Voorstellen Xena

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CocosboontjeCocosboontje

honden foto van Cocosboontje

Hallo iedereen,

 

ik plaatste al 2 vragen zonder ons eerst even voor te stellen, geen goed begin dacht ik zo...

Daarom dus een korte voorstelling van Xena, ons kleine wondertje uit het asiel.

Xena is geboren op 15 januari 2014 in het asiel te Gent, samen met haar 3 broertjes die jammer genoeg de bevalling niet hebben overleefd... Dus was Xena ons kleine wondertje toen we haar gingen ophalen als ze net 3 maanden was.

Ze is een Staffordshire, met wel wat pit, maar wij waren ervan overtuigd dat we haar een fantastische thuis konen bieden!

                                           

Het was natuurlijk in het begin wennen met het kleine mormeltje in huis, want we hebben nog een hoop andere huisdieren waarmee het moest klikken. De poes van de buren die haar melk dagelijks komt halen, onze 2 ganzen, 30 cavia's, 2 konijnen, kikkers & salamanders maar deze zitten allemaal buiten, binnen zijn de degoe's & chinchilla's misschien een groter probleem dachten we, maar dat lukte vrijwel meteen.

Al was Xena duidelijk jaloers als de aandacht even naar de andere beestjes ging :-)

 

Ze werd thuis onmiddellijk verwend door mijn dochter en nog meer door mijn man die haar direct  een hondenhok maakte in de tuin, en een bench voor binnen... Maar dat was geen succes, Xena wil los lopen...

Aangezien ik altijd bij haar ben is ze redelijk aanhankelijk aan mij geworden, ze gaat ook overal mee naartoe... Ze ligt graag te zonnen boven op mij in de hangmat, of gaat mee zwemmen sinds kort...

Al was er duidelijk iets niet helemaal in orde met Xena, we vonden niet de geschikte voeding voor haar.

We kochten 5 of 6 verschillende puppyvoeding maar er was geen enkele die ze graag at. Toch gaf ze regelmatig over en had meestal diarree. We maakten een afspraak bij de dierenarts omdat ze redelijk wat was afgevallen...

                                  

De DA was niet al te behulpzaam en luisterde amper naar onze klachten, ze hebben ze haar iets gegeven voor misselijkheid en ontwormd voor de 2de keer, we kregen pilletjes mee tegen het braken en dat was het. Maar amper 2 maand later was het terug helemaal mis! Ze hielt niets van voeding binnen en had diarree, ze dronk ook enorm veel en we eisten een bloed en urineonderzoek!

 

Maar op de uitslag was niemand van ons voorbereid! De diagnose was chronisch nierfalen, bloedarmoede, eiwit in urine, bloedstollingsprobleem, cyste naast haar slechte nier die al voor 3/4 was versleten!! We konden het allemaal niet goed snappen, het werd allemaal zo snel gezegd dat wij aan de grond stonden genageld vol ongeloof! Dat moest een vergissing zijn, Xena was amper 7 maanden oud!! Hoe kon haar nier nu versleten zijn?

 

Het is allemaal nog geen 2 weken geleden, en voel mij er zo machteloos tegen... Voorlopig gaat het nu goed, maar dat kan in een dag omslaan natuurlijk. We willen haar een zo goed mogelijk leven geven, maar we weten amper hoe we het moeten doen! DA heeft het meermaals over euthanasie, maar die is volgens ons niet goed bij zijn hoofd! Het gaat je allemaal hopen geld kosten voor weinig of geen resultaat zegt hij!

                                                 

Maar ze voelt haar helemaal niet slecht, ze gaat wandelen, speelt buiten, zwemt met ons, haalt kattenkwaad uit, sta te springen rond etenstijd, kwispelt wild met haar staartje als mijn man van zijn werk komt,... Wat het ons dan kost speelt geen rol (bij wijze van spreken), daar vinden we wel iets op als het moet, maar haar nu al opgeven, daar is geen denken aan... :-) 

 

                                                    

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Welkom op Hondenpage met jullie prachtige Xena! Wat goed dat jullie haar een thuis gunnen, top!!  

 

Vreselijk dat ze nu al zulke gezondheidsproblemen heeft... Persoonlijk vond ik die dierenarts maar raar reageren op alles. Is het niet mogelijk om naar een andere dierenarts te gaan? Of zijn jullie verder wel tevreden over hem? 

 

Ik wens jullie in ieder geval veel lees- en schrijf plezier op dit forum 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Welkom. 

Wat een nare situatie en wat een waardeloze dierenarts die van het begin af aan niets serieus nam....zelfs ontworming bij diarree en klachten geven, is te gek voor woorden. Lijkt wel of de dierenarts anti.dit ras is (komt als eerste in me op, hoeft niet zo te zijn hoor, maar vind het meer dan vreemd zoals hij ermee om is gegaan).

De rest van de pups zijn overleden....ik denk dat er al veel mis was (waar was de moeder tijdens en voor de dracht? Had ze de nodige zorg gehad of was het afzien?).

Heel moeilijk. Ik zou naar een andere dierenarts gaan.

Xena ziet er mooi uit.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

welkom en wat heftig dat jullie lieve mooie jonge mooierd kampt met nierfalen zeg, echt heftig.

honden page profiel CocosboontjeCocosboontje

honden foto van Cocosboontje

Ja we gaan in ieder geval naar een andere DA! Ze zitten er met 4 dierenartsen, en er is eigenlijk maar 1 een goeie van, de rest zijn snotneuzen... Zijn reactie was helemaal ongepast, tijdens de echo zei hij langs zijn neus weg: ja je weet dat we hier naar iets zoeken die niet goed zal aflopen! Je kan haar nog naar de dierenkliniek in Gent brengen om erop testen te laten uitvoeren, daarna zal ik ze dan haar spuitje geven... Ik wist niet wat ik hoorde en was ineens van de kaart! Toen ik thuis nog eens alles overliep wat hij had gezegd werd ik zo kwaad... Dan moest ik alles nog eens aan mijn man vertellen, en hij zei ook dat hij er de volgende afspraak absoluut bij moest zijn! En die DA zei hem juist hetzelfde of tegen mij! Er werd geroepen naar mekaar, en we zeiden dan ineens dat we naar een andere DA zouden gaan... Moesten we dan bijna smeken om nog medicatie te krijgen die Xena dringend nodig had! Hij wou ons verder niets meer zeggen, enkel nog betalen alweer 149 € en de rekening ervoor was 258 € en de 1ste keer 75 €.En dan nog zo onbeschoft zijn, belachelijk!

honden page profiel CocosboontjeCocosboontje

honden foto van Cocosboontje

De moeder is grotendeels in het asiel geweest en daar ook bevallen... Geen redelijke zware bevalling, maar ze wou wel niets van Xena weten...

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Dus toch anti dit ras (als ik het goed lees), dat was ook het eerste waar ik aan dacht.

Je kan dit bij het veterinair tuchtcollege melden. Het kost je niets en of dit wat uithaalt weet je ook niet maar je geeft hiermee wel het signaal af dat dit onacceptabel is. Tevens wordt er door specialisten ernaar gekeken (ook de tijd die hij erover heen heeft laten gaan en ondoordachte / bewust? medicatie enz.). Zeer ernstig.

 

 

honden page profiel CocosboontjeCocosboontje

honden foto van Cocosboontje

Dat is geen slecht idee, en zal ik ook doen! Het gaat mij helemaal niet om de slechte diagnose, maar wel dat we niet de nodige informatie krijgen... En beleefd was hij ook al niet, als hij dan iets zei was het telkens hetzelfde, als ik hem zei ja dat weet ik al... antwoorde hij mij: waarom kom je dan als je alles al weet?!

Volgende forumvraag: Buiten slapen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^