Uitlaatservice slecht idee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hallo,

 

Ik heb een vraagje. Ik ben momenteel veel thuis om voor Joy (mijn 8 maanden oude berner sennen pup) en onze 2 kleine hondjes te zorgen. Maar toch gaan we wel eens een dagje weg zonder hondjes. 

 

Nou waren we laatst (een maand of 1,5) echt een hele dag weg en hadden we geregeld dat de buren ( die ook familie van ons zijn) Joy en de kleintjes eten kwam geven en eens buiten te laten. 

 

Joy ziet hun dagelijks en is ook echt dol op ze! Als ze ze ziet gaat ze kwispelen, wil ze er naar toe om lekker geaaid te worden. Ook komen hun geregeld bij ons in huis en ook dit gaat altijd goed.

 

Toen ze binnen kwamen om ze eten te geven, ging Joy grommen (echt niet vriendelijk). Ze hebben ze maar gauw eten gegeven en zijn weer gegaan. Zelf waren ze geschrokken van Joy, omdat die altijd zo enthousiast is om ze te zien en ook ik snap er niks van. Ik was er dus niet bij en heb haar lichaamshouding dan ook niet gezien. Vind het nog steeds moeilijk om te geloven, dat ze zo lelijk gedaan heeft, tegen mensen waar ze zo dol op is.

 

Ik snap niet goed waarom Joy dit doet? Het is prima zolang wij thuis zijn, maar als ze binnen komen terwijl wij er niet zijn gedraagt ze zich dus helemaal anders. Waaks? Maar hoe pak ik dit dan aan? Hoe train ik iets voor momenten dat ik er niet ben?

 

Ik wil graag een uitlaatservice laten komen op dagen dat wij zo eens weg zijn. Ik durf dit alleen niet omdat ik Joy haar gedrag niet fijn vind. Als ze zich zo gedraagt, krijgt de uitlaatservice Joy haar riem ook nooit aan. Verder snap ik ook wel dat een uitlaatservice niet op dit gedrag zit te wachten. Ook zou ik zelf helemaal niet gerust zijn.. Daarbij zijn de mensen die dan maar zo nu en dan eens zouden komen veel onbekender voor Joy dan de buren, waar ze dit gedrag bij liet zien.

 

Verder is Joy trouwens heel sociaal! Andere honden is ze helemaal gek op! Ze houdt er niet van als vreemde mensen recht op haar afkomen, maar als ze eerst even genegeerd wordt, komt ze vanzelf kennis maken en ligt ze al gauw op haar rug om lekker over haar buikje gekriebeld te worden. Eens ze je kent is negeren niet nodig en is ze heel aanhankelijk.

 

 

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Je zou Eens kunnen vragen de buren te filmen als ze alleen binnen komen? Als ze dan zo lelijk zou doen bij mensen die ze kent dan is een onbekende uitlaat service lastig natuurlijk. Is het ook een optie om evt dagje naar het pension te brengen?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Snap dat het niet handig is maar vind het op zich normaal en best goed dat ze waaks is als haar baasjes er niet zijn. Hoef je niet bang te zijn dat alles maar zo door een inbreker kan worden meegenomen.

Ik zou oefenen dat de buren binnenkomen en eten geven terwijl jij er bij bent. Dan later zelf wat meer op afstand blijven bv in andere kamer. Dan buiten en je niet laten zien. Kun je altijd te voorschijn komen en zeggen dat het ok is indien nodig.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Hoe gaat het met Joy's pootjes op het moment? Misschien dat ze zich niet goed voelde en haar ongenoegen uiitte? Geen idee hoor, maar aangezien Joy die zware operaties achter de rug heeft kan het misschien daar mee te maken hebben?

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack . 3 doggies

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ik had het een paar wk geleden .
Ze moesten echt een hele dag alleen zijn .
Me zus gevraagd of die ze tussendoor even wilde uitlaten .
Nu kennen ze haar wel maar niet echt heel goed vooral de kleine pup niet .

Wat ik dan altijd tegen me zus zeg is dat ze vantevoren al moet gaan roepen .
Dus van .... Hee Gover en puk ik kom julie ff uitlaten...... Is maar een voorbeeld .... Maar als ze met een blije stem aan komt is dit niet zo intimiderend.

Ik denk dat de hond dan heel anders reageert .....

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Om even op iedereen te reageren. Misschien inderdaad een idee om ze het te laten filmen. Een pension.. Ik weet niet. Ik denk dat ze dat moeilijk gaat vinden, onbekende plek en mensen. Nog nooit geprobeerd, dus misschien is dit meer mijn idee dan de waarheid.

 

Inderdaad mag ze best waaks zijn, zeker als er een vreemde binnenkomt en wij er niet zijn. Toch vind ik dat ze dit bij bekende niet moet doen. Ik kan het inderdaad opbouwen. Weet dan alleen niet als ik dit zou doen met een uitlaatservice of die vaak genoeg komt om Joy op haar gemak te houden.

 

Met Joy haar poten gaat het redelijk goed. Ze is weer beweeglijk en mag langzaam aan weer meer. Ze doet soms dingen die ze niet mag. Dit gebeurt heel snel en is niet tegen te houden. De dag dat dit gebeurt is was nog voor de operatie. Kan wel zijn dat ze toen pijn had, maar ik denk zelf niet direct dat er een verband is.

 

Ik kan dat inderdaad ook nog eens proberen. Even laten roepen, zodat ze meteen hoort dat het een bekende is. Ze hebben haar eenmaal binnen wel geprobeerd te sussen, maar toen hielp het niet meer. De stem van een uitlaatservice zal haar veel minder bekend zijn.

 

Ik wil echt graag dat er een uitlaatservice ofzo kan komen. Mijn buren doen het wel voor ons, maar ik vind het vervelend om hun te vragen. Regel het liever zelf. Verder gun ik het Joy en de kleintjes om als wij er niet zijn ook even iemand te zien en lekker te kunnen wandelen. Maar Joy mee laten gaan als ze niet op haar gemak is zie ik dan ook weer niet zitten..

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hm ja, echt vreemd gedrag vind ik het niet

Hier is Taika ook echt gék op vrienden en familie, superlieve en sociale hond, ligt het liefst bij ze op schoot wanneer ze er zijn, maar er hoeft maar iemand bij de voordeur te staan wanneer wij er niet zijn; dan krijgt diegene toch wel echt de schrik van z'n leven, want deze komt dus écht niet binnen! Wie het ook is.

Wij vinden dit gedrag geen probleem, omdat vrienden en familie te ver weg wonen om eens op te passen (hier wel een heel fijn pension gevonden, waar het voor haar een feestdag/vakantie is, dus dat scheelt), maar kan me voorstellen dat het in jouw situatie niet handig is.

Geen tips om je te helpen dus, maar wel even de bevestiging dat het gedrag op zich niet vreemd is

Volgende forumvraag: bijtende puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^