Een pup erbij??? Doe ik er goed aan??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nathalie (Gast)

Hallo allemaal,

Ik heb een Golden Retriever teefje van net 1 jaar. Ik wil er graag een tweede bij. Heeft iemand tips over wat voor geslacht de tweede moet zijn?? Mijn huidige hond is super lief, niet agressief maar eist wel de aandacht op. Ik heb ook twee katten maar als ik deze aandacht geeft duwt ze de katten weg met haar kop. Wel op een speelse manier!
Ik vraag me ook steeds af, ik vind het leuk een tweede erbij maar zal mijn huidige hond het ook leuk vinden??? Ik denk wel dat ze een speelvriendje erbij leuk vindt maar de aandacht die ze nu krijgt zal gedeeld moeten gaan worden!! En zit ze daar wel op te wachten...
De pups van de buren vind ze wel helemaal leuk, ook als ze bij ons thuis zijn, ze likt ze helemaal af en speelt ermee!

Hoop dat iemand me kan helpen, het nestje is al geboren en ik moet snel een keuze maken!

Thanks alvast!

Gr. Nathalie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een pup erbij??? Doe ik er goed aan??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

Nathalie
ik denk dat het niet echt een probleem zal zijn een tweede hond erbij.
of het een mannetje of vrouwtje word moet je zelf beslissen.
is je huidige hond gesteraliseerd of nog niet want dan is het misschien beter een ander vrouwtje erbij te nemen.
ik had een lab en zij was 9 maanden en ik heb er nu ook een puppy bij, je merkt af en toe dat de oude hond mijn aandacht mis als ik op de bank lig met de jonge hond, dan duwt ze haar ook weg of ze gaat gewoon hoger naar mijn gezicht liggen.
het gaat helemaal goed met de 2 samen ze willen alles samen doen, maar het spelen kan er af en toe een beetje hard aan toegaan en het is wel hard werk hoor
als je genoeg tijd en zin hebt hiervoor kan je het doen maar nogmaals het is veeel werk
groetjes mandy missy en molly

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Bij een teefje kan je het best een teefje nemen. Als je een reu neemt zit je met het opvangen van de loopsheid. Dat kan niet samen, zelfs niet als jeze zou willen laten dekken door hem.
Een jaar is prima ertussen, let wel op dat je oudere hond al goed is opgevoed, de pup neemt veel van de oudere hond over.













honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Bedankt voor jullie mening, Mandy en Iris. Ik heb me laten vertellen dat een reu beter is.... teefjes bij elkaar kan gaan botsen qua karakter. Omdat een reu iets afhankelijker en verzorgender is zou dat goed samen gaan met een teefje wat veel aandacht nodig heeft..... Zoiezo ga ik er een laten helpen, want een nestje zie ik niet zitten. Die kennis heb ik niet en laat ik liever aan deskundigen over...

Mandy, jij hebt een teefje en wat is de andere hond??

Ik hoor het graag!

Gr. Nathalie

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

O ik lees nu de namen... twee teefjes dus! :-D

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey Nathalie,

Inderdaad kunnen twee teefjes bij elkaar voor grote problemen zorgen.

Je hond krijgt nu heel veel aandacht, de vraag is of het leuk gaat vinden om die aandacht te delen.
Ik zou beginnen met het niet goed te vinden dat hij de katten weg duwt als je die aandacht geeft. Bedenk: het is jouw aandacht! Jij geeft die aan wie jij die wil geven.

Misschien kun je eens een logee laten komen, kijken hoe je hond daarop reageert.

Groetjes, Margje

Jeroen (Gast)

Ik zou voor de zekere keus gaan van een reu erbij. Ik heb de ervaring van 2 teven, de rangorde gevechten werden te erg. Degene die als laatste erbij kwam, wilde de baas worden en mijn eerste teef wilde haar positie absoluut niet opegeven, gevolg: gevechten waarbij er eentje bijna dood was. Natuurlijk is dit het extreemste wat je kan meemaken, maar als het jezelf niks uitmaakt, zou ik voor het zekere keizen. je oudere teef zal de baas blijven over de jongere reu, ook later.
Leuk een pup erbij, je eerste hond is nog lekker jong. En verdelen van aandacht, daar ken je je eigen hond het beste in. Ik denk dat een speelmaatje heel veel plezier gaat betekenen. Als je haar maar ook veel aandacht blijft geven ook al is dat kleine pupje even het allerleukst en liefst.
Mocht je erg twijfelen, kun je niet 2 weken op een hond passen, dus ook in je huis en bij je slapen? Kun je kijken hoe je hond erop reageert.
Succes en plezier gewenst!

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hey Nathalie,

ik had een teefje en heb daar ook een ander teefje bijgehaald en ik moet zeggen gaat prima, er is nog nooit een aanvaring tussen die twee gehad.
meestal is het zo als je reu bij reu zet dat dat wel vaker fout gaat.
neem je hond mee als je gaat kijken voor een hondje en kijk even met welke hond van het nestje het beter klikt.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Thanks allemaal voor jullie reacties zeg!!! Ideaal zo'n forum!! Ik dacht eigenlijk pas na langere tijd iets te horen!! Echt super!!

Jeroen, wat jij zegt daar heeft de fokker mij ook voor gewaarschuwd! Zij zei ook dat twee dezelfde geslachten sneller voor problemen gaan zorgen dan twee verschillende. Het punt is dat ik stapelgek ben op de hond die ik nu heb, ze is echt mijn meissie! En natuurlijk is een nieuwe pup heeeel leuk omdat ie er knuffelig uitziet. Ik wil ook eigenlijk dat mijn vriend de meeste aandacht geeft aan de nieuwe. Niet dat ik er vanaf zou kunnen blijven maar ik wil dat Vanna (mijn huidige hond) weet dat ze mijn meissie is en blijft! Vanna hangt nou eenmaal meer aan mij dan aan mijn vriend. Al scheelt het niet super veel!

Ik zou het jammer vinden als ik na een paar maanden of een jaar ofzo moet concluderen dat het niet werkt tussen beide honden! Daarom wil ik graag zoveel mogelijk tips en ervaringen van anderen hebben om zo een juiste keuze te maken!

En natuurlijk kan twee teefjes ook oke gaan, maar bovenstaande wil ik echt voorkomen.

Ik ga er nog eens over nadenken!

Gr. Nathalie

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Iemand nog meer tips of ervaringen??

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

ik heb geen ervaring met een permanente tweede hond, maar ik heb wel heel vaak loge's. Ook wel eens voor twee weken. Ik heb een hele makkelijke teef maar wel een die heeeeel erg van aandacht houdt. Ik merk wel dat dat went en dat als een hond hier langer is ze het steeds gezelliger gaat vinden. Inmiddels is ze natuurlijk niet anders meer gewend. Ik zorg wel dat ik ook altijd even mijn momentjes met haar alleen heb. daar geniet ze van. Wat ik wel heel erg merk is dat ze, wanneer ze zich meer aan de andere hond hecht ze minder aandacht gaat vragen van ons. Zodra de hond dan weer weg is dan komt ze weer wat vaker. Tsja ik vind t altijd heerlijk als er een loge is hoor! Het is dat ik studeer en niet weet wat de toekomst brengt dat er hier nog geen tweede is. Maar ik heb nu een makkelijke hond waar iedereen met liefde op wil passen of uit wil laten, dat wordt met twee lastiger natuurlijk. Nu kan ik t zelf regisseren wanneer ik er twee heb ;-).

opzich gaat t hier met reuen en teven altijd goed, maar ik heb ook altijd gehoord wat jeroen schreef. Ik ken echter ook genoeg mensen met twee teven wat heel goed gaat. Ligt ook aan dominantie natuurlijk. Doe wat je hart je ingeeft als je naar het gedrag van je huidige hond kijkt zou ik zeggen.

groetjes

lucia (Gast)

ik heb ook 2 honden een reu en een teef, gaat prima. ik begon met een reu, toen nam ik er een teefje bij,de reu werd wel dominanter tegenover andere honden, omdat hij het teefje wilde beschermen, dat is het nadeel, jaren later nam ik er weer een teefje bij,die andere teef was toen ongeveer 13jaar en was ook niet gezond,dat was voor haar niet zo leuk dat ik er een pub bij nam,daar heb ik wel spijt van. maar deze twéé gaan heel goed zij is 2 jaar en de ander 12 jaar, maar als je 2 jonge honden hebt is dat heel leuk! ik denk wel dat je er beter een reu bij kan doen, maar misschien legt het ook wel aan het ras wat je neemt. groetjes van Lucia!

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Nathalie
Op zich hoeft een 2de hond geen problemen op te leveren. Ik zelf heb 2 reuen en 2 teven en dat gaat prima samen. Blitz een van de teven is de leider. Als ik het zo lees is je hond wel wat dominant, ook al duwt ze de katten op een speelse manier weg, dat is dominant gedrag. Dominant is niet agressief.Ook ligt het aan het karakter van de pup, is deze al dominant in het nest enz enz. Hier kan de fokker je heel goed in adviseren.Verder ben jij de baas en jij bepaalt de regels. Je moet het hun ook zelf uit laten zoeken en het hun laten bepalen.Martin Gaus heeft in zijn boek "nog beter omgaan met je hond" een stuk geschreven over een 2de hond erbij, ik kan je dit van harte aanraden om dit stuk te lezen. (misschien lenen bij de bieb het is zoiezo een fijn boek om te lezen)
Ik hoop dat je er iets mee kunt.
Groetjes,Wilma

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

hey nathalie!

lijkt me supereen tweede hond erbij!!!

wij wachten nog ff want Syco ( onze hond ) is nu 5 maanden dus wachten nog even tot hij echt alles
geleerd heeft O-)

eerst in januari nog zn SHH cursus en dan zien we verder :-D

liefs en succes met de beslissing!we horen het vast wel :-)

liefs

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Hoi Aadje,

Ja ik vind het ook een super idee... hahaha
De pup is nu 3 weken oud, wat duren de weken dan lang zeg...
Net voor kerst mag ik de pup ophalen!

Ik denk ook echt wel dat ik het ga doen... ik heb er de ruimte voor en Vanna gun ik zeker een vriendje.

Al zullen mijn meneer de katers er niet zo happy mee zijn haha! Maar goed, dat trekt wel weer bij!

Gr. Nathalie

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Ik zelf heb 2 reutjes. Ook altijd 2 reutjes gehad...De eerste combinatie was super goed. Nooit geen problemen gehad. Van deze combinatie bleef Flos over en daar hebben we sinds vorig jaar een pup bij genomen. Wederom een reu. Dit was in het begin toch wel erg moeilijk, maar bij ons komt het denk ik ook vanwege het leeftijdsverschil. Ik heb vaak met mijn handen in het haar gezeten en mij afgevraagd waar zijn we toch aan begonnen?? Iets waar jij geen last van hebt. Jouw eerste hond is nog jong en speels! Maar 2 honden van hetzelfde geslacht kan dus goed gaan. Met een reu erbij ben je er bijna zeker van dat het goed zal klikken en vooral als je deze als pup erbij neemt. Ze groeien dan met elkaar op, maar je zult wel actie moeten ondernemen tijdens de loopsheid van je teefje....Of je moet 1 van de 2 helpen of beide helpen....Ik zou wel een karakter kiezen, wat bij je eerste teef past...Maar leuk dat je jouw pupje net voor de kerst krijgt. Ik wil je veel succes en plezier wensen....en die katers.....die moeten er maar aan wennen :-D

Groetjes Monique

Astrid (Gast)

Hallo Nathalie

Wij hebben altijd 2 reutjes gehad.
Het zijn 2 berner sennen,en er zijn nooit problemen geweest.
De huidige Kenji is 1 1/2 jaar,en we hebben er nu een pup van 10 weken bij Harley.Het zijn nu al de beste maatjes.Ze spelen en knuffelen met elkaar is echt geweldig.Ik raad het je aan, is een heel leuk kerstcadeautje voor Vanna.Veel succes met je beslissing'En je pup natuurlijk.

Groetjes Astrid

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Thanks voor jullie reacties.... ik ga het gewoon doen!!!! Deze week zijn ze 3,5 week oud en mag ik komen kijken!! Ik ga toch voor een reutje!! Dan maar een laten helpen..

En wat duren die weken lang zeg!! Pffff
Ik mag hem een dag voor kerst ophalen, kan niet wachten. Maar dan heb ik nog wel genoeg tijd om een naam te bedenken.... dit vind ik altijd zo moeilijk! Kan nooit kiezen! Ik wil ook altijd een bijzondere naam....

Hebben jullie nog tips, naast degene die ik al heb gehad (thanks daarvoor) over hoe ik het beste de honden aan elkaar kan laten wennen? Moet dat op een neutrale plaats of kan dat ook gewoon thuis?? Moeten ze los of de kleine in de bench? Ik hoop ook zo dat Vanna niet te wild is tegen de kleine! Vanna is nogal van het spelen en dan lijken haar poten wel elastieken! Die gaan alle kanten op....

Ik hoor het graag van jullie!

Gr. Nathalie

honden page profiel FlairFlair

honden foto van Flair

Hoi Nathalie,

Ik heb 3 teefjes (12jr- 10jr- 6jr) en dat gaat hartstikke goed er is nog nooit een gevecht geweest!

Ik liet ze altijd buiten op straat aan elkaar wennen dan gingen we samen een stukje wandelen en dan liepen we daarna zo het huis in, is altijd zonder probleem gegaan.
Ik deed ze 's nacht nog niet bij elkaar, de pup gaat dan in de bench.

Groetjes Yvonne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een pup erbij??? Doe ik er goed aan??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^