Als zij of haar zoon goed aangeschoten thuiskomen zijn ze ook niet altijd even stil, heb ik nog nooit iets van gezegd. Ze woont op een 150m van bij mij in een nieuw huis (is dat dan niet geïsoleerd of zo?) Ik ben er nog altijd niet goed van, heb haar geantwoord dat deze ondingen marteltuigen zijn en verboden bij wet. Wij hebben 3 Mechelaars en die blaffen inderdaad wel eens, maar echt geen ganse dag door, ze hebben zo hun momenten. We wonen in een klein dorpje op de buiten, ik dacht dat je geacht werd in een landbouwzone toleranter te zijn tegenover geluiden van dieren (koeien, hanen, honden,...) maar blijkbaar geldt de tolerantie hier enkel voor dieren die een financieel nut hebben.

Dit moest me even van het hart.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Volgens mij voel je je aangesproken.

deze buurvrouw is langs gekomen, heeft zelf over een oplossing nagedacht. 

 

Eigenlijk is dit best heel goed van haar. Ze had ook achter je om kunnen klagen. 

 

Ik woon op het platteland, ook daar mag je om de buren denken. Tolerantie gaat hier (volgens de wetgeving) vooral om mestgeuren en trekker en landbouwgeluiden. Dat moet je accepteren, was laatst eenuitspraak van de rechter.

 

volgens mij wil jou buurvrouw gewoon een oplossing met je zoeken. 

Het beste is om samen met haar in gesprek te gaan. Geef rustig aan dat je een blafband geen optie vind en brainstorm verder. Als je buurvrouw beseft dat je haar serieus neemt, zal ze het blaffen minder erg gaan vinden.

 

hier een buur met heuse haan en kippen die om 4 en om 5 en om 6 uur kraait en daar tussen in. We krijgen, als ze leggen, wekelijks een doosje eieren. Heeft er wel voor gezorgd dat we het minder erg vinden. 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Heeft je buurvrouw een hekel aan honden? Vaak klagen mensen snel (soms onredelijk) als ze een hekel aan honden hebben, verdragen ze niets van en alles is aanleiding om ze af te kraken.

Ik weet niet of ze echt zo vroeg aanslaan, anders kan ze zelf ook iets doen als ZIJ er last van heeft (raam dicht, oordoppen.....). Er rijden ook auto's en andere geluiden.

Hou het in de gaten en hou een dagboek bij, kan je zo controleren of het waar is of niet.

 

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Blaise, dat zou ik niet doen. Het gaat niet om gelijk hebben of gelijk krijgen. Het gaat erom hoe je in vrede en met tevredenheid naaste elkaar kunt wonen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Hier moet ik je volledig gelijk in geven. Dat is ook zo wat je zegt.

 

 

 

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Ik denk dat het probleem eigenlijk is dat het Mechelaars zijn, ze heeft aangegeven dat ze er schrik van heeft dus ze heeft het niet echt op hen begrepen. We hadden een elektrische afsluiting type "petsafe". Dit werkte zeer goed tot iemand die doorgeknipt heeft en ze een keer ontsnapt zijn. We hebben direkt overal een afsluiting met tuingaas gezet en het is niet meer gebeurd. 

Wij proberen wel met de buren rekening te houden maar we kunnen onze honden toch niet de ganse dag binnen houden. We hebben een tuin van 40 are en durven ze bijna niet meer buiten te laten omdat er altijd wel ergens een opmerking op komt. Of ze zijn aan het slapen of ze zijn aan het eten,... iedereen maakt hier wel eens lawaai, landbouwbedrijf, verbouwingen, het buurtnozempje op een motootje maar enkel op de honden komt commentaar. Wij lopen op de toppen van onze tenen.

Vooral op onze Kimi hebben ze het niet begrepen, volgens hen een zeer gevaarlijke agressieve hond. Ik vraag me dan ook af hoe je met zo een hond GP1 gehoorzaamheid kan spelen, wat mijn vriend dan ook doet (hij gaat over binnen 2 weken).

Ze heeft een klein hondje, haar tweede. Het eerste hondje (wat gestorven is nadat het ontsnapt was) zat te huilen telkens de kerkklokken luidden (ieder uur dus), nooit een probleem van gemaakt. Hier zitten hondjes die bijna de ganse dag blaffen maar daar maalt niemand om

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer een hond vijf minuten blaft is dat al ergelijk, kom je thuis en slaat de hond dan even aan, daar hebben ze begrip voor, maar niet smorgens vroeg als jij nog op bed ligt of in de woonkamer zit en de hond buiten zijn, blaffende honden is geluidsoverlast nr. 1.

geen blafbanden, tuurlijk niet, je kan ook de honden binnen houden, tot jij buiten bent, en dan corrigeren, blaffen ? naar binnen, geen geblaf buiten, zo kan je het afleren zonder blafband.

met je buurvrouw overleggen, dat je er wat aan gaat doen, dat het ook hinderlijk is, zeker als de buurvrouw dat smorgens om zeven uur al hoort.

een hond zit graag buiten, maar niet zonder de baas, okee Bamse wel. hahaha, maar als er geblaft wordt, naar binnen, en blijf er bij als ze buiten zijn.

je hebt meerderen honden, die steken elkaar aan, en daar zal je rekening mee moeten houden. blaffende honden al duurt het maar een paar minuten is zeer ergelijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sabine, niet naar anderen wijzen, last veroorzakende honden die je zelf buiten heeft, daar gaat het om, niet om honden die van anderen zijn.

als je honden blaffen dan ben je verantwoordelijk voor, als er midden in de nacht geblaft wordt voor onraad zullen ze je dat echt niet aanrekenen.

wel als men lekker buiten zit, en de buurthonden gaan te keer, vandaar, blijf bij ze als ze buiten zijn, dan kan je corrigeren, door ze naar binnen te sturen, heus de hond weet heel snel dat het niet mag buiten. en als er onraad snachts is, dan zal dat niet aangerekend worden. Hier gaat een x in de maand de sirene , staat bij mij in de tuin, en ja Bamse gaat te keer en doet lekker mee, daar zeg ik niets van, en daar zal ook niemand wat van zeggen, als ik er erg in heb, gaat ze naar binnen voor de sirene afgaat, maar vergeet het vaak, en omdat die sirene ook gilt, zeggen ze er niets van..... maar toch probeer ik er rekening mee te houden, dat het niet gebeurt.

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Zijn we nu mee bezig, als ze aanslaan vliegen ze binnen. In de zomer staat hier altijd alles open, dus het is buiten binnen en binnen buiten. Soms liggen ze ook gewoon binnen als wij buiten zijn en het te warm is. Ze slaan vooral aan als we buiten werken (zouden ze allergisch aan werken zijn?) en dan zetten we ze binnen. We doen ons best maar het zijn honden he die blaffen nu eenmaal wel eens

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ik heb 8 buren aan onze tuin vast en samen hebben we allemaal honden, sommige 2, 3 of zelfs 4 honden.
Alle honden blaffen wel eens maar de 3 herders spannen hier wel de kroon.
Loeien, blaffen janken piepen en als het even kan de hele dag.
We roepen dan de naam van de hond die aan het blaffen is, ja we kennen ze natuurlijk allemaal, en dan zijn ze even stil.
Ik heb er geen moeite mee maar ik kan heel goed begrijpen dat mensen er wel last van hebben.
Zo schel en zo hard dat ze te keer kunnen gaan.
Ik hoor graag geluiden van de buren want met 3 kinderen is het hier ook af en toe een gezellige boel.

Ga eens oefenen met de buren om ook de namen te roepen en kijk hoe je honden er op reageren.
Zo krijg je een goede band en misschien helpt het.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Je hebt ook drie honden Sabine, één blaf en de twee anderen gaan mee. Ik zou me ook ergeren moest er hier om zeven uur s morgens drie honden gaan blaffen.

Dus werk daaraan, hou ze binnen tot jullie er kunnen op letten buiten. ....

In de dag , ja zeg dan is het niet zo erg , eventjes geblaf. Maar nóg het is dan altijd in drievoud he. 

Andere blaffende honden zouden ook moeten zwijgen als het lang aanhoudt. Ik vind dat baasjes  daar vlugger moeten in optreden. Alle baasjes dan.

 

hier storm ik ook naar buitén als Lance blaft. Dan stopt die vlug als ik roep. 

 

Maar dat je honden eens blaffen naar vogels of naar mekaar als ze spelen, dat zou voor de buren geen bezwaar mogen zijn vind ik. 

 

En een blafband, neen ....dat zoiets van zelf een hondebaasje komt vind ik erg.

 

 

 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

" Ik denk dat het probleem eigenlijk is dat het Mechelaars zijn, ze heeft aangegeven dat ze er schrik van heeft dus ze heeft het niet echt op hen begrepen. We hadden een elektrische afsluiting type "petsafe". Dit werkte zeer goed tot iemand die doorgeknipt heeft en ze een keer ontsnapt zijn. We hebben direkt overal een afsluiting met tuingaas gezet en het is niet meer gebeurd. 
Wij proberen wel met de buren rekening te houden maar we kunnen onze honden toch niet de ganse dag binnen houden. We hebben een tuin van 40 are en durven ze bijna niet meer buiten te laten omdat er altijd wel ergens een opmerking op komt. Of ze zijn aan het slapen of ze zijn aan het eten,... iedereen maakt hier wel eens lawaai, landbouwbedrijf, verbouwingen, het buurtnozempje op een motootje maar enkel op de honden komt commentaar. Wij lopen op de toppen van onze tenen.
Vooral op onze Kimi hebben ze het niet begrepen, volgens hen een zeer gevaarlijke agressieve hond. Ik vraag me dan ook af hoe je met zo een hond GP1 gehoorzaamheid kan spelen, wat mijn vriend dan ook doet (hij gaat over binnen 2 weken).
Ze heeft een klein hondje, haar tweede. Het eerste hondje (wat gestorven is nadat het ontsnapt was) zat te huilen telkens de kerkklokken luidden (ieder uur dus), nooit een probleem van gemaakt. Hier zitten hondjes die bijna de ganse dag blaffen maar daar maalt niemand om "

 Ik heb weleens meegemaakt (niet persoonlijk, ging om anderen) dat de grootste herrieschoppers in de buurt het meeste commentaar op honden hadden. Waarom? Omdat ze een hekel aan honden hadden. 

Geen lawaai was erg, alleen het geblaf....DAT kon niet. 

En als ze al zoveel bij jullie gedaan hebben (draad doorknippen enz) dan lijkt mij dat het wel tegen jullie gericht is. Waarom draad doorgeknipt? Honden eruit, overlast en hup....van de honden af.

Vrede is belangrijk, maar soms moet je juist voor de vrede opkomen voor jezelf. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Is dat die buurvrouw die met opzet met haar kleine hondje langs jullie grondstuk loopt om de honden op te winden?

 

Ik zou haar vriendelijk bedanken voor het meedenken, en de honden dan gewoon binnen te houden totdat je opstaat en met ze gaat wandelen.

En dan alleen onder toezicht in de tuin.

 

En natuurlijk geen blafbanden voor je honden he.

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

We hebben hier maanden aan een stuk een dame gehad die kwam wandelen met een zeer agressieve labrador. Gedurende een half uur 's morgens (rond 7u30) en een half uur 's avonds deed ze niets anders dan langs onze tuin wandelen, ergens anders kwam ze niet. Onze tuin heeft 150m straatkant dus je bent wel even bezig. Haar hond al blaffend, grommend en uitvallend naar onze honden, ze kon hem met moeite houden, is zelfs al een paar keer omvergetrokken door hem.  We hebben alles geprobeerd om de onze te kalmeren, maar zelfs binnen was het telkens een concert van jewelste. Het enige voordeel van "de grote ontsnapping" was dat ze haar wandelroute gewijzigd heeft. Nu doet ze hetzelfde bij iemand anders in het dorp, die honden zitten 2x daags een half uur te blaffen.

Bij ons is het blaffen sedertdien spektaculair verminderd, enkel nog sporadisch eens naar de buurman wanneer hij buitenkomt met zijn hond maar dan roepen we ze binnen en natuurlijk als ze samen aan het spelen zijn maar om ze dat te beletten vind ik er wel over. Pippa durft nog eens naar fietsers blaffen maar de tijd dat die voorbij zijn is hooguit 30 seconden en als ik het hoor corrigeer ik haar. En hier komen hooguit 3 fietsers per dag voorbij.

Anoniem (Gast)

Dan was dat geen opzet vd mevrouw, maar heeft ze haar hond gewoon niet onder controle.

Denk dat je meer aan de andere tips hebt dan aan de mijne

Ben niet ingelogd, sorry (Blaise).

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Blaise vergeetkop 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou ze in het weekend tot 10 uur binnen houden. Dat is toch wel te doen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

proest, als ik anoniem zie, weet ik dat jij het bent Blaise. hihi, even oftopic hoor. want ik moet er wel om lachen.

waarom blijf je niet ingelogd ? ik log nimmer uit, okee denken ze dat ik er altijd ben, wel zo fijn toch ? hahahahaha

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Lijkt me nogal moeilijk, hoe moet het dan met de plasjes? Als wij opstaan is dit wel het eerste wat ze doen, vooral omdat we de zondag om 9u vertrekken naar de hondenclub en ze toch eens moeten kunnen buitenlopen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met de plasjes ? een voor een naar buiten ? plasje gedaan binnen komen, de volgende ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

 

ieder op zijn beurt ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind 10.00 wel heel erg laat, heb ik al een hele dag erop zitten, even om beurten laten plassen, als ze alleen zijn gebeurt het niet dat ze blaffen ? en anders mee gaan, en weer een voor een dan. zodat de ergste nood er af is en dat je met zijn allen om 9.00 de deur uitkan.

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Je geeft zelf al aan dat de honden vooral blaffen als jullie aan het werk zijn. Misschien dan toch binnen doen, of trainen? Wat zijn verder redenen voor de honden om te blaffen?

 

En inderdaad begrip tonen naar de buuf, of je het nou met haar eens bent of niet. Is tevens ook één van de belangrijkste regels van klantenservices haha ;) Altijd begript tonen, anders worden mensen alleen maar nog meer gefrustreerd.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Lijkt me nogal moeilijk, hoe moet het dan met de plasjes? Als wij opstaan is dit wel het eerste wat ze doen, vooral omdat we de zondag om 9u vertrekken naar de hondenclub en ze toch eens moeten kunnen buitenlopen "

 uitlaten net als elk ander mens zonder enorme buitenruimte?

gewoon met je honden een klein piemel blokje lopen in pyamabroek en op crogs op nuchtere maag en dan naar huis en douchen  ontbijt koffie ect

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Hihi Willemijn. Bedankt voor de tip.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  uitlaten net als elk ander mens zonder enorme buitenruimte?

gewoon met je honden een klein piemel blokje lopen in pyamabroek en op crogs op nuchtere maag en dan naar huis en douchen  ontbijt koffie ect

  "

 



ja waarom niet ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je moet toch vroeg op , de honden moeten toch voor de training een lichte maaltijd gehad hebben, en even uitbuiken daarna. :-D

uitlaten tien minuten, alles gedaan, geplast gepoept, en dan......



even wat eten, daarna toch even uitbuiken voor je om 9 uur de deur uitgaat. ja toch ?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Blaise , ik blijf ook altijd ingelogd . Altijd...is wreed gemakkelijk. 

Sorry off topic 

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Maar dat is het m net: ik ga altijd mee voor het plasje (tenzij het stortregent en ik verzeker je dan duurt het plasje exact 15 seconden), en tenzij ik stokdoof ben maakt mijn haan drie keer zoveel lawaai als de honden. Wij hebben ze inderdaad een paar keer alleen in de tuin gelaten toen we weg moesten zonder hen (niet om 6u 's ochtends) maar ik vind het wel erg dat ik ze met dit mooie weer binnen moet opsluiten terwijl we zo'n grote tuin hebben.

Ze klaagt over geblaf dag en nacht terwijl onze honden 's nachts gewoon binnen slapen in onze woonruimte, ze hebben ieder hun bench.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Nouja, hoe dan ook ...zorg dat je in gesprek blijft.

 

Niet dat je ze op de koffie moet uitnodigen.

Maar hou het gesprek wel open..hoe zwaar dat soms ook is.

 

 

En...euhm....ik spreek uit ervaring hier in de polder met m'n buurtjes.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vermissingen - wild actief?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^