Beginnen honden uitlaatservice.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dashodasho

Beste hondenliefhebbers,

 

Ik ben al enige tijd serieus aan het overwegen om een hondenuitlaat service op de starten. Uiteraard zijn er al een hoop en hier ben ik me ook bewust van. Toch zou ik graag ervaringen horen van mensen met een hondenuitlaat service. Is er nog voldoende werk( ik zit in het zuiden van het land)? Ik ben jong en hoef er geen fulltime salaris mee te verdienen. Laten jullie in openbare gebieden de honden uit of kies je voor een eigen weiland waar alles omheind is en waarom? Welke busjes zijn het meest geschikt? Is er misschien iemand die wel open staat voor een soort stage? Waar ik ervaring op kan doen en kan zien hoe het op een goed lopend bedrijf er aan toe gaat.

 

Alvast bedankt!

 

Met Vriendelijke groeten,

Dasho.

honden page profiel LinetteLinette

honden foto van Linette

Ik volg even.. Ben we benieuwd naar de reacties.

 

Hierbij een upje dus

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Succes gewenst bij het vinden van info en als je ooit start, succes met je uilaatservice !

 

Upje ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Lijkt mij een nuttige reactie Marijke.

 

Zelf zou ik dan kiezen voor een of andere parttime baan en in m'n vrije tijd als vrijwilliger asielhondjes uitlaten...

 

Maar wie weet hebben anderen andere ervaringen.

 

Als ik voor mezelf spreek : Ik zou enkel op een uitlaatservice beroep doen als er geen enkele andere oplossing was en ik onverwacht voor een probleem kwam te staan... .  Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Niets op tegen dat iemand gebruik maakt van een uitlaatservice hoor.  Het zal je maar overkomen dat je werkuren wijzigen,.. je ziek wordt of verhuist naar een huis zonder tuin enz...

 

Ik bedoelde vooral dat ikzelf eerder zou zoeken naar iemand die ik ken, die enkel mijn hond of mijn hond tesamen met zijn eigen hond(en) uitlaat.  Ook steeds dezelfde persoon enz... 

Desnoods zou ik ook aan m'n verzekeraar vragen hoe ik, m'n hond, de hulp het best verzekerd kan worden...

 

Heeft meer te maken met met het feit dat ik al meer dan 50 jaar met m'n eigen honden op stap ga en al zo vaak onverwachte dingen tegen gekomen ben.  Ik zou dus niet erg gerust zijn...  Maar dat ligt aan mij :-)  Vandaar dat ik (hoe erg ik het ook zou missen) geen hond in huis zou hebben als ik bij voorbaat wist dat een uitlaatservice nodig was en vandaar dat ik "van werk veranderen, van woonplaats veranderen" enz... eerst zou proberen...

 

Dit is geen antwoord op de vraag van "dasho"... Maar met deze gevoelens van mezelf in gedachten zou ik, hoewel het mij ook aantrekt :-), geen hondenuitlaatservice beginnen.  Al ben ik wel blij dat anderen het doen voor waar het nodig is ;-)

honden page profiel dashodasho

" Ik heb het weleens overwogen en uitgebreid onderzoek gedaan. Maarrr.... er was enorm veel concurrentie! En: Je kunt nooit vrij nemen of ziek zijn (klanten gaan gewoon naar een andere service), je krijgt geregeld honden mee die niets kunnen (luisteren niet, trekken onwijs aan de riem, vallen uit naar van alles en nog wat en blijken ondanks de positieve verhalen van de eigenaar totaal niet met andere honden overweg te kunnen), honden moeten soms erg lang in de auto zitten (soms wel 2x 1uur met het afleveren van alle honden aan huis), je werkt je een slag in de rondte, je moet vaak je bus poetsen (tijdens de ritten is het een kabaal aan geblaf en gepiep en de hondenlucht kun je snijen), je bus moet vaste kennels hebben (m.n. voor honden die andere honden bijten of alles vast onder plassen), de bus moet een luchtverversing hebben (liefst ook nog met airco), EHBO voor honden is zeker aan te bevelen, mensen betalen soms veel te laat, er zijn nauwelijks losloopgebieden voor handen... Ik heb ervan af gezien.
Je moet veel investeren qua geld (o.a. bus/auto), en ik vond het voor de honden een nood oplossing. Vooral vanwege het leed dat sommige honden wordt aangedaan (niet alle honden zijn geschikt, vooral voor oudere honden kan het een uitputtingsslag zijn) en om aan een minimum inkomen te komen moest ik met erg grote groepen gaan wandelen.
Ik heb met 3 uitlaatservices meegelopen. Dat was ook nog een hele toer: niet alle services waren er happig op om me mee te nemen, want ze waren bang voor concurrentie e.d.
Wat ik ook zag: uitlaatservices die dachten professioneel bezig te zijn, maar ik zag dat ik mijn hond nooit met zo'n service mee zou geven. Ik heb uiteindelijk ander werk gevonden en een vriendin laat mijn honden nu uit. Zij neemt ze apart mee, is verantwoordelijk, de honden vinden het veel leuker dan de service (die bracht teveel stress mee), en ze is de helft goedkoper.
Neemt niet weg dat er ook hele goede services zijn. Maar die vangen de honden in kleine groepjes op, doen het niet uit winst bejag, maar meer voor hun plezier. En die zijn duur en zitten altijd vol. "

Bedankt voor alle reacties!

Marijke, de concurrentie is een van de dingen waar ik me inderdaad zorgen over maak.  Hier in de buurt heb ik bewust niemand vragen gesteld omdat ze snel denken dat je inderdaad concurrent word. Vandaar dat ik het eerst via een forum wat meer informatie probeer te krijgen en wellicht iemand buiten de directe omgeving tref die wel graag iemand over het vak wil vertellen.

honden page profiel TheoTheo

Wat noem je zuiden van het land..... In Zuid Limburg (langs de Maas en Maastricht) zijn meer dan genoeg uitlaatservices, en enkelen werken dan ook een beetje samen met het doorverwijzen van klanten naar elkaar als we geen plaats hebben. De regio parkstad en Roermond is misschien wel nog plaats, maar dat weet ik niet zeker.

Neem minimaal 3 tot 4 jaar de tijd voordat je de groepen vol hebt. Het kost veel inversteringsvermogen, en dan doel ik niet op geld, maar de geestelijke en fysieke inverstering. Het is geen vetpot en dat zal het ook nooit worden of je moet extreem grote groepen nemen.

Uitlaatgebieden vinden is ook een kunst, in de meeste gemeentes zijn de veldwegen afgesloten voor alle verkeer behalve landbouwverkeer. Je kan dus die wegen niet inrijden en daar een plekje zoeken om veilig en verantwoord uit en in te laden. Juist in die periode heb je niet altijd de gehele groep onder controlle.

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Zorg ervoor dat je uniek bent t.o.v. de andere uitlaatservices. Bied meer, en vraag er meer voor. 

 

Voorbeeld: Maak de honden niet alleen fysiek moe, maak ze ook geestelijk moe door trucjes te leren. Bied een beetje training aan (als je die kennis hebt), of bied juist een beetje verzorging aan. Maak veel foto's van de honden tijdens het wandelen, doet het ook altijd goed bij baasjes ;) Maak een speciaal "aanbod" voor puppy's.. Leg contact met trimsalons, bied aan de honden naar de salon te brengen na het wandelen (en weer thuis te brengen haha).

 

Ik noem maar wat ideetjes hoor.. Genoeg mogelijkheden ;)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Voor een paar euro (meer onkosten vergoeding als wat anders) laat ik andermans hond individueel lopen naar de wensen van de eigenaar.

Ook ik merk dat er eigenlijk geen animo is.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik heb zelf 2 honden en laat ook honden van anderen uit, tegen een benzine vergoeding.

Ik loop alleen op donderdag met 5 of 6 honden. De rest van de week maar met 4.

Ik heb een Fiat Panda, waarvan ik de achterbank verwijderd heb, dus genoeg ruimte voor de honden.

Ik ben ook verzekerd, maar de baasjes hebben ook een contract getekend dat zij verantwoordelijk blijven.

Een paar jaar geleden had ik een bus en wel 10 honden per keer, maar dat vond ik niet leuk meer, en niet verantwoord.

Veel honden konden niet goed met elkaar overweg, kenden niet eens de basiscommando,s en was gewoon veel te druk.

En ik was te lang onderweg met de honden, moesten ze veel te lang in de bus zitten.

En de bus kostte veel te veel geld.

Nu ben ik met weinig honden, ze kunnen goed met elkaar overweg en we zijn in 10, 15 minuten in het bos of op het strand.

En de Fiat kost bijna niks aan benzine, dus ik heb het weer naar mijn zin nu

Ook pas ik op honden als de baasjes op vakantie gaan.

honden page profiel dashodasho

Theo ik zit iets minder zuidelijk (Noord Brabant) maar heb het bewust niet heel duidelijk vermeld ivm concurrentie. Bestaande uitlaat services zijn hier in de buurt namelijk heel erg op hun hoede. Ik ben me er van bewust dat ik er niet rijk van zal worden maar ik moet natuurlijk niet voor niks werken. Wat is vooral zo duur aan de bus? de brandstof ?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Er zijn al een heleboel goede tips gegeven..., en ik denk dat het best wel pittig is om daar als goede en verantwoorde honderuitlater tussen uit te springen.

 

Wat bij ons de doorslag gegeven heeft om de dames mee te laten gaan met onze hondenoppas is omdat zij een groot, goed omheind weiland huurt waar een soort bouwkeet staat met luifel.

 

Geen gewandel, dat kan ik zelf ook wel, maar wel onbeperkt veilig spelen, rennen, spelletjes doen..., of gewoon luieren als ze daar zin in hebben.

 

Wij zijn hier mee begonnen toen wij alleen Misty nog maar hadden en zij graag los liep, maar zoals bij haar ras hoort, dat erg goed zelfstandig kan.

Wij werkten toen al wel aangepast, dus ze was nooit meer als een paar uurtjes alleen thuis, maar puur de interactie met andere honden, het lekker haar gang kunnen gaan en dat allemaal in een veilige setting heeft ons doen besluiten haar daar twee keer per week naar toe te laten gaan.

 

Nu met Aysa erbij (de Galgo) is het helemaal een schot in de roos, want zij kan anders alleen maar veilig op het strand los.

 

Ze worden gehaald en gebracht, de groep is nooit groter als een hond of 8 en ze vinden het helemaal geweldig.

Als de bus voor komt rijden staan er twee dames te dansen in de kamer en als ze na een uur of 3 worden terug gebracht hebben we meestal twee baggerboeren in huis, maar dat mag de pret absoluut niet drukken.

 

Nooit 1 moment spijt gehad om hier geld aan uit te geven.

 

Dus ik zou adviseren..., zoek een boer die land over heeft en regel dat je dat mag gebruiken.

Veel baasjes vertrouwen hondenuitlaatservices niet omdat ze het eng vinden als hun hond zomaar los wordt gelaten of in een grote groep zich maar moeten zien te redden.

 

Dit is een stuk veiliger en overzichtelijker.

honden page profiel MarijkeMarijke

" Theo ik zit iets minder zuidelijk (Noord Brabant) maar heb het bewust niet heel duidelijk vermeld ivm concurrentie. Bestaande uitlaat services zijn hier in de buurt namelijk heel erg op hun hoede. Ik ben me er van bewust dat ik er niet rijk van zal worden maar ik moet natuurlijk niet voor niks werken. Wat is vooral zo duur aan de bus? de brandstof ? "

 Ik heb het onderzocht in z.o. brabant, destijds. Tegenwoordig moet je ook een verzekering erbij tellen. Wat dacht je van een dure rashond die er vandoor gaat en overreden wordt? Er zit ook een contract- juridische kant aan dit soort bedrijven. Dat had ik nog niet helemaal uitgedokterd... Je kunt honden op risico van de eigenaar meenemen, maar ik denk dat dit niet in alle gevallen op gaat. 

Toen was diesel nog redelijk goedkoop. Ik zou in ieder geval een tweede handsje kopen en die zelf aanpassen aan het gebruik. Voor iedere ondernemer geldt: je moet een alleskunner zijn en bijna overal verstand van hebben. In dit geval lijkt het me niet overbodig om een aantal opleidingen te volgen die in de richting gaan van hondengedrag en verzorging.

 

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Probeer je vooral te onderscheiden. Ik ben zelf nog steeds op zoek naar iemand die voor een normale prijs gewoon 2 keer per week 1 rondje loopt rond mijn buurt met de honden voor de plasronde.

 

Ik loop zelf regelmatig in het bos, en door de uitlaatservicen die ik tegen kom schrik ik heel erg. De bus word open gegooid er springen stuk of 10 honden uit. Allemaal overprikkeld druk en gestresst. Meneer loopt met 1 jack/chihuahua aan de riem. Die trekt 1x en hij geeft zo'n harde ruk aan de riem dat de hond 2 meter verder ligt.

Ik snap heel goed dat het heel stressvol is en echt niet makkelijk, maar mijn honden gaan niet mee met zo'n groep. Dat is gewoon niet gezond. Je moet heeeel veel geduld hebben wil dit voor jezelf en voor de honden leuk zijn.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Theo ik zit iets minder zuidelijk (Noord Brabant) maar heb het bewust niet heel duidelijk vermeld ivm concurrentie. Bestaande uitlaat services zijn hier in de buurt namelijk heel erg op hun hoede. Ik ben me er van bewust dat ik er niet rijk van zal worden maar ik moet natuurlijk niet voor niks werken. Wat is vooral zo duur aan de bus? de brandstof ? "

 

Vergeet ook je verzekeringen niet, je btw die je moet afdragen en al die ergerlijke dingen die bij een eigen bedrijf hebben horen.

 

Overigens zit ik ook in het kamp van "het eng vinden". Mijn hond kan niet los, omdat hij wegloopt en gaat jagen. Heel veel mensen onderschatten dit echter en als een uitlater dat dan toch doet is mijn hond (tijdelijk) weg. En dan maar hopen dat hij bij zijn avonturen niet instort door epilepsie en verdrinkt.

 

Iemand die een goed omheind veld zou hebben, daar zou ik veel meer vertrouwen in hebben.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

"  
Vergeet ook je verzekeringen niet, je btw die je moet afdragen en al die ergerlijke dingen die bij een eigen bedrijf hebben horen.
 
Overigens zit ik ook in het kamp van "het eng vinden". Mijn hond kan niet los, omdat hij wegloopt en gaat jagen. Heel veel mensen onderschatten dit echter en als een uitlater dat dan toch doet is mijn hond (tijdelijk) weg. En dan maar hopen dat hij bij zijn avonturen niet instort door epilepsie en verdrinkt.
 
Iemand die een goed omheind veld zou hebben, daar zou ik veel meer vertrouwen in hebben. "

 

Helemaal mee eens!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik werk bij een hondenuitlaatservice. Heerlijk werk! Moet zeggen dat we best vol zitten maar merk om me heen dat net begonnen uitlaatserviceen het moeilijk hebben.

Wij hebben een Opel busje met daarin hondenvriendelijke hokken met deurtjes gebouwd waar 1 tot 2 honden per hok in kunnen. Werken 5 dagen per week met ma di en do altijd 2 rondes (ochtend en middag) wij nemen niet meer dan 8 honden per ronde mee. (Mag ook van de gemeente niet meer dan 8) meestal houden we het op 7 honden per ronde om onszelf te beschermen van de grote verantwoordelijkheid die je hebt. Wij lopen hier in het bos, prachtig bos en gaat super. Alle honden lopen los met ons mee. Ken ook uitlaatserviceen die een eigen weiland of omheind gebied hebben. Die keuze ligt aan jezelf wat jij prettigst vind en waar kan maken. Wij sturen veel foto's en filmpjes als extra en zorgen dat de honden altijd droog en niet te vies thuis komen.

Wij doen het met zijn tweeën voor nu zodat de ene ziek kan zijn en of op vakantie kan gaan en dergelijke. Denk daar goed aan dat je niet zomaar ziek kan zijn of even paar weken op vakantie kan gaan. En zorg inderdaad als je naast de concurrentie zelf wat begint iets extra's wat die niet hebben aanbied. Vind de puppy wandeling wel een goeie. Wij staan ook klaar voor de klanten en alles kan bij ons.

Succes!

honden page profiel TheoTheo

De bus met diesel en onderhoud is idd het duurste, daarnaast komen de verzekeringen en de kosten voor advertenties en website.

Je moet je idd onderscheiden, ik heb de bus vol met benches en bijna alle honden hebben hun eigen bench. Ik ga met maximaal 8 honden uit, maar liefst met 6. Verder kunnen alle honden mee, Zei die niet luisteren gaan aan de lange lijn. Ik heb zelfs honden die van hun baasje niet los mogen, die blijven dan ook echt aan de lijn. Zelfs "probleem" honden gaan bij mij goed mee in de groepen.
Een hondje mocht bij een collega niet meer mee omdat ze ruzie zocht en beet, bij mij gaat het goed, ze heeft wel haar gebruiks aanwijzing waar ik mij aan te houden heb, en zolang ik dat doe gaat het goed. Maak ik een foutje, dan voel ik dat meteen.......

Het trainen met de klantenhonden is in mijn ogen niet wenselijk, hooguit het commando hier, maar voor de rest niks......

Je bent trouwens na de vakantie best welkom om eens een dagje mee te draaien en te praten....

honden page profiel dashodasho

" De bus met diesel en onderhoud is idd het duurste, daarnaast komen de verzekeringen en de kosten voor advertenties en website.

Je moet je idd onderscheiden, ik heb de bus vol met benches en bijna alle honden hebben hun eigen bench. Ik ga met maximaal 8 honden uit, maar liefst met 6. Verder kunnen alle honden mee, Zei die niet luisteren gaan aan de lange lijn. Ik heb zelfs honden die van hun baasje niet los mogen, die blijven dan ook echt aan de lijn. Zelfs "probleem" honden gaan bij mij goed mee in de groepen.
Een hondje mocht bij een collega niet meer mee omdat ze ruzie zocht en beet, bij mij gaat het goed, ze heeft wel haar gebruiks aanwijzing waar ik mij aan te houden heb, en zolang ik dat doe gaat het goed. Maak ik een foutje, dan voel ik dat meteen.......

Het trainen met de klantenhonden is in mijn ogen niet wenselijk, hooguit het commando hier, maar voor de rest niks......


Je bent trouwens na de vakantie best welkom om eens een dagje mee te draaien en te praten.... "

 Dank je wel voor het aanbod! sorry voor de late reactie ik ben op vakantie geweest. Ik ben nog niet zo bekend hoe het hier werkt, is er een manier een prive bericht te sturen om eventuele contact gegevens uit te wisselen? Marijke, heb je die gegevens van toen bewaard en ben je bereid om deze eventueel (deels) te delen? Alle informatie die al eens uitgezocht is geweest is mooi om te vergelijken met mijn eigen bevindingen.

Volgende forumvraag: Alweer die buren (grrr)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^