twijfel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rowenna (Gast)

Hallo allemaal,

Ik heb een aantal vragen over de GR. Mijn vriend en ik wonen in een bovenwoning met een redelijk dakterras appartement is ongeveer 100m2. We zitten er over na te denken om een hond te nemen, al gaat dat op het moment nog niet want we hebben een kat van bijna 15 jaar die accepteerd de puppy nooit! Ik weet dat de kat nog makkelijk een paar jaar mee kan maar ik wil me eerst goed informeren voor ik een beslissing neem. En voorlopig willen we nog niet verhuizen. Maar is het te doen om een GR in een appartement te hebben? Op zich wonen we niet heel klein, werken wel allebei ik werk in de zorg dus draai wisselende diensten mn vriend werk 4dagen in de week van 9-18. Verder hebben we het bos op 10 min fietsen en redelijk veel uitlaatplaatsen in de buurt.
Ik heb me al wel redelijk ingelezen over het karakter van de hond en vooral dat spreekt me aan, maar wat voor eisen moet het baasje voldoen?
Hopelijk kunnen jullie me een beetje helpen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "twijfel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

help even GR??

voel me wel een beetje stom nu hihi

rowenna (Gast)

golden retriever ;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Wat is een GR? Golden retriever?

Je kan een hond best in een appartement houden als hij maar genoeg beweging krijgt.

Eisen voor een baasje, wel leuk dat je het zo neer zet.

-Zoek een goede hondenschool die op positieve manier traint met jou en de hond.
-Zorg dat je de hond genoeg aandacht kan geven en als je even geen tijd hebt wat ga je dan doen met de hond? (dus ook vakantie en weekendjes weg)
-De eerste paar maanden van een hond moet hij nog leren alleen te zijn,heb je tijd om hem dit aan te leren (dus vrij nemen van je werk)
-Kan je het financieel aan, dus niet alleen voer maar ook onverwachte dierenarts bezoekjes.

Verder weet ik het even niet.
Misschien dat iemand andere het nog aanvult.

Wel goed dat je je eerst goed laat informeren!

Succes!

rowenna (Gast)

tja dat probleem met vakanties en weekendjes weg hebben we nu ook met de kat! Die is het niet gewend om in een kennel te zitten en om dat nou met dr 15e nog te doen zien we niet zo zitten, dus als we geen 'oppas' kunnen vinden blijven we thuis!
Mochten we voor een hond gaan dan nemen we een paar weken vakantie als hij/zij bij ons in huis komt.
Met de aandacht zal het wel goed komen we zijn allebei dol op dieren!
Vind het belangrijk om me goed te laten informeren als je een dier neemt moet je daar goed over nadenken ook al duurt het misschien voor ons nog een paar jaar!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

ja dat is goed, dat je er goed over nadenkt!

Wat ook mogelijk is qua oppas is je hond gewoon naar een oppas brengen en je voor je kat, aan huisservice doen. Dan komt er iemand aan huis die de bak verschoont en de kat eten en drinken geeft en soms zelfs je planten water en je post op orde brengen.

Ik weet niet waar je woont maar in jou buurt zullen die ook vast wel zitten. Kijk daar eens naar.

rowenna (Gast)

Ja klopt ken het, maar onze kat is dementerend en heeft nierproblemen(moet op bepaalde tijden eten hebben) moet medicijnen hebben enzo dus dan blijf ik liever thuis dan weet ik dat alles goed gaat!
Als we dat met de puppy vanaf het begin doen naar een oppas of kennel dan is hij dat gewend en laat ik hem ook wat makkelijker achter. Maar onze kat ging altijd mee naar de camping enzo of er bleef een familie lid thuis.
Maar het is inderdaad iets waar je over na moeten denken, wil ik weer 'gebonden' zijn aan een huisdier.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Goed van je dat je je zo inleest en info in wilt winnen voordat je aan een hond begint :-D

Wat betreft een golden op een appartement, kan heel goed hoor. Het betekent natuurlijk wel dat je veel moet wandelen met je hond, maar dat moet je eigenlijk zowiezo wel.

Als de hond 4 dagen in de week alleen moet zijn vind ik het weer een minder goed idee. Dan gaat de hond zich stierlijk vervelen en zal hij, naar mijn idee, niet gelukkig zijn.

Verder inderdaad wat Gerdine al zei.

Wil je wel meegeven dat als je voor een gr gaat je echt heel erg goed moet opletten waar je deze vandaan haalt! Goldens zijn ontzettend veel doorgefokt doordat het zo'n populair ras is. Ik heb het zelf moeten meemaken, dus zorg aub dat je een golden neemt van een erkende fokker waar de ouderdieren op alle erfelijke ziekte's zijn getest en de pups in huis opgroeien! Ik zou je niet het verdriet willen laten meemaken wat ik zelf heb gehad.

Rowenna (Gast)

De hond zal niet 4 dagen in de week alleen zijn.
Ik ben door de weeks vaak vrij omdat ik ook weekend diensten werk, mijn vriend is altijd op de woensdag vrij en de weekenden hoeft hij ook niet te werken. Heb ook veel avonddiensten dus dan hoef ik pas om 14.00 of zelfs later te beginnen en nachtdiensten draai ik ook dus dan ben ik overdag thuis...Maar de hond zal inderdaad op sommige dagen wel alleen zijn.
dat is zoals ons leven er nu uit ziet, ik ben wel van plan om een andere opleiding te gaan volgen zodat ik meer regelmaat in mijn leven heb en gewoon ook de weekenden en avonden vrij heb, wisselende diensten je huishouden en sociale leven bij houden is erg pittig hahaha.

Heb ook al gezocht op fokkers, wij wonen in breda dus heb hier een beetje in de buurt gezocht, maar waar herken je een goede fokker aan?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Zoals er al stond, getest op erfelijke ziektes dit betekend dus dat je de uitslagen ook kan zien en zelfs kopietjes van mag hebben.

-Dat de fokker veel over de hond kan vertellen het ras dus.
-De moederhond er is en bij jonge pups nog bij de pups is, en dat zij er goed uit ziet.
-De vader hond is meestal niet aanwezig maar vraag hier ook naar. De meeste hebben wel een foto. Als hij wel aanwezig is kijk naar de reu of hij er goed uit ziet.
-De pups of ze er goed uit zien, lekker bewegen en zich goed voelen.
-Of de werpkist er goed, netjes en schoon uitziet.
-Een fokker kan je alles vragen, en als ze geen antwoord hebben moeten ze dit ook toegeven en bereid zijn om dit op te zoeken of uit te zoeken.(tenminste als het niet over de hond zelf gaat.)
-De omgang van de fokker met de honden.
-De fokker wil jou ook uittesten dus wees daar op voorbereid. Als de fokker niks over jou vraagt is het dus niet goed!
-Vraag hoeveel nestjes zij per jaar fokken en hoeveel keer er al gefokt is met deze hond waar ze nu en nest van hebben.En hoe oud de hond is.

Verder weet ik het even niet. Iemand anders?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hoi rowena.ik zelf woon op de 4e etage zonder lift en met een groot balkon.ik laat jazzy wel 7 tot 8 keer uit het is best te doen hoor een pup in een flat of appertement.hij heeft hier zeker wel de ruimte en rent lekker rond.maar het is een jack russell kruising badenji.dus het blijft een klein hondje.mijn buurman van 5 hoog die nu verhuisd is had ook een golden retriever en dat ging ook altijd goed.
ik wens je veel succes.

groetjes noor en een pootje van jazzy :-)

rowenna (Gast)

pfffff wat moeilijk, het liefste ging ik er nu meteen eentje halen! Maar op de een of andere manier houdt iets me tegen en niet alleen de kat hahaha!
Op zich wonen we niet heel erg klein hebben het mastbos om de hoek, veel honden uitlaatplaatsen in de buurt, een 'parkje'met verschillende watertjes waar de hond kan ravotten op 15 minuten lopen. dus ja klinkt ideaal zou je zeggen!
Alleen bedenk ik met net dat we dat wel met de benedenburen moeten overleggen hier benden ons zit namelijk een schoenenwinkel. Van de huisbaas mag het is het geen probleem een hond, we mogen hier alle dieren houdt mits ze niet teveel overlast geven natuurlijk.

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Net wat ze al zeggen, als jij genoeg met de hond wandelt..dan is dat toch geen enkel probleem..

Of er moeten geen liften zijn, en je kan de hond blijven tillen tien trappen op, dan zou ik eerder voor een klein ras kiezen..

Succes ermee..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als het niet in het huurcontract staat dat dieren verboden zijn, mag je gewoon een hond nemen hoor. En jullie willen toch eerst wachten tot de kat er niet meer is, dus dat duurt nog wel even. Volgens mij heb je het prima voor elkaar zo, een GR op een flat kan prima! En genoeg uitlaatplekken in de buurt, dus dat is ook prima. Hondenschool eventueel een keer in de week voor de socialisatie.
Op sommige dagen zal de hond alleen zijn, las ik net. Misschien is het op die dagen handig om de hond naar een hondenopvang te sturen. Daar kan hij veel spelen met andere honden en hij is dan niet alleen. Voor een jonge hond zeker een aanrader i.v.m. socialisatie. Ik hoop dat er 1 dicht in de buurt zit. Als de hond ouder is, kan hij hier ook heen, of eventueel met een uitlaatservice mee.

Een goede fokker is meestal aangesloten bij de rasvereniging. Je kunt daar ook in aanmerking komen voor pupbemiddeling.

http://www.goldenretrieverclub.nl/

Belangrijk is dat beide ouderhonden zijn getest op HD en oogafwijkingen. Ook qua karakter moeten ze stabiel zijn (niet angstig of agressief). Pups groeien op bij moederhond in de woonkamer, zodat ze gesocialiseerd worden met mensen en met geluiden die je in huis hoort. Vaak gaan goede fokkers ook naar buiten met de pups rond 6 weken, even een ritje met de auto, een wandelingetje in de tuin of naar een winkel toe. Tussen de 7e en 9e week mogen de pups naar hun baasje. Sommige fokkers houden de pups iets langer vast (tot uiterlijk 12 weken). Vraag altijd om resultaten van testen en stamboom van beide ouderhonden. Bij sommige fokkers mag je gewon een pupje uitzoeken, bij andere fokkers wordt er in overleg gekozen welk pupje het beste bij jullie past qua karakter. Dat laatste vind ik eigenlijk het beste, maar niet iedere fokker doet dat. Bij twijfel kun je hier altijd vragen of je een goede fokker te pakken hebt.

rowenna (Gast)

Nee we moeten 1 trap op maar die is niet zo groot,net zo groot als bij een eengezinswoning naar de 1e verdieping zeg maar. maar nu even een hele rare vraag misschien..

kan een hond geen traplopen dan O-) ? Heb altijd gedacht van wel namelijk.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Kunnen ze wel, maar bij grote rassen is het af te raden veel trappen te lopen het eerste jaar ivm evt ontwikkelen van HD en ED.
Je mag het ze wel aanleren op een heel rustige manier, maar niet teveel ivm de belasting van de gewrichten.

En een goede fokker zoeken, ga eens kijken op de rasverenigingssite, daar staan ook de min eisen die een fokhond moet hebben gehaald dus shows en gezondheistesten..
En zoek idd een fokker die de pups en honden in huis heeft en niet in kennels of in de schuur.
Je kan evt op een show in je buurt eens gaan kijken of er golden eigenaren en fokkers zijn. Meestal kun je dan een beetje inschatten welke lijn je mooi vind en of de karakters je bevallen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja je mag altijd langskomen hoor :-) . Ik heb zelf nu een golden en daarvoor ook een golden gehad, mijn moeder heeft ook een golden. Dus als je ze van dichtbij wilt zien en eens wat meer interactie met een golden wilt dan ben je welkom hoor.

Voor de rest zijn al je vragen volgens mij al zo'n beetje beantwoordt, dus heb ik niks aan toe te voegen.

Wil wel even toevoegen dat je er niet zomaar vanuit moet gaan dat een erkende fokker zowiezo een goede fokker is. Het zijn vaak wel hele goede fokkers, maar het blijft belangrijk dat je op de andere genoemde punten let :-D .

Mijn vorige golden was voor een golden vrij atletisch gebouwd waardoor zij de trappen op en af kon vliegen. De golden die we vroeger thuis hadden was bijv. weer wat breder en locher gebouwd waardoor die meer moeite met trappen had.
Ongeacht welk type je neemt blijft wel het gevaar van hd en ed aanwezig zoals mexx al zei.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Volgens een dieren fysiotherapeut is traplopen geen probleem zolang ze maar rustig lopen en niet rennen of springen. natuurlijk zou ik het zo weinig mogelijk doen om HD te voorkomen.
Mijn hond loopt dagelijks de trap op en af en die doet dit rustig en soms iets te hard O-) maar die heeft nergens last van en zelfs spoepele gewrichten

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Heel goed dat jullie er zo goed overna denken!
Ik denk dat een hond het bij jullie goed krijgt.
Hij hoeft niet te veel alleen te zitten en kan lekker buiten wandelen.
Je moet er wel een goed gevoel bij hebben idd. Maar dat kunnen alleen jullie zelf beslissen.

Wij hebben sinds kort ook een puppy. Hebben er ook lang over gedacht. Maar zijn nu zo gelukkig! Het is echt super!

Veel succes en plezier. Ik lees het allemaal wel :-)

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Klopt Gerdine, alleen in de groeiperiode zou ik nog zoveel mogelijk dragen. En inderdaad heb ik ook gehoord dat het onnodig traplopen en het steeds naar boven en beneden rennen schadelijk is. Maar niet als het gaat om het traplopen om de hond uit te laten. ;-)

rowenna (Gast)

pff ik schrok al hahaha, als ze puppy zijn kun je ze wel tillen maar om nou een volwassen hond van 30kilo een paar keer op en neer te tillen per dag dat zag ik niet zo zitten!
@ Sanne, ja het lijkt me ook super een hond in huis mn vriend kan soms heel druk zijn en moet dan zijn energie kwijt zie het al helemaal voor me hoe hij dan met de hond kan gaan ravotten. Sprak hem net maar hij ziet het nog niet zo zitten om in dit appartement een hond te nemen.....het is ook niet zo dat dat meteen gebeurd eerst nog een goede fokker vinden enzo en natuurlijk kan de kat ook nog makkelijk 18 worden! we zien het allemaal wel. Ik zal hem de berichten laten lezen dan draait hij wel bij ;-) O-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja in de groeiperidode moet hij niet te vaak de trap op en af lopen maar daarna kan het best. Dus wel goed opletten of de ouders HD en ED vrij zijn. Anders heb je nog meer kans dat het fout gaat.

veel succes verder!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Kan best hoor, een grote hond op het appartement. Mexx heeft hier ook van 9 maand tot 3 jaar bij mij gewoond op ene appartement, gewoon lekker veel wandelen dan is er niks aan de hand.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb Bodhi ook op een appartement. Die wordt wel niet zo groot als een GR (Bodhi is een border collie-pup), maar is prima te doen! In het begin zijn ze als pup wel wat druk soms, maar dan zijn ze ook kleiner. Als ze groter worden, dan kun je ze leren rustiger te zijn in huis. Met Bodhi begin ik daar ook al mee. Soms even speeltijd, maar ook rustig in huis zijn. En buiten mag hij helemaal losgaan. Als je de hond goed opvoedt, heb je straks een rustige hond thuis en dat past prima. En bovendien, de gemiddelde woonkamer in een woonhuis is meestal niet groter. Het enige wat je mist, is een tuin. Dat is wel balen af en toe (vind ik), maar als je genoeg wandelt, kan de hond toch lekker naar buiten.

rowenna (Gast)

Nog bedankt voor al jullie snelle reacties....de hond gaat er zeker komen dat is 1 ding wat zeker is! Alleen wanneer die hond komt hangt af van de kat hoe lang zij nog leeft hahahaha! En eerst moeten we ook een betrouwbare goede fokker zien te vinden, maar daar hebben we nog de tijd voor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "twijfel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^