Minder markeren na chemische castratie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Esmee (Gast)

Onze hond van 2 markeert erg. Op strand of park kan hij amper los, hij piest niet alleen tegen bomen maar ook tegen tassen enzo  Verder is het geen dominante hond naar anderen toe, is afwachtend en rijdt ook nooit op anderen. Zou het markeren minder worden door chem castratie?

honden page profiel TessaRanoTessaRano

honden foto van TessaRano

Heeft er helemaal niets mee te maken.

Een reu markeert of hij nou operatief of chemisch gecastreerd is.

Je zal hem moeten leren dat het plassen tegen tassen ed. niet gewenst is.

Verder mag hij zijn poot lichten waar hij wil :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ons oude hondje is vanwege medische reden op 7 jarige leeftijd gecastreerd.

Hij is nu 13 maar hij markeert evenveel als voordat hij gecastreerd was.

Dus bij hem heeft de castratie wat dat betreft geen enkel verschil gemaakt.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Zou kunnen. Hoeft niet altijd het geval te zijn.

Een van mijn honden is voordat hij echt gecastreerd werd eerst chemisch gecastreerd. Hij markeerde wel minder na een week of 4 toen het begon te werken.

 

Wil je chemisch laten castreren om te kijken wat het effect is of elke 6 of 12 maanden herhalen? Mocht het dat laatste zijn kan ik je dat afraden. Een keertje is nog oké, maar het is niet echt gezond.

Esmee (Gast)

Inderdaad Liedeke, 1 keer chemisch om te kijken wat het effect zou zijn voor eventuele definitieve castratie. Is ook een beetje dure grap anders. Komt op bijna 100 euro voor 6 maanden...

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Als hij zoveel moet plassen denk ik eerder dat er iets aan de hand is met zijn blaas.
Markeren is puur honds gedrag, ik zal niet gaan castreren of gemish castreren. Ik denk dat het iets medish is.

Esmee (Gast)

Iets lichamelijks denk ik niet. Hij gaat eerst snuffelen en als het interessant genoeg is gaan er een paar druppels overheen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Onze hond van 2 markeert erg. Op strand of park kan hij amper los, hij piest niet alleen tegen bomen maar ook tegen tassen enzo 

Verder is het geen dominante hond naar anderen toe, is afwachtend en rijdt ook nooit op anderen. Zou het markeren minder worden door chem castratie? "

 



heel vervelend, maar daar kan je zeker wat aan doen.

jij bepaalt waar je hond plast of poept, niet de hond, zeker als die de kans krijgt om overal te markeren.

ga met hem uit, kort aan de lijn houden, en is er een plek waar die even zijn gang kan gaan mag die tegen ieder grassprietje plassen , als jij het genoeg vind, aanlijnen of weer kort naast je houden, zo leer je je hond waar het mag markeren.

ikzelf heb een dekreu gehad, en die markeerde nergens waar ik het niet goed vond, afleren , en als jij heel conseqwent bent , loop jij weer gezellig met je hond.

Anoniem (Gast)

Willemijn, met wandelen aan de lijn eigenlijk geen probleem, dan mag hij van mij alleen op gras plassen (tot ik het genoeg vind) en wil hij eens ergens anders en ik roep uhuh dan doet hij het niet. Maar los op het strand of park ofzo is hij vaak wat verder weg en dan hoort hij mij niet meer (of doet alsof). Hoe zou ik het hem dan kunnen leren?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Willemijn, met wandelen aan de lijn eigenlijk geen probleem, dan mag hij van mij alleen op gras plassen (tot ik het genoeg vind) en wil hij eens ergens anders en ik roep uhuh dan doet hij het niet. Maar los op het strand of park ofzo is hij vaak wat verder weg en dan hoort hij mij niet meer (of doet alsof). Hoe zou ik het hem dan kunnen leren? "

 



In een park mag je hond sowieso al niet los...

Laat je hond op het strand niet zo ver weg lopen en roep hem terug. Bovendien mag je hond op bepaalde stukken nu los en in het seizoen niet overal...

Stukje opvoeding en lijkt mij beter dan chemische rommel in zijn lijf of erger nog castreren. Jij hebt het plassen van de hond als baas zijnde zelf in de hand.

Esmee (Gast)

Bedankt, zo had ik het nog niet bekeken. Ga er aan werken. Tips zijn welkom 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

"  

In een park mag je hond sowieso al niet los...

Laat je hond op het strand niet zo ver weg lopen en roep hem terug. Bovendien mag je hond op bepaalde stukken nu los en in het seizoen niet overal...

Stukje opvoeding en lijkt mij beter dan chemische rommel in zijn lijf of erger nog castreren. Jij hebt het plassen van de hond als baas zijnde zelf in de hand. "

 

Hier in het park mogeb ze toch echt wel los.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de tip die je krijgt, werk daaraan, ook al is de hond los, markeren is niet nodig, uitgeplast hoef de hond eigenlijk niet meer, en als jij hem loslaat lopen, laat je hond dan in de buurt blijven, zo dat je kan corrigeren.

chemie is makkelijk, opvoeden wat moeilijker, maar chemie is niet altijd goed, opvoeden wel. :-D

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^