golden retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

alex (Gast)

Hey ik ben van plan om een golden te kopen maar ik kom aleen uit bij broodfokkers of fokkers die te veel vrage hebben jullie mss een golden retriever fokker die het op de goede manier doet en niet te veel vraagt  Mvg 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Leuk dat je een hond wilt aanschaffen, maar wat is te veel vragen?

 

Een goede fokker steekt heel veel tijd in de pups, m.b.t. de gezondheid, de socialisatie, een schone omgeving, etc. 

 

Als je maximaal €300 wilt betalen voor een hond, tja... Dan kom je inderdaad uit bij broodfokkers!

 

Mijn advies: spaar nog even door en koop een hond bij een erkende fokker die is aangesloten bij de rasvereniging. 

honden page profiel --

honden foto van -

Een fokker die te veel vraagt??

Wat is daar precies mis mee? Je wilt toch een hond uit gezonde lijnen bij een fokker vandaan die alle testen uitvoert? Tja, daar zit nou eenmaal een prijskaartje aan.... 800 - 900 is een normale prijs voor een Golden bij erkende fokkers vandaan..

www.goldenretrieverfokkers.nl daar staan erkende fokkers op.

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

€800-900

Die prijzen zijn toch lager over de grens. 

In België betaal je toch vlug €1000-1200 voor een rashond (stamboom).

Of heb ik dat zo verkeerd op?

 

Op de papieren van onze weimaraner (adoptiehond, 2005 geboren) stond er toen al €800.

 

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Wat is veel? 800a 900 euro vind ik zeker niet veel voor een pup met goede afkomst hoor! Zoals al gezegd wordt.. Die prijs is niet zo maar gevonden.. Fokkers steken een hoop tijd, energie en geld in de pups. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mocht je ergens een veel goedkopere golden vinden, wees ervan doordrongen dat gezondheidstesten, goede socialisatie en dergelijke de prijs hoger maken, maar dat je daar dus ook een gezonde hond voor terug krijgt metoouders die een fijn leven hebben.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik ben Golden Retriever fokker aangesloten bij de rasvereniging en ik fok dus ook volgens hun regels. Ik zal waarschijnlijk in jouw beleving onder "dure fokker" vallen. Voor een Golden die met zorg gefokt is, goed gesocialiseerd is en waarbij de ouderdieren de benodigde testen hebben gehad betaal je tussen de 800,- tot 1.000,-. Vind je dat teveel geld dan zul je goed moeten zoeken naar mensen die een zogenaamd "oeps-nestje" hebben gehad of naar een malefide handelaar gaan.

Ik zal niet zeggen dat Goldens echt ongezond zijn, maar het is wel een kwetsbaar ras. Ze zijn gevoelig voor HD, ED, epilepsie, oogafwijkingen en tegenwoordig is Ichthyosis ook een hot item. De ouderdieren zullen dus op de (meeste) afwijkingen worden getest indien mogelijk. Het geeft geen 100% garantie dat de pup die mensen dan krijgen vrij is van deze afwijkingen, maar de kans is wel stukken groter. Opereren van HD ben je al gauw 1.300,- of meer voor kwijt, ED is een nog duurdere operatie. Voor wat ik heb begrepen lopen die kosten op tot de 3.000,- en soms wel verder. Dan is de aanschafprijs van 800,- tot 1.000,- niets. 

Tel daarbij op dat de goede fokkers, zo goed als, vrij nemen voor een nest. Ze kunnen dus 8 - 10 weken niet naar hun werk om de pups te socialiseren en om er voor te zorgen dat alles goed verloopt. Naar de dierenarts, misschien naar de trimsalon, puppy survivalbaan, wandelen met sociale honden, leren lopen aan de lijn, wennen aan het verkeer, al dat soort dingen begint een fokker mee om de pups aan te leren. Ook beginnen ze al met de zindelijkheidstraining.

Voordat de pups überhaupt geboren worden zit er nog een heleboel voorbereiding. Als eigenaar van de teef moet je de lijnen van de stamboom kennen en kijken naar welke reu daar het beste op aansluit. Verder moet je nog naar shows om er achter te komen wat de sterke en de zwakke punten zijn om te zien waar zij een aanvulling kan zijn op een reu en waar zij aanvulling nodig heeft. 

Als laatste grote kostenpost heb je nog de aanschaf van de benodigde spullen. Een goede werpkist, voldoende bodembedekking zoals vetbedden, verschillende rennen voor zowel binnen als buiten, genoeg spullen om de pups binnen te socialiseren. Ook worden er tegenwoordig vaak puppytesten afgenomen om te kijken bij welke eigenaar welke pup het beste past.

 

Ik hoop dat dit verhaal een beetje duidelijk maakt waarom een goed gefokte pup zo duur is. Je mag mij altijd een bericht sturen en als je geïnteresseerd bent in meer informatie kan ik je ook de link naar mijn website sturen. Ik begrijp volledig dat 800,- tot 1.000,- heel veel geld is, maar bij een goede fokker is het wat mij betreft het geld ook 100% waard. Het is tenslotte een maatje voor hopelijk 12 jaar en meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een misverstand ? vraagt de topic opener niet juist om een goede fokker ? de vraag van broodfokkers vind tie te veel, misschien dat als hij bij een goede fokker komt het in het geheel niet te veel vind.


kijk eens bij de rasvereniging van de golden retriever, daar vind je fokkers die verantwoord fokken, steek daar je licht maar eens op. of ga naar tentoonstellingen, daar zijn fokkers bij elkaar, kan je gesprekken voeren, en krijg je antwoord met wat je graag wilt. en.........

Sanne, hier van het forum, is een verantwoorde fokker, ze heeft een ster, dat is de eis van HP. voor een verantwoorde fokker.

steek je licht maar eens op, of bij haar of bij de rasvereniging van de golden retriever. hoop dat je er in slaag een pracht pupje te krijgen.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" een misverstand ? vraagt de topic opener niet juist om een goede fokker ? de vraag van broodfokkers vind tie te veel, misschien dat als hij bij een goede fokker komt het in het geheel niet te veel vind.


kijk eens bij de rasvereniging van de golden retriever, daar vind je fokkers die verantwoord fokken, steek daar je licht maar eens op. of ga naar tentoonstellingen, daar zijn fokkers bij elkaar, kan je gesprekken voeren, en krijg je antwoord met wat je graag wilt. en.........

Sanne, hier van het forum, is een verantwoorde fokker, ze heeft een ster, dat is de eis van HP. voor een verantwoorde fokker.

steek je licht maar eens op, of bij haar of bij de rasvereniging van de golden retriever. hoop dat je er in slaag een pracht pupje te krijgen. "

 Willemijn, er staat in de openingspost "een golden retriever fokker die het op de goede manier doet en niet te veel vraagt " daar uit maak ik op dat ze de standaard prijs voor een goed gefokte Golden Retriever (800,- tot 1.000,-) te veel vind. Een pup van een goede fokker ga je niet voor minder vinden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik ken geen broodfokkers die zoveel vragen stellen, dat doen in het algemeen de bonafide kleinschalige fokkers die af en toe eens een nestje hebben. Zelfs binnen een RV is niet elke fokker per definitie een 'goede fokker'...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^