tuigjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

Ik ben op zoek naar een goed tuig en hoor overal zoveel wisselende verhalen. De 1 vindt k9 geweldig de ander kebo en dan is er ook nog hunter en ga zo maar door. Ik zou blij zijn ald ik ern goed tuig vind die vriendelijk is dus niet snijdt of trekt achter de oksels en waarmee ik ook profiteer van het iets minder trekken aan de riem.
Wat zouden jullie me aanraden? En waarom?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Een tuig laat ze niet stoppen met trekken aan de riem, je zorgt enkel dat het trekken geen schade veroorzaakt aan de nek

Ik heb verschillende tuigen.. K9 (loopt mijn moeder graag mee..),  Hurtta lifeguard (loop ik graag mee met de behendigheid) en nu ook een Rogz tuigje, die zit vaak prettig en voelen ze niet erg, waardoor mijn pupje er nu ook fijn mee loopt

honden page profiel TheoTheo 3 doggies

Als je met een tuigje het trekken wil tegen gaan dan ben je verkeerd bezig.
Het tuigje is gemaakt om de krachten van het trekken bij de trekhonden beter over het lichaam te verdelen. Het is dus specifiek bedoelt voor de werkhonden die voor een slee of kar moeten staan, of voor de speurhonden die dan niet afgeleid worden door die lijn om de nek.
Ook de lijnsignalen komen bij een tuigje niet door bij de hond.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik heb zelf 2 tuigen van EzyDog en ben daar heel erg tevreden over, ze passen goed en ze zijn goed te verstellen. Snijd en trekt niet achter de oksels.

Ze kunnen er ook niet gemakkelijk uit. Het is mij nog niet overkomen in ieder geval 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie heeft 3 tuigjes, een Julius k9, een Hurtta en een Ezydog. Ik vind het Hurtta tuigje het fijnst. De k9 wil al wel eens kantelen opzij, blijft nooit helemaal mooi recht zitten. En het Ezydog zit te kort achter Charlie's voorpoten, ook al is het de juiste maat en zit de voorste band (is verstelbaar) op zijn langst. Dus voor mij het Hurtta tuigje 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier een Tre Ponti Primo tuig... Top ding!

Schuift niet, licht van gewicht, word niet zwaar al het nat is en zit niet dicht achter de oksels (bij de goede maat).

 

Max is wel degelijk minder gaan trekken door het gebruik van een tuig.... Hiervoor hadden we een Rogz Authentic Gear instap tuig... Ik heb veel meer controle over mijn hond en hij is verminderd met het trekken aan de riem (hij trekt alleen in nieuwe situaties, nu dus veel minder).

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Hier zijn ze ook minder gaan trekken door het tuig, maar daar was wel een combi met training voor nodig.
Ik heb wel een julius k9 voor Misia, maar heb de voorkeur voor tuigen met een y-vorm. dus die ook nog een stuk op de borst hebben.

Belangrijk vind ik ook dat het rugstuk lang genoeg is, zondat het tuig niet te kort voor de oksels valt, dus net als op dit plaatje;



Merken die ik goed vind; perfect fit, haqihana, tuigen van het merk happy halsband, maar ik heb ook tuigjes gehad van het merk trixie en die waren ook prima.

honden page profiel Corgi MaxCorgi Max 3 doggies

honden foto van Corgi Max

Wij hebben 2 hurtta tuigen en deze zitten prima bij onze Max, heeft er ook geen last van en doet hem met plezier aan.

 

Groetjes

honden page profiel Gerda & SeppGerda & Sepp 3 doggies

honden foto van Gerda & Sepp

Wij hebben voor onze Sepp (berner) het tuig van ruffwear.

het is een duur tuig, maar zit erg comfortabel.

hij is wat grover dan andere tuigen, maar door het handvat ook weer erg prettig.

het handvat is fijn om hem even kort vast te houden of hem over weideroosters te helpen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zweer bij Ruffwear. Maar dan vooral omdat Mellow elk ander tuig zonder moeite uit krijgt (en aangezien ze nogal wat issues heeft is dat geen prettig idee).

 

 

honden page profiel miesjemuismiesjemuis

honden foto van miesjemuis

Bedankt voor jullie reacties! Heb er veel aan gehad. uiteindelijk gekozen voor een Hurtta Y tuigje. En hij bevalt me heel goed. Ik weet door het eerste tuigje wat we hadden dat ze wel degelijk minder trekt met een tuigje, met een halsband hangt ze soms in de riem en na veel trainen ging dat al beter maar met een tuigje is het nog een heel stuk verbeterd. natuurlijk wel i.c.m. met training, maar een tuig werkte beter voor ons. Dus nu een goede aangeschaft die voor haar ook echt lekker zit.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^