Ik wil een hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel goldenretriever2003goldenretriever2003

hallo,

 

ik wil heel graag een hond . Maar ik krijg er geen ???? . Mijn vader heeft een goeie reden om geen hond te nemen . Hij zij : met een hond kan je niet altijd op vakantie en de eerste maanden jankt hij 's nachts . Maar mijn moeder wil gewoon geen hond . Ik wil alles zelf doen voor de hond hem zelf betalen ermee wandelen enzovoort . Maar het mag gewoon weg niet . Heeft iemand tips om mijn ouders te overtuigen ?????? Ik ben echt radeloos ik heb alles geprobeerd maar niks werkt ????????????

ik wil graag een golden retriever ik heb veel onderzoek naar het ras gedaan en het zou perfect zijn voor ons gezin ............. Ik heb maar 1 huisdier een dwerghamster maar daar heb je niks aan (toch aan die van ons niet) want overdag slaapt zij en 's nachts houd ze je wakker door in zo een hamsterwiel te lopen . Ik hoop echt dat ik een hond krijg ik zou er alles voor over hebben.....

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Vrees toch dat je zult moeten wachten als je ouders niet willen.
Zelf heb ik ook moeten wachten, totdat ik op mezelf ging wonen.
En poeh, ik kan je vertellen, dat is veel werk! Hondenschool en trainen, uitlaten meerdere keren per dag, grote zakken hondenbrokjes mee naar huis slepen, naar de dierenarts en je moet ook gaan wandelen als je ziek bent! Dan kun je niet onder je warme deken gaan liggen met een kop thee!

 

Hamsters zijn inderdaad nachtdieren, ze slapen overdag veel en zijn juist in de avond en nacht wakker. Wist je dat niet toen jullie hem gingen halen?

Ik zou trouwens blij zijn met je kleine hamstervriend. Sommige hebben niet eens een huisdier, maar jij hebt wel een lief, klein een schattig hamstertje!

Wist je dat je hamsters ook trucjes kunt aanleren!

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik wou ook heel lang een hond. Tien jaar lang heb ik moeten aanhoren dat we geen hond konden nemen omdat hij dan te lang alleen zou moeten zitten. Maar nu gaat mijn papa op pensioen en is hij 7/7 thuis, tijd zat dus.

En inderdaad, je kan misschien wat minder op vakantie omdat de hond niet meekan, maar er zijn wel genoeg leuke plekken waar honden ook mee naartoe mogen. En dat van die eerste maanden 's nachts janken, dat klopt langs geen kanten.

Een puppy is als een baby als je hem na 8 weken gaat ophalen. Helemaal alleen. En dan jankt hij de eerste dagen/weken. Maar dat is hooguit een aantal weken of zelfs dagen dus waar je papa maanden van haalt, dat weet ik niet maar daar zit hij fout.

En een GR heeft wel wat afwijkingen dus dan moet je echt al opzoek gaan naar een goede fokker.

En wat als jij naar school moet? Dan gaat de hond helemaal alleen zijn. Daar komt dan nog eens huiswerk bij en dan houdt je niet veel tijd meer over. Denk ook aan alle kosten. Degelijk eten, dierenarts kosten, ...

honden page profiel goldenretriever2003goldenretriever2003

Ja ik wist het wel maar mijn zus wou vooral zoon beestje ik vond het heel schattig maar echt veel zin in een hamster had ik niet ... Maar toch ik heb alles maar echt ALLES  over voor zoon hond .. Ik ga naar het 6de dus ik vond het wel een goed idee om nu een hond te kopen dan kan ik het eerste jaar heel veel mee bezig zijn het tweede jaar ook veel maar dat kan al iets minder want dan is hij al een beetje getraind . Niet dat ik mijn hond daarna ga verwaarlozen heus niet !!! Maar snap je mijn bedoeling...... 

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Ik krijg zelf ook een hond. We hebben nu een hond met gezin. Mijn eigen hond zou ik ook zelf alles voor willen doen, maar net wat je vader zegt je hond kan niet mee op vakantie, want natuurlijk een beetje onzin is, want mijn hond gaat dan ook overal mee heen. Je kunt ook op vakantie in nederland heel leuk zelfs.

 

succes met misschien je toekomstige hond lees je wel goed in voor een goede fokker.

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik snap wel wat je bedoelt, maar als je dan nog eens aan het middelbaar moet beginnen, geloof me, daar krijg je tonnen huiswerk. En dan heb je 's avonds niet veel tijd voor je hond. 

honden page profiel goldenretriever2003goldenretriever2003

Ik ...... Wil echt een hond maar ik snap wel een beetje dat het niet gaat .. Misschien kan ik aan mijn opa vragen of hij een hond neemt hij heeft al vaak een hond gehad en nu niet meer .. Hij werkte een paar jaar geleden nog dus daarom nam hij er geen meer maar nu is hij op pensioen hij is een grote dierenliefhebber en heeft een mega tuin .. Dus misschien wil hij er wel 1 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Een hond is heel veel werk en daar moeten jullie met het hele gezin achter staan ;) en dat mamma zegt nee ik wil geen hond klinkt voor mij best logisch er van uitgaande dat je moeder het huishouden draaiende houdt. Vaak komen dan de wandelingen ook bij mamma neer overdag. Ik weet niet hoe oud je bent maar het onderhoud van een hond is ook niet goedkoop goede brokken ben je vaak al zo'n 50 60 euro aan kwijt. Dierenarts kosten en geloof me die zijn niet goedkoop. Dan heb je de aanschaf ook nog die ligt rond de 1000 euro. Je wilt de hond vast ook nog iets lekkers geven speeltjes en dergelijke. Dan moet je ook nog hondenkussens aanschaffen voerbak riem tuig/halsband en dan hebben we het nog niet eens over de cursussen.

 

kortom een hond kost gewoon een hoop (:

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Je kunt misschien ook een potje maken waar je geld in doet speciaal voor de hond heb ik ook gedaan en heb nu al mega veel, maar nog steeds geen hond pas over 1 a 2 jaar dus heb straks ook geld voor als er iets mis gaat, want ook dat kan.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik heb ook altijd graag een hond gewild!  Maar het mocht nooit, toen ben ik bij een uitlaatservice stage gaan lopen die soms mensen zocht om op honden te passen, zodoende pas ik nu geregeld op honden en laat ik ook zelf honden uit.

Misschien is het voor jou een idee om ook op te gaan passen?  Dit mag van mijn vader namelijk wel omdat de hond er dan niet altijd is maar soms... nu pas ik op een hond van een stewardess,  dus heb ik kog het halve jaar een hond in huus, maar het is zeker een begin.  En je hebt nog tijd voor jezelf en kan gewoon op vakantie. 

honden page profiel goldenretriever2003goldenretriever2003

Dat lijkt me geweldig maar bij mij in de buurt is zo geen uitlaatservise :( we wonen namelijk in een klein dorp 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Het hoeft ook niet van een uitlaatservice te komen. 

Jr kan ook zelf in de supermarkt bv. Een advertentie ophangen met honden oppas aangeboden.  Overleg dit natuurlijk wel eerst met je ouders. Vind het zelf namelijk wel een redelijke middenweg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jij wilt graag een hond, dat begrijp ik heel goed, maar.... je ouders willen niet, dan zal je moeten wachten tot je de deur uit bent, werk hebt en tijd voldoende om een hond te houden.

wat je wel kan doen, het is vakantie, ga eens vragen of je in een asiel kan werken, mee gaan met de honden uitlaten, verzorgen , zo kan je wie weet opeens een maatje tegen komen, die er voor jou is en jij voor de hond.

dan kan je toch de weekenden lekker met je vrienden de hort op. je huiswerk maken als dat moet, en dan heb je toch een vriendje die je uitlaat en verzorgt.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mijn broer wilde toen hij jonger was ook precies een hond.
Die kreeg hij.
En nou dat heeft hij geweten hoor!

"Hoezo met vrienden een week naar Spanje? En waar ga je je hond laten dan"

Mijn ouders wilden ook geen hond, en mijn broer bleef zeuren om een hond.
Ze hebben de hond gekocht ( bij een goede Fokker!)
Op de voorwaarden dat 'híj' ervoor zou zorgen.
( aangezien mijn broer een stuk ouder is was ik al genezen tot ik op mezelf zou wonen :-P )

Ik weet niet hoe jong je bent maar begrijp dat je nog naar school gaat.
Dus de grootste zorg komt toch niet op jou neer.

Ik snap wel heel goed hoe graag je een hond wilt.

Anoniem (Gast)

mmmmmmmmmm ik lees alles wat jullie posten de meningen zijn verdeeld ik weet het nu niet moet ik er voor blijven gaan of moet ik mij erbij neerleggen en later een hond nemen . Mijn ouders zijn geen dierenvrienden dus ja dat is nog een probleem extra 

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Hé, ik heb een idee...

Ik weet niet hoe oud je bent en hoeveel ervaring je hebt met honden, maar waarom ga je zelf geen honden uitlaten??

Ik zag voorbij komen dat je in een klein dorp woont en er geen hondenuitlaatservice is, dus waarom niet zelf één beginnen? Ga de deuren langs of hang bij de supermarkt een briefje. Er zullen vast wel mensen zijn die graag even de dieren uit handen geven en dan heb jij lekker even een hondje om mee te spelen en te wandelen. Kunnen je ouders ook niet echt bezwaar tegen hebben; je helpt andere mensen, je hebt zelf lol, je ouders hebben die hond niet in huis én het is ook nog eens een baantje!

Bovendien heb je niet de kosten die bij een hond komen (en geloof me, die kosten zijn HOOG). Je hebt gewoon het fun-gedeelte! ;)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Als je ouders al geen dierenvrienden zijn dan is de kans heel klein.

 

Wellicht zou je je ook af kunnen vragen .... Zou ik wel een hondje een huis willen geven waar maar 1 een dierenvriend is maar die It wel meeste tijd van de dag op school.

 

Dan zit hij bij iemand die vast zijn eten en drinken geeft enzo maar dat is alles? Zou jij dat zelf willen? Geloof het ook niet.

 

Maar dan is daar je opa .... Grote dierenvriend, al hond gehad. Ga met hem babbelen zou hij weer een nieuwe hond willen? En mocht hij erover nadenken dan zou je wellicht met hem kunnen afspreken om samen te wandelen en af en toe ook alleen.

 

Dan heb jij een soort van pleeghond en je ouders hebben er geen 1 in huis.

 

Jij leert en ervaart al een klein beetje hoe het is om een hond te hebben. Je ouders zien hoe je ermee omgaat maar hebben er geen last van.

En misschien zou het zo maar kunnen dat als opa een keer een dagje weg is, dat jij dan het hondje mee kan nemen aan huis en je ouders er langzaam aan gaan wennen.

 

Respecteer en accepteer de beslissing van je ouders. Want er komt veel meer bij kijken dan je zo zou denken. Nu heb je vakantie en lijk je veel tijd te hebben maar straks begint de school weer wat nu toch even belangrijker is.

en ga lekker bij opa langs.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^