Wanneer begon het blaffen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Niet

 

Hier een hond die echt zelden blaft. Toen we nog niet het huis hadden wat we nu hebben (en ze dus geen terrein had om te 'bewaken') heeft ze welgeteld 2x geblaft. Eén keer toen ze een maand of 4-5 was en er vlakbij een loslopende hond rondliep die ze hoorde maar niet zag en één keer toen we net verhuisd waren en ze een hond in de verte hoorde blaffen (beide keren wat onzeker dus). Verder nooit geblaft.

 

Tegenwoordig blaft ze alleen om ons te waarschuwen wanneer er iemand ons terrein op komt. Eén duidelijke blaf naar ons als ze ziet dat wij het niet zien ('Hé baasje, let op!'). Als we het wel in de gaten hebben, dan merkt ze dat en blaft ze niet.

Heerlijk zo'n hond die niet blaft! Ik heb er namelijk best wel een beetje een hekel aan, haha.

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

Dex blafte vanaf het begin af aan. Alleen tijdens het spelen of het uitdagen van de kat (wat niet echt slim van hem is haha). Maar tijdens het uitdagen van de kat proberen we wel af te leren. Voor de rest blaft hij niet. Heerlijk en hoop idd dat dit zo blijft!

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Lucky you dat Penny niet blaft. ;-)
Hier twee donderstenen die blaffen om waaks te doen, gelukkig wel snel over. Daarnaast aan de riem naar andere honden, zijn we mee bezig om af te leren en gaat al goed. Ook een beetje met spel, maar nog nauwelijks gelukkig.
Wel al vanaf het begin.
Maar met veel geduld en training moet het hopelijk wel goed komen.

honden page profiel PumbaPumba

honden foto van Pumba

Tot een maand of 6 a 8 had Pumba nog nooit geblaft. Heb zelfs de fokker gevraagd of dit wel normaal was, dwergpinschers staan namelijk wel bekend als blaffers :P Nu blaft hij alleen uit waarschuwing als er iemand op ons terrein staat :) 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Max blafte vroeger ook nooit, dit is begonnen rond zijn 8-9 maanden toen gedroeg hij zich ook een beetje als een puber. Dan zijn we gaan trainen hierop en is het verminderd maar als de bel gaat blaft hij wel nog steeds. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black blafte ook haast nooit.

Nu is hij 8 maanden en begint wat meer te blaffen, maar niet echt veel gelukkig.

Freggle, het witte hondje is wel een beetje waaks en die blaft soms naar mensen die naast ons weiland over het dijkje lopen.

Dan gaat Black ook meedoen, maar echt met een sullig gezicht, hij heeft dan eigenlijk geen idee wat de bedoeling is. Hij is zelf totaal niet waaks.

Gelukkig blaft hij maar heel even, dan is het hem al weer goed.

Hopelijk blijft het zo!

honden page profiel Kiek & KodaKiek & Koda

honden foto van Kiek & Koda

Koda (8.5e week, kleine kees) is nu ze uit haar schulp is echt een dondersteen aan t worden. Blaffen doet ze alleen tijdens het spelen. Een enkele keer omdat ze haar zin niet kreeg (ze wou op de bank) maar nu ze door heeft dat ze haar zin niet krijgt met blaffen doet ze dat ook niet meer gelukkig. Hoop ook dat het zo blijft, we zullen zien :)

 

En ik vind Penny echt een heerlijk beestje om te zien!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Collie Dan zo'n beetje vanaf het begin, vooral uit enthousiasme als hij een hond benadert. Lizzie, mijn sheltie, het blafras bij uitstek, heeft de eerste 3 jaar van haar leven NOOIT geblaft. Tot Dan erbij kwam, en nu blaft ze ook vaak als ze een hond benaderd (met Dan mee), of wanneer ze een hond eng vind. Haar blaf klinkt wel een beetje raar haha je hoort gewoon dat ze haar stembanden nooit gebruikt heeft ;-)

Volgende forumvraag: Pup en konijnen +cavia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^