Ouders overhalen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fenn Fenn

Hallo! ik wil echt mijn hele leven al een hond!

maar ik heb 2 katten en een konijn...

en dat is een behoorlijk probleem!

ik heb niet echt een hele grote tuin!

ik wil echt heel graag een hond! ik ben al 6 jaar bezig om ze over te halen!

maar het lukt niet...

het is wel gelukt met mijn konijn! Ik zou erg graag een boomer willen , vanwege de situatie en zij leuke karakter die erg past in de omgeving! Maar mijn moeder vind dat niet echt een leuke soort hond , haar lievelings hond is een : Jack russel.

en mijn vader wil opzich wel een hond , maar dan als we een grote tuin hebben!

en hij vind het irritant dat ik altijd zo doordring over een hond.

maar hij wil er wel een! maar niet in deze tuin...

Hoe moet ik dit het handigst aanpakken?

Groetjes Fenn!

 

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wachten tot je op jezelf woont en dan aan een hond beginnen.

Je zit waarschijnlijk op school en de verzorging zal op je ouders aankomen.

Wat als je straks gaat studeren rn gaat stappen. Ook dan is de hond er die je nu zo graag wil.

honden page profiel Fenn Fenn

maar ik heb nu de tijd en ik kan de verzorging die ze nodig hebben bieden.

honden page profiel Fenn Fenn

Als ik ga studeren woont hij bij mij , en ik blijf nooit zo heel lang weg , ik hou niet zo van uitgaan.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Maar een hond leeft niet alleen nu. Straks zal de hond er ook zijn maar heb je geen tijd.

Daarom zeg ik wacht tot je volwassen bent een basn hebt en echt 15 jaar de tijd hebt voor een hond.

En niet een paar weken of een jaar of 2.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 1 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Geen idee hoe oud je bent maar als je erover blijft zeuren zegt dag genoeg..

Nu heb je tijd, maar een hond, een boomer leeft misschien wel 18 jaar! Vind jij na 5 jaar nog steeds de tijd om dag in dag uit met hem bezig te zijn?

De zomervakantie heb je nu, maar straks moet je gewoon weer naar school met huiswerk, vrienden waar je mee wil spelen buiten..allemaal andere dingen die je ook graag doet..die moet je opgeven..niet voor eventjes maar voor zeker 18 jaar.

Zeker iets om over na te denken, aangezien jij nog steeds bij je ouders woont vind ik zeker dat ze er serieus over na moeten denken, ook voor later.

 

Dus stoppen met zeuren, nee is nee.. ga lekker uitkijken naar later als je op jezelf woont en je eigen hond kan nemen! :)

honden page profiel ALMALM 1 doggies

honden foto van ALM

Ik ben zelf ook 13 ... heb 2 honden

Maar wij hebben dan wel een best grote tuin en lopen 3x per dag minstens een half uur met ze.
Voor mijn 9e verjaardag kreeg ik Lukie, die werd verzorgd door mijn moeder.. Later wilde ik een eigen hond en dat is Macy van nu bijna een half jaartje

Ik verzorg haar, ondanks dat ik ook naar school ga. Ik geef haar voordat ik naar school ga eten en 's avonds weer. Ik laat haar uit, kam haar, laat haar 's avonds plassen en leg haar in de bench enz..
Dus dat zou best kunnen! Maar je moet ook naar je situatie kijken... Kan het wel echt? Heb je wel echt genoeg tijd voor je hondje? Vaak is het zo dat een pup even leuk is, maar als 'ie ouder wordt ben je het gewend en wordt het saai...

Mijn moeder en zusjes helpen ook mee met uitlaten, maar ik wandel (vooral nu in de vakantie) het vaakste. Als ik geen tijd heb om eten te geven omdat ik vroeg weg moet doet mijn moeder dat ook.


Het is dus best mogelijk, maar je moet er wel écht de tijd voor hebben en het geduld hebben, vooral in de eerste tijd..

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Hoi,

 

Een hondje is heel erg leuk, maar het hele gezin moet er wel achter staan.

Een niet al te grote tuin is opzich niet erg als er veel met de hond gedaan wordt(wandelen, hersenwerk eventueel een sport) Als de hond genoeg uitdaging krijgt zal hij aan een kleiner tuintje ook wel voldoende hebben. Maar het belangrijkste is dat heel het gezin er achter staat (ook welk ras)

Bij de verzorging komt echt heel veel kijken en het moet niet zo zijn dat jij nu het hondje wil en de verzorging straks uiteindelijk op je ouders komt. Neem aan dat jij ook nog graag afspreekt, het straks druk krijgt met hw enz.

 

Ik heb toen ik in groep 8 zat (ben nu 17) ook een eigen hondje gekregen om te trainen en voor onze witte herder was dit dan ook gelijk een maatje. Ik heb gelukkig een heel fijn schoolrooster maar mijn moeder helpt ook nog mee met de verzorging. Een hond is echt voor heel wat jaren! Hier is dan ook afgesproken dat de honden bij mama blijven als ik het huis uitga (ookal zou ik ze heel graag meenemen maar dat vind mijn moeder geen strak plan aangezien je niet meteen een huis hebt met redelijk grote tuin, wat die van ons nu wel gewend zijn) Het is dus wel te doen maar je moet er wel de tijd voor hebben.

 

Echt heel het gezin moet er achter staan dus ik zou niet te veel zeuren. Gewoon lekker wachten tot je op jezelf woont en je eigen hond kan nemen.

Misschien is er nu wel iemand uit de buurt die een hond heeft die jij uit zou mogen uitlaten en mee mag spelen?

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

je zegt nu wel dat je niet gaat uitgaan maar dat kan veranderen binnen een jaar of 2!

en zoals hierboven is gezegd wacht tot je zelf tijd hebt voor een hond er komt zoveel meer bij kijken dan knuffelen alleen. je moet er eten voor kopen er mee gaan wandelen (want het wilt niet zeggen omdat het een "klein" hondje is dat het een beweging nodig heeft) en nog zoveel meer dingen.

je mag het houden van een hond ook niet romantiseren je moet veel vrije tijd in je hond steken en zoals hierboven ook al vermeld je gaat dingen moeten laten die je nu wel doet met vriendinnen. en niet voor een paar maanden maar voor een hele lange tijd.

geniet gewoon nu van je katten en je konijn en die hond die komt dan wel binnen een paar jaar.  

honden page profiel Fenn Fenn

Ik begrijp dat jullie dit nu allemaal zeggen , maar ik weet wat de verantwoordelijk heden voor een hond is , en je moet je zelf er ook veel voor aanpassen , ik zit nu ook op de middelbare school en heb niet echt heel veel huiswerk (eigenlijk nooit). En heb erg veel tijd.

niet alleen nu maar ook tijdens school. Ik weet dat ik een hond niet voor eventjes kan houden maar voor echt een lange periode , En dat kan ik zeker aan , maar mijn vraag gaat niet om mij , maar hoe ik mijn ouders wil overhalen. 

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Ik zou niet de hele tijd proberen ze over te halen, als zij er niet 100% achter staan dan zul je toch moeten wachten tot je op jezelf woont. 

Maar je kan met het gezin rond de tafel gaan zitten en een gesprek aan gaan, voor en tegens van een hond, taakverdeling enz. Willen ze het niet zul je hun keuze moeten accepteren.

honden page profiel Fenn Fenn

Oké! Bedankt voor de tip!

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als het niet mag zul je het moeten accepteren. Meldt je dan aan om bij asiel hondjes uit te laten. Er is ook een website waar je je als uitlater kan aanbieden.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Tja ook ik zeg dat je eens gewoon met je ouders om de tafel moet gaan zitten en serieus gaan overleggen.

Een hond is niet afhankelijk van een tuin maar van de tijd die je aan hem/haar besteed met uitlaten o.a.

Ik heb een gewoon achterplaatsje (waar hij nooit komt) en een voortuintje.

Hij moet het dus van de aandacht en het uitlaten hebben.

Er bestaan zelfs fokkers die liever geen pup verkopen aan mensen die een grote tuin hebben omdat de verleiding groot is dat ze de hond maar uit luiheid in de tuin doen i.p.v uit te laten.

Nogmaals, iedereen moet er achter staan voor een hond en willen ze het na het overleggen nóg niet dan zul je je helaas moeten behelpen en andere alternatieven zoeken zoals andermans honden uitlaten.

Wie weet als ze daardoor zien dat je het aan kan en er echt serieus mee om gaat dat ze dan als nog overstag gaan.

Succes.

honden page profiel LimpjeLimpje

Misschien kan je een hond van een vriend(in), familie, iemand in de buurt tijdelijk in huis nemen of je aanbieden als oppas (nu het vakantie is gaan veel mensen opreis dus dit is je kans ;) )!!! dan weet je hoe het is om een hondje in huis te hebben ookal is het maar voor een weekend en kan je ook aan je ouders tonen dat je er ECHT voor gaat :) je kan je ook opgeven als vrijwilliger in het asiel, leuk voor jou want je leert veel bij over honden, leuk voor het asiel dat iemand komt helpen en leuk voor de hondjes want die krijgen aandacht :) maar ik denk dat je bij de meeste asielen 16j moet zijn maar ik weet niet hoe oud TS is ;)

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik mocht ook nooit een hond van mijn ouders, terwijl ik dit altijd heel graag wilde, wilde mijn ouders het echt niet.

Toen ik 17 was heb ik mijn ouders een brief geschreven. In die brief heb ik beschreven waarom ik zo graag een hond wilde en uitgelegd wat het houden van een hond zou inhouden.

Na het lezen van de brief (en nog een tijdje nadenken en overleggen) zijn mijn ouders overstag gegaan.

Daarbij moet ik wel vermelden dat ik daarvoor al een aantal jaar de honden van mijn buren heb uitgelaten. Dus ervaring had ik wel.
Ik betaalde alles voor mijn hond en ik werkte er dus ook zelf voor (nog steeds natuurlijk). Ook de zorg kwam en komt volledig op mij aan.
En ik ging een opleiding doen in de dierverzorging.

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

Wat ik hiervan opmaak, je ouders willen allebei wel een hond,  maar de tuin is te klein?? Werken allebei je ouders? Want een hond heeft wel de nodige aandacht nodig! Mijn advies,  ga een keer samen met je vader of moeder voor de computer zitten en maak een rassentest. (Liefst een aantal verschillende om te kijken of het wel klopt.) Het probleem met de tuin is denk ik niet zo erg. Er zijn ook kleine actieve hondjes als je vader een actieve hond wil. Denk aan een beagle ofzo. 

 

 

honden page profiel LimpjeLimpje

en wat zeggen je ouders??

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Een hond hebben daar komt veel verantwoording bij kijken.
Een goede opvoeding, kosten (dierenarts,voeding, spullen,hondenschool, evtueel pension en belasting), je moet er veel tijd voor hebben, je moet hem ook uitlaten wanneer het regent.
Een tuin is niet voldoende voor een hond, uit verveling zullen ze dan gaan graven in de tuin en dingen slopen in de tuin.
Ook kleine hondjes moeten uitgelaten worden. Honden hebben veel uitdaging nodig. Ze kunnen in hun puberteit erg vervelend zijn en hier moet je wel tijd voor inversteren.
Als je een boomer wil, zal ie ook naar de trimmer moeten om de vacht bij te houden.
Een hond is eigenlijk net als een kind, het kan veel zorgen mee brengen.
Als je ouders geen hond willen zal je dat moeten respecteren.
Misschien kan je een leuke uitlaat hond vinden in de buurt? Dit deed ik vroeger ook altijd. Laat zien dat je je verantwoording voor kan nemen.
Ik weet niet hoe oud je bent, volgens mij nog jong, zoek een leuk klein hondje dat je uit kan laten. Misschien heb je iemand in de familie die een hondje heeft die je uit mag laten?

honden page profiel NikitaNikita

honden foto van Nikita

Als je 100% zeker weet dat je echt tijd gaat maken om een hondje te verzorgen dan zou ik gewoon rustig met je ouders praten en zeggen waarom je het zo graag wilt en het daar bij laten.  

Ik was 10 jaar toen ik mijn hond kreeg en tijdens de middelbare was het makkelijk omdat ik ook weinig huiswerk had. Maar zodra ik ging studeren veranderde dat heel snel hoor vergis je niet ;) Ik ben geen uitgaanspersoon, maar je krijgt een hoop huiswerk en je gaat afspreken of wat dan ook. En dan moet je echte keuzes gaan maken. Ik heb altijd voor mijn hond gekozen omdat zij heel belangrijk is voor mij. Maar ben nu wel dikke 6 jaar niet op vakantie geweest haha. Is het uiteindelijk wel waard voor alle liefde die je van zo'n hond krijgt :). Dus het kan hoor, jong of niet jong. Ligt gewoon aan hoe je zelf bent en alle verantwoordelijkheid neemt die er is. 

 

Succes :)

honden page profiel Fenn Fenn

Ik ben 12 jaar en word in de zomervakantie word ik 13.

Mijn buren hebben 2 honden die laat ik vaak uit , het zijn grote honden o.a een buldog.

En mijn overbuurvrouw heeft ook een hond die erg trekkerig is , die laat ik ook vaak uit.

En ik heb mijn ouders ook een brief geschreven en gevraagd waarom ze het mij niet gunnen. aangezien hun wel een hond hebben gehad toen ze kind waren.

En mijn ouders (moeder) zegt dat ze me wel verantwoordelijk vind , maar dat we een te kleine tuin hebben.

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

De buren hebben toch ook een hond? Dan hebben die toch ook een 'kleine' tuin. Gebruik dat als argument! Werkt vast wel!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Fenn..

 

'Mijn ouders gunnen mij geen hond'? Wat is dat voor loos argument. ;)

Ronduit brutaal, vind ik het persoonlijk.

 

Het feit dat je ouders niet akkoord gaan met het aanschaffen van een hond, zal overduidelijk meer redenen hebben dan alleen het hebben van een te kleine tuin. Je hebt nog een heel leven voor je, tijd zat om je in eerste instantie in te lezen, ras te kiezen, nog meer in te lezen, op bezoek te gaan bij fokkers en lekker door te sparen.

 

Ik wil het en ik wil het nu, is niet echt motiverend voor je ouders om toe te geven. ;)

honden page profiel Saskia :)Saskia :)

honden foto van Saskia :)

Ik sluit me aan bij Cindy, binky. Beetje brutaal he??:) In wat voor ras (sen) heb je eigenlijk een voorkeur?  En werkten je ouders?

Limpje (Gast)

Ik denk wel dat je ouders je het gunnen maar er gewoon geen plaats of tijd voor hebben 

En als de honden van de buren leuk zijn dan kan je toch hun lekker verzorgen als het mag :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^