muilkorf dieronvriendelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik kreeg via via het advies mijn hond in spannende situaties een muilkorf om teEdoen. Bij de dierenarts heeft hij er ziozo 1 om omdat hij anders zou bijten. Daar word hij juist heel angstig van. Hij is nu 2 keer mee geweest naar een redelijk rustig terras. Betekend opperste alertheid van mij. Eigenlijk beide keren heel goed gegaan voor zijn maatstaven. 1 keer viel hij uit naar de hond van mijn ouders dit zag ik aankomen en kon op tijd ingrijpen. Ging zelfs liggen en slapen op een gegeven moment. Ik apetrots natuurlijk. Degene waar ik het advies van kreeg zei is toch veels te vermoeiend en is echt niet erg voor een hond. In mijn ogen is het dieronvriendelijk.. heb ik het natuurlijk niet over situaties waarRhet niet anders kan of hond die echt bijt.

 

Hoe denken jullie hierover? Hebben jullie gewerkt met een muilkorf en waarom?

Is het uberhauptTmogelijk een hond met een muilkorf los te laten? Naar mijn inschatting haal je dan zijn eniVste verdedingsmiddel weg. Als hij dan door een andere hond aangevallen wordt...Ik ben het niet van plan om te gebruiken mits in situaties waar het niet anders kan maar ben benieuwd naar jullie meningen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik heb een hond met muilkorf.
En nee niet zo een stalen, ik heb er een van sterk stof matriaal die de hond geen pijn doen.
Ze kan ook gewoon drinken en kleine hapjes nemen.

Zwart wit gezien hoefde het niet.
Ze liep nooit naar honden toe en liep er met een boog omheen.
maar er zijn teveel mensen die hun hond ( los of vast ) naar een aangelijnde hond laten gaan , en dan bijt ze.
Aanval is immers de beste verdediging.

Een voor mij geld een hond met een muilkorf om mag niet los lopen!
Die hoor je bij je te houden.


Mijn hond heeft er geen last van ze is hem gewoon. Als ik de muilkorf pak staat ze te kwispelen want we gaan lekker lopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oefenen, en wat jamie aanhaalt, een stoffen muilkorf, oefen daar mee, zodat je hond het niet meer eng vind, en ook aan komt kwispelen van we gaan lekker uit.

nee een hond met een muilkorf niet loslaten, hij heeft niet voor niets de muilkorf nodig.

voor je eigen gemoedsrust is er ook wat voor te zeggen.

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

Ik denk niet dat een muilkorf mits goed aangeleerd zielig is.
Wat Jamie al zegt...Haar hond vind het leuk, want dan gaan ze een uitje maken.
Dan is een muilkorf niet zielig. Loslaten zou ik niet doen als hij een muilkorf heeft omdat hij/zij andere honden zou kunnen bijten. Dit omdat de hond niet kan bijten maar wel gewoon bovenop een andere hond kan duiken wat al een trauma kan geven aan de andere hond. 

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Is het al een keer gebeurt dat je hond iemand of een andere hond serieus en gemeend beet? Of hapt hij even naar andere honden omdat hij bang is en niet wilt dat ze dichtbij komen?

 

Persoonlijk ben ik tegen een muilkorf, ik heb al bij meerder honden gezien en ervaren dat ze hier alleen maar agressiever van worden. Ze worden beperkt en voelen zich opgesloten, dus proberen ze zich groot te maken. Duidelijk grijp je op tijd in als het nodig is, en met een muilkorf kunnen ze ander honden ook op de grond krijgen.

 

Als het echt niet nodig is, zou ik er niet eens aan beginnen. Ik zou zelfs met de dierenarts (mits hij de dierenarts tot bloedens toe gebeten heeft), eens over legen of je dit kan afbouwen. De dierenarts is vaak al geen prettige ervaring, en met een muilkorf wordt het er echt niet fijner op voor een hond.

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een hond kan misschien nog wel "aanvallen" maar de schade aan de andere hond is vele malen kleiner dan wanneer deze werkelijk kan bijten.
Ik weet dat mijn hond bijt als er een andere hond op haar afkomt. Dus zorg ik dat ze niet kan bijten.

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

" Een hond kan misschien nog wel "aanvallen" maar de schade aan de andere hond is vele malen kleiner dan wanneer deze werkelijk kan bijten.
Ik weet dat mijn hond bijt als er een andere hond op haar afkomt. Dus zorg ik dat ze niet kan bijten. "

  

En helaas zal je wel moeten want gewoon op straat lopen honden ook los.  (wat niet mag natuurlijk) Zelfs ik heb daar al een hekel aan terwijl mijn huidige hond niks doet en het alleen maar gezellig vind als een hond naar der toe komt  Maar als ze straks bijvoorbeeld loops is voor het eerst zal ik erg goed moeten opletten als ik gewoon op straat met haar loop. 

En ookal is jouw hond aan de lijn, jouw hond is dan wel de schuldige als hij bijt. Je neemt in ieder geval gelukkig je verantwoordelijkheid. 

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Snuitje voor regelmatig met wandelen vind ik wel dieronvriendelijk omdat de bek wordt dicht gehouden, hijgen, drinken en eten lukt dan niet en is stressvol. Ja je kan hem wat losser doen maar dan gaat het z'n functie voorbij en kan de hond alsnog bijten..

 

Zo'n korf (metaal, leer of rubber) vind ik niet dieronvriendelijk omdat ze dan goed hun bek open kunnen doen om te hijgen, drinken, eten maar niet kunnen bijten. Hierdoor is de hond ook niet/minder gestrest als ze zo'n ding om hebben.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Bailey valt tijdens het wandelen uit naar andere honden... ik ben hier druk mee aan het trainen... ter ondersteuning een stoffen muilkorf aangeschaft... ze vindt het helemaal niks om die om te hebben... is dan gestresst.

 

Dit wil ik niet voor haar... de wandeling moet immers een ontspanning zijn en het moet leuk blijven.

 

Een andere muilkorf heb ik zelf niet aan gedacht.

Ik volg je topic met interesse... 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Snuitje voor regelmatig met wandelen vind ik wel dieronvriendelijk omdat de bek wordt dicht gehouden, hijgen, drinken en eten lukt dan niet en is stressvol. Ja je kan hem wat losser doen maar dan gaat het z'n functie voorbij en kan de hond alsnog bijten..
 
Zo'n korf (metaal, leer of rubber) vind ik niet dieronvriendelijk omdat ze dan goed hun bek open kunnen doen om te hijgen, drinken, eten maar niet kunnen bijten. Hierdoor is de hond ook niet/minder gestrest als ze zo'n ding om hebben. "

 

Hier sluit ik mij helemaal bij aan, en snap dan ook niet waarom veel dierenwinkels geen muilkorven meer aanbieden maar deze hebben vervangen door snuitjes omdat deze diervriendelijker zouden zijn... Uhm, nee. 

 

Winter heeft tijdelijk met een muilkorf gelopen en kon hijgen, drinken en er zat zelfs een mooie opening in waardoor ik snoepjes naar binnen kon frummelen  hij vond hem prima om, terwijl hij een snuitje verschrikkelijk vind, dan is hij alleen maar bezig om dat ding van zijn neus te krijgen. 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

"  
Hier sluit ik mij helemaal bij aan, en snap dan ook niet waarom veel dierenwinkels geen muilkorven meer aanbieden maar deze hebben vervangen door snuitjes omdat deze diervriendelijker zouden zijn... Uhm, nee. 
 
Winter heeft tijdelijk met een muilkorf gelopen en kon hijgen, drinken en er zat zelfs een mooie opening in waardoor ik snoepjes naar binnen kon frummelen  hij vond hem prima om, terwijl hij een snuitje verschrikkelijk vind, dan is hij alleen maar bezig om dat ding van zijn neus te krijgen.  "

 

Bailey heeft een stoffen snuitje gehad en probeerde ook steeds het snuitje af te krijgen... stress alom...

Wat voor een muilkorf heeft Winter gebruikt? 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Luna kan drinken, hijgen en zelf brokjes eten met deze muilkorf.
En ze kan ook haar bek aflikken ( kalmerende signalen ) wat ik erg belangrijk vind want dan weet ik ook of ze op een bepaald moment gestresst is of wat dan ook.

Dus dieronvriendelijk?
Neen vind ik niet.
Edit: spelfout

"  
Bailey heeft een stoffen snuitje gehad en probeerde ook steeds het snuitje af te krijgen... stress alom...
Wat voor een muilkorf heeft Winter gebruikt?  "

 

Winter had een hele lieve babyblauwe muilkorf van baskerville  en ik heb hem ook nog eens volgeplakt met kleine, vrolijke stickers omdat ik merkte dat mensen schrokken van een grote hond met een gevaarlijk uitziende zwarte muilkorf, haha! Toen ik er iets feestelijks van had geknutseld werd er heel anders op hem gereageerd, wat alleen maar positief was voor Winter. 

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

"  
Winter had een hele lieve babyblauwe muilkorf van baskerville  en ik heb hem ook nog eens volgeplakt met kleine, vrolijke stickers omdat ik merkte dat mensen schrokken van een grote hond met een gevaarlijk uitziende zwarte muilkorf, haha! Toen ik er iets feestelijks van had geknutseld werd er heel anders op hem gereageerd, wat alleen maar positief was voor Winter.  "

 

Jij hebt die ultra muzzle zeker? Die heb ik ook en ben ik erg over te spreken, Bink krijgt hem om in kleine drukke ruimtes, bijvoorbeeld hotel lobby.

 

Voorbeeldjes Google:

Rubberen korf (ultra muzzle), hier zie je goed hoeveel ruimte er nog onder de bek is om hem open te doen:

 

Dit is zo'n snuitje waarbij de bek dichtgeknepen wordt. Je kan hem wat losser doen maar, zoals ik al eerder zei, kan de hond alsnog bijten wat uiteindelijk niet de bedoeling is.

Klopt inderdaad, dat is hem! 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoe heb je dragen van een muilkorf getraind? 

Op het filmpje een goede manier, hij laat het de keus van de hond zijn om met zijn neus erin te willen. 

https://m.youtube.com/watch?v=1FABgZTFvHo

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

" Hoe heb je dragen van een muilkorf getraind? 
Op het filmpje een goede manier, hij laat het de keus van de hond zijn om met zijn neus erin te willen. 
https://m.youtube.com/watch?v=1FABgZTFvHo "

 

Precies dat filmpje heb ik gebruikt om Bink te trainen, hij is snel uitgekeken op voer dus ik gebruikte salami, kong vulling, pindakaas, etc. Als het maar nieuw, sterk ruikend en afwisselend is.

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt maar ik wil geen muilkorf zolang dit niet nodig is. Behalve bij de dierenarts was vooral benieuwd naar jullie ervaringen. Hij heeft 1 keer en man gebeten mijn schuld ik zag designalen verkeerd. Ben altijd bezig met positiebepaling en wat we tegenkomen. Vermoeiend soms maar wil hem niet gemuilkorfd of er moet zich nog een situatie voordoen. Hoe hij ooit naar de trimmen moet geen idee denk alleen het hoognodige zoals nagels knippen. Ik ben de enigste die contact heeft metThem, andere mensen kunnen hem niet aaien of aanraken. Daarom is het moeilijk te trainen bij de dierenarts reageert dan niet op afleiding of wat dan ook. Ik mag hem aanraken optillen maar de da niet. Voorlopig zal dit dus met muilkorf moeten. Hij zoekt wel contact door te snuffelen aan mensen of eten uit hand te pakken enkele keer met 2 pootjes op schoot.

Met mij. Vader 2 keer gespeeld. Mooi om te zien dat hij het akelig vind maar toch wilt en nieuwsgierig is, dusSheb de hoop dat zich dat nog ontwikkeld. Als ik werken. En en iemand komt hem uitlaten heeft hij een lijntjeEaanzijn tuigje zonder lus. Als ze dat lijntje hebben is het oké gaat hij gewoon mee wandelen, kan de flexilijn aangeklikt worden en bij terugkomst tuigje e. Riem af.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt maar ik wil geen muilkorf zolang dit niet nodig is. Behalve bij de dierenarts was vooral benieuwd naar jullie ervaringen. Hij heeft 1 keer en man gebeten mijn schuld ik zag designalen verkeerd. Ben altijd bezig met positiebepaling en wat we tegenkomen. Vermoeiend soms maar wil hem niet gemuilkorfd of er moet zich nog een situatie voordoen. Hoe hij ooit naar de trimmen moet geen idee denk alleen het hoognodige zoals nagels knippen. Ik ben de enigste die contact heeft metThem, andere mensen kunnen hem niet aaien of aanraken. Daarom is het moeilijk te trainen bij de dierenarts reageert dan niet op afleiding of wat dan ook. Ik mag hem aanraken optillen maar de da niet. Voorlopig zal dit dus met muilkorf moeten. Hij zoekt wel contact door te snuffelen aan mensen of eten uit hand te pakken enkele keer met 2 pootjes op schoot.
Met mij. Vader 2 keer gespeeld. Mooi om te zien dat hij het akelig vind maar toch wilt en nieuwsgierig is, dusSheb de hoop dat zich dat nog ontwikkeld. Als ik werken. En en iemand komt hem uitlaten heeft hij een lijntjeEaanzijn tuigje zonder lus. Als ze dat lijntje hebben is het oké gaat hij gewoon mee wandelen, kan de flexilijn aangeklikt worden en bij terugkomst tuigje e. Riem af. "

 

Maar dan blijven er toch situaties over waar er wel een muilkorf nodig is, en is het dus belangrijk dat de muilkorf vriendelijk en positief wordt aangeleerd. Dus niet 'nu moet het'  - BAM - muilkorf op die snuit... Dan is het ook niet zo raar dat een hond er onzeker van wordt op zo'n moment. Een muilkorf is niet zielig, mits de hond niet alleen maar een muilkorf om heeft als er iets vervelends gaat gebeuren, dan wordt het immers een voorbode van narigheid. 'oh nee, mijn muilkorf, nu is het mis'... Dat wil je niet. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik heb een hond verloren door een aanval van een andere hond, de mijne was gemuilkorfd, dus ik ben er niet meer zo happig op.

 

Ik vind sowieso elke vorm van beperking van bewegingsvrijheid niet diervriendelijk, maar soms kan het niet anders  (en 'niet diervriendelijk' staat ook niet direct gelijk aan mishandeling)

 

Mijn jongste loopt soms met korf omdat hij anders de paarden bijt.  Dus als hij weer in een paarden-najaag-periode zit,dan gaat de korf weer even om, dan kan hij in elk geval al niet meer bijten, hij heeft als eens een wonde bij paard veroorzaakt immers.

Rachelle (Gast)

"  
Maar dan blijven er toch situaties over waar er wel een muilkorf nodig is, en is het dus belangrijk dat de muilkorf vriendelijk en positief wordt aangeleerd. Dus niet 'nu moet het'  - BAM - muilkorf op die snuit... Dan is het ook niet zo raar dat een hond er onzeker van wordt op zo'n moment. Een muilkorf is niet zielig, mits de hond niet alleen maar een muilkorf om heeft als er iets vervelends gaat gebeuren, dan wordt het immers een voorbode van narigheid. 'oh nee, mijn muilkorf, nu is het mis'... Dat wil je niet.  "

 Ja dat klopt enkele situaties. Dus toch beter intrainen dus? En dan bv in huis. Bij de dierenarts hebben ze van die stoffen zwarte die je bij de oren vast klikt.

Rachelle (Gast)

" ik heb een hond verloren door een aanval van een andere hond, de mijne was gemuilkorfd, dus ik ben er niet meer zo happig op.
 
Ik vind sowieso elke vorm van beperking van bewegingsvrijheid niet diervriendelijk, maar soms kan het niet anders  (en 'niet diervriendelijk' staat ook niet direct gelijk aan mishandeling)
 
Mijn jongste loopt soms met korf omdat hij anders de paarden bijt.  Dus als hij weer in een paarden-najaag-periode zit,dan gaat de korf weer even om, dan kan hij in elk geval al niet meer bijten, hij heeft als eens een wonde bij paard veroorzaakt immers. "

 Wow wat heftig om op zo manier je hond te moeten verliezen. Ik denk dat de andere hond bewust agressief was dag hij op een andere hond afgaat en bijt die gemuilkorfd is? Had jou hond hem ook om ivm bijtgedrag. Verder sluit ik me aan bij je opmerking over dat elke beperking niet diervriendelijk is

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou met een korfje trainen. Zowiezo is het handig om je eigen muilkorf of snuitje te gebruiken en die al voor je hem nodig hebt aan te doen (jij). Dan past ie altijd en hoeft er niet nog aan gerommeld te worden. 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Muilkorven...blijft een lastig probleem.

De mijne heeft een muilkorf omdat ze nog wel eens met haar buurhond samen achter een bal aan rennen en sas nogal drijvent wilt gaan happen.

Ze kennen elkaar zeer goed en in dit geval is het om haar buurhond te beschermen.

 

Maar....ik heb wel lang gezocht naar de geschikte muilkorf.

Ben diverse winkels langs gegaan om de juiste te vinden.

Blijkt mijn hond een apparte neus te hebben...lol.

 

Maar bij de K9 shop in Kaatsheuvel, heb ik de perfecte gevonden.
Ze hebben daar een veel grotere colectie dan de gewone dierenwinkel.
Sluit zeer goed aan, haar bek kan volledig open en drinken gaat makkelijk door het gaas heen.
Verder...als ze hem 30 minuten per week omheeft, is het veel.

 

Als je echt een muilkorf nodig heb, neem een goed passende en ga ook passen bij diverse winkels totdat je juiste gevonden heb.

Die bek moet zo vrij kunnen zijn dat als een hond zwaar loopt te hijgen en de bek wagenwijd open is, dat ook moet kunnen in de muilkorf ZONDER BEPERKINGEN!

Of het verder een stoffen, metalen of andere is, is meer de keuze van het baasje en wat de hond prettig vind, maar een stoffe is wel lichter dan een metalen korf.

 

 

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

" Misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt maar ik wil geen muilkorf zolang dit niet nodig is. Behalve bij de dierenarts was vooral benieuwd naar jullie ervaringen. Hij heeft 1 keer en man gebeten mijn schuld ik zag designalen verkeerd. Ben altijd bezig met positiebepaling en wat we tegenkomen. Vermoeiend soms maar wil hem niet gemuilkorfd of er moet zich nog een situatie voordoen. Hoe hij ooit naar de trimmen moet geen idee denk alleen het hoognodige zoals nagels knippen. Ik ben de enigste die contact heeft metThem, andere mensen kunnen hem niet aaien of aanraken. Daarom is het moeilijk te trainen bij de dierenarts reageert dan niet op afleiding of wat dan ook. Ik mag hem aanraken optillen maar de da niet. Voorlopig zal dit dus met muilkorf moeten. Hij zoekt wel contact door te snuffelen aan mensen of eten uit hand te pakken enkele keer met 2 pootjes op schoot.
Met mij. Vader 2 keer gespeeld. Mooi om te zien dat hij het akelig vind maar toch wilt en nieuwsgierig is, dusSheb de hoop dat zich dat nog ontwikkeld. Als ik werken. En en iemand komt hem uitlaten heeft hij een lijntjeEaanzijn tuigje zonder lus. Als ze dat lijntje hebben is het oké gaat hij gewoon mee wandelen, kan de flexilijn aangeklikt worden en bij terugkomst tuigje e. Riem af. "

 

Ik zou lekker verder gaan zoals je bezig bent, het is duidelijk dat je wel de signalen ziet en direct in grijpt waar het nodig is.

 

Maar ik het het probleem als ik je goed begrijp bijt je hond niet uit agressie maar vanuit angst? (correct me if i'm wrong!)

Bekend verhaal, wat mij toen heeft geholpen, is minstens 1x per week (liefst wat vaker maar niet te vaak) om na een lange wandeling naar een winkelcentrum te gaan waar honden mogen lopen. Eerst op maandag ochtend als het heel rustig is, en dat steeds uitbreiden naar drukkere momenten. Zo krijg je hond vertrouwen met mensen op hem heen die dus niks doen.

En zoals je al bezig bent lekker naar een terras gaan. Probeer ook dit na een lange wandeling te doen. Hierbij zijn ze wat moeër en reageren ze minder snel op kleine dingen. Zo kan je dat "goede" gedrag belonen!! :D

 

Misschien nog een goede tip, bestel een tuig met de tekst: "niet aaien!" zoals hulphonden hebben. Hiermee voorkom je dat mensen zomaar uit het niks je hond aaien.

 

En de dierenarts, tja... dan maar met muilkorf toch is gewoon even niet anders. En trimmer?? zelf leren/doen?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart


 Wow wat heftig om op zo manier je hond te moeten verliezen. Ik denk dat de andere hond bewust agressief was dag hij op een andere hond afgaat en bijt die gemuilkorfd is? Had jou hond hem ook om ivm bijtgedrag. Verder sluit ik me aan bij je opmerking over dat elke beperking niet diervriendelijk is "

 

 

de andere hond was gewoon een l*l van een hond, hij is ook meegenomen en afgemaakt, een eigenaar is nooit gevonden.

 

Hij had hem om wegens inderdaad korte lont naar andere honden en najagen van jonge vaarzen, koeien liet hij gerust, maar zo'n vaarzen zijn natuurlijk veel levendiger en nieuwsgieriger. En daar een hapje van nemen, zou wel gaan om een hoop kapitaal.

Rachelle (Gast)

"  
 
de andere hond was gewoon een l*l van een hond, hij is ook meegenomen en afgemaakt, een eigenaar is nooit gevonden.
 
Hij had hem om wegens inderdaad korte lont naar andere honden en najagen van jonge vaarzen, koeien liet hij gerust, maar zo'n vaarzen zijn natuurlijk veel levendiger en nieuwsgieriger. En daar een hapje van nemen, zou wel gaan om een hoop kapitaal. "

 Verschrikkelijk! Ook nog zonder baas.. Lijkt me een van de ergste dingen wat je gebeuren kan

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik vind een muilkorf zeker niet dieronvriendelijk. Ik vind het lovenswaardig als een eigenaar zich toch publiekelijk kwetsbaar durft op te stellen door de hond een muilkorf om te doen.

 

Wel vind ik dat een muilkorf niet de oplossing is of kan zijn. Een muilkorf is een hulpmiddel waarbij ik van mening ben dat de eigenaar wel moet werken aan het gedrag dat de muilkorf noodzakelijk maakt. En misschien dat ondanks de inspanning om te werken aan dat gedrag de muilkorf altijd noodzakelijk blijft, maar het ontslaat de eigenaar niet om toch te blijven werken aan het verhelpen van het ongewenste gedrag.

Rachelle (Gast)

"  
Ik zou lekker verder gaan zoals je bezig bent, het is duidelijk dat je wel de signalen ziet en direct in grijpt waar het nodig is.
 
Maar ik het het probleem als ik je goed begrijp bijt je hond niet uit agressie maar vanuit angst? (correct me if i'm wrong!)
Bekend verhaal, wat mij toen heeft geholpen, is minstens 1x per week (liefst wat vaker maar niet te vaak) om na een lange wandeling naar een winkelcentrum te gaan waar honden mogen lopen. Eerst op maandag ochtend als het heel rustig is, en dat steeds uitbreiden naar drukkere momenten. Zo krijg je hond vertrouwen met mensen op hem heen die dus niks doen.
En zoals je al bezig bent lekker naar een terras gaan. Probeer ook dit na een lange wandeling te doen. Hierbij zijn ze wat moeër en reageren ze minder snel op kleine dingen. Zo kan je dat "goede" gedrag belonen!! :-D
 
Misschien nog een goede tip, bestel een tuig met de tekst: "niet aaien!" zoals hulphonden hebben. Hiermee voorkom je dat mensen zomaar uit het niks je hond aaien.
 
En de dierenarts, tja... dan maar met muilkorf toch is gewoon even niet anders. En trimmer?? zelf leren/doen? "

 Klopt puur angt agressie.. Grote mond opzetten kn vorm van weg blaffen maar eigenlijk bang zijn en vooral gewoon willen snuffelen aan bv mens. Ik probeer ook geregeld te oefenen. Ik ga dan naar een dorp hier in de buurt waar het niet te druk is maar wel voldoende volk. Aanstaande maandag start hij met cursus. Fijn om hier op het forum te lezen dat mensen ook de nodige problemen ervaren met hun hond en hoe ze hier mee omgaan. Ik krijg geregeld de opmerking waar ik aan begonnen ben ik had toch ook een pup kunnen pakken

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Ohh.. je bent al bezig met oefenen enzo.. Ik zou zeggen hou het vol

 

Succes met de cursus, heel goed dat je dit gaat doen. Wie weet is de trainer maandag al leuk vanwege zijn snoepjes.

Elke hond heeft wel wat, ook met een pup kan iets gebeuren waardoor ze bang zijn of agressie gaan vertonen. Het is misschien wel makkelijker, maar je weet maar nooit. Ik heb zelf ook een asiel hond maar zij is de makkelijkste hond die ik ooit gehad heb enkel bang maar wel heel lief. Doet geen vlieg kwaad, dit had natuurlijk ook anders kunnen zijn.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: antitrektuig luna en marly
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^