teefje 9 maanden misschien zwanger!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Sorry dat ik net op die zin inpik maar honden in de wildernis zijn echt wel meer dan 1 keer loops hoor "

 Heb je daar een bron van? Heb altijd geleerd van niet kan ook fout zijn honden in het wild zouden mono oestrische dieren zijn 

 

bij vossen hebben ze het ook getest vossen in het wild werden dan vergeleken met vossen in gevangenschap, ze werden vroeger geslachtsrijp en 2x per jaar ipv 1x loops 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik heb wel een idee wie je bent. Het beste voor je hond (als het nog kan) is de puppy's af te laten breken. Je hond is zelf nog pup, dit is geen gezonde situatie!
Je moet het zo zien, een meisje dat 13 is en zwanger is. Dat is ook geen gezonde situatie.
En je teef gelijk laten sterreliseren.
Ik maak je geen verwijten, maar ik vind het geen gezonde situatie dit

honden page profiel BlaiseBlaise

Onderschat het niet Sem. Ook meisjes die door te jong zijn een zwangerschap afbraken kunnen er de rest van hun leven last van hun geweten om houden. Al ligt dit anders, er is wel leven mee gemoeid. TS zal hier ook gevoelens over hebben lijkt mij. Heel moeilijk vind ik.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Direkt naar de dierenarts ,jou hondje is veels tejong voor pups . onze hond vroeger kreeg met 14maanden een nest ,wij kregen haar hoogzwange , de teef kreeg via een keizersnede 11pups waarvan maar 3pups het hebben overleefd ook de moederhond is twee weken na de keizersnede overleden  heeft mijn ouders bergen geld gekost,omdat een ander zo nodig pups wilden, overigens is het teefje bij ons ondergebracht na inbeslagname. ik spreek nu over de jaren 6o keizersnede was toen nog geen gemeengoed,nu is alles veel verder op de rit, maar als jij om je hondje geeft laat haar dan aub een injectie krijgen te voorkoming van een nest .Hein.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey, Onze hond (Golden retriever) is nu 8 maanden, ik mag er niet aan denken dat ze zwanger zou zijn volgende maand en pups op de wereld zou zetten. Ik zie haar zelf nog als pup... Moest zo'n ongelukje op een andere leeftijd gebeuren, zou ik ook twijfelen voor de morning after pil, maar NU? Ik vind het een enge gedachte. Je zou toch niet gerust zijn? Ons teefje is ook nog niet volgroeid, het is idd zoals een tienjarig kind dat zwanger zou zijn... :-(

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Niemand valt je aan maar iedereen raadt je wel aan naar de DA te gaan voor morning after pill. Hoop dat je daar naar luistert!! Pups op de wereld zetten geeft je veel verantwoording als fokker en komt heel wat bij kijken. En zo makkelijk zijn goede eigenaren voor de pups niet te vinden.
Er gaat veel tijd en geld in zitten. En het is slecht voor je teef als ze nu al pups krijgt.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Onderschat het niet Sem. Ook meisjes die door te jong zijn een zwangerschap afbraken kunnen er de rest van hun leven last van hun geweten om houden. Al ligt dit anders, er is wel leven mee gemoeid. TS zal hier ook gevoelens over hebben lijkt mij. Heel moeilijk vind ik. "

 
thank god dat honden geen geweten hebben O-)

kennis van mij heeft afgewacht en heeft haar hond laten prikken toen er al pups op de echo te zien waren, teefje was er flink ziek van en heeft alsnog pups gekregen, eentje was gelijk al niet goed en na 2 dagen overleden, de andere 2 zijn later overleden.

het is echt geen abortus hoor zo n prik in zo n vroeg stadium.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

"  Heb je daar een bron van? Heb altijd geleerd van niet kan ook fout zijn honden in het wild zouden mono oestrische dieren zijn 

 

bij vossen hebben ze het ook getest vossen in het wild werden dan vergeleken met vossen in gevangenschap, ze werden vroeger geslachtsrijp en 2x per jaar ipv 1x loops  "

 Sorry Max, mijn schuld.. Ik had jouw post volledig verkeerd en erg letterlijk opgenomen. Dacht dat je maar 1 x in een hondenleven bedoelde. Mijn fout!!

Ik zou ook naar de dierenarts gaan. Dit is echt niet goed voor jouw pupje.

honden page profiel BlaiseBlaise

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

" Dank jullie wel, ga eens goed ter raden.
Enkel jammer dat alle negatief reageren, ik snap het van de ene kant wel, maar van de andere kant ook niet, vroeger waren er toch zeker ook wel jonge-straathondjes al vroeg drachtig.
Dat ging toch meestal ook wel goed? "

 Hoezo negatief??

Ik lees alleen maar reacties die opkomen voor je teef, denken aan haar gezondheid en ontwikkeling en tja, als dat niet is wat jij wilt horen ...

Het is ongelooflijk naief te denken dat deze (mogelijke) zwangerschap geen kwaad kan.

Komt nog bij: heb je enig idee hoeveel werk het begeleiden van een zwangere hond en een (naderende) bevalling is?? Je bent zo'n 9 a 10 weken dag en nacht met hen bezig.

Komt ook nog bij dat de honden niet getest zijn ...

 

Als ik jou was, zou ik als de wiedeweer de morning after halen, voordat dat echt te laat is ...

 

Heel veel succes!

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ik ben het eens met de bovengaande reacties.

je teefje is gewoon nog te jong om al een nest pupjes te krijgen, het is zelf nog een pup.

de kans dat er iets misloopt is zoveel groter dan bij een volwassen hond.

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ohh ga alsjeblieft naar de dierenarts en luister naar deze adviezen. Die allemaal het beste voor hebben met jouw teefje. Het is echt precies hetzelfde als een meisje van 12 dat een kind krijgt!! Dat is toch vreselijk. Sorry kan er niks anders van maken. Jullie hebben je best gedaan om het te voorkomen maar helaas is het toch gebeurd. Neem alsjeblieft de verantwoording op je en ga zsm naar de dierenarts! Ik vind het echt een vreselijke gedachte als een pup (dat is ze!!) puppen krijgt.. Bovendien kunnen er talloze complicaties optreden en ze kan (en evt pups) eraan overlijden! Dat zegt toch genoeg?!

Dit is geen verwijt maar luister alsjeblieft!

Mijn lab is 7 maanden en echt nog absoluut pup!

Hoop serieus van harte dat je de pups niet laat komen..

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Als je ooit een nestje wil kan da gewoon maar wacht tot de hond zelf volwassen is! Zwangerschap afbreken is het allerbeste voor je teefje. Echt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

geweten ? wat voor geweten ? als de hond gedekt is van de week, en je gaat naar je dierenarts en je geef iets om te voorkomen dat er pups komen, is dat niet een drachtige hond de dracht af laten breken, er is nog niets.

het gaat wel erg ver om de topic opener te attenderen op een gewetensvraag om de dierenarts te vragen dat er voorkomen wordt dat je hond pups krijgt op deze leeftijd.

wil je toch de vraag beantwoorden voor je geweten denk dan eens aan je hond van 9 maanden, is dat verantwoord voor je geweten om pups te laten komen ?

een jonge hond die nog niet uitgegroeid is lichamelijk en een dracht vergt veel van een gezonde volwassen hond, laat staan voor een hond die nog in het geheel niet uitgegroeid is en volwassen is.

denk daar aan op een goede manier, maar ga niet topic opener opzadelen met het geweten van de dracht afbreken, er is nog niets.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  

Sorry Max, mijn schuld.. Ik had jouw post volledig verkeerd en erg letterlijk opgenomen. Dacht dat je maar 1 x in een hondenleven bedoelde. Mijn fout!!

Ik zou ook naar de dierenarts gaan. Dit is echt niet goed voor jouw pupje. "

 Geen probleem :D

honden page profiel BlaiseBlaise

Ik zadel niemand met "geweten" op. Ik attendeer er alleen op dat voor buitenstaanders makkelijk praten is en ts er gevoelens over kan hebben die we niet zomaar moeten negeren. Goed advies, oke..... maar moet ze wel zelf achter staan. 

In theorie lijkt het me heel simpel, je kiest voor het welzijn van je hond. Maar in de praktijk is het "echt" en kan er leven zijn.....mij zou het enorm moeilijk lijken.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Ik zadel niemand met "geweten" op. Ik attendeer er alleen op dat voor buitenstaanders makkelijk praten is en ts er gevoelens over kan hebben die we niet zomaar moeten negeren. Goed advies, oke..... maar moet ze wel zelf achter staan. 
In theorie lijkt het me heel simpel, je kiest voor het welzijn van je hond. Maar in de praktijk is het "echt" en kan er leven zijn.....mij zou het enorm moeilijk lijken. "

 

Mij ook. Weet ook eerlijk gezegd niet wat ik zou doen. 

Anoniem (Gast)

heb 3 verschillende dierenartsen gesproken, via telefoon.

Situatie uitgelegd,,,2. waren voor acuut verwijderen, via een spuitje.

1. zei, nadat ik mijn verhaal deed,, de natuur regelt dat prima.

Dus nu weet ik het niet, ik ben door jullie wel zeker goed en eerlijk geadviseerd.

Dank daarvoor!

Toch ben ik geneigd, de natuur zijn gang te laten gaan, gevoelsmatig.

Mijn verstand zegt een spuitje, dat kan evt as maandag al.

 

Toch nog even verder gezocht.

ik ging zoeken op google, en bij poezen schijnt het wel vaker voor te komen.

oké dit betreft een poes, maar ik vraag me af wat het verschil is?

Als een poes haar kittens kan krijgen waarom mijn teefje dan niet.

verder vind ik sommige voorbeelden nergens op slaan, zoals een meisje van 13 jaar, als je goed beschouwt is mijn teefje in hondenleeftijd eerder vergelijkbaar met een 16/18 jarig meisje. oke jong. maar niet zó bruut als sommige je willen laten geloven, dat denk ik althans.

Laat volgende week wel horen wat ik heb besloten.

allemaal bedankt.

Anoniem.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Waar je voor jezelf naar moet kijken is wat je belangrijk vind.

Je eigen hond?
Die geestelijk, maar vooral lichamelijk nog lang niet toe is aan het krijgen van pups. Het kan op zo'n jonge leeftijd zelfs erg veel schade op leveren voor lange periode. Denk hierbij aan de rug, spieren, heupen, ellebogen van je eigen hond.
Omdat de hond nog lang niet volgroeid is, is het krijgen van een nest een erg zware belasting.

Of vind je de pup belangrijker?
Het kan voor de pups schadelijk zijn om zo'n jonge moeder te hebben. Ze is zelf nog pup, dus kunnen er tijdens de bevalling en dracht verschillende dingen mis gaan. Maar ook de weken dat de pups bij de moeder blijven zijn erg belangrijk. Een hond moet daar geestelijk toe in staat zijn deze pups de stabiele omgeving die ze nodig hebben om op te groeien wel kunnen bieden.
Ze kan de pups niet accepteren of niet weten wat ze ermee moet doen.

Houd er dan rekening mee dat je alles zelf zal moeten doen.
Daarnaast komen er vreselijke dingen bij fokken krijgen, waar je meer kans op hebt als een hond te jong of te oud een nest krijgt.


Ik als fokker kijk altijd naar mijn teef. Al zouden er pups liggen en het zal niet goed gaan met mijn teef, blijft die altijd op de 1e plaats komen, daarna pas de pups. Hoe hard dat ook mag klinken, ik wil mijn hond niet kwijt. Pups kunnen leuk zijn, wij hebben zowel de leuke kant als de negatieve kant mee gemaakt.

Maar dit moet je absoluut nooit doen.
Hier nu al 5,5 jaar lang een dekreu en teven in huis waarmee gefokt wordt en ik heb nog nooit een ongelukje gehad. Puur omdat wij erg strikt zijn in het gescheiden houden van de honden tijdens de loopsheid. Ook met mijn duffe hoofd gebeurd er hier niets, omdat ze de kans niet krijgen.

Doe wat juist is en maar voor jezelf dus de keuze wat je belangrijk vind, je eigen teef of de pups.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Een kat is geen hond en er zijn zeker grote verschillen.

Als een kat gaat bevallen kruipen ze weg en willen er niemand bij hebben.

Een hond zoekt steun bij de baas en je moet echt wel vaak even de pup op gang helpen. Doe je dit niet weet de teef niet wat ze moet doen (ook door de jong leeftijd) en kan er een hoop mis gaan.

Ik heb nu het 4e nestje pups liggen en heb bij alle nesten een aantal pups moeten helpen.

Ook hebben wij een nest kittens gehad en die kat accepteerde absoluut geen hulp.

Er zit dus zeker verschil in.

Doe wat je verstand zegt, fokken (ook 1 nest is fokken) doe je met je verstand, pas als alles goed blijkt te zijn en de pups er zijn en het goed gaat mag je je hart zijn werk laten doen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Anoniem, wat je ook besluit, ik zou beide opties kunnen begrijpen en kan me voorstellen hoe moeilijk je het hebt. Je reageert niet voor niets anoniem, uit angst voor de reacties. Wel jammer, want je kan best steun gebruiken (ongeacht je keuze), maar begrijp het best.

Hou wel voor ogen dat een bevalling niet vanzelf hoeft te gaan en medisch ingrijpen noodzakelijk kan zijn (dus dat de geboorte per definitie vanzelf gaat, dat is echt niet altijd.... iedere bevalling/geboorte is anders). Niet om je bang te maken hoor (van tevoren weet je dit ook niet) maar om je te realiseren waar rekening mee te houden wat KAN.

 

 

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" heb 3 verschillende dierenartsen gesproken, via telefoon.
Situatie uitgelegd,,,2. waren voor acuut verwijderen, via een spuitje.
1. zei, nadat ik mijn verhaal deed,, de natuur regelt dat prima.
Dus nu weet ik het niet, ik ben door jullie wel zeker goed en eerlijk geadviseerd.
Dank daarvoor!
Toch ben ik geneigd, de natuur zijn gang te laten gaan, gevoelsmatig.
Mijn verstand zegt een spuitje, dat kan evt as maandag al.
 
Toch nog even verder gezocht.
ik ging zoeken op google, en bij poezen schijnt het wel vaker voor te komen.
oké dit betreft een poes, maar ik vraag me af wat het verschil is?
Als een poes haar kittens kan krijgen waarom mijn teefje dan niet.
verder vind ik sommige voorbeelden nergens op slaan, zoals een meisje van 13 jaar, als je goed beschouwt is mijn teefje in hondenleeftijd eerder vergelijkbaar met een 16/18 jarig meisje. oke jong. maar niet zó bruut als sommige je willen laten geloven, dat denk ik althans.
Laat volgende week wel horen wat ik heb besloten.
allemaal bedankt.
Anoniem. "

 

Ik denk dat je naar die twee dierenartsen zou moeten luisteren en naar de rest van de mensen hier. 

Bij een poes is het ook niet normaal om zo vroeg kittens te krijgen, wij hebben geen nestje met onze honden gehad, wel met mijn poes. Zij heeft echt veel moeite gehad met de bevalling, vooral de eerste keer. Zij was oud genoeg, maar toen ze moest bevallen, wist ze niet wat haar over kwam. Dat is echt naar om te zien. En waarom mensen het vergelijken met een kind van 12 is omdat ze rond die tijd voor het eerst ongesteld zijn. Als ze daarna zwanger worden zou dat toch ook belachelijk vroeg zijn? 

 

Ik bedoel het niet aanvallend ofzo, maar wel even realistisch

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

Weghalen... Wees slim

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik kan een besluit waarderen. Wanneer je voor het andere kiest, zeker niet. Dan zet je het leven van je teef bewust op spel, nu je weet dat het fout kan aflopen.

 

En dat is ronduit egoïstisch. Dat heeft niks met de natuur te maken. Want je had het kunnen voorkomen, dus ik vind het oneerlijk tegenover je pup om haar daarvoor te laten opdraaien.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

een vriendin van mij had een hondje overgenomen van iemand die het beestje niet meer wou, het teefje was ook nog heel jong, na een tydje merkte ze plots dat de tepels dik werden en ook de buik.teefje bleek drachtig, een spuittje was reeds te laat...

de moeder heeft heel erg afgezien, was zelf bijna gestorven, ze beviel veel te vroeg:pups zijn allen overleden en zij kreeg nog eens infecties erbij.

weet waar je aan begint...iedereen begrypt hier dat het echt niet goed is voor jouw teefje...maar jij kan enkel beslissen.of je zo'n groot risico wilt nemen, want dit is ook jouw geweten..en denk niet dat je ermee zou kunnen leven dat jouw dierbare vriendin het leven zou laten omdat jij beslist om de pups te laten komen...

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

De vergelijking met jonge meisjes klopt ergens wel. De hond is bij 9 maanden nog niet fysiek uitgegroeid en zal net beginnen met puberen. Dan zit je toch echt richting een vergelijkbare 12 jaar.

 

Het teefje is fysiek nog niet volgroeid en zit net in een hormonen achtbaan zonder dat ze nog heeft uit kunnen groeien tot een stabiele "persoonlijkheid". Hoe gaat zo'n teefje een goede basis meegeven aan pups? Ik heb al te vaak verhalen gehoord van mensen die een pup hadden van een dergelijk oeps nestje en waarvan de pups allerlei gedragsproblemen hadden. En, het ergste nog, als daar weer mee gefokt wordt verspreid een probleem zich als een olievlek en komen er heel veel mensen te zitten met een probleemhondje. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik wil niet aanvallend zijn, maar 2 op 3 dierenartsen raden je aan een prik te halen, 1 zegt dat de natuur een manier heeft om zo'n dingen te regelen (hoopt misschien dat er geen bevruchting is of dat de embryo's spontaan worden afgestoten). Toch lijk je meer belang te hechten aan die ene mening. Heeft deze dierenarts je ook verteld wat de eventuele risico's zijn? 

Los van het feit dat je hond nog niet aan pups toe is en het dus absoluut niet goed is voor haar geestelijke én haar lichamelijke ontwikkeling, kan hier een serieus kostenplaatje aan komen te hangen. (Wellicht veel zwaardere rekening dan gewoon die spuit laten zetten.) 

Honden en katten kan je absoluut niet vergelijken. Maar zelfs bij katten gaat het niet altijd vanzelf. Zelf al een kattin geweten die (te) jong zwanger was. De paniek van dat dier toen ze moest bevallen... haar kittens lagen over het hele huis verspreid en ze wist helemaal niet wat ze er mee moest. Ik heb toen de kittens bij elkaar geraapt en ben ze beginnen wrijven tot er leven in kwam en heb de poes toen proberen gerust stellen. Ze heeft haar kittens toen uiteindelijk aanvaard, maar zeker in het begin heeft ze heel wat hulp nodig gehad, want ze wist niet hoe het moest.

In de natuur zou dat simpel geregeld zijn, poes zou kittens in de steek laten en ze zouden sterven.

Dan kan je jezelf de vraag stellen, waarom zou je een (te) jonge moeder de stress van een zwangerschap aandoen? In de natuur zou ze het niet aankunnen en haar jongen wellicht in de steek laten. Een aanslag op haar lichaam (een zwangerschap vergt heel wat van een lichaam) en haar geest, voor iets dat in de vrije natuur maar een paar dagen zou leven? Is het dan niet beter die prik te laten zetten?

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik heb het hele topic meegelezen en heb sterk de indruk dat de ts al een keuze gemaakt had, en deze via dit topic bevestigd had willen krijgen. Helaas doen de adviezen van forumers de ts (volgens mij) niet van mening veranderen. Jammer.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik vrees dat je gelijk hebt, maar het was een poging waard.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou de morning after gegeven hebben, maar wellicht ben je daar al te laat voor. A.s. maandag ben je daar zowiezo te laat voor.

 

Ik zou je teef over 3 maanden laten castreren.

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^