Begin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeroniqueVeronique

Beste allemaal. Ik ben Veronique en ik heb een Golden Retriever. Ik ben heel tevreden over haar uitstraling en stamboom (haar lijnen spreken mij enorm aan!) en ik wil graag in de toekomst met mijn meisje fokken. Nou heb ik geen idee waar ik moet beginnen. Wie kan mij dit in beginnerstaal stap voor stap uitleggen? Ik ben van plan te fokken volgens de regelementen en met stamboom en testen uiteraard maar de site van RVB vind ik lastig te navigeren. Ik ben niet op zoek naar negatieve reacties maar naar echt helpende.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk dat je van het topic hier (en alle overige topics in deze club ook) al een heel stuk wijzer wordt... https://www.hondenpage.com/club/forumtopic/77/137825/hoe-is-het-allemaal-bij-jullie-begonnen-en-gegaan?.php

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

https://www.hondenpage.com/baasjes/36126/Sanne,%20Evy%20&%20de%20katjes.php

 

Sanne kan je denk ik ook nog wel heel veel vertellen.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

ik zou eerst eens beginnen met de verplichte testen te gaan doen, shows lopen? volgens mij.
je kan dit ook vinden in het fokregelement van de rasvereniging.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier lees je alles over mijn weg om te fokken met mijn Golden Retriever, Evy:

https://www.hondenpage.com/hondenforum/147265/fokplannen-met-golden-retriever-evy:-update,-dekreu.php

 

Als je wil mag je mij even een berichtje sturen, dan geef ik je wat contactgegevens. :) Dan kun je mij bellen en/of mailen mocht je vragen hebben. Ik ben erg benieuwd waar je teefje vandaan komt en hoe oud ze momenteel is! :) En uit welke omgeving kom je? Ik woon zelf in Zuid-Holland.

honden page profiel VeroniqueVeronique

Volgens de fokregelementen van de golden retriever club moet er inderdaad geshowd worden. Dit is enkel om dan bij hun op de site vermeld te willen worden. Voor mij hoeft dit niet zo perse dus een show voor mij hoeft ook niet. Voor mij is ze gewoon de mooiste van allemaal en heeft geen prijs nodig om dat te bevestigen.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het klopt dat de shows alleen voor de pupvermelding op de site is vanuit de vereniging, maar het gaat wel iets verder uiteindelijk. Shows zijn een geweldige manier om in contact te komen met andere fokkers en te kijken voor geschikte dekreuen voor jouw teef.

Bovendien krijg je door middel van de shows een goed inzicht in de sterke en zwakkere punten van jouw teef. Die punten zijn weer belangrijk om naar te kijken bij het uitzoeken van een geschikte dekreu.

Ik zou je dus wel aanraden om shows te gaan lopen met je teef. Desnoods alleen de kleine clubmatches, zodat je een idee hebt hoe je teef in elkaar zit en waar de reu het beste op kan aanvullen en waar jouw teef eventueel de reu weer op kan aanvullen.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen naar de fokdag toe te komen. Als je teef daar twee keer een ZG of een U (of combinatie daarvan) haalt heb je ook genoeg om op de pupbemiddelingslijst te komen en scheelt je een hoop shows. Ook krijgen ze daar een schotproef om de schotvastheid (een raseigenschap) te testen.

honden page profiel VeroniqueVeronique

Dat klinkt al heel erg goed ja. Dat is geen probleem natuurlijk om naar zoiets te komen. Ik heb je een bericht gestuurd Sanne, Evy & de katjes

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

 Stamboom Rosey

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoop grote namen vanuit de Golden Retriever wereld in de stamboom. :) Ben nu nogal moe, maar zal mij er morgen even over buigen.

honden page profiel VeroniqueVeronique

Dank je Suze. Is dat een goed teken een hoop grote namen?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik ben nu net thuis, dus ik ga beginnen aan de stamboom! :)

Grote namen is over het algemeen heel positief hoor! Je krijgt een naam, omdat je honden fokt met kwaliteit (om het even als product te benaderen). Goed karakter, rastypisch uiterlijk en een goede gezondheid zijn speerpunten. Daarnaast natuurlijk ook onder andere de socialisatie en er zullen vast nog meer punten zijn waar naar wordt gekeken, maar dat weet ik zo even niet.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Kijk zo zie ik het graag.
Niet veel mensen doen het op zo'n manier, ik ben altijd blij als er wel mensen zijn die vooraf dingen bedenken ipv nadien..


Ik ben zelf 5 jaar geleden begonnen met alles. 4 jaar geleden is ons 1e nest geboren en op dit moment ligt ons 4e nest in de woonkamer.

Hier is het 1e nest erg verkeerd gegaan, ga er ook van uit dat dat kan gebeuren. Wij hadden een nest van 8 en er zijn er 4 overleden (sommige was onze keus, maar was wel nodig). Ze bleken Herpes te hebben.

Het kan dus ook niet leuk zijn, maar over het algemeen is het erg leuk, ik heb er nu 7 liggen waar je bijna niet naar om hoeft te kijken. Echt heerlijk tevreden pups en een mama die weet wat ze miet doen.

Er zijn hier op het forum een aantal topics waar je als beginnend fokker erg veel aan kan hebben. Ook kan je je aanmelden bij de club voor fokkers, ook daar staan weer dingen tussen die van belang kunnen zijn.

Ik loop nu ook alleen de shows die verplicht zijn en verder vind ik niet belangrijk. Toch is het naar shows gaan wel handig. Ook daar lopen mensen rond die op zoek zijn naar een ras en als ze jou daar als fokker vinden, kennen ze jou al en is de kans dat ze naar jou komen aanwezig.

Vooral als nieuwe fokker moet je er voor zorgen dat je gezien wordt. Een naam opbouwen zeg maar.

Men weet bij mij dat ik shows die belangrijk vind, maar ik het wel super belangrijk vind dat het karakter goed is.
Van de 16 honden die er nu van mijn kennel en de 23 die van mijn reu rond lopen heb ik nog geen klachten gehad over het karakter. Alle honden zijn super lief en krijg ik complimenten dat wij zo'n goed keuze gemaakt hebben en de hond zo goed bij hun past.

Vraag aan het modteam of je aspirant fokkers goedkeuring kan krijgen, zo kan je net als de goedgekeurde fokkers mee praten en krijg je meldingen als er dringende vragen zijn, al weet je misschien het antwoord niet, zal je misschien iets hebben aan het onderwerp waar een vraag over gestel dis.

Ik wens je in ieder geval erg veel succes.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Hallo Veronique, 

 

Vermoedelijk is het ook een goed idee om contact op te nemen met je fokker. Ik zie dat je teefje al vrijwel 3 jaar oud is. Om het nu allemaal in je eentje uit te gaan zoeken, is misschien nogal krap tijd. De uitslagen van de testen en het aanvragen van je kennelnaam alleen al gaan enkele maanden overheen. Je fokker kent de lijnen en kan je helpen met het uitzoeken van de testen en eventuele dekreuen waar je een keuze uit kan maken. Verder is het ook belangrijk om je teefje een paar keer op show te laten keuren, om de redenen die Sanne vertelt. 

 

Verder wens ik je heel veel plezier en succes als beginnende fokker. Hier op HP zul je een hoop kennis opdoen. Lees voor je eerste nestje het boekje "de geboorte bij de hond" van Strengholt eens. Hier zul je ook een hoop uit kunnen leren. 

 

Groet Susanne 

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

En het boekje 'rondom de werpkist" is erg verstandig te lezen.

Volgende forumvraag: tibetaanse spaniel dekking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^