Dringend tips gevraagd, Hevige pijn!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ben net met Blackie gaan wandelen en fietsen, en toen ik ze na het wandelen weer in haar mandje zette begon ze neens aan haar poot te bijten. Snel naar huis gefietst en gekeken of er iets was maar kan niets vinden behalve een klein bolletje op haar kussentje en een beetje rood tussen de kussentjes. Het doet enorm veel pijn, ze likt en bijt heel de tijd aan haar poot, loopt zenuwachtig in het rond loopt nog maar op 3 poten en zit heel de tijd te janken. Wat kan dit zijn, brandnetel, insectenbeet? En wat moet ik hieraan doen. DRINGEND tips gevraagd want ze heeft er echt veel last van!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Mogelijk een grasaar, die kunnen heerlijk overal tussen kruipen.
Morgen ochtend vroeg even de dierenarts bellen, tenzij ze het echt niet houd, dan zul je nu moeten bellen.

Het enige wat ik momenteel kan bedenken: wat peuteren aan het bultje, kijken wat het is.

honden page profiel treestrees 3 doggies

Heb je goed gekeken of er toch niet een heel klein scherp dingetje tussen of in haar zooltje zit?

Misschien kan je als dat lukt haar pootje in een bakje met water en soda zetten.

Dat het een beetje kan weken?

Anoniem (Gast)

Miss een splinter? dat zie je bijna niet zitten,en doet toch heftig pijn.Even pootje in badje met Biotex,en dan zie je die zitten ,en kan je die makkelijk verwijderen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa had dit vorig jaar nadat we in de polder hadden gewandeld.
Ik heb zijn poten enkele malen in lauw water gespoeld, met hypercal tinctuur, dat is homeopathisch ontsmettend en jeukstillend.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Erna ingesmeerd met calendulan en de kap een tijdje om.

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Kan idd een grasaar zijn. heb 14 dagen terug bij Beau bij de DA er een weg laten halen. DA zei dat het momenteel schering en inslag is met dat kruipend gras in hondenpoten. 


Let op :  dit scherpe gras "wandeld" het lichaam door omdat er kleine weerhaakjes aan zitten, dus het moet verwijderd worden (áls het gras is natuurlijk)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik had zelf van de week 1 sprietje van een grasaar in mijn hiel, echt zo groot als een wimperhaartje. Een pijn dat het deed!

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Pffff had al die dingen niet in huis: soda, hypercal tinctuur en biotex enzo. Heb haar wel in een lauw badje gedaan en nu is ze toch wat rustiger. Denk dat haar gelik en dat lauw badje wel deugd gedaan hebben. Heb dan nog wat vaseline eraan gesmeerd ook, wou geen andere zalfjes erop doen want als ze het er dan weer af zou likken.

 

Maar bedankt voor de tips! Was echt geschrokken door haar heftige reactie en ik zag en hoorde dat ze pijn had, ja dat kan ik gewoon niet aanzien of horen. Als ze morgen nog last heeft of het nog rood ziet ga ik wel naar de dierenarts. Zou het dan zo'n grasaartje kunnen zijn als het nu al wat beter gaat?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Heb je geen vergrootglas in huis ? Ik zou toch dat pootje dan eens goed bekijken......

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oh, erg he?

Wij werden zo nerveus toen, dachten dat hij diarree had ofzo, bleef eerst constant rondlopen, en pas toen ik 2 x buiten was geweest en hij aan allevier de poten ging knagen ging ons een lampje branden.

En inderdaad, al die spullen heb je dan niet in huis....

(ik inmiddels wel met Piet Allergie hier, haha, dus als je iets nodig hebt...)

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Mja ik en mijn moeder hebben enkele keren gekeken maar we zien enkel dat kleine bolletje en een beetje rood tussen de kussentjes. Ze heeft gelukkig veel ruimte tussen haar kussentjes dus was makkelijk om daartussen te kijken. 

Momenteel slaapt ze al een kwartiertje ofzo, dus ergste is gelukkig voorbij. Er stonden wel brandnetels bij het wandelen maar zo'n overdreven reactie door een brandnetel kan toch niet?

 

@ Santa: ik werd er ook behoorlijk nerveus van ja :D ze liep op een gegeven moment ook naar de deur (die stond gewoon open) is ze aan de deur draait ze haar weer om en loopt ze rondjes rond de tafel! Maar als ik wat jeukstillend nodig heb weet ik je nu wel te vinden ja! :D

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Het klinkt zo hetzelfde als toen hier.
En Santa heeft altijd wat vanwege de atopie dus je bent dan toch al zo waakzaam.
En ik maar denken dat ie buikpijn had..

Volgende forumvraag: Chronisch nierfalen hond 7 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^