Bijensteek schoonlikken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vicky & TobyVicky & Toby

honden foto van Vicky & Toby

Hallo iedereen!

 

Ons Xilla heeft gisteren voor het eerst kennis gemaakt met een bij. Arm meisje. Zo piepen en manken ineens.. Ik heb direct nagekeken of er nog een hangel in haar pootje zat, gif proberen uit te zuigen & haar pootje verzorgd met azijn en verkoelende doekjes om de zwelling tegen te gaan. Nu heb ik zeker 10 verschillende websites geraadpleegd en allemaal zeggen ze hetzelfde: geen paniek tenzij de steek in de mond/keel/neus is of ze allergische tekenen vertoont. Xilla was na een paar uur weer helemaal de oude. Springen, spelen, lopen en dat allemaal

zonder te manken. Dus daar ben ik al heel blij voor! Maar ze blijft wel heel de tijd aan haar pootje likken.. Vannacht was heel m'n bedlaken nat van non-stop aan haar pootje te likken.. Is dat normaal gedrag? Moet ik misschien toch straks even een dierenarts opbellen?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dergelijke steken vinden wijzelf natuurlijk ook heel erg vervelend.

(wijzelf hebben afgelopen zaterdag ervaren dat onze dame er allergisch voor is...)

Als wij jeuk hebben e.d. is het ook lastig om dat niet te beantwoorden.

Als er teveel aan gelebbert wordt wordt het helemaal rauw he.. dus te veel lijkt me niet oke.

Ik hoop dat er mensen zijn die je wat tips kunnen mee geven en anders effe de dierenarts assistent bellen misschien. (Ik weet dat het anders heet tegenwoordig trouwens maar lastig woord om te typen)

honden page profiel Vicky & TobyVicky & Toby

honden foto van Vicky & Toby

Dank je! Heb ondertussen al naar de dierenarts gebeld. Maar ik kon ze pas bereiken vanaf 9 uur, dus hoopte ik hier ook al een antwoord te vinden, vandaar :p

 

De steek op zich is niets zegt de arts. Ik moet er alleen op toezien/ er voor zorgen dat ze stopt met likken. Want anders kan ze er een open wonde van maken die kan gaan ontsteken en dan staan we verder van huis natuurlijk. Dus nu is het aan de slag gaan met zalfjes en sokjes in de hoop dat ze eraf zal blijven.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Vaseline, calendula en koele kamille thee werken kalmerend voor de huid. Dat kun je er dus op doen (Niet alles tegelijk).

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik hoop mee dat ze met wat hulp eraf blijft.  En ben blij voior je dat ze in elk geval niet allergisch is ervoor. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Inderdaad iets kalmerends erop doen, en dan iets er overheen zodat ze er niet meer aan kan likken: een sok, een verbandje, etc.

Als ze door blijft likken heb je kans op een hotspot; dat wil je inderdaad niet! (Helaas net ervaring mee gehad...)

Volgende forumvraag: Zie ik een waas in de ogen???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^