We krijgen (misschien) een Husky!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Precies, soraya. We lezen ons helemaal suf over Husky's. Maar we varen ook op ons eigen gevoel en intuïtie. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Precies, soraya. We lezen ons helemaal suf over Husky's. Maar we varen ook op ons eigen gevoel en intuïtie.  "

 



Ik moet zeggen da ik nog het meeste heb gehad aan het 'algemene hondenboek' The other end of the leash'

En prima gehandeld als ze zo bang is. Vertrouwen geven = super belangrijk. Klinkt erg goed allemaal :-)

honden page profiel TweehuskiesTweehuskies

honden foto van Tweehuskies

Op gevoel en intuitie varen is ook het beste. Boeken en literatuur kunnen je wel richting geven, maar uiteindelijk zijn zowel eigenaar al de hond elk een individu, en is er dus niet 1 enkele manier. Elk karakter z'n eigen "fit".
Zodra je husky zich meer vertrouwd gaat voelen in de omgeving gaat ie vanzelf wel z'n eigen wil tonen, maar dat merk je vanzelf wel ;-) hoort er bij

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

trouwens, hier nog een goede blog tekst over angst bij honden voor onweer en hoe te handelen: http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/you-cant-reinforce-fear-dogs-and-thunderstorms

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Super dat je voor een asielhond bent gegaan!

Ik heb nu sinds 2 maanden mijn hondje, ook uit het asiel. En ik merk nu eigenlijk dat die zich echt veilig en thuis gaat voelen.

Wat voor onze band enorm heeft geholpen is de hondencursus. Daarnaast vinden we het allebei ook erg leuk.

Misschien is hersenwerk ook leuk voor je hond om te doen. Op facebook is een hele leuke groep hoe je zelf hersenwerk voor je hond kan maken. Op youtube staan ook filmpjes volgens mij.

Heel veel plezier en succes met je nieuwe gezinslid!

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Hallo allemaal,

 

Inmiddels is Runa alweer 5 weken bj ons, en het gaat fantastisch!

We merken dat ze er nu echt vertrouwen in begint te krijgen dat ze écht bij ons kan blijven en dat uit ze door ons veel knuffels te geven. Ze komt nu ook uit zichzelf tussen ons in op de bank. Dat vindt ze heerlijk, maar in het begin kon ze gewoon bijna niet geloven dat dat mocht. Arm ding. We hebben het idee dat ze heel weinig genegenheid heeft gekend tot nu toe. Maar dat maken we dus ruimschoots goed :-).

 

Ook zijn we er achter gekomen dat ze jonger is dan het asiel ons vertelde. 3 jaar ipv 5. En ze bleek nog wat dingen onder de leden te hebben. Gelukkig hebben we een kundige dierenarts gevonden in onze woonplaats die haar goed heeft nagekeken en met wat zalfjes en speciale shampoo is alles nu helemaal verholpen. Onder de douche gaat dus ook goed. Niet haar grootste hobby, maar ze laat het gebeuren. Enmet dat warme weer is het eigenlijk ook best wel fijn.

 

Over twee weken gaan we op vakantie, en natuurlijk gaat ze mee. Eigenlijke plan was Côte d'Azur, maar dat hebben we omgeboekt naar Normandië/Bretagne. Stuk koeler, meer stranden waar honden zijn toegestaan en gebieden om te wandelen. We kijken er ontzettend naar uit.

 

Op dit moment hebben we een logeetje in huis. De labradoodle van een vriendin had 4 nachten opvang nodig en wij wilden het wel proberen. Gisteren kennis laten maken op neutraal terrein en dat ging goed. Wandelen was wat onstuimig want Runa loopt aan de lijn. Labradoodle in principe los. Voor het eerst samen naar binnen was wat vreemd. Runa keek me ook echt aan van 'wat doet hij hier?' en hield hem goed in de gaten. Flink stoeien met elkaar, maar ook weer gezamenlijk uit dezelfde bak drinken. Ik was zo trots op haar! Vannacht voor de zekerheid Runa bij ons gehouden en logeetje in woonkamer, maar vanochtend waren ze echt blij elkaar weer te zien!

 

We hebben nu wel besloten dat we ze bij het uitlaten beiden aan de riem doen. Runa kan nog niet los en het is niet gelijkwaardig meer als hij dat wel is. Niet eerlijk naar Runa toe. En sinds we dat doen zijn ze allebei rustig. Grappig is dat Runa gaat imiteren. Ze is nooit bezig geweest met stokken, maar labradoodle doet niets anders. Dus zij nu ook met een stok rondsjouwen, haha. En blaffen! We hadden haar nog nooit horen blaffen! Ging ze ook in ene doen, samen met de logé.

 

Nog 3 nachtjes, ik hoop dat het goed blijft gaan en dat Runa zich niet door ons in de steek gelaten voelt. Voel me bijna schuldig als ik logeetje even aandacht geef, haha. Er is wel continu iemand van ons thuis gedurende deze dagen, dus dat scheelt ook wel.

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Wat mooi om te lezen !! ;-) dat imiteren herken ik wel haha Pepper gaat altijd koppie onder als hij door het water loopt ( met modderig water krijgt jij dan een pikzwart gezicht ) en op de poolhondenwandeling deed een andere hus hem ineens na , en nu doet die het ook altijd ;-) O-)

Misschien leuk voor jou om eens mee te wandelen ? Aanstaande zondag is er weer een wandeling in Apeldoorn het leesten , volledig omheind gebied dus alle hussen gaan los ;-)

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Wat grappig! Dat doet Runa ook, met haar kop onder water. En in het water happen om vervolgens volkomen losgeslagen in de rondte te rennen. 

 

De poolhonden wandeling lijkt me geweldig! Dat gaan we zeker een keer doen. Aanstaande zondag gaat niet lukken, het is nogal een eindje rijden voor ons, maar ik hou het zeker in de gaten. Zag dat er een topic over was, hier op het forum.

 

Ik heb ons ook aangemeld bij de hondenschool. We beginnen met de basiscursus. Daar zitten ook meerdere husky's op, dus dat zal ze wel erg leuk vinden. Ook het loslopen zal daar behandeld worden. Hoop echt dat dat ooit gaat lukken. Ze luistert echt ontzettend goed en wil ook graag bij ons blijven. Maar als er iets (lees: konijn, hert, gans of zelfs een libelle) voorbij komt dan kán ze gewoon niet anders dan er achteraan, het is sterker dan haarzelf ;-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Haha herkenbaar ;-) Pepper is niet zo gericht op wild eerlijk gezegt.. Hij vangt wel eens een muis voor de rest 1 keer een haas achterna gezeten en holen in maar hij is nog nooit een 'geur' achterna gegaan , hij moet het dus echt zien. ( beetje lui O-) ;-) ) .

Hij kan ook prima los , niet overal ( bv. Met veel paarden / koeien laat ik hem niet los ). De wandelingen kan ik je echt aanraden , geweldig om te zien , zondag komen er wel rond de 30 hussen (!!) Nog nooit zoveel gehad op de wandeling .. Meestal zijn het er 15. Als je je aanmeld op de groep kun je ook wel meerdere wandelingen zien, je kan er ook zelf een organiseren.

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Hoe kan ik me aanmelden voor de groep?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hier ook een jager ;-)
Vooral konijnen en veldmuizen vind hij erg interessant.
Maar ook hus kon gewoon loslopen hoor.
Die wandeling lijkt me super gaaf ;-)

Ik ben blij te lezen dat het zo goed gaat met jullie husky helemaal top :-D

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Via facebook : gezellige poolhonden groep O-)

Ik zet wat foto's van de wandelingen op mijn profiel , kun je zo wel kijken :-D

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Ik heb eerlijk gezegd wel het gevoel dat Runa ook best los zou kunnen, maar mijn vriend vindt dat nog spannend. We hebben het laatst een keer geprobeerd en dat ging eigenlijk heel goed. Tot er iets in het struikgewas ritselde. Weg was ze! Snelle Jelle was binnen enkele seconden uit het zicht verdwenen. Vriend schoot er helemaal in: 'Ons hondje!, ons hondje is weg!' 'Dadelijk zijn we haar kwijt, voor altijd'. Ik had gewoon het gevoel dat het wel goed zat en moest al lachen toen ik haar in de verte weer aan zag komen dartelen als een blij hert. 'Hier ben ik, jongens!' En daarna van boom tot boom blijven rennen, net buiten ons bereik. 'Hier ben ik' 'nee hier' 'En nu hier!' . En mijn arme vriend er achteraan door de struiken. Ik deed het bijna in mijn broek van het lachen. Na een kwartier kwam ze dan toch weer terug, denk dat ze medelijden met hem had.

 

We hebben wel een omheind veld gevonden waar we haar in de avond los laten. Kan ze even alle energie eruit rennen.

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Ik ga jullie even opzoeken op Facebook. Leuk! :-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Paar foto's staan er al op , tsja weetje , Pepper gaat hier vaak genoeg de poort uit ( achter hebben we een speelveld waar nooit kinderen spelen ) en vaak is hij uit het zicht ( alleen hier heeft hij dat ) mijn moeder helemaal in paniek maar ik relaxed.. Ik weet dat Pepper gewoon even aan het rondrazen is en als we hem achterna gaan dat vind hij mooi , na 1 minuutje komt hij terug om vervolgens het hele veld rond te rennen en dan weer de tuin in uit zichzelf.. Na 1 jaar weet ik ondertussen dat hij nòòit weg zal lopen ( hoogstens een paar min uit het zicht , de bosjes in ) :-D

honden page profiel --

Ik haak nu pas in maar wat een leuk topic :) klinkt alsof jullie goed weten waar je mee bezig bent en echt een maatje voor t leven hebben gevonden! Word er helemaal vrolijk van :)

En wat is het een prachtige dame! Weet je ook waarmee ze is gekruisd?

 

Angst over los laten is heeeel herkenbaar haha. Ik had dat ook. Misschien is clickertraining leuk voor jullie? Als je dan haar volle focus krijgt is het los laten makkelijker.

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Hoi Robyn,

 

We weten helaas niet waar ze mee gekruisd is. Bij het asiel konden ze het niet vertellen en ook de dierenarts had geen idee. Ik zou het graag eens uit laten zoeken, maar weet niet hoe of waar. Me toch eens in verdiepen.

 

Dat loslaten, tja. We oefenen wel op het omheinde veld en dat doet ze écht goed. En na de vakantie begint ook de hondencursus, daar krijgen we vast ook tips. Misschien ook wel clickertraining, inderdaad. Maar het komt wel goed, hoe dan ook.

 

Ik zal vanavond ook weer eens wat foto's posten. Ze is flink bijgekomen en alweer op het gewicht wat ze had voor ze de pups kreeg (volgens haar paspoort dan).

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Als je een husky hebt waarbij de knop om gaat als ze iets ziet rennen,  krijg je dat er niet uit. Dan is loslaten een risico, want dan kan ze zomaar weg zijn. Onderschat dat svp niet! 

 

Ik zou echt even beperken tot onheind terrein en misschien straks op 't strand? Ik vond Normandie heerlijk, wij waren er vorig jaar. Door de rotskusten kunnen ze nl bijna niet van het strand af 

 

Nu ze drie blijkt te zijn... Weet je iets meer van haar af? Ze lojkt nl echt op Shadow en die heeft ook zusjes... Een ervan ging naar Belgie en ergens vraag ik me dan toch af.... Heb je haar originele paspoort? Of weet je haar originele naam? Mag ook in PB 

 

EDIT; kan toch niet, de donkere teven uit hun nest hebben allemaal bruine ogen en runa heeft blauwe? Maar goed, wat mij betreft zou het ook zomaar een zuivere husky kunnen zijn. 

Anoniem (Gast)

@ Tiffany &  Pepper: Wij waren afgelopen zondag in het Leesten Apeldoorn, maar een deel van de normale omheining is weg gehaald. Ze gaan het losloopgebied verplaatsen en het deel waar het hek weg is, grenst aan het bos van de natte neuzen route. Ik weet verder niet of het in dat bos verder wel is afgezet, maar in het omheinde gedeelte mist dus een stuk hek.. Lijkt me wel prettig om te weten met allerlei huskies! 

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

@ wakkere husky: je hebt gelijk hoor. Maar we onderschatten haar niet. Ze loopt nog steeds aan de lijn, net zolang tot we er allebei een zeker gevoel bij hebben. En het kan ook heel goed dat dat nooit gaat komen, want het risico haar te verliezen gaanwe nooit lopen. het bos achter ons huis is groot, maar ook omheind. Daar hebben we het geoefend. Hoewel ze vanuit daar dus nooit de weg op kan oid kan ze er toch wel een lange tijd in ronddwalen. Dat doen we voorlopig dus niet meer ;-)

 

Precies voor de stranden gaan we nu naar Normandië. Heb er zo'n zin in! Via mijn werk heb ik een leuke stacaravan kunnen boeken, pal op het strand. Heeft ze straks zelfs haar eigen slaapkamer!

 

We weten helaas weinig tot niets van haar verleden. Achteraf gezien hebben we een beetje mixed feelings bij het asiel waar we haar vandaan hebben. De info die we kregen was vaag en bleek achteraf gewoon niet te kloppen. Ook hebben ze ons niet verteld dat ze echt pas was gesteriliseerd. Pas toen we thuis waren zag ik dat ze nog hechtingen had. Die we er overigens later bij de dierenarts uit moesten laten halen omdat ze dat in het asiel 'vergeten' waren. Ook de mijt die ze had waren ze vergeten te melden. We hebben ook niet haar originele paspoort, alleen dat van het asiel. Daarin lazen we dus ook later dat ze pas 3 jaar is. Volgens het asiel was ze gevonden, maar in het contract staat dat er afstand van haar is gedaan. Vaag dus.

 

Ze heeft inderdaad blauwe ogen. Ben best heelbenieuwd naar waar ze vandaan komt.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" @ Tiffany &  Pepper: Wij waren afgelopen zondag in het Leesten Apeldoorn, maar een deel van de normale omheining is weg gehaald. Ze gaan het losloopgebied verplaatsen en het deel waar het hek weg is, grenst aan het bos van de natte neuzen route. Ik weet verder niet of het in dat bos verder wel is afgezet, maar in het omheinde gedeelte mist dus een stuk hek.. Lijkt me wel prettig om te weten met allerlei huskies!  "

 



Weet ik , zijn we de vorige keer achterkomen , wij doodleuk de honden los en iemand zegt later , 'weet je dat dat hek weg is gehaald ?' ' euh nee.. ' ' haha ik vond het al zo dapper van jullie om ze los te gooien '. Nouja het bos ernaast ( waar honden normaal verboden zijn ) is ook omheind en daar mogen nu de honden lopen omdat dat hek weg is :-)

Anoniem (Gast)

"  

Weet ik , zijn we de vorige keer achterkomen , wij doodleuk de honden los en iemand zegt later , 'weet je dat dat hek weg is gehaald ?' ' euh nee.. ' ' haha ik vond het al zo dapper van jullie om ze los te gooien '. Nouja het bos ernaast ( waar honden normaal verboden zijn ) is ook omheind en daar mogen nu de honden lopen omdat dat hek weg is :-) "

 

Oh, ik wist niet dat dat bos ook omheind is! Dacht, waarschuw maar voordat alle huskies weet ik veel waar heen rennen???? maar is dus niet nodig! Veel plezier, lijkt me een geweldig gezicht, zoveel bij elkaar! 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Toch bedankt ;-) ja is erg leuk om te zien , Pepper gaat wel vaker los dus omheind of niet maakt niks uit , alleen sommigen willen we omheind ( begrijpelijk ). Echt aan te raden ( husky eigenaar of niet ) geweldig om te zien.

honden page profiel thea petersthea peters

hallo we hebben sinds november 2013 ook een husky uit het asiel en heel veel plezier ermee is alleen een moeilijke eter verder heel sociale en gezellige hond groetjes en veel plezier ermee.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" hallo we hebben sinds november 2013 ook een husky uit het asiel en heel veel plezier ermee is alleen een moeilijke eter verder heel sociale en gezellige hond groetjes en veel plezier ermee. "

 



Hier ook een lastige eter , ik maak me er geen zorgen meer om hij blijft mooi op gewicht ( ziet er goed uit ) en lekker energieks. Meer hussen schijnen moeilijk te zijn met eten

honden page profiel TweehuskiesTweehuskies

honden foto van Tweehuskies

Of gewoon selectief ... hier willen ze afwisseling zo lijkt het. Lijken ze afgeknapt op het ene voedsel, ga je over op nummer 2, eten ze dat met veel zin, en dan ineens knappen ze er op af en willen ze terug naar nummer 1.

Ze geven het wel aan wanneer ze echt trek hebben, dus ik maak me er ook niet (meer) druk om, en op gewicht zijn ze ook.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

hihi, dat deed Chenak ook, ook een slechte eter. Ze kregen bij mij altijd pens na het trainen, soms trok hij dan echt zijn neus op daarna voor "gewone" brokken. Beetje warm water erbij wilde nog wel helpen (hij was aan de magere kant). 

 

De andere drie eten altijd alles, behalve dat Shad de fazant KVV echt niet luste (lange tanden... )

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

 

Dit was de wandeling van vanmiddag !  nog nooit zoveel gehad op de wandeling.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Het is wel te doen met uitlaten zonder hek? Wilde binnenkort ook gaan. Met mijn ras is het net als met husky met loslaten O-)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Het is wel te doen met uitlaten zonder hek? Wilde binnenkort ook gaan. Met mijn ras is het net als met husky met loslaten <img class=" /> "

 



het hekje dat er normaal zit stelt toch ook niks voor? dus hek of niet zou niets uit moeten maken. die slome van mij is zelfs over het hekje gekomen daar.

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: 3e hond ???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^