Vermissingen - wild actief?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben op Facebook lid van pagina's waar o.a. vermiste honden gedeeld worden, zoals Waar Is Onze Angel? De laatste paar dagen word je nog net niet dood gegooid met vermiste Podenco's, die zich losgerukt hebben en de benen hebben genomen, de meeste helaas ook nog in drukke gebieden (Amsterdam, Utrecht, etc.) De meeste komen gelukkig weer heelhuids thuis..

 

Ik merk ook aan mijn Pods dat ze enorm onrustig zijn momenteel. Buiten is het een constant gegil en gesleur, alsof ze overal wild ruiken. Ik zelf gooide dit op het feit dat we nu met deze warmte geen uren op een dag wandelen. Maar nu ik al die vermissingen zo zie..

 

Weet iemand of het wild momenteel heel actief is? Of wat een reden zou kunnen zijn voor deze plotselinge ontspanningen? Of is het gewoon toeval?

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Geen idee... Aan luna merk ik dat ze buiten als ze los is opeens niet meer luisterd.. Ik dacht ook het weer en minder uitdaging daardoor ect.

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende 3 doggies

honden foto van Monique RoscaDuende

Misschien dat het wild met die warmte wat vaker overdag naar waterplassen trekt om te drinken.

 

Maar zelf denk ik dat mensen podenco's veel te makkelijk loslaten en denken dat het wel meevalt met die zelfstandige jachtdrift. Veel stichtingen zijn daar ook niet eerlijk over naar hun adoptanten toe. En als die dan hun research niet doen heb je al snel alweer een vermiste podenco. 

honden page profiel ErnyErny 3 doggies

honden foto van Erny

 

 

ja het wild is op dit moment erg actief,zo ook de muizen vogeks eenden ed.Ik weet dat nu uit ervaring want Blanca was het eerste jaar ook in deze periode ontsnapt. Ze was in het park aan het spelen en ik kon het niet af knip ogen of weg was ze met Sara in haar kielzog. Gelukkig heeft een boer ze kunnen vangen toen ze achter de hazen in de wei aanzaten. Een boswachter vertelde mij toen ook dat van mei t/ m eind september de wild geur heel sterk was. Dus Blanca komt die petiode ook niet meer los. Ze is met wandelen ook heel afgeleid op dit moment.

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

alle jonkies zijn nu zelf  aan het rondscharrelen(tov eerder in rond het nest) ..lekkere onervaren sappige vogels konijnen herten ...das veel voor een podenco met een giga jacht instinct

De warmte zal ook niet helpen ..geeft hitte en dus onrust dus makkelijk overprikkelt raken

 

 

Ik had inderdaad poster gezien van de podenco in de Jordaan in amsterdam

Kom de hond regelmatig tegen

Is die al weer terug?

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hier is het wild juist weer rustiger aan het worden. Het is een tijd geweest dat er constant konijnen en dergelijke voor onze neus voorbij schoten. Nu is het een stuk rustiger.. heb wel weer een paar dode konijnen zien liggen. dus waarschijnlijk is hier de konijnenziekte de oorzaak dat het nu rustiger aan het worden is.

 

maar bij ons is het altijd rond mei/juni het ergste.. daarna zwakt het af

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

De Podenco uit Amsterdam is naar mijn weten alweer terug.

 

Mijn Poddies komen sowieso nauwelijks nog los, hooguit één of twee keer per maand in de duinen, verder altijd vast of op omheind terrein. Ik vind het te stressvol om er twee in de gaten te houden, zeker als je leest hoe vaak het fout gaat..

 

Er zitten hier trouwens enorm veel muisjes in het park, nu ik erover na denk! Regelmatig lanceert Wispa zich in de bosjes en vangt Cosmic de muisjes die dan uit de bosjes komen stuiven. Wat een teamwork.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik liep gisteren het middelste rondje Hollandse Hout, is ongeveer een uurtje, meestal doe ik er 5 kwartier over (ze mag lekker snuffelen en treuzelen).

Gisteren waren we binnen het uur (55 minuten) weer terug bij de auto, 3/4 van de wandeling had ik de lijn op ongeveer 2 meter omdat ze continu op standje turbo zat. Ze snoof zowat het gras of de kiezels naar binnen, hing vol in de lijn, schuim in d'r mondhoeken.

Hertjes-spitsuur was net voorbij, zij pikte het laatste geurspoor nog mee...

 

Dus ja, veel wild ;)

En als ze los zou zijn dan ben ik d'r kwijt. Ze hoort niks meer, is totaal onbereikbaar op zo'n moment.

 

Ik zie ze onderweg ernaar toe ook beneden aan het dijkje in het gras staan, 's morgens of 's avonds. 's Middags zie ik ze trouwens ook wel (maar nu kom ik er 's middags niet, té warm).

We zien ook regelmatig konijntjes op onze route, heel soms eens een vosje en laatst een boommarter.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik zie hier in de buurt alleen maar muisjes en af en toe een kat of een eekhoorn. Bij mijn zus in Eindhoven stikt het van de konijnen. Midden op de dag zitten ze gewoon met z'n 5en op het gras te chillen, en zelfs wanneer ik met mijn monsters voorbij loop die dan moord en brand schreeuwen, blijven ze gewoon lekker naar ons zitten kijken. Stelletje arrogante knijntjes! ;)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik zie hier in de buurt alleen maar muisjes en af en toe een kat of een eekhoorn. Bij mijn zus in Eindhoven stikt het van de konijnen. Midden op de dag zitten ze gewoon met z'n 5en op het gras te chillen, en zelfs wanneer ik met mijn monsters voorbij loop die dan moord en brand schreeuwen, blijven ze gewoon lekker naar ons zitten kijken. Stelletje arrogante knijntjes! ;-) "

 gaat hier ook zo...konijntjes in de stad zijn hondsbrutaal

en ook de park vos komen we op klaarlichte dag tegen op de uitlaat ronde door het park

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

absoluut. We merken het ook aan de hussen. Daarnaast zien we ook de jonge konijntjes, nog steeds hazen op ons pad, zijn de katten op struintocht en moet Spot ontelbare wildpaadjes door mais en graan etc. inspecteren. De zwijnen zitten bijna tot in het dorp, in de verwaarloosde boomgaard op zoek naar appels en peren 

 

Er zijn gewoon heel veel lekker luchten op dit moment... 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik liep hier laatst in een bos met Obi en ik hoorde overal om ons heen van die bronstige herten. Dat klinkt echt zoo ontzettend vreemd.. Obi moest er niets van hebben omdat ie niet wist wat het was en probeerde ook telkens de benen te nemen. 

 

Konijntjes zie ik ook heel veel, daar geeft Obi helemaal niets om. 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Net mijn workout weer gehad, er stak een kat over.. ;)

 

Ik ben in ieder geval blij dat het niet aan mij ligt. Genoeg reden wel om de dames voorlopig even niet los te laten in de duinen, enkel op omheind gebied. En hopelijk zijn alle vermiste hondjes snel weer thuis.. :)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk ook dat het aan het wild ligt. Of het weer, of de jonkies, of beiden. Ik zie konijnen overdag over het gras scheuren. Van de week zat er een konijn op het pad in het bos. En noot, er vliegen daar roofvogels ook. Ik zie meer egels als normaal, en ook meer padden als het een beetje vochtig is.

 

Ik denk dat de beestjes zoiets hebben van "we zijn met zovelen, de kans dat we eruit gepikt worden door de buizerd/vos is klein". En dan gaan ze minder verborgen zitten.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik zie ook meer egeltjes nu ik er over nadenk. Die hebben echter niets te vrezen van mijn stel. Wispa gaat er wel gek bij staan doen, maar aanraken, da's toch wel eng!

Roofvogels zitten er hier ook veel, vooral in de duinen. Helaasch reageren mijn Pods daar wél sterk op. Als ze er eentje horen in de verte zijn ze er vandoor om te kijken waar ie op aan het jagen is.

Volgende forumvraag: Hondje weer terug bij z'n oppas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^