Fluit training

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharlesCharles

Beste hondenliefhebbers,

 

Ik ben gisteren begonnen met het trainen mbv een een fluitje. Gaat erg goed en boven verwachting. Ik gebruik de fluit voor het naar mij toe komen en zitten. Nu zit er aan de andere kant van de fluit ook een geluid met een balletje erin. Nu de hamvraag; kan ik de andere kant van de fluit gebruiken voor het commando "nee"? 

honden page profiel Geystersveld Geystersveld 3 doggies

Theoretisch kan dat. Moet dan wel aangeleerd zoals Fisher discs.

Hier een uigebreide uitleg http://honderwijzer.blogspot.be/2012/08/de-fisher-discs-negatieve-bekrachtiging.html

honden page profiel MarijkeMarijke

Waarom? Beloon gewoon het goede gedrag en negeer het gedrag wat je niet wilt. Draai je om en geef de hond eventjes (30 sec. ofzo) geen aandacht.

Het fluiten is voor het komen, met de andere kant zou je de hond kunnen aanleren te zitten.

1 geluid voor 2 handelingen kan misschien verwarrend zijn.

honden page profiel CharlesCharles

Dus als mijn puppy aan de kant van de weg staat te blaffen naar een andere hond moet ik dat negeren en me omdraaien? De essentie ervan is dat ik haar het nee commando kan geven voordat ze iets "fout" doet.

honden page profiel Geystersveld Geystersveld 1 doggies

Hoeveel honden heb je op die manier al een opleiding gegeven Marijke?

Situaties waarbij een "nee" aangebracht is zijn per definitie zelfbelonend. Dat kan je negeren tot in den treure zonder resultaat.

mpc (Gast)

" Dus als mijn puppy aan de kant van de weg staat te blaffen naar een andere hond moet ik dat negeren en me omdraaien? De essentie ervan is dat ik haar het nee commando kan geven voordat ze iets "fout" doet. "

 Ik denk niet dat je pup stopt met blaffen met een nee. Misschien een paar seconden. Maar je pup geeft aan dat het te spannend is en gaat blaffen. Beter haal je hem dan uit de prikkel.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Volgens mij kan dat prima.

nee, is een prima commando. Als je wilt dat ze geen aandacht aan andere honden schenkt, niet een paardevijg gaat eten, etc. Is nee goed toe te passen.

met blaffen probeer ik net eerdere de aandacht te vangen zodat ik leuker ben dan hetgeen waarvoor ze willen blaffen.

aan de andere kant, blaffen is praten voor een hond. 

Blaffen was niet de vraag maar het aanleren van het nee- commando. Dat kan dus prima.

honden page profiel MarijkeMarijke

" Hoeveel honden heb je op die manier al een opleiding gegeven Marijke?

Situaties waarbij een "nee" aangebracht is zijn per definitie zelfbelonend. Dat kan je negeren tot in den treure zonder resultaat. "

 Ik gaf gewoon een zwart wit antwoord op een dito vraag. Sorry! Heb vanalles op deze manier getraind, maar met blaffen zou ik idd iets anders doen. Maar "nee" zeggen is niet negeren!

 

honden page profiel Geystersveld Geystersveld

Negeren werkt absoluut niet in situaties waar de hond ongewenst gedrag vertoont dat zelfbelonend is.

honden page profiel MarijkeMarijke

" Hoeveel honden heb je op die manier al een opleiding gegeven Marijke?

Situaties waarbij een "nee" aangebracht is zijn per definitie zelfbelonend. Dat kan je negeren tot in den treure zonder resultaat. "

 Ik heb hier even over na moeten denken.

Ik bedoel: het negeren. Alle drie mijn laatste herders heb ik zo benaderd. Maar wanneer ik erop google krijg ik heel andere suggesties dan dat ik bedoelde.

Negeren hoort tot heel veel soorten training, maar ik denk dat de mijne meer onder het hoofdstuk: "vrijwillig leren" valt.

Bijv.: Hond blaft, kijkt niet naar mij. Ik wacht gewoon. Totdat hij naar mij kijkt (dus naar mijn gezicht). Dan zeg ik: "goed"! Brokje erin. Zo leert pup dat het meer oplevert om op mij te letten dan op hetgeen hem doet blaffen.

Op het moment dat ik WACHT totdat hij me aankijkt, valt dat dan onder negeren voor jou?

Of is het zoals dit: hond negeert mij volkomen op het oefenveld. Ik kan roepen tot ik een ons weeg, hij reageert niet, doet alsof ik lucht ben en kijkt niet naar me. Wat ik dan weleens doe: ik loop weg, of ik ga helemaal alleen met een bal spelen o.i.d. Is dit laatste dan negeren? Of tactiek? Het werkt wel! Hond komt kijken en wil graag weer meedoen.

In principe ben ik tegen elke vorm van straf, ook als een hond aan het schrikken gemaakt wordt met bijv. een werpkettinkje o.i.d. Vandaar dat ik voor een andere vorm kies omdat dit op de lange duur voor mijn honden het beste werkt.

Ik vind het een ware kunst om de hond het goede gedrag te ontlokken door hem er zelf toe aan te zetten vrijwillig te kiezen om samen te werken.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^