ideeën voor ras keuze

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel suzansuzan

Enige weken geleden heb ik mijn Amerikaanse bulldog moeten laten inslapen wegens ziekte. Gelukkig heb ik nog 2 chihuahua meiden in huis dus het is niet helemaal stil. Toch mis ik een grotere hond in huis en wil graag in de toekomst weer een nieuw maatje erbij. 

Ik wil liever geen Amerikaanse bulldog meer, ze zijn super maar ik wil niet gaan vergelijken met mijn andere hond.  Daarnaast was ze super lief en luisterde goed... ze was toch een beetje dommig ( of juist te slim haha) van tijd tot tijd. Ook was ze totaal niet speels en apporteren deed ze al helemaal niet. Zijn toch wel dingen die ik "miste" bij haar. Voor haar heb ik een hollandse x mechelse herder gehad.  Super gave hond maar kwa energie niveau misschien toch iets te hoog gegrepen. 

 

Ik heb al diverse rassen bekeken maar ik vind de keuze maar lastig.  Wil het liefste geen hele grote hond maar een middenslag.

 

Een sheltie bijvoorbeeld spreekt me aan, maar ik ben bang dat ik te dominant ben voor het ras. Omdat ik nog andere hondjes heb en een kinderwens wil ik ook niet dat het hondje wordt ondergesneeuwd.  

 

Een dobermam spreekt mij ook aan, alhoewel iets groter dan gewenst. Maar die lijken me kwa energie weer gelijk aan een herder. 

 

Wie heeft er nog ideeën of suggesties? 

Kort lijstje: 

 

- ik kan elke dag wandelen met de hond,  alleen geen uren achter elkaar ivm rugproblemen. 

- intelligent en makkelijk trainbaar ras.  Zou het namelijk leuk vinden om bijvoorbeeld gehoorzaamheid te doen. 

- niet te groot en niet te klein,  middenslag.

-heel belangrijk dat hij/zij goed kan met mijn eigen honden.  Gereserveerd tegenover andere honden is geen probleem.

- goed met kinderen ivm kinderwens in de toekomst. 

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat dachten jullie van een Markiesje?

Sterkte met het verlies van jullie Bulldog.. :(

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Allereerst heel veel sterkte met het verlies van jullie Bulldog.

 

Qua rassen zat ik te denken aan een Spaniël, maar dat is wel veel vachtonderhoud en moeten regelmatig naar de trimmer. Ik weet niet of je dat ziet zitten? Vooral de Engelse Cocker Spaniël staat bekend als leuke gezinshond die sociaal is naar mens en dier, wel wat waaks.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 1 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als je zelf nogal 'hard' bent tegen je hond, dan raadik je sheltie en collie af. Beiden veel te gevoelig.

 

welsch corgi? Herder in klein formaat, kan

 wel tegen een stootje. Is wel actief, en zal je bijvoorbeeld twee keer per week moeten gaan trainen.

honden page profiel suzansuzan

Markiesje klinkt als ideaal hondje maar ik val niet gelijk op het uiterlijk.. zal me er wel nog verder in verdiepen. 

 

Spaniels heb ik naar gekeken,  zitten leuke bij en wat vachtverzorging is niet erg. Maar wil niet elke 6 weken naar de trimmer. 

 

Corgi is leuk maar niet voor mij.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 1 doggies

honden foto van Anny en Lance

Een sheltie bijvoorbeeld spreekt me aan, maar ik ben bang dat ik te dominant ben voor het ras.......

Hoe kom je dáár nu bij ? 

 

Wij hebben Collie én langharige Duitse herder gehad. Onze eerste honden . Niks karakter problemen , en onze zoon is ermee heel fijn opgegroeid. Beste kameraden hoor. Maar veel borstelwerk als je de vacht mooi wilt houden. 

Een Labrador of Golden ? echte kindervrienden. 

 

 

Oei blijkbaar zijn er nog Suzan 's. ......ik dacht een andere te lezen. 

honden page profiel BlaiseBlaise 1 doggies

Sterkte met je verlies.

Als je nog chihuahuas hebt houd er dan rekening mee. Een pup van een groter ras kan ze behoorlijk bezeren vanwege het verschil in formaat. Ik zou altijd rekening houden met de honden die er al zijn.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 1 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Denk aan ijslandse hond of finse lappenhond is mijn suggestie.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Wat vind je van de Field Spaniel? 
Dit (vind ik) is een van de weinige Spaniels die wat minder vachtverzorging vraagt qua trimmen.. Hij moet wel regelmatig geborsteld worden en 1 á 2 keer per jaar naar de trimmer om geplukt te worden.

Zijn leuke energieke en slimme hondjes!

 

 

 

 

honden page profiel suzansuzan

Ik ga alle genoemde rassen op mijn gemak bekijken.

 

Ik maak mij helemaal niet druk om het grootte verschil tussen de chihuahua s en de toekomstige pup. Mijn chihuahuas zijn grote honden gewend en die bijten echt wel van zich af. In het begin laat ik ze toch niet alleen. En ik ben fulltime thuis.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

aangezien je de doberman noemde ga ik er van uit dat dit uiterlijk je wel aanspreekt, hoewel het ras groot uitvalt.

waarom geen duitse pinscher?is een middenmaatje, zijn wel wat wantrouwend naar vreemden dacht ik, je kan er ook wel wat mee sporten :-)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Met je wensenlijstje dacht ik ook meteen aan een labrador of een andere retriever eigenlijk, hoewel ik me kan voorstellen (gezien buldog/doberman) dat je die misschien qua uiterlijk niet aanspreken?

honden page profiel suzansuzan

Ik hou inderdaad van een wat stoerder uiterlijk. Veel van deze honden passen niet bij mijn wensenlijstje. Ik wil daarom niet het uiterlijk op nummer 1 zetten. Ik wil plezier hebben van en met mijn hond en daarbij de hond zelf niet tekort doen.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat dacht je van een Boston terriër? Hier een korte omschrijving van hun karakter:

 

Een goed gesocialiseerde boston terriër is een lieve, evenwichtige, sociale hond vol vertrouwen, die zich overal en bij iedereen op zijn gemak voelt.
Dat betekent dat bezoek meestal ontvangen wordt volgens het credo “ dijn vriend, mijn vriend”.
Ben je op zoek naar een echte waakhond dan is een boston terriër best niet de eerste keuze. Het is een hondje met een groot aanpassingsvermogen dat blaakt van zelfvertrouwen, niet te verwarren met dominantie.

Een ideale compagnon voor kinderen, boston terriërs hebben een hoge tolerantiegraad, ze zijn absoluut niet ‘snappy’ en beste maatjes voor de kleine mens, vooral als ze als pup in contact zijn geweest met kinderen.
Een boston terriër behaagt graag zijn baasje,  hierdoor zijn ze makkelijk trainbaar, positieve beloning doet hierbij wonderen.
Deze honden verharen niet zoveel als sommige andere rassen omdat zij een dunne vacht hebben, andere kant van de medaille, sommige boston terriërs  hebben het vlugger koud. Een boston terriër wordt dikwijls gebruikt in de hondensporten agility en flyball, gehoorzaamheid en snelheid gaan hierbij hand in hand.

 

Dus dan heb je een stoere hond om te zien (wel iets kleiner dan je misschien wilt hebben), waar je toch mee kunt sporten (let wel op de korte snuit) en kindvriendelijk  

 

Succes!! 

 

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 2 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Door de dobermann zou ik ook een duitse pinscher of misschien een manchester terrier zeggen. Ik vind de dobermann zelf ook erg mooie honden maar te groot. Wij zijn voor de manchester terrier gegaan. Ik zou dan wel een mannetje aanbevelen omdat ze wat groter zijn. Wellicht dat je een vrouwtje net te klein vind. De duitse pinscher is ong. 5 cm groter dan de manchester terrier. Bij beide hoef je vrij weinig aan de vacht te doen. Een keer een zeem eroverheen en de vacht is weer mooi. Ze hebben geen ondervacht waardoor ze weinig haar verliezen, en dus ook weinig vacht verzorging nodig hebben.

Op mijn profielfoto staat eerst een manchester terrier en daarlangs een duitse pinscher. De manchester terrier is nog een pup van 5 maanden daar dus ze is al wat groter in de tussen tijd :).

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Goede ideen duitse pinscher en boston terrier. Zat zelf naar sheltie uiterlijk te kijken met mijn suggesties voor finse lappenhond en ijslandse hond omdat ts dat ook noemde maar die 2 klinken goed als ts stoerdere look wil.

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 2 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Misschien een Kelpie?

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

En een Keeshond? Die zijn er ook in verschillende formaten.

honden page profiel suzansuzan

Ik heb ook nog 1 kat en een aantal kippetjes los in de tuin lopen.  Dus een terriër ras met veel jaag drang is misschien niet heel handig. Alhoewel ze er natuurlijk wel mee opgroeien en je het nog wat kunt sturen bij veel rassen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Van pup af aan kun je dat makkelijk aanleren, het is dan deel van hun roedel. Als je dat goed stuurt zou het geen probleem mogen zijn met terriër rassen.

Nog 1 feitje, de dobermann is ontstaan omdat ze de rottweiler, duitse pincher en manchester terrier met elkaar gekruist hebben.

honden page profiel suzansuzan

Hoe zijn ze in huis de duitse pincher en de manchester terriër.  Een kennis van mij fokt cairns en een vriendin van mij heeft jack russels. Niet echt relaxte en rustige hondjes... beetje adhd... eerlijk gezegd zie ik dat niet zo zitten. Tuurlijk mogen ze drukke momenten hebben maar niet non stop.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Hoe zijn ze in huis de duitse pincher en de manchester terriër.  Een kennis van mij fokt cairns en een vriendin van mij heeft jack russels. Niet echt relaxte en rustige hondjes... beetje adhd... eerlijk gezegd zie ik dat niet zo zitten. Tuurlijk mogen ze drukke momenten hebben maar niet non stop. "

 

Weet je en dat is vaak dus een verkeerde opvatting van mensen. Over Jack Russells of Cain Terriërs of terriërs in het algemeen. Natuurlijk ze barsten van de energie maar met een goede uitlaatklep zijn ze heel erg rustig binnen.

 

Elke hond die geen uitlaatklep heeft wordt druk en niet alleen de Jack of de Cain. Ik heb zelf een Parson Russell Terriër (grotere broer van de Jack). Het zijn heerlijke honden, leergierig, speels, kunnen goed los lopen (mits dit aangeleerd word en duidelijk grenzen worden gesteld),  sociaal mits dit natuurlijk op jonge leeftijd wordt begeleidt.

 

Veel mensen laten Jacks/Cains of sommige andere soorten honden (de Chi ook hoor) hun gang gaan. Waardoor ze dus een ongecontroleerd projectiel en super vervelend worden omdat ze gewoon geen grenzen en regels kennen.

 

Dus none-stop druk zijn is echt niet.....en is zo'n verkeerd en typisch beeld. Als je er maar wat mee doet. Maar en er zit ook een groot maar aan deze honden...het zijn hele pittige honden en zeker geen ras voor mensen die absoluut niet sterk in hun schoenen staan. Jack russells/Cain terriërs/andere terriërs en het ras wat ik heb de Parson zijn heel erg slim...zo slim dat ze als ze het niet op de makkelijke manier kunnen krijgen dan maar de moeilijke manier, ondanks dat ze heel goed weten dat iets niet mag.

 

Ze hebben echt een consequente opvoeding nodig, als je ze goed opvoed dan heb je er echt heel veel plezier aan.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Boston t schijnt rustig in huis te zijn niet blafferig las ik? Maar geen ervaring mee.
Maar qua jagen ivm kippen en rust misschien geen terrier of jachthond

honden page profiel NicoleNicole 1 doggies

honden foto van Nicole

"  
Weet je en dat is vaak dus een verkeerde opvatting van mensen. Over Jack Russells of Cain Terriërs of terriërs in het algemeen. Natuurlijk ze barsten van de energie maar met een goede uitlaatklep zijn ze heel erg rustig binnen.
 
Elke hond die geen uitlaatklep heeft wordt druk en niet alleen de Jack of de Cain. Ik heb zelf een Parson Russell Terriër (grotere broer van de Jack). Het zijn heerlijke honden, leergierig, speels, kunnen goed los lopen (mits dit aangeleerd word en duidelijk grenzen worden gesteld),  sociaal mits dit natuurlijk op jonge leeftijd wordt begeleidt.
 
Veel mensen laten Jacks/Cains of sommige andere soorten honden (de Chi ook hoor) hun gang gaan. Waardoor ze dus een ongecontroleerd projectiel en super vervelend worden omdat ze gewoon geen grenzen en regels kennen.
 
Dus none-stop druk zijn is echt niet.....en is zo'n verkeerd en typisch beeld. Als je er maar wat mee doet. Maar en er zit ook een groot maar aan deze honden...het zijn hele pittige honden en zeker geen ras voor mensen die absoluut niet sterk in hun schoenen staan. Jack russells/Cain terriërs/andere terriërs en het ras wat ik heb de Parson zijn heel erg slim...zo slim dat ze als ze het niet op de makkelijke manier kunnen krijgen dan maar de moeilijke manier, ondanks dat ze heel goed weten dat iets niet mag.
 
Ze hebben echt een consequente opvoeding nodig, als je ze goed opvoed dan heb je er echt heel veel plezier aan. "

 

Hier ook (oa) een cairnterrier en hij is binnen echt heel rustig en relaxed. Ook in de tuin kan hij echt uren rustig liggen en observeren. Ik vind dan bijv een cocker spaniel weer veel nerveuzer binnen.

honden page profiel IshaIsha 1 doggies

honden foto van Isha

Dit is toch een super stoere hond! :-)

9of het komt omdat ik zelf helemaal verliefd ben op het ras,hihi! <3 )








Misschien dan een Australian Cattle Dog??



honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

TS wil geen high energy hond meer, dus vind ik dat alle herders wel afvallen, ook terriers vind ik nu niet bepaald rustig, deze hebben toch wel wat uurtjes tijd nodig om te wandelen en te ravotten.

Denk meer ook aan de Boston, de Duitse pinscher, Petit Brabancon (is wel heel klein hondje, met een groots karakter ;-)), de dwergschnauzer (ook leuke honden, moeten wel paar keer per jaar getrimd worden, leuk voordeel, ze verharen niet), en anders ook de Elo of eurasier(honden gefokt met als doel als echte gezinshond te fungeren)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 1 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Schnauzer?

honden page profiel suzansuzan

Nou de cairns van die kennis van mij zijn alles behalve rustig.  Zal misschien gedeeltelijk aan haar zelf liggen... toch moet ik dr niet aan denken. Terwijl ze vlak bij zee woont en elke dag zeker een uur gaat lopen en dan nog korte wandelingen erbij. 

 

Duitse pinschers zijn mooi maar vallen door het karakter denk ik toch af.

 

Schnauzer gaat hem ook niet worden.  Wil niemand beledigen maar kwa uiterlijk staan deze wel in mijn top 3 van lelijk. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oostenrijkse Pincher?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg



 

Schnauzer gaat hem ook niet worden.  Wil niemand beledigen maar kwa uiterlijk staan deze wel in mijn top 3 van lelijk.  " Was hier in het begin ook zo, tot ik ze leerde kennen (via Cabasja, fokker van hier op het forum)Ze hebben een geweldig karakter!En zo zijn er meerdere rassen waarvan ik echt dacht, kom, daar begin je toch niet aan!:-) en uiteindelijk de leukste honden tot hier toe haha

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^