Honden rolstoel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Honden rolstoel Poll

Ja (57)
 
Nee (23)
 
Ja, maar alleen als het alleen aan de voor- of achterkant zou zijn. (7)
 
(1)
 

Zou je een invalidenwagentje kopen voor je hond als ie daar weer goed mee uit de voeten zou kunnen?

Ja
Nee
Ja, maar alleen als het alleen aan de voor- of achterkant zou zijn.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

 

Er zijn tegenwoordig heel veel (vooral in de USA) fabrikanten/leveranciers van honden karretjes waar je een hond in kunt hangen met alleen zijn achterpoten, zijn voorpoten of zelfs helemaal als ie slecht ter been wordt, gedeeltelijk of volledig verlamd geraakt is. Als hij daarnaast incontinent is geraakt hebben ze bijpassende luiers.

 

Wat vinden jullie van die wagentjes en zouden jullie zo'n wagentje kopen voor je hond om hem nog een waardig leven te geven?

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Voor mij zou dat situatie afhankelijk zijn. Van wat voor (geïsoleerd?) gezondheidsprobleem is er sprake en met welke vooruitzichten, wat voor een karakter heeft de hond en welke leeftijd heeft hij maar nog meer als leeftijd hoe vitaal en levenslustig is hij verder.

 

Ik zou er dus bij voorbaat geen 'nee' tegen zeggen maar het weldegelijk van bovenstaande af laten hangen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zag de foto's net al in je profiel. Vind het zo mooi dat het bestaat. Anders is een hond gewoon afgeschreven als ie aan voor- of achterkant verlamd is, op deze manier kan ie gewoon weer lekker rennen (en rijden).

 

Als het moet: zeker een optie dus!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Wat is de 4de keuze in je Poll?

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Ik heb 'ja' ingevuld, maar het zou voor mij wel afhangen van de hond. Als ik een hond zou hebben die erg baasgericht is en bij de wandelingen tevreden is met lekker op het pad meelopen, dan zou het zeker een optie zijn.

 

Bij mijn honden zou ik wel goed moeten nadenken, omdat het zelfstandige jagertjes zijn die buiten nogal reflexmatig, beweeglijk en acrobatisch tekeer kunnen gaan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor mij geen optie.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zeg het verkeerd, voor mij en mijn hond, nee begin ik niet aan.

als mijn hond niet meer uit de voeten kan, mijn hond heeft een aandoening, broertje/zusje van Parkinson, dan zou ik niet aan een rolstoel beginnen, dus nee.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" ik zeg het verkeerd, voor mij en mijn hond, nee begin ik niet aan.

als mijn hond niet meer uit de voeten kan, mijn hond heeft een aandoening, broertje/zusje van Parkinson, dan zou ik niet aan een rolstoel beginnen, dus nee. "

 Is ze te groot?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb het overwogen voor mijn vorige hond, die was 13-14 en had last van hernia en artrose. Uiteindelijk niet gedaan omdat hij zo hard achteruit ging dat 300 euro uitgeven voor een rolstoel die hij een paar weken misschien kon gebruiken me nou niet heel eerlijk leek. Achteraf maar goed ook, hij kreeg pijn en moest daardoor ingeslapen worden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als ik daar nu moet op antwoorden zeg ik neen, dat wil ik niet. Dan stopt het .

 

Moest mijn Lance daar echter liggen bij de DA en die zegt, hij heeft geen pijn en heeft nog levensvreugde.....dan zou ik er echt over gaan denken. Moeilijk , heel,moeilijk. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Bij mijn honden zou ik wel goed moeten nadenken, omdat het zelfstandige jagertjes zijn die buiten nogal reflexmatig, beweeglijk en acrobatisch tekeer kunnen gaan.  "

 

Als je het zo bekijkt... Mellow is wel een jachthond, maar aangelijnd. Echter houdt ze wel érg van rollen (bij voorkeur in viezigheid) en dat lijkt me met zo'n rolstoeltje toch best lastig.

 

Ik sta er in ieder geval niet afwijzend tegenover, maar (wat Manuela ook zegt) is het wel afhankelijk van meerdere dingen. Als de hond echt oud en op is, zeg ik misschien 'nee', maar als een hond nog jong en verder prima in orde is, waarom niet?

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Ja rollen doen ze hier inderdaad ook graag. En in bomen klimmen, en onder takken door tijgeren, en tussen bomen door slalommen.... dat wordt dan wel een high-tech rolstoel. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Nee, ik vind afhankelijkheid van een rolstoel geen volwaardig leven voor een hond, vooral niet als het een grote hond betreft. Als een hond permanent verlamd raakt, is het wat mij betreft einde verhaal. Klinkt misschien hard, maar zo kijk ik er tegenaan. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik weet het eigenlijk niet.
Ik heb het idee dat ik dan egoïstisch zou zijn om ten alle tijden mijn hond bij me te willen houden.
Zelfs al zou hij/zij niet meer kunnen rennen en ravotten, of in de modder.
Nee ik weet het echt niet , en hoop het ook niet mee te maken.

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Ik zou het wel doen denk ik. Maar het ligt ook aan de leeftijd, en of de hond ermee geboren is.. dan weet ie niet beter. Maar ik zou het wel proberen, vooral als de hond voor de rest geen pijn  heeft. Een mens laat je toch ook niet zo inslapen als ie opeens niet meer of niet goed meer kan lopen? Nee... ik zou eerst alles proberen voordat het zover zou komen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Is ze te groot? "

 



ja dat heb je aan de ene kant heel goed Janno, een hond van 75 kilo, een heel klein hondje zeg ik nog okee, maar niet als de hond zo zwaar is, dat zou ik zelf niet willen en weet zeker bamse ook niet.

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Jazeker, als de plezier er nog is.

In voor en tegenspoed .

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik heb Ja gestemd maar het hangt wel echt af van de leeftijd en verdere gezondheid van de hond. Bij een jonge hond die verder niks mankeert zou ik niet twijfelen, bij een oudere hond met meerdere kwalen.... Nee dan zou ik het niet zo snel doen

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

nee, als ze niet meer zelfstandig uit de voeten kunnen, is het afgelopen voor ze.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Nee, ik vind afhankelijkheid van een rolstoel geen volwaardig leven voor een hond, vooral niet als het een grote hond betreft. Als een hond permanent verlamd raakt, is het wat mij betreft einde verhaal. Klinkt misschien hard, maar zo kijk ik er tegenaan.  "

 

Sluit ik me bij aan.

Wellicht als het een tijdelijke oplossing betreft voor een kleine hond om de tijd ( niet te lang) naar volledige genezing te overbruggen. Maar anders nee.

 Ik ken 1 hondje in een rolstoel, en die zit er in omdat als pup zijn beide achterpoten geamputeerd moesten worden na een aanrijding (meen ik, helemaal zeker weet ik het niet meer, het wat in ieder geval een ongeluk). Dat beestje was toen 15 weken oud en heeft al heel wat wieltjes versleten  Hij is inmiddels 2 en net zo vrolijk en onstuimig als alle andere labjes die ik ken. Goed, ja, af en toe blijft hij eens achter een deurpost hangen of rijdt over voeten heen, maar voor de rest? Hij kan zijn gang gaan en doet dit ook. Hij heeft ook een setje 'off road' wieltjes waarmee hij over gras en zand kan en kan geweldig crossen  apporteert ook super graag... Afijn, het is gewoon een gelukkig, content hondje. 

 

Dus in zo'n geval; ja, absoluut. Maar als mijn hond door ouderdom, HD, verlamming oid door pijn niet meer kunnen lopen, dan zou ik hem laten gaan, denk ik. 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik vind het lastig.....

En......ik kan er geen echt antwoord op geven.

Bij onze 2 honden die we nu hebben, zou ik het in ieder geval nooit doen..

 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Nee, ik vind dat echt te ver gaan. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  

ja dat heb je aan de ene kant heel goed Janno, een hond van 75 kilo, een heel klein hondje zeg ik nog okee, maar niet als de hond zo zwaar is, dat zou ik zelf niet willen en weet zeker bamse ook niet. "

 En als een hond jong is en nog de zin heeft om te leven?

Bij een hele oude hond die duidelijk geen zin heeft om te leven zou ik het niet doen.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Wat is de 4de keuze in je Poll? "

 

Nee, er is geen 4e keuze, deze 3 zijn het.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

"  Ik ken 1 hondje in een rolstoel, en die zit er in omdat als pup zijn beide achterpoten geamputeerd moesten worden na een aanrijding (meen ik, helemaal zeker weet ik het niet meer, het wat in ieder geval een ongeluk). Dat beestje was toen 15 weken oud en heeft al heel wat wieltjes versleten  Hij is inmiddels 2 en net zo vrolijk en onstuimig als alle andere labjes die ik ken. Goed, ja, af en toe blijft hij eens achter een deurpost hangen of rijdt over voeten heen, maar voor de rest? Hij kan zijn gang gaan en doet dit ook. Hij heeft ook een setje 'off road' wieltjes waarmee hij over gras en zand kan en kan geweldig crossen  apporteert ook super graag... Afijn, het is gewoon een gelukkig, content hondje. 
 
Dus in zo'n geval; ja, absoluut. Maar als mijn hond door ouderdom, HD, verlamming oid door pijn niet meer kunnen lopen, dan zou ik hem laten gaan, denk ik.  "

 

Als je ook idd de foto's ziet van die honden en de filmpjes op YouTube dan racen en sjezen ze er volop mee.

 

Ik heb het zelf voor het eerst gezien toen wij in Engeland waren.

 

Toen kwamen er ineens 2 Jack Russels met een enorme vaart langs ons geraced, 1 van hen had verlamde achterpoten en hing in zo'n karretje maar rende net zo hard als diegene die het op 4 pootjes kon, gewéldig om te zien.

 

 

"  
Als je ook idd de foto's ziet van die honden en de filmpjes op YouTube dan racen en sjezen ze er volop mee.
 
Ik heb het zelf voor het eerst gezien toen wij in Engeland waren.
 
Toen kwamen er ineens 2 Jack Russels met een enorme vaart langs ons geraced, 1 van hen had verlamde achterpoten en hing in zo'n karretje maar rende net zo hard als diegene die het op 4 pootjes kon, gewéldig om te zien.
 
  "

 

Ja ik vind het ook prachtig om te zien! Hij word ook zonder meer in een groep honden geaccepteerd, die snuffelen even en dan hoort hij er gewoon bij. Zijn baasjes zijn er aan begonnen met een instelling van 'we proberen het, maar als hij niet gelukkig is dan laten weten hem gaan', en ik denk dat het een goede instelling is geweest. Ik durf oprecht te zeggen dat het een gelukkige hond is, het enige wat hij niet kan is springen. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar wel een wheelie maken 

 

Maar even serieus: als zo'n hond nou met zijn voorpootjes wel omhoog springt? Dat kan toch nog steeds? Zou er dan niet de kans bestaan dat ie iets te hoog springt en naar achteren valt?

Of weten ze instinctief wel dat ze dat niet moeten doen?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Voor Spikkel zou ik het geen optie vinden. 

Wat ze het liefst doet, rennen en af en toe een duik nemen, kan dan niet meer. Dan zit ze om de haverklap vast in het riet, het hoge gras, in een kuil enz.        

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

ik zou het zeker doen als de hond nog zin heeft in het leven ,

kunnen we samen gaan rollen

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^