Atopie verzachten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

ik heb niet alles gelezen maar kijk eens op de site van www.allergie-bij-honden.nl ook op www.allergiepolivoorhonden.nl vind je veel info

 

veel honden met een atopie hebben daarnaast ook voedselallergie en zijn erg gebaat bij een hypoallergeen dieet zonder teveel afwisseling (ivm opbouwen nieuwe allergie is de ervaring).

 

Daarnaast heb ik wel gedesensibiliseerd en heeft dit zeer goed geholpen, samen met een dieet zijn de klachten nu minimaal :) Ik ben toen naar een holist geweest, wel wat duurder maar regelmatig terug moeten is nog duurder en vervelender ;)

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

" Ok, ongeveer net zo oud als Santa :–)


Bij hem begonnen de klachten toen hij anderhalf, twee was. "

 



bij sky ook rond 2jaar :'(

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

" @Angélique, dat vermoed ik ook.

Maar ik ben ook wel benieuw naar Apoquel.

Weet je, de kosten kunnen me weinig schelen als hij nu eindelijk maar eens jeukvrij zou zijn.

Begin maart heeft Rocky nog een Prednisonspuit gehad, na 2 á 3 weken kwam de jeuk al weer terug. Je wordt er niet echt vrolijker van.

Het enige wat de DA nog weet is speciale brokken Hill's of Eucanuba. Nou ik ben best tevreden over KVV, dus waarom zou ik dan weer terug naar brokken.

Vorig jaar heeft hij nog de Weilvaccinatie gehad. Het gevolg was dat hij rode huid om zijn oogjes kreeg, net of hij een rood brilletje op had. Dit jaar dus geen Weilenting, ook geen andere trouwens.

Maar ik was dit voorjaar echt ten einde raad, heb het maar geaccepteerd dat het nooit over zou gaan.

Ik weet zelf wat jeuk is, heb giga exceem aanval gehad. Nou dat wens je niemand toe.

Dat is ook de reden dat ik toch eigenlijk geen vrede heb met de uitspraak van mijn eigen DA: Je hebt nu eenmaal een heel allergisch hondje.

Ja en? Moet dat dier dan voor de rest van zijn leven op zijn pootjes blijven kluiven en maar krabben?

  "

 



zou zeker niet op aanbod dierenarts brokken ingaan, echt niet beter als Kvv. ik heb met mijn hondje mét allergie veel overwonnen met Kvv, alleen maar éen diersoort momenteel dat wel.gr

heidi (Gast)

er is een beterkoop middel. Heb het net van de dierenarts gekregen, de naam is sporimune 50mg/ml (flesje van 25ml) en kost 53,30 euro.

Het is vandaag de eerste toediening die de dierenarts heeft gegeven, ik ben wel gegaan voor mijn kater, had al geruime tijd last van hevige jeuk en krabte zijn huid kapot. Na herhaaldelijke injecties met cortisone en zelf toedienen van celestone, ook een cortisone, werkten deze niet meer. Met katten werkt dit product ook enkel zijn ze nog volop bezig met het registeren van de naam. Dit is het enige middel dan hem nog kan helpen.

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Een oud topic dat weer is opgehaald, maar hier is inmiddels ook het een en ander veranderd.

Na hevige jeuk klachten van mijn Westie afgelopen zomer, waarbij ze zich echt tot bloedens aan toe open beet en de dierenarts ook geen raad meer wist, ben ik uiteindelijk bij een holistisch dierenarts beland.
Eerst was ik wel een tikje sceptisch maar na enkele acupunctuur behandelingen en behandeling met chinese kruiden trok de jeuk helemaal weg en inmiddels is ze (even afkloppen) helemaal jeukvrij. Die kruiden moet ik wel blijven geven, maar ik ben allang blij dat het zo goed gaat nu.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^