Kennelcontrole

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Borderlover (Gast)

Goedenavond allemaal!   Ik heb even een vraagje... Heeft er iemand hier ervaring met de kennelcontrole van de raad van beheer? Volgende week komen ze hier controleren maar ik kan me er geen voorstelling bij maken.   Als ik de eisen doorlees dan zie ik zo ie zo staan dat je een aparte ruimte moet hebben voor de reutjes als de teven loops zijn, hygiëne is belangrijk (logisch), maar ook een opslagplaats voor kadavers...    Wat is jullie ervaring hiermee? Ik zie wel wat dingen hierover staan maar dat is allemaal heel oud dus misschien in de tussentijd al achterhaald..   Het gaat trouwens om de controle voor de aanvraag van een kennelnaam.   Alvast bedankt!   Groetjes!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb even een fokker voor je erbij geroepen hopelijk heb je snel een antwoord 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Als je honden niet in kennels leven zal de kennelcontrole gewoon simpel gezegd inhouden dat ze een beetje kijken of je huis hondvriendelijk is. In alle eerlijkheid stelt het echt helemaal niks voor! Ze gaan zitten (nemen vaak een kop koffie), nemen de vragenlijst met je door (en checken 9 van de 10 antwoorden die je daarop geeft ook nog niet eens vaak) en zijn ook zo weer weg... Zou me er dus absoluut niet druk of wat dan ook over maken, zeker als je gewoon huishonden hebt.
Enige waar je voor moet zorgen is dat je alle papieren bij de hand hebt, want ze willen wel alle stambomen en chipnummers e.d. nakijken en zullen ook wat vragen stellen als je stamboomloze honden hebt. Maar voor de rest... O-)

Borderlover (Gast)

Super bedankt voor je reactie!

 

Onze honden leven idd in huis. We zijn wel bezig een mooi verblijf voor ze te maken maar dat is meer omdat mijn woonkamer niet zo groot is en ik ze dan 's nachts daar in de bench kan doen. Verder werk ik thuis en lopen en kruipen er dan kinderen over de vloer. Nu gaan de hondjes gewoon in de tuin maar dan kunnen ze ook lekker binnen liggen als het koud is of regent bijvoorbeeld. Maar voornamelijk lopen ze gewoon lekker rond.

 

Ik heb 1 stamboomloze hond, maar dat is een ander ras en hij is gecastreerd dus denk niet dat dat een probleem op zal leveren?

 

Groetjes!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Als de hond geholpen is maakt het niet uit, alleen ongeholpen stamboomloze honden vormen een probleem van de Raad van Beheer ongeacht het ras. Een kennelnaam is immers niet rasgebonden maar gekoppeld aan de persoon, je kunt ook een kennelnaam aanvragen zonder dat je überhaupt een hond in huis hebt bij wijze van. ;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

We hebben gezellig een kopje koffie gedronken.  Wij hebben één hond (teefje) met stamboom van het ras waar wij mee willen fokken (niet dat dat de Raad iets uitmaakt, welk ras je fokt... het gaat hen enkel om de stamboom).  Gezellig wat gedronken, hij vroeg waar wij het nest wilde hebben, dus wij de plek in de huiskamer aangewezen en verteld dat er een ren in de tuin kwam. Verder heeft hij de stamboom van Evy bekeken en de chip uitgelezen. Paspoort heeft hij ook ingezien en de eigendomspapieren ook. Voor de rest hoefde hij niets te weten. Hij vertelde ons ook nog netjes dat hij de medewerker van deze omgeving was en er grote kans was dat wij hem zouden treffen met het chippen van de pups. Hij schreef toen bij ons op dat het om een kennel in huiselijke sfeer ging en dat was het.

Volgende forumvraag: honden fokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^