domme daad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dag iedereen,

 

ik ben gisteren weer wat tegengekomen en vroeg me af of ik goed gehandeld heb.

Ik liep met m'n vriendin richting station (vanuit m'n huis) en we kwamen net op de steenweg als er een jonge Kangal (wel al volwassen) op ons af komt gestormd, mijn vriendin (doodsbang voor grote honden) verstopt zich achter m'n rug en vermits ik de karaktereigenschappen ken van de Kangal, geen allemansvriend, zeg ik dat ze hem moet negeren en doorlopen en achter mij blijven. We geraken de hond kwijt en staan aan de rode lichten, als hij plots afkomt, nu moet je weten, dit is het drukste kruispunt van Gent met vele auto's en ik zie de hond zichzelf nog verongelukken, dus roep ik hem bij me en hij komt gelukkig af. Ik had geen riem bij, enkel m'n broeksriem, dus ik moest de hond bij z'n nekvel pakken, nu dacht ik, als dit hem niet bevalt, ben ik m'n hand kwijt, ik stek hem vast en gelukkig gaat hij op z'n rug gaan liggen voor me, ik doe m'n broeksriem af, gebruik het als halsband en ga met m'n vriendin naar het station, ik ging haar eerst afzetten en dan de baas van de hond zoeken, in het station merkte ik al dat de hond doodsbang was van trappen. Ik zet m'n vriendin af, neem afscheid en ga terug op zoek. Na 10 min, beslis ik om de politie te bellen en net als ik aan het bellen ben komt er een turkse man op krukken, zonder leiband bij of iets, op me af en vraagt me of het mijn hond is, ik zeg neen en hij zegt 'wel dan is het mijn ontsnapte hond' en de man zegt dat ik de band mag afdoen, dat z'n apartement enkele meters verder was en dat hij wel zou volgen, ik doe de band af en niet dus, de hond loopt weer weg, de baas roept hem, geen resultaat. Ik roep, de hond komt en ik kan hem pakken, dan vraagt de man of ik heb niet naar zijn huis kan brengen, ik loop mee, blijkt dat die man 3 verdiepen hoog woont, dat er geen lift is en dat de hond trappenvrees heeft, dus ik draag een kangal van 50 kg, die doodsbang is,3 verdiepen hoog, ik word vriendelijk bedankt en ben weer een ervaring rijker.

 

Was het vangen van die hond en vastpakken van het nekvel dom? En was het dom om de hond zo dicht bij m'n gezicht naar boven te dragen?

honden page profiel Beau & NovaBeau & Nova

honden foto van Beau & Nova

Ik ben niet bekend met het ras dus daar kan ik weinig over zeggen. Of het slim is geweest weet ik niet, je hebt gehandeld naar je gevoel en het is in dit geval goed afgelopen. Volgende keer misschien wel 2x over na denken. Je hebt in elk geval een goede daad gedaan lijkt het. 

 

Wat ik het vreemde vind van het verhaal dat de man eerst vraagt of het jouw hond is om vervolgens te zeggen dat hij de eigenaar is. Waarna de hond ook nog eens niet luisterde toen er geroepen werd.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dat vond ik ook vreemd en ook dat de hond het gebouw niet binnen durfde vond ik vreemd, ik zit eraan te denken de man hulp aan te bieden want dit is de slechtste situatie voor zo'n hond

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk vooral dat de hond niet van de man is.

honden page profiel Beau & NovaBeau & Nova

honden foto van Beau & Nova

" Ik denk vooral dat de hond niet van de man is. "

 Die neiging heb ik dus ook.. Heel apart!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Nu moet ik wel zeggen de meeste allochtonen hebben het eeeecht niet voor honden omdat die dieren 'onrein' zijn, dus een turk vinden die van houden houdt of er eentje wilt binnen nemen is eerder zeldzaam, de meesten zijn als de dood voor honden, en als ik bovenkwam en de hond liep het huis binnen, leek hij zijn vaste plaats te kennen.

honden page profiel Beau & NovaBeau & Nova

honden foto van Beau & Nova

Oké dan. Het blijft gewoon vreemd, ook omdat de hond het gebouw niet in wilde. Misschien inderdaad eens een keer vragen of de man hulp nodig heeft. Zou heel tof zijn van je.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wat een apparte situatie zeg! Bijzonder dat wanneer de hond wegliep dat hij wél naar jou luisterde en niet naar de eigenaar die zegt de eigenaar te zijn. De hond koos zelf zijn baasje. Zelf denk ik niet te zijn meegelopen helemaal richting het appartement van een man die ik niet ken. Maar wat super goed dat je die enorme hond gepakt hebt zeg, stoer en knap!!!

Misschien de volgende keer een idee om een dierenambulance te bellen om hem op te laten halen. Zij hebben ook wel apparatuur misschien om de chip te lezen en dan zoeken baas en zij het verder zelf uit.....want stel dat dit niet de eigenaar is bijvoorbeeld.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik denk vooral dat de hond niet van de man is. "

 

mee eens.
Ik krijg er een heel raar gevoel bij.
Vooral dit stukje : n net als ik aan het bellen ben komt er een turkse man op krukken, zonder leiband bij of iets, op me af en vraagt me of het mijn hond is, ik zeg neen en hij zegt 'wel dan is het mijn ontsnapte hond'"

honden foto van Roedel van het noorderlicht

En het feit dat de hond bang is voor trappen maar wel uit zichzelf blijkbaar de trap is afgelopen.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de hond werkelijk van deze meneer is.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

O Jules hier heb ik een heel slecht gevoel bij.

turken, moslims vinden honden onrein....

wonen daarboven

hond bang

man op krukken

hond die niet luistert naar zijn naam

 

je hebt vanuit je hart gehandeld , ik zou het denkelijk niet anders hebben gedaan. 

Maar bij nader nadenken, zou ik me nu ook slecht voelen. 

Iets is niet pluis daar. Arme hond. Hoop dat ik verkeerd ben

 

misschien idioot maar kan je niet gaan kijken morgen daar ? asjeblieft ? 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Misschien kon die man hem niet goed in het Nederlands uitdrukken.Ken de Kangal als rustige honden, heb er al dikwijls mee gewandeld in het asiel.Schrik zou ik er niet direct van hebben.

Maar zou eventueel wel eens gaan vragen om de hond eens mee te nemen misschien?De man kon amper uit de voeten heb ik begrepen?Of misschien wandelen ze er helamaal niet mee?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Je kan alsnog de politie bellen.
Zeggen dat je nu twijfels hebt of dit echt de eigenaar is.

Verder buiten dat stukje om heb je super gehandeld ;-) dat mag ook gezegd worden ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Vreemde situatie zeg, een man woont op 3 hoog met een Kangal die bang is van trappen. Hoe laat hij dat beest in godsnaam uit?  Neem aan dat hij hem niet steeds draagt.

Ik denk dat wat Santa zegt nog best wel eens zou kunnen, dat die man de eigenaar helemaal niet is. Wij worden zo vaak aangesproken als we met Shiva (onze kangal) wandelen, zelfs mensen die haar wilde overkopen. Dit gebeurt echt regelmatig en in 99% van de gevallen zijn het mensen van Turkse afkomst, alsof ze op haar azen. Ik zou het niet gek vinden als de man de eigenaar niet is. Ook vreemd dat hij eerst vraagt of die hond van jou is, je herkent je eigen hond toch wel? 

 

Wat Jaimie zegt, misschien is het een idee om nog eens de politie te bellen. Verder vind ik dat je goed gehandeld hebt

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als je iemand met jouw hond ziet lopenga je ttoch niet vravragen of hij van die persoon is.
Dan zeg je fijn dat je mijn hond hebt gevonden.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Als je iemand met jouw hond ziet lopenga je ttoch niet vravragen of hij van die persoon is.
Dan zeg je fijn dat je mijn hond hebt gevonden. "

 Neem tenminste aan dat je je eigen hond herkend.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

" Als je iemand met jouw hond ziet lopenga je ttoch niet vravragen of hij van die persoon is.
Dan zeg je fijn dat je mijn hond hebt gevonden. "



 Neem tenminste aan dat je je eigen hond herkend.

"


En de hond jou ook.
Santa zou niet te houden zijn, op meer dan 100 meter al niet meer...

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Jeetje, wel wat gevaarlijk dat je zomaar met een wildvreemde man naar zijn appartement gaat. Zou ik zelf niet durven.. Ik zou de hond zelfs niet meegeven om eerlijk te zijn...

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik zal eens gaan kijken, zo snel mogelijk, zal wel al m'n moed moeten samenrapen want is niet de veiligste buurt. En de hond liep de trappen ook niet op, dat is het juist, ik heb de hond in m'n armen naar boven moeten dragen maar eenmaal in de woning zelf, liep hij wel rustig naar binnen.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" En de hond jou ook.
Santa zou niet te houden zijn, op meer dan 100 meter al niet meer... "

 Inderdaad, Aston ook. Als ik ff 10 minuten weg ben geweest en ik kom terug dan is meneer al hieper de pieper.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik zal eens gaan kijken, zo snel mogelijk, zal wel al m'n moed moeten samenrapen want is niet de veiligste buurt. En de hond liep de trappen ook niet op, dat is het juist, ik heb de hond in m'n armen naar boven moeten dragen maar eenmaal in de woning zelf, liep hij wel rustig naar binnen. "

 


Ik weet niet hoe oud je bent..
Maar wil je dat niét meer doen!
Zomaar in de woning van vreemde mensen.
Ik krijg gewoon rillingen ervan ;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het is inderdaad een raar verhaal... 

 

Wie weet ziet deze man wel een mooi geldbedrag voor deze hond of zoiets? Ik denk dat mensen wel veel willen betalen voor zo'n redelijk onbekend ras. Hopelijk heb ik het mis...

 

Ik zou in ieder geval niet in je eentje naar dat appartement gaan: ga samen met je ouders of ligt de dierenambulance/politie in voor het geval dat de man niet wil meewerken. Als het misgaat, weten mensen in ieder geval waar je bent!

 

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik ben 17 jaar, weeg zelf 75kg, ben 1m82 en ik doe powertraining af en toe, maar ik denk dat dat er nu niet veel toe doet zeker?

EDIT: die man was op krukken en was wat kleiner dan mij, dus ik zag echt niet in wat hij tegen mij zou beginnen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik ben 17 jaar, weeg zelf 75kg, ben 1m82 en ik doe powertraining af en toe, maar ik denk dat dat er nu niet veel toe doet zeker?EDIT: die man was op krukken en was wat kleiner dan mij, dus ik zag echt niet in wat hij tegen mij zou beginnen. "

 


Je weet niet wat er binnen het appartement zich bevind.


En gast .
Bedankt voor je reactie volgende keer graag een mening die iets nuttigs toevoegt aan het topic.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ik ben 17 jaar, weeg zelf 75kg, ben 1m82 en ik doe powertraining af en toe, maar ik denk dat dat er nu niet veel toe doet zeker?

"


Tja, ik heb hier ook even over nagedacht. Santa is ongeveer 37 kg, mijn man 2 meter en over de 100kg en die heeft hem laatst naar huis gedragen op afstand van ruim 500 meter, dat viel hem knap zwaar.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Tja, ik heb hier ook even over nagedacht. Santa is ongeveer 37 kg, mijn man 2 meter en over de 100kg en die heeft hem laatst naar huis gedragen op afstand van ruim 500 meter, dat viel hem knap zwaar. "

 Ja, ik ben zelf ook 50 kg, mijn vriend kan me wel tillen, maar echt geen 3 trappen op.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Het zal ook wel niet letterlijk tillen zijn geweest, maar ondersteunen dat hij in ieder geval naar boven ging.... Dt is toch niet waar hij iemands mening over vraagt??

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Wat denken jullie nu allemaal, dat ik hier een stoer verhaal probeer uit te smeren? Die hond was op zijn achterpoten groter als mij, ik kom hier wat raad vragen ja, wil je het niet geloven, vooral niet doen dan, maar je helpt er het dier in kwestie niet mee

 

EDIT: ik droeg hem in brandweerhouding, dan kan je trouwens lasten tillen tot 3x je eigen gewicht, maar bon ik haat het om over zo'n onbenulligheden te moeten discussiëren en uitleg te moeten geven

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Maar het verandert niets aan het verhaal.
Ik zou je wel op het hart willen drukken voorzichtig te zijn. En niet in je eentje terug te gaan, maar met een volwassene of dierenbescherming of politie inschakelen.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Ik zou in ieder geval melden bij de dierenambulance en amivedi dat je een hond hebt gevonden en denkt bij zijn eigenaar te hebben gebracht. Als het je dan nog niet lekker zit nog een keer terug gaan met iemand erbij.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Ter informatie.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^