Happen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ik zal even mijn situatie schetsen. Ik denk zelf dat dit gewoon bij het puppy-zijn hoort, maar ik zit namelijk met het volgende:
Mijn vriend en ik werken beide, alleen hebben we heel wisselende uren. Kunnen soms hele tijd thuis moeten werken, of enkel pas 's avonds; echter... Het moet nu natuurlijk lukken dat het op ons werk super druk is, waardoor we verplicht zijn om op ons werk aanwezig te zijn. Ik een hele dag, mijn vriend een halve. We hebben reeds aan onze bazen gevraagd voor hoe lang, maar nog zeker voor de komende 2 weken :( Ik baal hier natuurlijk verschrikkelijk van want ik had reeds aan mijn baas aangegeven dat er een pup kwam en of ie wat flexibel wil zijn qua uren. Niet dus :(
Goed: Probleem 1 is dus dat ie een 3/4-tal uur in de bench zit terwijl hij nog maar 11 weken is.
Ik weet niet of het hier iets mee te maken heeft, maar ik wou dit even meegeven.

Nu, waarover het dus eigenlijk gaat: Puppys en happen. Ja een veelvoorkomend issue hihi ;-) Maar: We zijn 2 weken vrij geweest voor de pup waar we veel tijd met hem hebben doorgebracht. Ik ben wel wat consequenter dan mijn vriend en toen ik dus thuis zat en Samson naar mij hapte, dan staakte ik het spel en draaide mij met mijn rug naar hem toe en negeerde hem. Pas toen hij kalm was, ging ik weer verder.
Dit ging erg goed en hij wist op een gegeven moment, dat happen niet goed was en likjes geven mocht wel.
Deze week echter lijkt het alleen maar erger te zijn geworden: Als we eenmaal thuis zijn, geven we hem heel veel aandacht en ik sta 's morgens anderhalf uur eerder op om hem voldoende aandacht te geven. Vanmorgen begon hij plots uit het niets te happen; dus ik negeerde hem en hij begon meteen te blaffen (doet ie ook wel vaker, niks aparts, ik negeer hem nog steeds en meestal houdt ie dan zelf op), maar naast het blaffen begon hij in mijn kuiten te happen en hij scheurde dus mijn jeans kapot *iek* Ik schrok me een hoedje, wist dus echt niet wat ik meemaakte... Ik liep maar gewoon weg tot ie wat kalmer werd, maar kreeg dus uiteindelijk een sms van mijn vriend (die gaat later naar het werk) dat Samson hem vanmorgen hard had gebeten. Hij had wel 'auw' geroepen maar Samson stopte niet met bijten en zijn tanden stonden goed in zijn hand (het bloedde zelfs). Hij begint dus echt hard te bijten naar mijn vriend toe en we zijn misschien wat te voorbarig, maar waren misschien bang dat het: Of te maken heeft dat ie nu plots in de bench moet voor een aantal uur (trouwens: de bench zelf vindt ie absoluut niet erg, mijn vriend zet hem er in en hij ligt meteen op zijn kussen en begint wat te spelen.. Jankt dus niet als mijn vriend dan eenmaal weggaat ofzo; ook 's nachts slaapt ie in de bench en vindt dit echt prima); of dat we iets doen waardoor het happen/bijten alleen maar meer wordt..

Willen we te vlug? Zijn we te ongeduldig? Pakken we iets verkeerds aan?
Alle mogelijke tips/trucjes zijn meer dan welkom! Vanavond ga ik naar puppycursus en ga ik ook even aan de cursist nog wat tips vragen, maar misschien kunnen jullie ons al wat op weg helpen.

Alvast bedankt!
Groetjes
Maaike en deugniet Samson ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Happen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

CURCUS IS ALTIJD GOED..dikke deugnietje ,,zomaar happen,,tja moet ie snel afleren,,straks doet ie bij kids..als ie doet en je ROEPT HEEL ERG AUW..FOEI....EN ALS IE NIET DOET BRAAAAAAAAAF SNOEPIE ERIN? GEOD GEDRAG BELONEN,,11 WEEK NOG MAAR JEEEEETJE DIKKE DUVEL HAHAHAHHAHA NOU SUCSES

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik denk dat dit bij het pup gedrag hoort. O-) jazzy doet het ook maar zodra ik een ferm foei laat horen begint hij te likken en dan roep ik heel hard braafffffffffffff en ga hem flink aaien en als hij die dag toevallig niet wil luisteren pak ik heel zachtjes zijn snuitje vast en zeg dan foei.en als dat niet helpt gaat hij even alleen de keuken in.voor 5 minuutjes.zodat hij weet dat dat niet mag,en zeker geen gebijt in broeken en die dingen.en kom ik teug in de keuken dan is hij rustig en gaan we weer spelen.
gelukkig komt het niet zo vaak voor en ik denk eerder dat het speelsigheid is maar kleine pups worden groot en ik wil niet dat hij later naar mensen gaat happen.
ik wens je veel succes.

groetjes noor en een pootje van jazzy O-)

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ja wellicht heb je helemaal gelijk hoor en is het inderdaad typisch puppygedrag.
Nu is onze keuken en woonkamer 1 geheel. Wel hebben we een hal en we hebben al een paar keer als ie heel extreem aan het happen is, dat we hem daar naartoe brengen. Maar soms krijgen we hem niet meteen mee en dan denk ik: volgens mij weet hij nu al niet meer waarom ie naar de hal moet.
Pas als ie weer rustig is, halen we hem dan uit de hal; maar vaak begint ie binnen 5 minuten weer met happen naar de handen en in de kleren.
Wellicht dat het dan een kwestie van volhouden is en hem telkens naar de hal te doen dan?

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Hoi hoi,

Op deze site
http://www.schapenhoeve.nl/opvoeding.htm
Staat vrij veel informatie (het gaat hier wel over border collies, maar het princiepe werkt hetzelfde ;-) )

En het happen is ook wel deels puppy gedrag en voor deel zit het ook in het ras wat je hebt. Het zijn veedrijvers en die zijn vaak ook sneller geneigd om te happen in alles wat beweegt (een soort drijf gedrag).

Groetjes Amber

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ieee de link gaat over de Cesar Milan methode... :'( :'( gebaseerd op achterhaalde studies. Er staat zelf al in dat stukje dat de meeste hondenscholen deze methode niet ondersteunen. Alle problemen brengt deze man terug op dominantieproblemen, een theorie die voor ons mensen makkelijk te begrijpen is, maar inmiddels zijn andere inzichten naar voren gekomen, tegenwoordig maken gelukkig veel hondenscholen gebruik van de positieve manier van opvoeden, door te kijken naar de signalen die de hond afgeeft. Een aanrader zijn de boeken van Turid Rugaas, waar men veel leert over de hondentaal.


honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Zo te lezen is het een opstapeling van prikkels. Van de week meer en langer alleen. Dan komen jullie thuis en plots krijgt hij veel aandacht.

Ook dit is spannend voor een pup en daardoor kunnen de stoppen doorslaan en kan dit gedrag gaan ontstaan.

Wat je kunt doen is, iets minder aandacht geven zodat de prikkels meer en meer worden verdeeld. Of tussendoor een vriendin iets laten doen zodat het alleen zijn minder spannend wordt.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Happen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^