Rozijnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anne-Roos (Gast)

Hallo allemaal,   Ik had een vraagje. Gisteravond hebben mijn honden wat rozijnen gegeten en vannochtend hebben ze beide overgegeven. Het gaat om een kruising herder x berner sennen en een kaninchen teckel. Bij de kaninchen teckel zaten rozijnen in het braaksel. Bij de kruising was het gal. Nou zag ik dat een symptoom van vergifting braken was. Verder gedragen de honden zich zoals altijd en ze hebben beide hun ontlasting gedaan en geen last van diarree. Ze hebben ook nog gewoon eetlust en dergelijke. Ik vroeg me toch af of ik mij zorgen moet maken of niet. Mijn moeder zegt namelijk dat ik me niet druk hoef te maken, maak ik doe dat toch altijd.   Alvast bedankt!

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Wij zijn geen dierenartsen. 

Gewoon even bellen, dat kost niks.

Anne-Roos (Gast)

Mijn moeder vind dat dus onzin en wilt het niet omdat ze denkt dat er niets aan de hand is. Daarom vraag ik het even aan jullie.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Zelf even bellen ;-)

Anoniem (Gast)

Rozijnen en druiven zijn geen goed idee voor honden.

 

onderstaande van internet geplukt:

 

Het Gevaar van Druiven en rozijnen

In druiven of rozijnen zit een stof die zeer giftig is voor uw hond. Helaas is er nog niet precies bekend welke stof dit precies is en waarom de hond er ziek van wordt. Er zijn inmiddels al meerdere onderzoeken naar gedaan of bestrijdingsmiddelen, hoge concentraties vitamine D of de aanwezigheid van zware metalen, zoals zink en lood, de boosdoener kunnen zijn, maar ook die leverden geen goede verklaring voor de vergiftigingsverschijnselen op.

De eerste symptonen

De eerste symptonen na het eten van te veel druiven of rozijnen zijn meerdere malen braken en hyperactief tot nerveus gedrag, daarbij zien we soms ook diarree. Na ongeveer 24 uur wordt de hond juist heel sloom en suf en hij/zij kan zelfs extreem slaperig worden. De ademhaling wordt onregelmatig. Verder kan de hond buikpijn krijgen en zal op den duur niet weer willen eten en/of drinken. Er onstaan uitdrogingsverschijnselen en er zal uiteindelijk bijna geen urineproduktie meer plaatsvinden. Dit is een levensbedreigende situatie, omdat het lichaam zijn gifstoffen dan niet meer kwijt kan.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik zou je moeder bovenstaand bericht laten lezen.. Rozijnen kunnen erg slecht zijn.. En zelf kun je ook even naar de DA bellen :)

Anoniem (Gast)

Ik heb inderdaad zelf de dierenarts maar even gebeld en die zegt dat omdat het al lang geleden is en omdat ze er maar een paar hebben opgegeten en niet een heel zakje dat ik me niet te veel zorgen hoef te

maken. Dus bedankt allemaal. :)

Anne-Roos (Gast)

Waarom ik in eerste instantie niet belde is omdat ik dat heel eng vind. Maar me er toch maar overheen gezet.

Linda (Gast)

Hou je honden in de gaten, zie je dat er wat veranderd dan kun je altijd nog eens bellen.

 

Dat is liefde voor je honden, angst overwinnen om hun veiligheid te garanderen!

Anne-Roos (Gast)

Ja ik ga ze zeker nog even in de gaten houden. 

 

Super lief gezegd van je Linda :)

Volgende forumvraag: zwarte schilvers op scrotum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^