eet obsessie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hallo,

 

Ik heb weer eens een vraagje.

 

Joy heeft altijd al een soort van eet obsessie gehad. Ik vind dit gedrag alleen steeds sterker naar voren komen en wil dit graag stoppen.

 

Het probleem is dat Joy alles eet. Ik bedoel dan ook echt alles! Als ik ga wandelen eet ze alle poep die ze tegenkomt. Dit doen meerdere honden, vervelend maar oke. Ze trekt niet vaak aan de riem, maar als ze iets ziet dat ze wil opeten... Ook als ze los loopt in huis en in de tuin is niks veilig.

 

Laatst liet ik een leeg wc rolletje vallen, dat moest naar de prullenbak. Joy is er meteen bij en eet het op. Ik moet dan echt 'vechten' om het grootste stuk nog uit haar bek te krijgen.

 

Laatst had ik hapjes gemaakt en wat servetten op de salontafel gelegd. Joy pakt de servetten en eet ze op.

 

Ze eet ieder stukje plastic dat ik nog niet gezien heb (ligt soms iets het gras tijdens het wandelen).

 

Ik had voor haar een hangertje voor aan haar halsband. Dit was tegen teken. Heeft goed gewerkt.. tot ik iets hoorde en mevrouw hem van haar halsband heeft afgekregen (hoe? geen idee!?!) en ze had  het stuk en doorgeslikt voor ik er was. Gelukkig het batterijtje niet. Later heb ik hem in haar ontlasting terug gevonden.

 

 

Ik had op de kermis een knuffeltje gewonnen. Deze lag op de eettafel, dus hoog en uit zicht. Toch heeft ze hem gezien, gepakt ermee naar buiten gerend, ogen eraf gepeuterd en opgegeten, samen met wat stof en vulling. (ook terug gevonden in ontlasting).

 

Ieder takje dat in de tuin valt eet ze op, ze eet zand en gras en ze jaagt op iedere vlieg wat ik ontzettend eng vind (straks wordt ze gestoken door iets). In haar strijd tegen vliegen, krijg ik echt totaal geen contact met haar. Eergisteren is ze zelfs op de salontafel gesprongen. Alles viel eraf. Ze mag niet springen al helemaal niet op de tafel en er stond ook nog eens een bakje m&ms op. Ik heb zo snel als ik kon alles opgeraapt. Ze heeft toch 1 of 2 m&ms op (de vlieg was ze kwijt, ze schrok zelf ook van haar actie, maar dat was voorbij toen ze in de rollende m&ms een nieuwe uitdaging zag). Gelukkig is ze er niet ziek van geworden.

 

Als ik zelf iets eet en ze komt schooien en ik zeg nee, dan gaat ze liggen en is het goed. Maar de dingen die ik niet altijd op tijd voorzie als vliegen, afval op straat, of dingen waar ik geen gevaar in zag zoals een knuffeltje op de eettafel dat is een probleem.

 

Ik ben zo voorzichtig met alles en zou graag willen dat het allemaal was losser kon.

De badkamer en slaapkamer deur moeten altijd dicht. Anders pikt ze kleren, schoenen of handdoeken en ook dat eet ze op.. De schoenen tenminste.

 

Ze kent het commando los, maar laat niet los als ze weet dat ze iets heeft wat ze niet mag hebben. Ruilen lukt vaak wel, maar ik doe dit al een hele tijd, ik wil graag dat ze sommige dingen gewoon laat. Niet altijd continu maar ruilen.

 

Help?!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dan is het nog een geluk, dat ze nog nooit een verstopping of iets heeft gehad.

Hoe je het moet oplossen: dat weet ik eigenlijk ook niet.

Maar ik hoop dat je goede tips krijgt.

Ik volg ook even, Black eet graag takjes in het bos dus misschien krijg je advies waar ik ook nog wat aan heb.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Hier had ik e soort gelijk probleem namelijk stokken. Denzel die pakte ze en rende ermee weg en at ze op. Dit vind ik dus levens gevaarlijk en heb hulp gevraagd aan mijn jacht trainster. Ik heb van haar een methode geleerd wat eigenlijk best goed werkt bij Denzel. Het is de yes en no, en die gebruik ik dus ook alleen als Denzel is iets pakt wat die niet mag. Ik moest eerst de woorden aanleren. Ik had een brokje onder me hand en 1 in me andere hand. Denzel keek steeds naar me hand met het brokje eronder, ik zei dan no en wachte net zo lang tot ie naar mij keek. Als hij dit dan deed zei ik yes en gaf ik hem het brokje wat ik in me andere hand had. Dit een paar keer gedaan zodat ie door kreeg als ik no zei en dus dan weg keek naar mij dat ie dan wat kreeg. Toen hij dit door had ging ik het uitbouwen. Dan legde ik het brokje neer zonder dat me hand erop lag en zei dan no, keek die naar mij zei ik yes en beloning. En zo kan je het steeds meer uitbreiden met dus van alles. Mij ging het om de stokken dus ik ging het in de praktijk uitproberen. Hij had een stok en ik zei no en hup daar stond ie bij me en ik zei yes en beloning. Maar je kan dit dus met alles doen en volhouden. Ik ga met Denzel het nu uitbreiden met boterhammen want etenswaren buiten vind ie ook heerlijk. Dan leg ik een boterham om straat en loop er langs, hij kijkt er naar en ik zeg no en dan kijkt hij naar mij dan weer yes. Maar goed het is een methode wat bij mij heeft gewerkt, het is makkelijker om te vertellen dan op te schrijven dus ik hoop dat je het een beetje snapt wat ik bedoel. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Bij Sadi zijn we hier ook tegen aangelopen en nog wat andere dingen de combinatie ervan heeft uiteindelijk door rondbellen een sterk vermoeden naar voren gebracht van gebrek aan omega3. We zijn met Sadi overgestapt naar M.O.P. brok van Renske plus twee eetlepels golddust nr. 2 per dag hierover zijn we in persoonlijk contact met Renske zelf. We blijven geregeld in contact want die 2 eetlepels golddust kunnen op een gegeven moment gestopt als haar omega 3 te kort is bijgesteld.

Sadi is nu 2 weken overgestapt en 2 weken zo'n beetje aan de golddust en ze is o.a. minder grote veelvraat, ze is nog steeds lomp en onbenullig maar toch beheerster, ze pakt nog maar zelden iets van de grond terwijl ze ervoor alles bleef oprapen, vaak los liet maar soms ook echt de kaken op elkaar en perse niet los willen laten, de enkele keer dat ze nu nog iets oppakt laat ze het al los voor we los hebben kunnen zeggen en een prettige bijkomstigheid we kunnen zelf iets rustiger eten.

 

Ruilen werkte bij onze Sadi niet omdat ze er misbruik van ging maken en dan zeg maar 2 meter verder expres weer iets opraapte of het gelijk achterover gooit om een tweede beloning in de wacht proberen te slepen.

 

Nu is er sowieso rond de pubertijd een fase dat ze dingen uit proberen en ik ben geen voedingsdeskundige dus kan niet beoordelen of het in dit geval puur pubertijd is of dat er misschien ook wel sprake is van omega3 te kort.  Ik vind in elk geval bij onze Sadi erg opvallend dat het nu opmerkelijk beter gaat.

 

 

 

honden page profiel MJMJ 3 doggies

honden foto van MJ

Het eten van poep en zand kan te maken hebben met een tekort in het voer wat ze krijgt.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Bedankt voor de reacties!

 

De yes en no methode vind ik wel goed. Al kent ze al wel nee. (luistert alleen niet als het om iets gaat wat ze wil opeten)

 

Ik moet dit verder uitbreiden, dus ga hier toch mee aan de slag.

 

Opmerkelijk inderdaad dat het bij Sadi zo verbetert is. Misschien ook eens iets wat ik nog kan bekijken.

 

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Wat krijgt ze dan tekort? Is dat een bepaalde vitamine ofzo?

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Misschien toch die omega 3.. Moet ik daarvoor naar de da? Kan dat dan gecheckt worden ofzo?

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

" Bedankt voor de reacties!
 
De yes en no methode vind ik wel goed. Al kent ze al wel nee. (luistert alleen niet als het om iets gaat wat ze wil opeten)
 
Ik moet dit verder uitbreiden, dus ga hier toch mee aan de slag.
 
Opmerkelijk inderdaad dat het bij Sadi zo verbetert is. Misschien ook eens iets wat ik nog kan bekijken.
 
  "

 

Daarom gebruik je dus no voor de dingen waarvan jij vind dat ze het niet mag opeten of pakken. Want nee kent Denzel ook heel goed maar die gebruik je voor veel meer dingen, ook in je dagelijkse bezigheden. Daarom dus de Engelse woorden. Als Denzel een commando niet goed uitvoert of even niet snapt zeg ik nee Denzel en dan weet ie oh ja het moest anders, even een klein voorbeeldje hoor. Maar als ik zie dat ie eens stok wil pakken zeg ik no en dan weet ie gelijk dat ie bij me moet komen en dan zeg ik yes. Hij weet heel goed het verschil. Hopelijk snap je me. 

 

Dus even heel kort en duidelijk yes en no alleen voor materialen of etenswaren waarvan jij vind dat ze het niet mag pakken. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ah zo! Nu snap ik het helemaal. Snapte de methode maar had niet door waarom het in het engels moest. Nu wel 

 

Ik ga morgen eens oefenen met een brokje! Het is bij Joy alleen zo veel. Ik ga nog veel no roepen vrees ik

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien in elk geval iets om eens verder naar te informeren ook, wij waren erg alert op voeding voor Sadi en hoeveelheden maar van omega 3 hadden we echter geen flauw idee hoeveel ze binnen moest krijgen.  En heeft ze dus te weinig van gehad. 

 

Op het vlak van eten is Sadi echt compleet omgedraaid ze zit niet meer vast onder de magnetron bijvoorbeeld voor die gaat piepen. (wat ze al vanaf dag 1 bij ons deed) 

 

Betreft je angst voor vliegen trouwens ik had en heb dat met Sadi ook, ik zag haar een vlieg zien vliegen hij kwam langs haar heen en in 1 reflex had ze hem. 

Dan komt de eerste paniek want ja stel dat het een steekbeest is.

Dat is dus in de tussentijd gebeurt tijdens een wandeling en ik heb het niet gezien... Sadi raakte in shock ik wist niet waarvan maar uiteindelijk door het geven van voldoende info is de arts in het weekend gaan zoeken met een loep en vond een angel in haar lip. Gelijk een corticosteroïden prik en dan wachten wachten tot zwellingen af namen en eigenlijk heeft het wel een dag of twee drie geduurd voor we echt onze Sadi terug hadden. Nu heb ik waar ik ook heen ga standaard van de dierenarts verkregen tabletten bij me als ze geprikt wordt door iets en zwellingen gaat vertonen mag ik haar er 2 geven liefst eerst  contact nog even met de arts en erna alsnog met haar naar de dierenarts. Bij Sadi waren de neus/bek tong poten gezwollen en elk roze pigment werd bijna tot rood aan en het slijmvlies bij haar ogen was bloeddoorlopen zeg maar en dan die shock ik dacht echt dat ze zou stoppen met ademen ik haar kwijt was.  Andere kant ik weet nu hoe ze er op reageert en dat ze dus allergisch is dat maakt dat ik ook als het het niet zie het sneller kan herkennen en eerder kan handelen.

 

Ik vertel dit zeker niet om je bang te maken, want niet elke hond is allergisch maar ja mocht Joy dat wel zijn heb je misschien iets aan mijn verhaal betreft symptomen.

 

Qua shock omschrijven tijdens de wandeling ging sadi ineens liggen net voor het veld waar ze normaal als een idioot stuitert omdat ze daar los mag (mocht want die plek ga ik niet meer heen) gevraagd om te gaan staan en ze shockte echt kreeg nauwelijks haar ene poot voor de ander ik ging van het pat af naar de hoek van het veld en daar ging ze tegen me been aan zitten of eigenlijk zakte in de houden en vervolgens zakte ze in lig houding ze keek keek wel maar echt contact was er niet. Ze ademde heel rustig maar toch zwaar. Achteraf bleek dus dat ze hier al in shocktoestand was. Tillen kon ik haar niet dus me vriend met zijn trombose been laten komen (over zijn grenzen gegaan natuurlijk) ik hals over de kop terug auto halen met auto het park ingereden en doorgereden naar de dienstdoende arts waar ik al mee gebeld had. Daar nog 3 kwartier moeten wachten tot de arts er was. Sadi kon toen inmiddels heel rustig zelfstandig lopen en was er iets meer bij al. Het is dus heel handig als je telefoonnummers van dierenarts praktijk in je mobiel hebt staan van dierenambulance plus 114 van dier in nood. Beter niet nodig hebben maar als je het nodig hebt en moet het dan zoeken, gelukkig had ik mobiel internet en kon zo na contact met de dierenartsassistente van onze praktijk die geen dienst had uitvissen wie er dienst had en via internet het nummer zoeken, maar als ik geen internet had gehad mobiel...

 

Maar goed het is goed gekomen en ik doe me verhaal vooral om te laten weten dat oke het kan gebeuren en er kan sprake zijn van allergie maar het kan goed gaan en als je altijd je mobiel bij je hebt kan dat de helft schelen.  Ik moet zeggen dat ik Sadi normaal niet kan tillen maar heb haar alleen in de auto getild omdat Tjaard dat met zijn been die hij al overbelast had door te snel naar me toe te strompelen ,op dat moment niet kon. t was een grens en heb knap last gehad van me rug maar als t moet blijkt dat je echt meer kan dan je verwacht.

 

Mocht je trouwens vragen hebben over mijn contact met Renske moet je me maar even een pb doen. 

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

" Ah zo! Nu snap ik het helemaal. Snapte de methode maar had niet door waarom het in het engels moest. Nu wel 
 
Ik ga morgen eens oefenen met een brokje! Het is bij Joy alleen zo veel. Ik ga nog veel no roepen vrees ik "

  Haha mooi zo . Nog 1 ding succes en zet hem op volhouder wint 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Dankje! Ik heb zeker iets aan de symptomen omschrijving!

 

Ik ga het over 3 weken vragen (dan moet Joy weer naar de da). 

 

Als hij zegt dat dit bij Joy ook inderdaad een oorzaak kan zijn, pb ik je!

 

Dankjewel!

honden page profiel MJMJ 3 doggies

honden foto van MJ

Van poep eten weet ik niet echt wat de te kort kan zijn, het maakt namelijk ook een verschil uit wat voor poep ze eet. ( honden, paarden en/of kattenpoep).
Zand eten staat meestal voor mineraal te kort.

Meestal weet het personeel van een dierenspeciaalzaak ook goed advies te geven. Zelf had ik advies gevraagd aan mijn dierenarts. 
Ik weet namelijk wel wat belangrijk is van de ingrediënten.
Maar ik weet niet in welke verhoudingen de vitamines, mineralen etc. moeten zijn.

Veel succes 

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Wij hebben Charlie geleerd van dingen af te blijven door de waarschijnlijk welbekende oefening door een brokje voor zijn neus op de grond te leggen en een commando te geven zoals 'nee' of 'wacht'. Eerst je hand er op leggen en op die manier uitbreiden wanneer hij het goed doet. Nu kunnen we een bakje voer neerzetten en zeggen 'wachten' . Pas als wij 'pak maar' zeggen begint hij aan zijn voer. Soms gaat het nog mis, maar vaak lukt het ook. Ik hoop dat je wat aan de tip hebt en als je er vragen over hebt, gewoon vragen!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Wij hebben Charlie geleerd van dingen af te blijven door de waarschijnlijk welbekende oefening door een brokje voor zijn neus op de grond te leggen en een commando te geven zoals 'nee' of 'wacht'. Eerst je hand er op leggen en op die manier uitbreiden wanneer hij het goed doet. Nu kunnen we een bakje voer neerzetten en zeggen 'wachten' . Pas als wij 'pak maar' zeggen begint hij aan zijn voer. Soms gaat het nog mis, maar vaak lukt het ook. Ik hoop dat je wat aan de tip hebt en als je er vragen over hebt, gewoon vragen! "

 Joy doet dit ook. Ik zet haar bak neer en ze blijft liggen tot ik zeg: 'Joy eet'. Alleen luistert ze niet bij wandelingen, als ze iets vind in huis of tuin of als ik eens iets uit mijn handen laat vallen..

Volgende forumvraag: Hond en kat late nsamen leven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^