Bemoeien hond, hond op aangelijnde hond laten afkomen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Ja doe ik ook.. maar stond jouw hond toen hij nog puber was, altijd direct naast je? Want dat is volgens mij de werkelijkheid.. Je kunt in een losloopgebied nou eenmaal niet 100% van de tijd verwachten dat alle baasjes alle honden direct bij zich kunnen halen zodra jij aan komt lopen. Soms omdat baasjes hun honden helemaal niet opvoeden, soms omdat het pubers zijn of iets anders (en dat het baasje dus wel z'n best doet, maar het gewoon even niet lukt).
En dan is de vraag: is het voor jouw hond verstandig om dat soort situaties op te zoeken als je hond daar zoveel moeite mee heeft dat het ook vreselijk voor je hond is als er eens kans bestaat dat er wel een hond in de buurt komt?  "

 

Ik loop met Winter inderdaad liever niet in het losloopgebied, maar moet er wel doorheen om bij een aanlijngebied te komen. Ik heb dus weinig keus, heb helaas nog altijd niet genoeg gespaard voor een helikopter  Daar leer je mee om gaan, ik blok honden die op ons af stormen zoveel mogelijk af en stuur ze weg. Ik het vreselijk voor Winter als er een andere hond in de buurt komt? Nou vaak wel. Hij communiceert volgens mij in het Frans in plaats van in het Nederlands, andere honden (op Ginny na) roepen hem te vaak, te hard tot de orde. Dat is dan 1 knauw, en Winter kan weer in elkaar geplakt worden bij de DA. Terwijl ik diezelfde honden ook tegen kan komen met Ginny, en ze met elkaar konden lezen en schrijven vanaf dag 1. Ik tref dus echt niet de verkeerde honden, het is hoe honden specifiek op Winter reageren. En 1 zo'n incident is genoeg om weer weken bij te moeten sturen tot wel weer op het punt zijn voor het incident. 

 

hierom loop ik wekelijks mee in georganiseerde, goed begeleide sociale wandelingen van een hondenschool. Hij leert het stukje bij beetje wel, maar in de tussentijd moet ik dus nog steeds viermaal daags het losloopgebied doorkruisen - ik zoek het niet op, maar ik woon middenin de losloopcirkel, ik heb weinig keus. 

 

En nee, natuurlijk luisterde mijn hond niet altijd als puber, maar daarom riep ik haar ver voor bochten en onoverzichtelijke stukken even bij me; omdat ik niet helderziend ben en niet het risico wilde lopen dat ze er vandoor ging. Dat moet iedereen voor zichzelf invullen natuurlijk, maar ik wil mijn hond altijd in het zicht hebben om in te grijpen waar nodig. 

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

" Op cursus hebben wij geleerd zelf een onaangelijnde  hond weg te schreeuwen.
Dus als er een loslopende hond op je eigen hond afstormt, je eigen hond blokkeren (als dat lukt) en echt een goeie brul geven, desnoods meerdere keren, om de andere hond weg te jagen.
En met een armgebaar de hond laten blijken dat hij weg moet wezen.
Het lukte op cursus echt, daar was ons groepje wel allemaal sociale honden die vooral wilden spelen.
Maar als ze met los trainen op een hond van een andere cursist afstormden, moest die hem 'weg brullen'.
Het hielp ook echt trouwens!
Zo'n hond gaat natuurlijk twijfelen als iemand hem zo duidelijk maakt weg te wezen, en als z'n baasje dan roept om terug te komen kiest hij er sneller voor om naar z'n baasje terug te gaan.
Ook heeft je eigen hond het gevoel dat je er voor hem bent en hem helpt te beschermen. "

 Volledig akkoord, heb het laatst gedaan toen ik met een kennis op straat liep. Deze dame is bang van honden (zelfs van hele kleintjes) en er kwam er ééntje blaffend op ons afgestormd. Goed roepen en de bijkomende armzwaai leverden me dadelijk de status van "heldin van de dag" op.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Wie keurt dat goed dan?
 
ik vraag me af. Iedere hond is jong en onstuimig geweest. Casper ook. Toen stormde hij ook van her naar eer en ook op anderen af. Wat doe je dan als hondeneigenaar? Er kunnen altijdonverwachts  honden aankomen. Om de hoek, al spelend en rennend. 
 
Andere baasjes kunnen ook iets over het hoofd zien. Casper luisterde prima maar ook hij heeft af en toe de bekende bananen in de oren. 
Ben je in een losloopgebied dan niet altijd op je hoede? Wandel je wel ontspannen?
  "

 Anticiperen, als je weet dat je hond op andere afstormd, van te voren aanlijnen dus. Alleen loslaten waar je een goed overzicht hebt. 

 

Heeft hij bananen in zn oren, of is hij soms geconcentreerd met iets anders bezig. Dan kan je beter niet roepen, hij hoort je toch niet. 

 

Als jij een spannen boek leest en iemand vraagt je iets, zul je dit ook niet horen. 

Het is geen onwil het niet luisteren van honden

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

 

Ik snap je probleem precies! Nu is er al veel gesproken over loslopende honden en hun baasjes.. Waar ik nu daarom meer aan zit te denken is je opmerking:

 

"Of dat je hard traint met je hond vervolgens mensen de hond toch proberen te aaien, weer negatieve ervaring erbij."

 

Misschien is het voor jou een idee om zo'n label/hesje aan te schaffen met 'niet aaien' of 'in training' of iets dergelijks erop? Of zo'n sleeve (http://www.aaieneerstvragen.nl/webshop/) dit helpt niet tegen loslopende honden, maar mogelijk wel tegen mensen die natuurlijk dichtbij moeten zijn als ze je hond al willen aaien..

 

Wijziging:

Nu heb ik nog wel een vraag, die mogelijk ook wel betrekking heeft op de vraag van Rachelle. Nadat mijn hond door twee honden is aangevallen (dit is alweer anderhalf jaar geleden..) en ik de beet die voor hem was bedoelt heb opgevangen, heb ik toch wel een bepaalde angst ontwikkeld. Niet voor mezelf, maar juist voor hem. Een korte tijd geleden was het zover dat ik echt een moment dacht 'oje nu gaan we het hebben, dit worden ernstige verwondingen of nog erger'. Ik was gewoon aan het wandelen met Toby (aan de lijn, want hij kan niet los) een heel eind achter mij kwam iemand met zijn hond (die mijn vertrouwen absoluut niet heeft). Ik ben gewoon normaal, zonder angst, doorgelopen. Hij was zo ver van ons af, en hij lijnt hem altijd aan als er een hond in de buurt is. Dus voor dat moment was er niets aan de hand. Totdat er plots iets aan ons voorbij vloog en daar stond hij (baasje heeeel ver achter ons), automatisch ben ik tussen Toby en de andere hond in gaan staan, hij bleef blaffend (en dan bedoel ik het 'minder fijne blaffen', ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen) om ons heen cirkelen. 

 

Maar goed nu de vraag: Ik ga hoe dan ook tussen mijn hond en de potentiele aanvaller in staan, ik probeer me groter te maken en heb ook een keer of twee 'foei' geschreeuwd, waar de hond niet naar luisterde. Dit kwam dan waarschijnlijk ook omdat ik desalniettemin van binnen toch echt wel angstig was en zo ongeveer toch ook wel stond te trillen op mijn benen. Heeft iemand ervaring met een dergelijke angst en hoe ga je ermee om? hoe kom je er vanaf? Hoe stuur je 'angstloos' een andere hond weg?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Toby en ik: angst is een emotie, daar ben je helaas niet zo maar van af. 

 

Vertrouwen in je zelf krijgen, weet dat jij sterker bent dan honden. Zit je bij een hondenschool? Wij gingen daar oefenen met onze honden los met elkaar. Kijken wat er gebeurde en op tijd leren ingrijpen. Een keer ging een hond te ver en de instructrice, klein vrouwtje, ging zo indringend voor die hond staan en met haar hand gebaarde ze en ze zei: weg! Die hond droop gelijk af. Daardoor wist ik dat een hond afhouden „makkelijk" kan. 

Nu als ik een hond zie, doe ik het net zo en het helpt! 

Je zou eigenlijk samen ergens moeten oefenen. Honden hoeven niet eens gemeen te zijn tegen elkaar, maar gewoon een vreemde hond wegsturen.

Angst kan je door ervaren dat je het kan overwinnen.

 

Weet niet waar je woont? In de buurt van Lekden?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Dit is een steeds terugkerende discussie. 
Ik zit in het "als ie aangelijnd is, hou je je hond uit de buurt" kamp.  "

 Dat denk ik ook...

Niet handig om je angstige hond in een losloopgebied te laten lopen.

Loslopende "projectielen" lopen blijkbaar overal, maar in een losloopgebied lijkt me de kans groter.

Wanneer de andere baas dan ook nog schermt met Cesar Milan... 

1-0 voor jou, maar schiet je er wat mee op?

 

Misschien een idee om je hond los te laten met een "super-sociale hond", dat werkte bij mijn zusje haar hond. Onze hond gaf hem zelfvertrouwen en deed de angst verdwijnen. Meerdere succeservaringen kunnen helpen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Bedankt voor jullie vele reacties. Hoe doe ik een stuk tekst op reageren? Zo wordt het denk ik erg onoverzichtelijk.

 

Gebied waar ik loop is niet officeel los loop gebied maar wordt wel zo gezien. Is erg afgelegen en qua drukte valt dit ook meestal mee, hier pas ik dan ook zo goed mogelijk mijn tijden op aan. Daarbij heb ik ten alle tijden het overzicht

 

@ Maaike Ik heb het niet over honden die even niet op hun baas reageren. Maar van hun baas bewust op mijn hond mogen afstormen. want "hij doet niets" ongeacht dat mijn hond aangelijnd is. Kan natuurlijk altijd gebeuren ook die honden trainen juist in dat soort gebieden, vind ik een heel ander verhaal. Sociale honden voelen ook heel duidelijk dat het angst is en zullen niet in de aanval gaan. Die bouvier sprong letterlijk op mijn hond dus van blokken was geen sprake.

Mijn hond gaat goed met de hond van mijn ouders zoekt hier zelfs contact bij! Dit na veel trainen en samen een midweekje weg. Met elke andere sociale hond kan hij ook los lopen. Kwestie van heel even aan de lijn lopen, dan loslaten gaat hij meestal even wegblaffen. Bij 1 hond waar ik wel eens mee loop hapte hij op afstand. Deze hond voelt echt heel goed aan dat het angst is en ook dit is na een paar minuten voorbij. Maar honden moeten dan beiden los zijn, als er een sociale hond op mijn hond komt afgestormd en hij is aan de lijn voelt hij zich erg bedreigd.

Toen de bouvier aankwam zag ik dit al op echt meters afstond. Bij Hummie is ook een gedragsdeskundige betrokken waar ik indivueel mee heb getraind en met traningshonden. Dit is ook haar advies. Hummie had de hond nog niet gezien. Je kunt je dus voorstellen hoe ver weg ik was toen de bouvier op ons af gevlogen kwam. 28 juli start ik ook met een cursus. Dit bij een hondenschool die alleen maar werkt met gedragsdeskundige en vooral ervaring heeft in honden met gedragsproblemen.

 

Soms is het wandelen inderdaad niet relaxed, toevallig als het erg druk is. Andere xen als ik een hond tegenkom lukt het me steeds beter mijn eigen onzekerheid onder controle te hebben. Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste wandelingen ontspannend.

 

Wat ik ook wel eens meemaak is dat een hond passeert beiden aan de lijn, mijn hond valt uit wegblaffen en desbetreffend baasje laat hond gewoon erop af gaan. Zoiets snap ik echt niet, het signaal lijkt dan toch duidelijk te zijn.

 

Ik ben het er mee eens dat het niet handig is om in drukke officiele losloop gebieden te lopen. Hier loop ik dus niet, wel jammer want op enkele minuten afstand ligt hier een erg mooi gebied. Als ik een vroege heb in het weekend wil ik hier wel eens rond 6 uur sochtends gaan lopen. Dan kom je niemand tegen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

@Moos gelukkig heeft Hummie een succes met de hond van mijn ouders. In het begin was dit ook constant in de gaten houden, erg vermoeiend. Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen! 1 keer in de zoveel tijd springt hij nog wel eens op, geen idee waar dit vandaan komt en krijgt ze een snauw. Deze momenten zijn echter bijna zo goed als voorbij. Hij heeft zelfs gespeeld met haar, wat was dat een super gevoel! Hij was zelfs te wild voor haar ipv andersom. Ook met de hond van mijn tante heeft hij al 2 keer gespeeld, lekker gek achter elkaar aanrennen. Wat doet dat goed om te zien bij zo'n hondje. Helaas kan ik hem bij mijn tante niet meenemen hij blaft dan tegen haar uitvallen waardoor de andere hond bang wordt en binnen in een hoekje gaat trillen. Jammer, want buiten gaat het goed en lijken ze elkaar juist leuk te vinden

 

@Toby en ik. Erg herkenbaar gevoel, dat trillen had ik ook bij de bouvier. Puur adraline wat op die manier je lichaam uitkomt. Ik werk zelf met mensen met een zware verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Sommige situaties die je ingaat weet je dat het mis gaat en er sprake is van agressie. Klinkt misschien heel krom maar komt zo overheen sinds ik Hummie heb. Wat helpt is op je ademhaling letten, en van te voren je "plan" klaar hebben. Als er dit gebeurd dan handel ik zo.. Heb je dat niet en je lichaam komt in de adrelinne toestand dan ga je als het ware koker zien en gaat je lichaam in de overlevingstoestand. Weet je van te voren al in een ontspannen situatie wat je doet in moeilijke situaties zul je veel sneller zo reageren. Al moet ik zeggen dit lukt me op mijn werk een stuk beter dan als ik in een situatie beland met mijn hond.

Bedankt voor je tip van niet aaien. Hier ga ik eens over nadenken. De hondenschool waar ik heen ga doet ook speuren. Hummie is daar heel veel mee bezig, dus ik hoop met de training erna daaraan mee te kunnen doen. Hun ervaring is echter ook dat honden hesjes aan hebben, mensen hesjes aan hebben "deze hond is aan het werk". En alsnog komen mensen erop af met "Even kennis laten maken, is toch leuk"... Onbegrijpelijk zoiets.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Fijn Rachelle! Misschien heeft het met territorium te maken . Succes!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Dat denk ik ook...
Niet handig om je angstige hond in een losloopgebied te laten lopen.
Loslopende "projectielen" lopen blijkbaar overal, maar in een losloopgebied lijkt me de kans groter.
Wanneer de andere baas dan ook nog schermt met Cesar Milan... 
1-0 voor jou, maar schiet je er wat mee op?
 
Misschien een idee om je hond los te laten met een "super-sociale hond", dat werkte bij mijn zusje haar hond. Onze hond gaf hem zelfvertrouwen en deed de angst verdwijnen. Meerdere succeservaringen kunnen helpen. "

En wat is ook alweer een super sociale hond? Zou dat dan niet een hond zijn die op de stress signalen van mijn hond reageert door hem met rust te laten? Net als de supersociale baas die zorgt dat een ander geen last van zijn hond hoeft te hebben? 

En dan vraag ik het nog maar een keer: waar mag mijn hond dan loslopen? En als dat niet in een losloopgebied is, wie betaald de boete voor me? 

Mensen die daar hun hond aangelijnd hebben houden al rekening met jou. Kleine moeite om rekening met die ander te houden. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Algoed dat wij geen ( of weinig) losloop gebieden hebben! Hier geld aanlijn plicht dus in theorie mogen de honden hier in de buurt niet loslopen. Bij ons in de buurt maken we onze eigen regels om toch veilig de honden los te laten lopen. Iedereen lijnt zijn hond aan bij het naderen van een andere hond. Tenzij de eigenaren elkaar kennen en weten van elkaar dat het gaat ( je komt namelijk vaak dezelfde tegen in zo'n klein dorp). 

 

Vroeger liet ik Max enkel los op plaatsen waar ik een goed overzicht had zodat ik altijd op tijd hem kon aanlijnen. Op ongelukken te vermeiden. 

 

Je loopt in een losloopgebied dus je kan wel verwachten dat je eens om een hoekje botst op niet aangelijnde honden maar aan de andere kant mogen mensen niet hub honden op een aangelijnde hond laten afstormen. Dat is respectloos. Niet iedereen heeft dezelfde visie over het concept "losloopveld/gebied" dus dat zorgt ervoor dat de ene zich ergert aan de andere. 

 

Ik zou moest ik een angstige hond hebben niet in een losloopgebied wandelen uit voorzorgsmaatregel ( ik vind dat je wel mag wandelen in een losloopgebied met aangelijnde hond maar andere mensen denken daar anders over ..). 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dat denk ik ook...
Niet handig om je angstige hond in een losloopgebied te laten lopen.
Loslopende "projectielen" lopen blijkbaar overal, maar in een losloopgebied lijkt me de kans groter.
Wanneer de andere baas dan ook nog schermt met Cesar Milan... 
1-0 voor jou, maar schiet je er wat mee op?
 
Misschien een idee om je hond los te laten met een "super-sociale hond", dat werkte bij mijn zusje haar hond. Onze hond gaf hem zelfvertrouwen en deed de angst verdwijnen. Meerdere succeservaringen kunnen helpen. "

 Ik heb hier meestal het rijk alleen in het losloop gebied.

 

Als je daar niet heen kan met je angstige hond, moet je dan maar alleen over straat? Juist een losloop gebied, weg van verkeer en herrie, de rust en ruimte, weg van de stad.

Dat is toch heerlijk voor elke hond. Lekker snuffelen en niets aan je hoofd., voor baas en hond.

 

Als alle bazen zich nu eens aan een hele simpele regel zouden houden: zie je een aangelijnde hond, hou je eigen hond even bij je, ongeacht waar je loopt. Probleem opgelost.

 

Toevallig het ik een super sociale hond. Als ze een hond ziet die geen contact wilt. Loopt ze met oogkleppen door. Ziet ze een angstige hond, gaat ze wegkijkend, heel langzaam lopen, snuffelend, in een schuine boog erop af. Als het een extreme bangerd is, gaat ze met haar achterste naar de hond toestaan en staat dood stil, net zo lang tot de angstige hond heel langzaam aan haar gaat snuffelen. Als die uit gesnuffeld is, loopt ze heel langzaam weg. 

 

 

 

Een hond die wilt spelen is helemaal feest! 

Maar een ongelijk projectiel die op haar af wilt, vreselijk! Ze gaat dan rennen voor haar leven. Gelukkig is ze niet in te halen.

Tegenwoordig hou ik haar bij me als ik zo een hond zie. Luca achter mij en blok die hond, zo leert ze dat ze bij mij veilig is.

 

Eigenlijk hoef ik haar niet aan te lijnen als ik een aangelijnde hond tegen kom, Luca is heel goed hoe ze zich gedraagt. Toch doe ik het, aanlijnen, dat hoort gewoon

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" En wat is ook alweer een super sociale hond? Zou dat dan niet een hond zijn die op de stress signalen van mijn hond reageert door hem met rust te laten? Net als de supersociale baas die zorgt dat een ander geen last van zijn hond hoeft te hebben? 
En dan vraag ik het nog maar een keer: waar mag mijn hond dan loslopen? En als dat niet in een losloopgebied is, wie betaald de boete voor me? 
Mensen die daar hun hond aangelijnd hebben houden al rekening met jou. Kleine moeite om rekening met die ander te houden.  "

 Een super sociale hond, wat hebben we een mazzel. Dat is, nogmaals niet onze verdienste...

Met rust laten, dat kan. Onze hond maakt zich erg klein en reageert niet op agressieve reacties. Hij lijkt uit op een goede band. Negeert in het begin, maar blijft contact zoeken, voorzichtig. Wat, tnt lukt, fijn toch?

Antwoord op je vraag; waar mag jouw hond loslopen? Op de losloopplaatsen, helaas is dat alleen toe gestaan. Ik loop er graag, vertrouw ik een hond niet, dan lijn ik mijn hond aan.

In de polder kun je het proberen, je loopt wel risico op een boete. Die ga ik niet betalen 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Moos nu maak je precies Wendy haar punt denk ik.

het mag alleen op die plekken, maar is je hond angstig moet je er maar niet heen gaan want andere mensen hoeven niet sociaal te zijn... Waar kan zo'n hond dan nog lekker loslopen? Of is die door het gedrag van aso eigenaren gedoemt tot een leven aan de lijn?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Moos nu maak je precies Wendy haar punt denk ik.
het mag alleen op die plekken, maar is je hond angstig moet je er maar niet heen gaan want andere mensen hoeven niet sociaal te zijn... Waar kan zo'n hond dan nog lekker loslopen? Of is die door het gedrag van aso eigenaren gedoemt tot een leven aan de lijn? "

 

het antwoord blijkt hier vaak ja te zijn...das gewoon pech hebben schijnbaar, want niemand boeit jou en je angstige hond! moet je er maar niet lopen!!

das de mentaliteit doorgaans

 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Moos nu maak je precies Wendy haar punt denk ik.
het mag alleen op die plekken, maar is je hond angstig moet je er maar niet heen gaan want andere mensen hoeven niet sociaal te zijn... Waar kan zo'n hond dan nog lekker loslopen? Of is die door het gedrag van aso eigenaren gedoemt tot een leven aan de lijn? "

 Nee, dat zeg ik niet, maar angstige honden onnodig bang maken, lijkt me ook niet fijn. Waar zeg ik dat honden of baasjes niet sociaal moeten zijn, waar honden loslopen? Wij hebben een min of meer vast clubje, elke nieuwe hond is welkom, en wordt goed begeleid!

 

Hoe kom je nu bij aso-eigenaren en verboden?

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  
het antwoord blijkt hier vaak ja te zijn...das gewoon pech hebben schijnbaar, want niemand boeit jou en je angstige hond! moet je er maar niet lopen!!
das de mentaliteit doorgaans
 
  "

 Wij, op de losloopplaats doen juist ons best angstige honden te begeleiden... met behulp van onze honden.

Wat een vooroordelen, zonde!

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Van de rest van het topic, ik zei alleen dat jij haar punt maakt, niet dat je de rest zegt

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Van de rest van het topic, ik zei alleen dat jij haar punt maakt, niet dat je de rest zegt "

 Sorry, ik begrijp niet goed wat je bedoelt .

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  Wij, op de losloopplaats doen juist ons best angstige honden te begeleiden... met behulp van onze honden.
Wat een vooroordelen, zonde! "

 Niks vooroordelen, we zeggen niks over jou als persoon chill. Maar wel mensen die door schade en schande wijs zijn geworden... Het zou bifi ook wel geleerd worden door die sociale honden want die deden niks, ze gaven haar inderdaad geen ruimte oid... Dus nu pakt bifi zelfs mijn pup omdat ze zo'n trauma heeft van al die leuke baasjes die vinden dat elke plek van hun is en weigeren rekening te houden. En voor ik het tw horen krijg, ik zeg NIET dat jij dat bent

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Niks vooroordelen, we zeggen niks over jou als persoon chill. Maar wel mensen die door schade en schande wijs zijn geworden... Het zou bifi ook wel geleerd worden door die sociale honden want die deden niks, ze gaven haar inderdaad geen ruimte oid... Dus nu pakt bifi zelfs mijn pup omdat ze zo'n trauma heeft van al die leuke baasjes die vinden dat elke plek van hun is en weigeren rekening te houden. En voor ik het tw horen krijg, ik zeg NIET dat jij dat bent "

 Dat is heel vervelend! Ik voel me ook niet aangesproken, niet fijn voor jou en je hond! Een gemiste kans, een echt-sociale hond zou problemen kunnen oplossen. Baasjes, die uit gemak zeggen; "hij doet niets", maar toch.... bah!!!

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

ja, het blijft een eindeloze discussie 

 

wat mij altijd opvalt is het gemak waarmee loslopers het probleem bij iemand anders neerleggen. ik heb werkelijk waar nog nooit een plausibel excuus gehoord, waarom iemand anders zijn loslopende hond, mij en/of mijn honden moet lastigvallen... 

 

top 5:

 

1. "hij doet niets hoor" : vooral leuk als je eigen - aangelijnde - hond volkomen uit zijn plaat staat te gaan, want wat die voor trauma oploopt, doet er natuurlijk niet toe

2. "hij wil alleen maar spelen" : vooral leuk als je eigen hond wordt opgejaagd, vertrappeld of verscheurd, want dat valt natuurlijk allemaal onder de definitie spelen

3. "als ik hem aan de riem heb, ... vul een willekeurig slap excuus in , bv trekt hij zo aan de lijn / blaft hij zo / wil hij mij beschermen door uit te vallen ..." : vooral leuk omdat je het onvermogen om je eigen hond op te voeden blijkbaar prima kunt neerleggen bij anderen

4. "hij is aan het puberen" : ah, en dan mag het, natuurlijk 

5. "hij moet even zijn energie kwijt" : tsja, anders breekt hij thuis de boel af, en nu hebben alleen anderen er last van, gelukkig

 

daarbij zijn het vaak helemaal geen fijne honden die zo dwingend op je af komen. een stabiele hond zal zich namelijk juist niet zo gedragen, die weet dat het een hele onbeleefde manier van begroeten is. het zijn vaak onzekere honden, die inschatten een zwakkere tegenpartij te zien, waarvan ze denken te gaan profiteren. (of oversociale dolle labradors, maar dat is een andere categorie.) daarom zijn juist vaak kleinere, angstigere honden het "slachtoffer"

 

overigens stoor ik me vooral aan de hoeveelheid van dit soort honden in niet-losloopgebieden. dan denk ik echt: kom op zeg, je hond mag hier niet eens los, en nog valt 'ie iedereen lastig... 

 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" ja, het blijft een eindeloze discussie 
 
wat mij altijd opvalt is het gemak waarmee loslopers het probleem bij iemand anders neerleggen. ik heb werkelijk waar nog nooit een plausibel excuus gehoord, waarom iemand anders zijn loslopende hond, mij en/of mijn honden moet lastigvallen... 
 
top 5:
 
1. "hij doet niets hoor" : vooral leuk als je eigen - aangelijnde - hond volkomen uit zijn plaat staat te gaan, want wat die voor trauma oploopt, doet er natuurlijk niet toe
2. "hij wil alleen maar spelen" : vooral leuk als je eigen hond wordt opgejaagd, vertrappeld of verscheurd, want dat valt natuurlijk allemaal onder de definitie spelen
3. "als ik hem aan de riem heb, ... vul een willekeurig slap excuus in , bv trekt hij zo aan de lijn / blaft hij zo / wil hij mij beschermen door uit te vallen ..." : vooral leuk omdat je het onvermogen om je eigen hond op te voeden blijkbaar prima kunt neerleggen bij anderen
4. "hij is aan het puberen" : ah, en dan mag het, natuurlijk 
5. "hij moet even zijn energie kwijt" : tsja, anders breekt hij thuis de boel af, en nu hebben alleen anderen er last van, gelukkig
 
daarbij zijn het vaak helemaal geen fijne honden die zo dwingend op je af komen. een stabiele hond zal zich namelijk juist niet zo gedragen, die weet dat het een hele onbeleefde manier van begroeten is. het zijn vaak onzekere honden, die inschatten een zwakkere tegenpartij te zien, waarvan ze denken te gaan profiteren. (of oversociale dolle labradors, maar dat is een andere categorie.) daarom zijn juist vaak kleinere, angstigere honden het "slachtoffer"
 
overigens stoor ik me vooral aan de hoeveelheid van dit soort honden in niet-losloopgebieden. dan denk ik echt: kom op zeg, je hond mag hier niet eens los, en nog valt 'ie iedereen lastig... 
 
  "

 Idd niet terecht, loslopers dienen zich ook te gedragen, punt!

Daarnaast, honden aanlijnen, waar het moet, punt!

Anders wordt het een oeverloze discussie...

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Ik woon in een dorp en alles buiten de bebouwde kom is losloopgebied voor honden.
Maar ik denk dat jullie 't over andere gebieden hebben zeker als er geoppert word dat je beter niet in een losloop gebied moet wandelen met je hond.
Als er bv in een stad een terrein is afgezet waar honden los mogen lopen lijkt mij dat niet te vergelijken met een buitengebied waar de honden overal los mogen lopen. Al zijn de regels in beide gebieden 't zelfde.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ja, het blijft een eindeloze discussie 
 
wat mij altijd opvalt is het gemak waarmee loslopers het probleem bij iemand anders neerleggen. ik heb werkelijk waar nog nooit een plausibel excuus gehoord, waarom iemand anders zijn loslopende hond, mij en/of mijn honden moet lastigvallen... 
 
top 5:
 
1. "hij doet niets hoor" : vooral leuk als je eigen - aangelijnde - hond volkomen uit zijn plaat staat te gaan, want wat die voor trauma oploopt, doet er natuurlijk niet toe
2. "hij wil alleen maar spelen" : vooral leuk als je eigen hond wordt opgejaagd, vertrappeld of verscheurd, want dat valt natuurlijk allemaal onder de definitie spelen
3. "als ik hem aan de riem heb, ... vul een willekeurig slap excuus in , bv trekt hij zo aan de lijn / blaft hij zo / wil hij mij beschermen door uit te vallen ..." : vooral leuk omdat je het onvermogen om je eigen hond op te voeden blijkbaar prima kunt neerleggen bij anderen
4. "hij is aan het puberen" : ah, en dan mag het, natuurlijk 
5. "hij moet even zijn energie kwijt" : tsja, anders breekt hij thuis de boel af, en nu hebben alleen anderen er last van, gelukkig
 
daarbij zijn het vaak helemaal geen fijne honden die zo dwingend op je af komen. een stabiele hond zal zich namelijk juist niet zo gedragen, die weet dat het een hele onbeleefde manier van begroeten is. het zijn vaak onzekere honden, die inschatten een zwakkere tegenpartij te zien, waarvan ze denken te gaan profiteren. (of oversociale dolle labradors, maar dat is een andere categorie.) daarom zijn juist vaak kleinere, angstigere honden het "slachtoffer"
 
overigens stoor ik me vooral aan de hoeveelheid van dit soort honden in niet-losloopgebieden. dan denk ik echt: kom op zeg, je hond mag hier niet eens los, en nog valt 'ie iedereen lastig... 
 
  "

 Je vergeet de: oh, dat doet hij anders nooooooit hoor! 

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Yeti is flink aan het puberen, en luistert niet gelijk 100%, maar om hem nou vast te doen? Daar worden wij beide gek van dan denk ik. Energie dat hij niet kwijt kan, bahhhh. 

(Ik heb altijd snoepjes bij mij voor hem)
Als ik een andere hond tegen kom die aangelijnd is, roep ik Yeti , luistert hij gelijk, dan is hij de leukste, liefste, en krijgt hij een snoepje. 
Komt hij niet, ren ik als een gek de andere kant op, dat vind hij leuk. En dan lijn ik hem alsnog aan. 
(beetje voordeel van veel geplakt zijn aan mij hahahah) 

Meestal krijg ik dan 'ach meis, dat hoeft helemaal niet! Hij zit aangelijnd voor de kinderen en scooters', Maar ik vind het echt asociaal als je dat niet doet. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een hond is niet echt bezig met de baas worden over iemand, maar als jij steken laat vallen en niet consequent genoeg reageert zal de hond proberen zelf situaties te gaan regelen. Een hond wil duidelijkheid, een kader waarin ze kunnen kleuren. Als baas zul je dat toch moeten verzorgen, anders kan de hond zichzelf gedrag aanleren wat maatschappelijk niet gewenst is (maar hond-technisch heel normaal is).

 

Je kan met consequent zijn en meer "de baas zijn" heel simpel beginnen door oefeningetjes te gaan doen. Zit, lig, blijf, poot, rollen, zoek spelletjes in huis. Zo raakt de hond gewend aan commando's van jou en kun je dat gaan uitbreiden naar commando's buiten.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Fijn Rachelle! Misschien heeft het met territorium te maken . Succes! "

 

 

Dat is dus inderdaad waar ik over twijfel of territorium afbakenen, of schrikken uit angst verleden.. Ik ga het met de gedragsdeskundige bespreken 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Yeti is flink aan het puberen, en luistert niet gelijk 100%, maar om hem nou vast te doen? Daar worden wij beide gek van dan denk ik. Energie dat hij niet kwijt kan, bahhhh. (Ik heb altijd snoepjes bij mij voor hem)Als ik een andere hond tegen kom die aangelijnd is, roep ik Yeti , luistert hij gelijk, dan is hij de leukste, liefste, en krijgt hij een snoepje. Komt hij niet, ren ik als een gek de andere kant op, dat vind hij leuk. En dan lijn ik hem alsnog aan. (beetje voordeel van veel geplakt zijn aan mij hahahah) Meestal krijg ik dan 'ach meis, dat hoeft helemaal niet! Hij zit aangelijnd voor de kinderen en scooters', Maar ik vind het echt asociaal als je dat niet doet.  "

 

Precies het zelfde hier, altijd wat bij me dus komen is leuk. ik ben altijd belangrijker dan iets anders omdat hij totaal gericht op mij is, dus zodra ik terug loop komt hij ook inderdaad.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Moos nu maak je precies Wendy haar punt denk ik.
het mag alleen op die plekken, maar is je hond angstig moet je er maar niet heen gaan want andere mensen hoeven niet sociaal te zijn... Waar kan zo'n hond dan nog lekker loslopen? Of is die door het gedrag van aso eigenaren gedoemt tot een leven aan de lijn? "

 

 

Helemaal mee eens! Als ik zie hoe hij ervan geniet om lekker los te rennen, heerlijk gewoon. Als hij dat toch zou moeten missen... Hij schud ook lekker de stress letterlijk van zich af. Heerlijk gewoon hond zijn.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^