Labradoodle verhaart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi Allemaal,   Heb even een vraagje. Wij hebben een labradoodle (moeder labradoodle en vader goldendoodle) en hij verhaart niet normaal. Ben echt wel wat gewend, want heb hiervoor een bastaardje gehad en die is 17 jaar geworden en verhaarde ook. Maar dacht dat een labradoodle nauwelijks tot niet verhaarde. Hij krijgt brokken van het met Nutro choice en af en toe kvv. Ik vind echt overal haren, niet normaal gewoon.   Hebben jullie een idee? Bedankt alvast

Anoniem (Gast)

Vergeet erbij te vermelden dat hij nu bijna 18 weken is en hij verhaart nu al zo'n 3/4 weken echt extreem

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Iedere hond heeft een haargroeicyclus,ook een Poedel en dus ook een Labradoodle!
Bij honden met een dubbele vacht gaat vaak eerst het onderwol en dan de dekvacht.
Ook een krulvacht moet op een gegeven moment wisselen met haren en DIT PROCES HEET "VERHAREN"!
Alleen door de krulvacht laten de haren niet zo snel los als met een andere vacht en blijft in de vacht hangen als het ware,daarom moet een krulvacht goed gekamd worden om dus die loslatende haren weg te halen,anders zijn klitten het gevolg of op een gegeven moment mogelijk toch rondvliegende haren (na krabben/bijten/schuren bv),het moet er een keer uit!

Nu weet ik verder niet hoe de rest van de situatie is,wordt deze hond ook gekamd?
Mogelijk heeft het ook met het weer te maken..
Hoe oud is de hond eigenlijk?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Vergeet erbij te vermelden dat hij nu bijna 18 weken is en hij verhaart nu al zo'n 3/4 weken echt extreem "

 



Misschien het wisselen van puppyvacht..?

Anoniem (Gast)

Dank je wel Isha voor je reactie.

We borstelen hem regelmatig. Hij heeft ook geen krulvacht, dus misschien is er gewoon een generatie overgeslagen? Hij lijkt ook erg op een golden retriever. Het is verder een schat van een hond hoor en super vrolijk etc.

Maar ik vroeg het me gewoon af of er meer mensen met een labradoodle/goldendoodle zijn waarvan toch de pup erg extreem heeft verhaard. Ik ben echt wel wat gewend met haren, maar dit heb ik echt nog nooit eerder meegemaakt dat een hond zo erg verhaard. Ik kan echt niks zwarts aan want dan zit ik helemaal onder de blonde haren, het is namelijk echt extreem.

honden page profiel BlaiseBlaise

Dat verwacht je inderdaad niet. Heb je de fokker erover gesproken? Misschien dat dit ook bij de andere pups voorkomt (weet je in ieder geval of het genetisch is of andere oorzaak moet zoeken).

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Even een aantekening hierop je geeft zelf al aan een X labradoodle en goldendoodle ik ga ervan uti dat het allebei waarschijnlijk F1 generaties zijn , en ja die verharen meestal wel. Dat is ook het verschil tussen een Australische en een gewone labradoodle, als je namelijk de kruising labrador x poedel neemt dan heet het hele nest labradoodle maar er zijn van de 10 pups meestal maar 2 die niet verharend zijn , daar zou je alleen mee verder moeten fokken en de rest niet , helaas gebeurt dat niet en is de naam Labradoodle gekoppeld aan niet verharend wat dus niet klopt indien er niet met een goede verantwoorde manier wordt gefokt. Dus ik verwacht dat de rest van de honden leven deze hond blijft verharen net als een golden retriever en een labrador.

Anoniem (Gast)

Beste Blaise bedankt voor je reactie.

Ik heb idd contact opgenomen met de fokker en 1 andere pup verhaart ook zo en de andere 3 niet of nauwelijks.

Het is niet zo dat wij perse een labradoodle wilde omdat hij niet zou verharen, maar dit hadden we natuurlijk niet verwacht. We hebben voornamelijk voor een labradoodle gekozen omdat het karakter zo lief en leuk is en zeker met een kind van 6 in huis. Dat gaat ook allemaal goed etc, maar met het verharen weet ik het gewoon even niet. Ik vind ze echt overal, het zijn echt bossen als ik hem borstel. Dus ik had weer ergens gelezen beter niet meer te vaak borstelen dus dat doe ik nu om de dag.

Zou het aan het voer kunnen liggen misschien?

Anoniem (Gast)

Monica dat begrijp ik ook heel goed. De moeder is een f1 en de vader een f2. Maar zo extreem heb ik een andere hond ook nog nooit eerder zien verharen, daarom mijn vraag.

honden page profiel BlaiseBlaise

Nu je weet dat de andere pups het ook hebben (of enkelen) dan weet je dat het normaal is en niets met je hond aan de hand is (stel dat het niet hoort zou het afwijkend haarverlies zijn, reden om te vermoeden dat er wat aan de hand is). Kan me je bezorgdheid goed voorstellen maar gelukkig kunnen achterhalen dat dit normaal is.

Door het extreem warme weer zal dit de puppyvacht versneld hebben doen afstoten (natuurlijke reactie).

Gewoon zachtjes blijven borstelen en als extra een schoteltje melk (karnemelk, geitenmelk, yoghurt enz).

Veel plezier met je pup.

Anoniem (Gast)

thx Blaise

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Misschien een idee om een waterblazer aan te schaffen, dan kan je de losse haren eruit blazen dat scheelt heel veel in huis

Anoniem (Gast)

waterblazer? ken ik helemaal niet...ga eens googlen...bedankt dat jullie met me meedenken.

 

sonja (Gast)

ook wij hebben een lieve labradoodle, moeder labradoodle vader poedel. En ook die van ons is een wandelende verhaarbol. Niet normaal, zoals je zegt kan geen zwarte kleren aan, kom het overal tegen, zelfs op het gasfornuis :( Ik heb onze doodle, ondertussen 3 jaar, als paar keer heel kort laten scheren (op advies van fokker) maar ook dit heeft niet mogen baten. Er zijn dagen bij dan wordt ik er ECHT heel chagerijnig van maar ja,, hij is zoooooo lief.

 

Ik kam m  en borstel niet, ik zou willen dat het ophoudt maar dit is, vrees ik, een illusie.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Tsja een hond verhaart nu eenmaal, dat hoort erbij. Vooral in de lente en herfst komen de grote verharingen. Wij dragen een winterjas in de winter en een zomerjas in de zomer. Zo gaat het ook bij de hond. Een zomervachtje als het warm is en als het weer kouder wordt 'trekt' hij zijn zomerjasvacht uit en komt er een heerlijke wintervacht.

 

Als je hem nooit kamt dan duurt het natuurlijk erg lang. Te vaak kammen is ook niet goed.. Maar wanneer de hond in de rui is zou ik hem toch wel een kammen. Schaf een goede kam aan die past bij de vacht van de hond. Zorg ervoor dat de kam ook vooral de ondervacht meeneemt. Dus geen borstel die je alleen over de vacht 'aait' zegmaar. Vraag eens aan je fokker of bij een dierspeciaalzaak welke kam het beste past bij het ras dat jij hebt. Maar denk aan iets van een 'herdershark'. Investeer in een goede kam, maar neem geen Furminator-achtig apparaat..

 

 

Zo heb ik gekozen voor een ras dat immens verhaard, maar dat neem je erbij. Wat vaker stofzuigen en swifferen.. Als je hem borstelt in de ruiperiode dan krijg je iets als dit:

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Je kan nog proberen of voer iets bijdraagt, toen ik over ging op voeding zonder granen werd het verharen bij Shadow wel minder. Maar die had ook een doffe vacht en jeuk.

 

sommige mensen hier op het forum hebben veel baat gehad bij Doils skin oil

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wacht eerst maar af tot ie zijn puppyvacht heeft afgeworpen.

Gast (Gast)

Bedankt voor alle reacties

helaas is het nog steeds extreem met verharen. Het is even minder geweest.

hij krijgt kvv lotgering en sinds deze week op aanraden vd fokker sanofor. Iemand daar bekend mee?

sonja is het bij jou al minder het verharen?

 

groetjes Chantal 

honden page profiel LadyLady

Kort scheren verandert niks aan het aantal haren dat uitvalt. Ze vallen alsnog uit, alleen de haar is korter waardoor het lijkt alsof ze minder haar loslaten.
Bij labradoodles blijft de ondervacht in de bovenvacht hangen waardoor het lijkt alsof ze niet verharen, maar dat gebeurd zeker wel. Borstelen is dan ook een must anders gaan ze vervilten.
Waterblazer is ideaal, je blaast de losse haren en vuil weg en ze krijgen een schattig luchtig vachtje. Het beste kan je de hond even wassen, laten intrekken, nog eens insoppen met conditioner, weer even laten intrekken,uitspoelen en droog blazen.

Gast (Gast)

Het is even minder geweest en hij heeft al een knipbeurt en goede was en blaas beurt bij de trimsalon gehad. Heeft niks veranderd helaas.

hij krijgt lotgering kvv en sinds een tijdje krijgt hij daar geen pens en rund meer van. Dus ook alle varianten waar dat ook maar een beetje in zit. En nu denk ik dat het daar aan kan liggen. Hij krijgt nu minder variatie dan voorheen. Wat denken jullie?

hij kreeg geen pens en rund omdat hij zo vaak aan de diarree was.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Ben wel erg benieuwd hoe je hond eruitziet! Maak een profiel aan en plaats eens een foto! Is makkelijker advies te geven als we weten hoe je hond en wat voor vacht hij heeft! :-)

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Even gewoon simpel uitgelegd.

Moeder labradoodle, vader goldendoodle.

Een pup erft steeds wat van vader en moeder.

Jouw pup heeft dus het labrador gedeelte van moeder geerfd en het golden gedeelte van vader.

Wat krijg je dan ?
Gewoon een hond die verhaard.

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoe oud is je hond nu? 

De vacht gaat tussen de 6 en 10 maanden veranderen en dan komt de volwassen vacht erdoor. Dat is een periode van heel veel borstelen, want het gaat dan snel klitten. Als er weinig krul in het haar zit, valt dit er eerder uit. Soms heb je dit zelfs tot aan 1,5 jaar. Maar de vacht veranderd dan wel degelijk. Bij heel veel van dit soort vachten komt het uiteindelijk toch nog goed :) 

 

Dus geef de hoop niet op. Je hebt kans dat de vacht er over een aantal maanden heel anders uitziet en niet meer zal verharen!

 

Die van ons verhaart nu helemaal niet. Als ik hem helemaal borstel, heb ik een heel klein dotje haar, terwijl het toch een grote hond is (37 kg). Toen hij een pup was en z'n puphaar kwijt ging raken, verhaarde hij wel wat meer. 

 

Ik ken ook labradoodles die als pup zijnde een labrador vacht hadden en ook veel kale plekken (gewoon geen mooie vacht). Maar nu ze volwassen zijn, zitten ze prachtig in hun vacht en verharen nu ook niet meer. 

honden page profiel MarleenMarleen

Wij hebben een kruising F1 (moeder) en F2 (vader).

Een prachtige witte doodle zonder krul. Hij heeft een beetje een ruwharige wilde vacht.

Hij verhaart. Heel erg. Hij had glad haar als pup. Zag er een beetje uit als een golden retriever. Het haar werd steeds langer en van de zomer moest ik eigenlijk twee keer per dag stofzuigen. En hem elke dag borstelen. In november is hij een jaar geworden en ook voor het eerst naar de trimsalon geweest. Het blijkt dat hij een plukvacht heeft. Na het plukken was het verharen vele malen minder maar nog niet weg. Dit is te doen. We moeten nu even bekijken hoe vaak hij geplukt moet worden. We hebben voor februari weer een afspraak staan. 

Ik ken mensen met een kruising labradoodle waar ze geen haren van vinden. Die haren hopen zich op in de krullen. Het is een drama om deze vacht te borstelen begreep ik. Volgens hun is even stofzuigen een stuk sneller ????.

Ik ben er inmiddels aan gewend. We stofzuigen gewoon wat vaker en hij moet regelmatig worden geplukt.

 

 

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

NIET iedere hond verhaart! Ik kan mij voorstellen, dat je kiest voor een labradoodle omdat er gezegd wordt dat deze niet verhaart! Mijn Lhasa Apso verhaart dus NIET. De haren groeien gewoon net als bij een mens en moet geknipt worden. Bij ons geen haren in huis. Ik vind het altijd van die onzin verhalen als mensen zeggen dat alle honden verharen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor alle reacties

helaas is het nog steeds extreem met verharen. Het is even minder geweest.

hij krijgt kvv lotgering en sinds deze week op aanraden vd fokker sanofor. Iemand daar bekend mee?

sonja is het bij jou al minder het verharen?

 

groetjes Chantal  "

 




hier, ik gebruik sanofor, ik heb een newfoundlander die niet verhaart, vers vlees en iedere dag sanofor door de yoghurt, normale hormonale rui en seizoens gebonden meer niet, ik heb een teef.

op het moment zou er geen verharing moeten zijn, hier echt niets. sanofor iedere dag bij het eten voegen, of door de yoghurt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pens is een goed iets voor je hond voor de darmflora, zou dat toch blijven geven, je kan van smuldier penscompleet kopen, geef dat dan een x in de week of door het kvv voer, pens echt waar is een goed iets voor de darmflora.

varieer wat meer met meerderen kvv,s niet alleen lotgering. en neem een variant waar alle diersoorten in zitten, tamro heeft geen kip in zijn varianten , tammenga wel, carnibest is een goede kvv. wat varieren kan geen kwaad. is zelfs beter.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Ik vind het altijd van die onzin verhalen als mensen zeggen dat alle honden verharen. "

 




geen onzin verhalen, onwetendheid, je hebt een ras dat niet verhaart, dat zijn er niet veel, vandaar de ontwetendheid.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" NIET iedere hond verhaart!

Ik kan mij voorstellen, dat je kiest voor een labradoodle omdat er gezegd wordt dat deze niet verhaart!
Mijn Lhasa Apso verhaart dus NIET. De haren groeien gewoon net als bij een mens en moet geknipt worden. Bij ons geen haren in huis.
Ik vind het altijd van die onzin verhalen als mensen zeggen dat alle honden verharen. "

 Jou hond verhaart ook. Echter is dit heel minimaal dus zal je het bijna niet zien.

Een mens verliest ook haar (de een wat meer dan de ander)

Zelfs mijn vader die amper haar heeft op zijn pannetje verliest haar haha.

Dat kan ook niet anders want haren breken en die gaan los zitten 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Helaas elke hond verhaart. De een meer dan de ander, maar toch...

 

Langharige honden (lange haargroeicyclus) en/of met krullen houden de haren "vast". Waardoor het kan lijken dat ze niet verharen.

 

 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: halsbanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^