herplaatsertje erg rustig en eet weinig.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel brittabritta

hi andere hondenliefhebbers!

 

Voordat we een hondje aanschafte heb ik heel veel informatie opgezocht op dit forum maar was eigenlijk nooit echt lid geworden..(jaa, wat had ik er ook eigenlijk te zoeken zonder hond:P)   Maar nu dan toch echt eindelijk mijn kinderdroom in vervulling is gegaan heb ik me gelijk lid gemaakt :)

 

Wij hebben sinds een week een heel lief boomertje van 8 maanden oud. Nu maak ik me alleen een beetje zorgen. hij eet ongeveer 80 gram per dag aan brokken en ook is hij binnenshuis erg sloom.....hij is dan eigenlijk niet vooruit te branden en zal nooit initiatief nemen om te gaan spelen. Het gekke is echter dat als we met hem naar buiten gaan of naar de loonse en drunense duinen dat ze dan wel super speels en actief word.  Ook lekkere hondensnoepjes etc wilt hij niet....

 

Denken jullie dat ik me zorgen moet maken om zijn rustige gedrag binnen? Mijn ouders hebben ook allebei een boomertje en ondanks dat die nu alweer een stukje ouder zijn , zijn die toch echt een heel stuk drukker en speelser!

 

hoor graag van jullie want maak me toch een beetje zorgen!

 

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Voor de zekerheid even langs de DA voor een check-up?

Daar zou ik in elk geval al mee starten.

Dat je een medische oorzaak al kan uitsluiten.

 

Maar verder is ook elk hondje verschillend, waarschijnlijk een heel ander karakter dan de boomer van je ouders. En dat mag ook he.

 

Alhoewel 8 maanden toch nog jong is en je toch zou zeggen dat er dan wat meer energie in moet zitten...

Bedenk wel ook dat hij er nog maar een week is, voor je hondje is nog alles nieuw.

Heel veel indrukken die hij moet verwerken, dus heeft wellicht ook wat tijd nodig.

 

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Het kan zijn dat hij alle indrukken moet verwerken en zich buiten meer op zijn gemak voelt dan binnen. Dat het puur wennen is. Maar ik denk wel dat je er verstandig aan doet als je even met hem naar de dierenarts gaat voor een algemene controle. Leg dan ook uit wat je hier zegt en een controle is nooit verkeerd.
Zeker niet bij een herplaatser. Succes!

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Het is natuurlijk altijd goed om even een check te doen bij de DA.

Maar 8 maanden, wat heeft het hondje al meegemaakt?

 

Het kan natuurlijk gewoon in het verleden zitten, en moet het even wennen. Overtuigt zijn dat er niks gebeurt in het huis ook als hij wel gaat spelen. Misschien is hij wel eens geslagen of heeft hij nooit de kans gehad om te spelen en moet hij dit nog leren.

Buiten is een open ruimte waar ze veel vrijer kunnen zijn dan binnen, als je laminaat hebt dan hebben ze er ook veel minder grip op dan tapijt. Hierdoor kunnen ze zich onzekerder voelen omdat ze minder snel weg kunnen of kunnen uitglijden.

 

Ik denk dat je hondje gewoon nog even wat meer tijd nodig heeft om te wennen.

Volgende forumvraag: Rode balzak na castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^