Honden rolstoel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Honden rolstoel Poll

Ja (57)
 
Nee (23)
 
Ja, maar alleen als het alleen aan de voor- of achterkant zou zijn. (7)
 
(1)
 

Zou je een invalidenwagentje kopen voor je hond als ie daar weer goed mee uit de voeten zou kunnen?

Ja
Nee
Ja, maar alleen als het alleen aan de voor- of achterkant zou zijn.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik heb Ja gestemd maar het hangt wel echt af van de leeftijd en verdere gezondheid van de hond. Bij een jonge hond die verder niks mankeert zou ik niet twijfelen, bij een oudere hond met meerdere kwalen.... Nee dan zou ik het niet zo snel doen "

 



Dat denk ik ook. Een hoogbejaarde of al reeds aftakelende hond, zou ik niet meer in een karretje willen tillen. Welk plezier zou ik het dier er nog mee doen?!

Nee, dan zou ik mijn hond liever waardig laten gaan…

Maar ja, bij nog een levenslustig en vrolijk dier… dan zou ik toch al gaan twijfelen. Het zou allicht een tijdje te proberen zijn.

Ik vind het moeilijk.. heb nog nooit voor zulk een beslissing gestaan.



honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  En als die dat niet wilt? "

 

tja, dan ben ik verdoemd he,veel zou ik er immers zelf niet meer aan kunnen doen ;)

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ik hoop het nooit mee te maken.

Maar ik zou het zeker doen mits de hond geen pijn heeft ofzo en nog jong genoeg is .

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  
tja, dan ben ik verdoemd he,veel zou ik er immers zelf niet meer aan kunnen doen ;-) "

 Een leven in een rolstoel is toch niet zo erg?

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

"  Een leven in een rolstoel is toch niet zo erg? "

 Hoeft inderdaad niet erg te zijn, maar dat ligt aan de persoon. Mijn moeder haatte het om in een rolstoel te moeten zitten. Met honden zal het hetzelfde zijn. De ene zou er goed mee overweg kunnen, de ander niet.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Een leven in een rolstoel is toch niet zo erg? "

 

 

De vraag ging over totale verlamming en ja, dat zou ik verdraaid erg vinden, aan bed gekluisterd liggen en volledig afhankelijk te zijn van anderen.

 

Een leven in een rolstoel lijkt mij op dit moment alles behalve fijn. Ik hoop echter wel dat de mensen die in een rolstoel zitten,  toch wel een aangenaam leven hebben ;)

Ik hoop echter nog meer, dat ik het nooit te weten hoef te komen, of ik het nu wel of niet erg vind om in een rolstoel te zitten.

 

Een hele hoop dingen zou ik in elk geval al moeten missen en dat lijkt mij toch behoorlijk erg.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  Een leven in een rolstoel is toch niet zo erg? "

 Ik heb een poos in een rolstoel gezeten en vond het afschuwelijk. Ik wist dat ik er weer uit kwam, maar gebeurd het nog eens en dan permanent, weet ik niet wat ik doe. Want een leven waarin ik afhankelijk ben van dingen en mensen, is geen leven dat ik wil

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

"  Ik heb een poos in een rolstoel gezeten en vond het afschuwelijk. Ik wist dat ik er weer uit kwam, maar gebeurd het nog eens en dan permanent, weet ik niet wat ik doe. Want een leven waarin ik afhankelijk ben van dingen en mensen, is geen leven dat ik wil "

 Dus voor sommige mensen is het wel erg.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"  Ik heb een poos in een rolstoel gezeten en vond het afschuwelijk. Ik wist dat ik er weer uit kwam, maar gebeurd het nog eens en dan permanent, weet ik niet wat ik doe. Want een leven waarin ik afhankelijk ben van dingen en mensen, is geen leven dat ik wil "

 

Helemaal mee eens !

 

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"  Dus voor sommige mensen is het wel erg. "

 

Ik denk dat niemand staat te juichen als je rolstoel wordt afgeleverd.

Echt veel opties heb je niet. Als je je blijft verzetten word je leven er niet leuker op dus zul je je erbij neer moeten leggen. Ik vrees dat ik dat niet kan.

 

Zeker niet op de manier zoals het nu gaat in Nederland. Met iets meer huishoudelijke hulp kan ik enigszins zelfredzaam blijven. Door alle bezuinigingen ziet het er naar uit dat ik moet gaan 'rollen'. Dan ga ik zo snel achteruit dat ik binnen een jaar in bed lig en volledig afhankelijk ben. Het verschil in kosten tussen enigszins zelfredzaam of volledig afhankelijk wordt niet naar gekeken.     

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

"  
Ik denk dat niemand staat te juichen als je rolstoel wordt afgeleverd.
Echt veel opties heb je niet. Als je je blijft verzetten word je leven er niet leuker op dus zul je je erbij neer moeten leggen. Ik vrees dat ik dat niet kan.
 
Zeker niet op de manier zoals het nu gaat in Nederland. Met iets meer huishoudelijke hulp kan ik enigszins zelfredzaam blijven. Door alle bezuinigingen ziet het er naar uit dat ik moet gaan 'rollen'. Dan ga ik zo snel achteruit dat ik binnen een jaar in bed lig en volledig afhankelijk ben. Het verschil in kosten tussen enigszins zelfredzaam of volledig afhankelijk wordt niet naar gekeken.      "

 Mag ik vragen wat voor hulp je nu krijgt? Mijn moeder zat in een rolstoel, en uiteindelijk bijna alleen nog maar in bed, en wij woonden toen in een focus woning, waarbij ze met een druk op de knop hulp kon vragen maar die mensen zaten niet steeds bij ons in huis ofzo. Dat gaf toch aan mijn moeder een gevoel van zelfstandigheid.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"  Mag ik vragen wat voor hulp je nu krijgt? Mijn moeder zat in een rolstoel, en uiteindelijk bijna alleen nog maar in bed, en wij woonden toen in een focus woning, waarbij ze met een druk op de knop hulp kon vragen maar die mensen zaten niet steeds bij ons in huis ofzo. Dat gaf toch aan mijn moeder een gevoel van zelfstandigheid. "

 

 

Dat mag. Ik woon zelfstandig in een seniorenwoning en krijg 4,5 uur Huishoudelijke Hulp en 5 uur Persoonlijke Verzorging. Met 6-7 uur Huishoudelijke Hulp kan ik hier gewoon blijven wonen. Met de huidige 4,5 uur ga ik de kant op van je moeder.

 

Ik heb een invaliderende aandoening waar ik niet dood aan ga en ben pas 43 jaar oud. Stel dat ik de genen heb van mijn oma, bijna 95 en woont nog zelfstandig, dan moet ik het nog ruim 50 jaar doen met zorg en afhankelijkheid. Daar word ik niet vrolijk van.

 

Mijn leven is heel kort totale vrijheid geweest. Hard werken om naar onbekende bestemmingen op vakantie te gaan, het asfalt onder je kont voorbij zien schieten op de motor, de serene rust van 20 meter onder water tijdens het duiken en natuurlijk met mijn hond op pad. Eindeloos slenteren en zien waar je terecht komt.

Dropje (Gast)

Ik ben er voor aan het kijken! Dus ja! Absoluut een optie.

Mijn Duitse Dog is bijna 10, staat nog te dansen voor het eten, is door het dolle als we gaan lopen, wil nog spelen, kan alleen haar achterpoten niet meer goed optillen, sleept dus elke keer haar achterpoten tot bloedens toe kapot en heeft geen nagels meer over. Heb schoentjes geprobeerd maar die zijn naar 1 wandeling kapot.

Ze heeft er nog zoveel plezier in dat er geen haar op mijn hoofd is haar in te laten slapen of niet meer met de andere dog en ons mee te laten lopen. Geweldige oplossing voor haar. 

Jammer dat ze niet te huur zijn! 

geen (Gast)

Hangt helemaal van de hond af. Als de zin in leven er nog is dan zeg ik 120% ja! 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Met de beste wil ter wereld kan ik dat niet zeggen als ik niet in die situatie ben en de nodige praktische en gevoelsmatige kennis heb over wat het probleem is, hoe oud de hond, hoe groot de levensvreugde en welke mogelijkheden er zijn om nog te gaan wandelen... stoeien...

 

Ik weet dat ik het er heel moeilijk mee heb om een dier op te geven enkel vanwege kosten of zorgen enz... Maar evengoed weet ik dat ik m'n gevoelens hier helemaal buiten kan laten als ik aanvoel dat het beter is voor het dier, om het te laten inslapen.

 

Ik kan hier dan ook niet op stemmen, want ik weet het niet en het heeft geen zin om me alle mogelijke varianten van wat komen kan voor te stellen. 

 

Tussendoor let ik nu zeker ook wel op ervaringen van anderen en sla ze ergens op in een reservehoekje.  De mooie en de minderleuke ervaringen.  Verder vind ik dat wat iemand ook beslist.  Als er van het dier gehouden wordt en men probeert om in de gegeven omstandigheden het juiste te doen... dan zal dat ook wel het juiste zijn.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ja, maar niet meer bij een hond van bijvoorbeeld 15 en ook niet in combi met vele andere gebreken. Als de hond bijvoorbeeld al blind en doof is zou ik er niet meer voor kiezen om hem/haar dan ook nog een rolstoel te geven. Ik heb serieus alles voor mijn honden over, maar er is wel een grens.

Bo (Gast)

Ik zou het een uitkomst vinden als mijn hond hiermee gered is om weer lekker naar buiten te kunnen , snuffelen in het gras , zijn behoefte doen en weer een beetje gelukkig hond te zijn .

Het is gewoonweg vreselijk als je je Hond zo ziet liggen en strompelen

Wees eerlijk oude mensen geven we toch ook geen spuitje als ze moeilijk te been worden.

Ik ga hier echt over nadenken om zon kar aan te schaffen om mijn hond nog een tijdje bij me te hebben . Huren of kopen ga ik in overweging nemen

Tenzij dat ze hard achteruit gaat en veel pijn moet krijgen

en alles laat lopen etc . dan nog zal ik er problemen mee hebben om afscheid te moeten nemen van mijn doggie.

Wat ga je van zo'n dier houden

Van Den Eynden H. (Gast)

graag had ik zo een wagentje gekocht doch ik kan niet vinden waar, zouden jullie mij kunnen helpen

Daan (Gast)

Ik persoonlijk vindt het een uitkomst als je veel van je hond houd en als het nog mogelijk is . Ik zelf heb nog niet zo lang geleden een karretje gekocht voor mijn hond na een operatie , helaas is onze hond verlamd geraakt en zit nu in zo'n karretje en geloof me ze leeft gewoonweg weer op. Binnen is het best moeilijk voor haar maar ook voor de baasje is het best moeilijk om je hond zo te moeten helpen maar het geeft heel veel voldoening als ze weer lekker kan snuffelen en haar vriendjes buiten kan zien.

Ja prima uitvinding om samen nog een tijdje langer te genieten

let wel zolang  als het mogelijk is natuurlijk want ze mag in geen geval

veel pijn krijgen

 

Doegggg doen als het nog mogelijk is !!!!

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^