Wat voor een hond past bij mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BoBo

Ik ben 16 jaar en al sinds ik geboren ben is het mijn droom om een hondje te hebben, en 5 jaar geleden kreeg ik eindelijk een hond. Een labradoodle, ik was (en ben) er zo blij mee, maar toch voelde ik altijd al dat er iets miste. Ik had namelijk gehoopt dat mijn hond echt mijn maatje zou zijn, en dat is niet zo. Hij is totaal niet aanhankelijk, als ik bij hem ga liggen om te knuffelen loopt hij weg of gaat hij allemaal draaien en laat hij merken dat hij het niet fijn vind. Het enige wat hij leuk vind is wandelen en buiten spelen, en dat doe ik dan ook met hem, maar het liefst zou ik ook lekker knuffelen en een maatje aan hem hebben, en dat mis ik echt. En mijn vader vind het juist leuk om heel veel te wandelen en buiten te spelen dus hij is dan ook meer naar hem toe gegroeid, ook al is hij dan nog steeds niet aanhankelijk. En ik ben echt een dierenvriend en ik mis het heel erg, en nu overwegen we dus om een hond erbij te nemen. Maar ik weet niet goed wat het beste bij mij (en ons gezin) past. 

Het gaat mij namelijk vooral om dat ik een maatje heb, die lekker wil knuffelen en me achtervolgd en gezellig is. Maar het probleem is dat mijn ouders niet zo'n dierenmensen zijn (mijn vader wel, maar hij is dan ook gewoon blij met de hond die we nu hebben), en ze willen er zo min mogelijk last van hebben. Mijn moeder wil zo min mogelijk last van stinken, blaffen en haren. En ik zat zelf dus te denken aan een kleine hond, zoals een chihuahua of een maltezer, zodat mijn ouders er niet zo'n last van hebben. Ook heb ik daarbij meer kans dat die gezellig op de bank mag omdat die zo klein is en kan ik hem dan vaak meenemen, en dat vind ik ook heel leuk.

Maar ik weet het dus niet goed, wat bij mij en ons gezin past, en ik hoopte dat jullie me misschien wat advies kunnen geven! :)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Er zijn verschillende gezelschapshonden die klein zijn en niet veel verharen. 

 

Maar besef wel dat elke hond een eigen karakter heeft en dat een eventuele tweede hond ook niet aanhankelijk kan zijn. Dit weet je nooit van tevoren! Denk daarom goed na over een eventuele tweede hond, anders heb je straks 2 honden waar je niet zoveel mee hebt.

 

Een paar kleine rassen die niet/weinig verharen:

 

- Maltezer

- Dwerg of Middenslag Poedel

- Havanezer

- Bolognezer

- Bichon Frisé

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Je zou trouwens ook in het asiel kunnen kijken naar kleine hondjes! Dan kun je direct kijken hoe jouw hond op de andere hond reageert en je weet direct of een hond aanhankelijk is aangelegd of niet. Bovendien bezorg je een hond een geweldig nieuw thuis 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Bij onze vorige hond had ik dat probleem ook. En ergens is het ook logisch.

Happy kwam als pup bij ons toen ik 12 jaar was. Hoewel.het mijn hond was, deed mama veel meer met haar omdat ik natuurlijk naar school moest. Het was dan ook vooral haar hond.

Eind 2012 hebben we haar moeten laten inslapen. Een maandje later kwam Loes, onze huidige hond in ons leven.

Omdat ik nog op zoek was naar werk, had ik veel tijd voor haar. Loes is dan ook echt mijn hondje!

 

Zoals je op mijn profiel kunt lezen, heb ik een Maltezertje. En ik,heb er geen moment spijt van gehad dat ik voor dit ras gekozen heb. Loes is speels, aanhankelijk en heel sociaal. Ze blinkt niet echt uit in gehoorzaamheid, maar ze is slimmer dan je denkt.

als ze allemaal dit karakter hebben, lijkt het me een goed hondje voor jullie gezin. Denk wel na over de vachtverzorging!

 

probeer het ook zo te plannen dat het hondje aan het begin van de zomervakantie komt. Dan heb jij de eerste maanden met haar. Anders kan het zo weer gebeuren dat het de hond van je ouders wordt.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

En ik zat zelf dus te denken aan een kleine hond, zoals een chihuahua of een maltezer, zodat mijn ouders er niet zo'n last van hebben. Ook heb ik daarbij meer kans dat die gezellig op de bank mag omdat die zo klein is en kan ik hem dan vaak meenemen, en dat vind ik ook heel leuk. "

 

Ik snap best dat je dat mist, maar als ik het goed begrijp, mag de Labradoodle niet op de bank. Je zult beide honden hetzelfde moeten behandelen, is mijn mening....

Waarom zal je meer 'last' hebben van grote honden dan van kleine hondjes als Chihuahua's? Mijn ervaring is dat kleine hondjes vaak veel sneller blaffen dan grotere honden (ligt wel aan het ras). Natuurlijk kun je dit zelf wel in goede banen leiden, maar ik denk dat je er bij de kleinere rassen als een Chihuahua er veel meer tijd in moet steken om dit in te dammen....

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Mmm staan je ouders helemaal achter een 2e hond?
Als ze er zo min mogelijk last van willen hebben....
Zijn ze bereidt die hond ook te verzorgen als jij druk
bent met school etc.?

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

"  
Ik weet niet of ik geluk heb, maar mijn chi heeft nog maar 2 keer geblaft en dat was speelsheid naar de kat. Blaft niet naar andere honden, niet als de bel gaat. Heerlijk en ik hoop dat het zo blijft haha. "

 Misschien.....Ik ga puur af op eigen ervaringen...

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Ik herken je verhaal echt!

 

Wij hadden ook eerst 1 hond, Lukie. Ik wilde altijd al een hond en toen ik 8 was kregen we Lukie 

 

Lukie werd erg aanhankelijk naar mijn moeder en volgt haar nu de hele dag... 

 

Ik vond dat, net als jou, ook niet leuk.. Na lang zeuren mocht ik nog een eigen hondje, Macy 

Macy is tot nu toe wel het meest aanhankelijk naar mij.. Vaak loopt ze achter me aan en komt ze bij me liggen .

 

Maar ik doe dan ook echt alles met Macy.. Eten geven, uitlaten, spelen en als er iets met haar is troost ik haar.. 

 

Ik neem haar ook overal mee naar toe als dat kan 

 

Mijn honden zijn maltezer / dwergschnauzer kruisingen en beiden het meest aanhankelijk naar 1 persoon.. Lukie naar m'n moeder en Macy naar mij 

 

 

Ik ben benieuwd wat voor hondje het uiteindelijk gaat worden! 

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Ik heb niet zo'n ervaring met kleine hondjes. Wel ken ik er 1 en die is echt enorm aanhankelijk. Al wordt de bazin er een beetje gek van. Zij houd namelijk van het gezin het minste van het hondje, en terwijl de andere 3 echt dol op het hondje zijn wandelt het beessie alleen achter degene aan die hem het minst mag!

Hij achtervolgt haar óveral in huis, al ligt hij te slapen, en staat zijn baasje alleen even op, dan springt hij op en rent achter haar aan. Geen seconde verliest hij haar uit het oog.

Het was een kruising Maltezer vlgns mij.

 

Succes met het zoeken naar een nieuw hondje! (in het asiel kan je vast wel een leuke vinden)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^