trots op mijn meid!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CelineCeline

Nou, wat was ik vandaag toch weer trots op mijn Puck!
Het eerste topic dat ik hier opende, was voor een oplossing om een probleem met het wandelen op te lossen. Ze wilde niet met andere honden spelen en dat eindigde vaak ik een snauw vanuit Puck. Met de tips vanuit hier, was dit binnen 2 weken verbeterd!

En dan haar puppy trauma: een overenthousiaste hazewindhond, die haar eerst lomp omloopt en vervolgens eens flink bijt. Resultaat: mevrouw gromde en beet naar elke hond die er ook maar een beetje op leek en in haar omgeving kwam. Dus, altijd zodra ik zo'n hond zag, omdraaien en verder lopen. Het ging namelijk gegarandeerd fout. Tot vandaag.

Ik had de mevrouw met haar 2 hazewindhonden te laat gezien. Puck verstarde meteen. Echter waren deze 2 rustig en liepen na een blik op mijn angstige hond gewoon door. En toen kwam Pucks interesse! Resultaat: 1 minuut later speelde ze alsof ze dat altijd hadden gedaan! En toen was ik trots. Nou, kwartiertje laten spelen en toen verder gelopen. Komt er een mevrouw met 5 hazewindhonden aan. Puck verstarde jammer genoeg wel meteen weer, en nadat een van de honden met veel kabaal en gegrom op haar afstormde (ik denk door haar onzekere houding) verzette ze geen stap en gromde niet. De hond snuffelde dus aan haar en zij terug, en weg was de agressie! Gevolg: aan het eind van de dag speelde ze met 7 van haar 'aartsvijanden' tegelijk. Ik ben trots! :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat fijn dat het al zoveel beter gaat!!! Probeer je je hond ook een beetje te beschermen bij dat soort gevallen waarbij een hond op jouw hond kokmt afstormen? Zodat je hondje weet dat jij haar beschermt en dat zij dus niet hoeft te grommen of snauwen?
Succes met verder oefenen!

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Mooi om te lezen dat het goed gaat! Al doende leert men, bij honden is dat niet anders! 

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat goed van jou en je hond dat dit zo snel verholpen is.

Maar de tip van Judith zou ik wel ter harte nemen.

honden page profiel CelineCeline

Dat van Judith neem ik inderdaad van harte! Ik stond voor haar op het moment dat de hond kwam, en toen die stilstond laten snuffelen met mij erlangs. Dat is de beste tip die uiteindelijk gewerkt heeft volgensmij!

Volgende forumvraag: Foto Challenge juni
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^