Meer dan één hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Ik vraag me af hoe jullie, eigenaars van meerdere honden, het ook regelmatig voor hebben dat mensen jullie menen te moeten aanspreken omdat jullie meer dan één hond hebben. Onlangs kreeg ik de opmerking: "Ze hadden er niet genoeg met één, moesten ze er per se drie hebben". Ze liepen netjes aan de lijn op het strand, waren keibraaf en bekeken zelfs de andere mensen/honden niet. Ik heb hem geantwoord: ja en ik koop hun eten uit mijn eigen zak en vraag aan niemand bijslag of subsidies. (de heer had drie kinderen, voor mijn part had hij er 10 maar daar doet hij mee wat hij wil zonder dat ik daar commentaar op geef). Zelfs bij familie en sommige (ondertussen  ex-)vrienden worden wij blijkbaar als een stelletje asocialen aangezien.

En dan vraag ik mij ook af of men dan verdraagzamer is tegenover mensen die meerdere kleine honden hebben, de onze zijn nogal groot uitgevallen Mechelse herders

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb er nog nooit een opmerking over gehad.

Wel vaak de vraag of ze goed samen kunnen.

Maar wij hebben dan een grotere hond en een klein hondje.

Dat zal ook wel verschil maken, zo'n klein hondje als Freggle tellen mensen misschien niet echt mee.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 2 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Ik hoor wel eens hier en daar een opmerking, van oooohhh die hebben er veel. Maar meer niet. Wel ooit die afkeurende blikken en dan denk ik dat wij ook als a-sociaal beschouwd worden. Maar  omdat onze honden best goed luisteren krijgen we tegelijkertijd ook regelmatig complimenten.Mijn familie verklaart mij voor gek maar snappen het wel. Verder moeten mensen maar denken wat ze willen dat boeit mij gelukkig helemaal niet.

 

Wij hebben overigens ook mechelse herders 5 stuks ,  1 Jack Russel en 1 Oud Duitse herder (maar helaas kan hij nergens meer mee naar toe)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vraag me vooral af hoe mensen met meerdere honden (vooral vanaf 3 honden) dat doen met aandacht, uitlaten, eten geven etc.

Al wil iemand er 10, helemaal eigen keus. Er zijn ook zat aso's met maar 1 hond, dus 3 honden zegt niets over al dan niet asociaal zijn 

 

Ik zou zelf niet zoveel honden willen, maar meer omdat ik daar a) niet genoeg ruimte voor heb en b) bang ben dat ik toch niet genoeg aandacht heb voor meerdere honden.

Op zich zou ik er wel 2 willen, maar dat is hier gewoon niet aan de orde, zeker niet zolang Mellow niet stabiel is.

 

Eigenlijk had je net zo'n opmerking terug moeten geven, waarom hij in hemelsnaam 3 kinderen moest, of de eerste 2 misschien niet zo goed bevielen en hij daarom nog een derde poging deed óf dat de hogere kinderbijslag misschien de doorslag gaf 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

Sommige mensen hebben overal wat over te mekkeren, dat is hun hobby geloof ik

 

Als je denkt aan al die arme honden die het slecht hebben en soms hun hele leven lang wachten in slechte omstandigheden, kan ik alleen maar blij zijn als iemand drie honden een goed tehuis kan geven waar ze zich veilig en geliefd worden. Dat is belangrijk. Wat anderen daar dan van vinden is hun probleem.

 

Tuurlijk zorgen de honden van asociale mensen ook voor overlast soms, en ik kan me voorstellen dat mensen zich daaraan ergeren (doe ik zelf ook), maar dat zegt niets over het aantal honden dat je hebt natuurlijk.

 

Gewoon zo doorgaan en lekker genieten van je honden, die mensen die erover zorgen weten niet wat ze missen

 

honden page profiel SanneSanne 1 doggies

honden foto van Sanne

Dat soort opmerkingen niet. Wel inderdaad; wow, dat zijn er veel.. Hondenuitlaatservice? 

Mensen bemoeien zich nou eenmaal graag met een ander. Sta er boven, jouw leven, jouw honden. 

Buiten mijn moeder heeft niemand in mijn familie een hond, de meeste zijn ook echt geen hondenmensen. Die snappen dus echt niet wat ik met drie honden moet. Tja.. als ik het maar snap. 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik krijg altijd de vraag wanneer de tweede nu eindelijk komt...  Nooit tegen de mensen in het park gezegd dat er een tweede bij komt, maar iedereen vind mij kennelijk het type voor meerdere honden. Wellicht is er ook wat meer begrip wanneer het om een fokker gaat dan een "gewone" hond, kan even geen goede benaming vinden.

 

Het valt mij op dat ze hier in de stad sowieso erg tolerant zijn naar hondeneigenaren. Hier in het park heeft bijna iedereen sowieso wel twee honden en er zijn ook mensen die hebben er 3 - 5. Daar is helemaal niets geks aan en alle honden gaan prima met elkaar om. Vaak zei je dat de mensen met maar één hond de eigenaren zijn van de minder sociale honden (of van de jongere honden waar ze nog geen andere hond bij durven zetten). Als iemand een sociale en opgevoede hond heeft zie je al snel dat daar een tweede of een derde bij komt. Vijf is trouwens de max. die ik hier in het park tegen ben gekomen.

 

Verder scheelt het dat ik alleen een tante, een oom, een oma (dementerend) en twee neefjes heb. De neefjes zijn helemaal weg van de hond, mijn tante en oom bemoeien zich er niet mee en mijn oma vraagt zich iedere keer weer af wat voor kleinkind de hond nu is. Die heeft helemaal geen besef van de aantallen en dergelijke. Dus commentaar van de familie heb ik ook niet mocht ik er meer krijgen dan één. ;)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik krijg eigenlijk nooit echt vervelende opmerkingen over de honden, maar volgens mij straal ik ook een beetje uit dat ik dat soort dingen niet kan waarderen ^^. Soms krijgt Kiara een vieze blik...maarja die is nou ook niet bepaald sociaal naar alles wat niet bij de roedel hoort en laat dat overduidelijk merken. Onze buurman zei laatst nog dat onze honden het zo goed hebben en dat ze waarschijnlijk meer aandacht krijgen als mijn vriend...um ja haha dat is waar :). En grapte daarbij dat waarschijnlijk niemand aan de honden moet komen omdat ze dan een probleem hebben. Jep dat is ook waar :). Gelukkig wonen we hier in een zeer hondvriendelijke buurt.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Witte Draak

" Dat soort opmerkingen niet. Wel inderdaad; wow, dat zijn er veel.. Hondenuitlaatservice? 
Mensen bemoeien zich nou eenmaal graag met een ander. Sta er boven, jouw leven, jouw honden. "

 

Die opmerking kreeg ik ook toen ik met mijn hond en de hondjes van mijn moeder liep in mijn eentje. Ik liep in een woonwijk in een stad langs twee mensen die nota bene hun paard uitlieten hahaha, en zij riepen 'Hondenuitlaatservice?' Nou, vind lopen met vier honden minder bizar dan lopen met een paard. 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Die opmerking kreeg ik ook toen ik met mijn hond en de hondjes van mijn moeder liep in mijn eentje. Ik liep in een woonwijk in een stad langs twee mensen die nota bene hun paard uitlieten hahaha, en zij riepen 'Hondenuitlaatservice?' Nou, vind lopen met vier honden minder bizar dan lopen met een paard.  "

 

had je terug moeten roepen, paardenuitlaatservice?

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik krijg vooral opmerkingen van familie... 'Nemen ze een tweede hond, en dan ook nog zo'n agressieve.' 

Odi is niet makkelijk nee, vooral niet naar vreemde mensen in zijn huis. Mijn familie komt alleen op verjaardagen, dus 3 keer per jaar.  Ze zien Odi dan ook op zijn slechtst (als ze hem al zien), aangezien het een drukke situatie is met allemaal vreemden. 

 

Op straat krijgen we geen opmerkingen, veel mensen vinden het juist goed dat wij rekening houden met het feit dat honden graag met 2 of meer leven. 

honden page profiel Annemiek & DieselAnnemiek & Diesel 1 doggies

honden foto van Annemiek & Diesel

Ik heb zelf 1 klein hondje, zou er graag een 2de bij willen voor hem. Kunnen ze lekker spelen.

Mensen moeten maar denken wat ze willen.
Je gaat toch ook niet vragen waarom ze 3/4 kinderen hebben genomen, kijk je ze toch ook niet raar aan.

Honden zij ook soort van kinderen (levend wezen) moet je ook voor zorgen etc.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 1 doggies

honden foto van Landseer ect

Nouja, zolang ik niet voor overlast zorg omdat ik 3.4.5.6.....10 honden heb.

En alles tussen de honden onderling verder prima gaat.

Dan zou ik me niet storen aan mensen die zich blijkbaar aan je honden storen.

 

Hoe het lekker relaxt voor je zelf, en verspil geen energie aan dat soort mensen..

 

 

 

 

honden page profiel judithjudith 2 doggies

honden foto van judith

Nee nooit eigenlijk. Ook niet toen we er 3 hadden.

honden page profiel PetraPetra 1 doggies

honden foto van Petra

Haha vannacht had ik gedroomd dat ik een mopshondje voor mijn zoon had gekocht, die is helemaal weg van mopsjes maar aangezien er dus hier geen tweede hond meer bij kan zal het dus bij dromen blijven.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 2 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Nog geen opmerkingen gekregen, maar ik krijg gegarandeerd elke keer de vraag of ze goed met elkaar om kunnen en of ze niet vechten. Mensen hebben blijkbaar een standaard beeld dat honden altijd met elkaar vechten of iets 

honden page profiel C.C. 1 doggies

honden foto van C.

Ik krijg vaak de opmerking: Ooh, die zijn zeker niet allemaal van jou? haha

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 2 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier zijn het 'maar' twee en daar krijg ik weinig tot geen opmerkingen over wél over het feit dat het 2 intacte reuen zijn. Die hebben hun ballen nog he?..... Gaat dat wel goed?..... Wanneer laat je ze castreren?..... Vechten ze niet veel?..... Wie is de baas?.....

Anoniem (Gast)

Ik krijg deze vraag nagenoeg dagelijks. Ik heb zelf twee honden en regelmatig een derde, ik ben opvanggezin voor een stichting. Ik woon in een flat en hoor mensen dan zachtjes mopperen, of eentje niet genoeg was, dat het hier wel een kennel lijkt, etc. Ik vind het jammer, ik doe erg mijn best om ervoor te zorgen dat mijn honden geen overlast veroorzaken, en word dan toch met de nek aangekeken puur omdat het er twee of drie zijn. Dat niet iedereen hondengek is, is prima. Maar ik vind het wel jammer dat mensen altijd een mening over elkaar moeten hebben, en die dus ook kenbaar moeten maken, zelfs als er geen sprake is van overlast.

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Dus blijkbaar zijn ze toleranter in de stad als ik het goed begrijp. Wij wonen op het platteland, hebben 40 are tuin, het dichtstbijzijnde huis staat op 70m. Mijn familie komt helemaal niet meer niettegenstaande de honden in hun bench of buiten zitten als er bezoek komt dat het niet zo op honden begrepen heeft. Sommige vrienden komen wel nog langs en dat verloopt zonder problemen. De reuën zijn ook intact, ons pippa is geholpen. Er zijn 2 herplaatsers bij waar we onze handen vol aan gehad hebben dus het onbegrip is echt groot. Hier op het platteland heb ik de indruk dat een dier er echt bijhoort als het economisch nut heeft

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

" Dus blijkbaar zijn ze toleranter in de stad als ik het goed begrijp. Wij wonen op het platteland, hebben 40 are tuin, het dichtstbijzijnde huis staat op 70m. Mijn familie komt helemaal niet meer niettegenstaande de honden in hun bench of buiten zitten als er bezoek komt dat het niet zo op honden begrepen heeft. Sommige vrienden komen wel nog langs en dat verloopt zonder problemen. De reuën zijn ook intact, ons pippa is geholpen. Er zijn 2 herplaatsers bij waar we onze handen vol aan gehad hebben dus het onbegrip is echt groot. Hier op het platteland heb ik de indruk dat een dier er echt bijhoort als het economisch nut heeft "

 

Ik heb echt niet die ervaring, ik vind het vreemd dat jullie familie en vrienden zelfs niet meer komen.

Misschien ligt het aan de type honden of zo?

 

Wij wonen ook op het platteland, en hier kunnen de honden zo vanuit de achterdeur via het terras naar hun veld.

Maar overal hier in de buurt hebben mensen vee en huisdieren.

Wij zijn echt niet de enige met honden.

 

Onze honden zien er aaibaar uit en zijn ook beiden vriendelijk en sociaal.

Black is zelfs een grote allemansvriend.

Dat kan er mee te maken hebben dat mensen het niet erg vinden dat er honden zijn?

Ook onze familieleden of vrienden die zelf geen honden hebben, zitten te aaien en kroelen met onze honden.

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Nee, die opmerkingen heb ik nog nooit gehoord. Wel eens met wegwerkers of plantsoenmedewerkers, als ik eerst met de ene hond langsloop en daarna met nr 2(ik laat ze dus apart uit), dat ze vragen: "Volgen er nog meer?"

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

"  
Ik heb echt niet die ervaring, ik vind het vreemd dat jullie familie en vrienden zelfs niet meer komen.
Misschien ligt het aan de type honden of zo?
 

 Mijn familie heeft schrik van honden in het algemeen, dus ze vinden ons compleet gestoord dat wij er drie hebben. Bij sommige van onze vrienden is dit ook het geval. En ja Mechelaars zien er misschien iets minder aaibaar uit veronderstel ik

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik krijg van omstanders vaak alleen maar leuke reacties, toen wij 3 honden hadden, bijv. "Oh wat een mooie honden" wel vroegen ze vaak "Gaat dat goed samen?" omdat wij 2 staffords en een husky hadden en dat mensen dat vaak een aparte combi vinden (qua karakters en uiterlijk).

 

Mijn omgeving, familie en vrienden, hebben zelf geen of 1 hond en begrijpen vaak niet dat ik een roedel wil, in het begin protesteerde vooral mijn moeder "Ach hou het toch bij 2, is toch veel makkelijker?". Maar inmiddels heeft ze het geloof ik opgegeven haha.

 

Dat sommige mensen het asociaal vinden om meerdere honden te hebben moeten ze zelf weten, ik zou nooit 5 kinderen willen, maar 5 honden? Ja hoor!

 

Ik denk ook dat het te maken heeft met het ras inderdaad, als je 3 maltesers zou hebben denk ik dat mensen al minder heftig reageren. Vooroordelen hé

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 2 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Ja wij krijgen ook wel vaak reactie, niet om het aantal...maar meer de combinatie...

altijd de vraag met een eng gezicht "gaat dat goed samen??"

 

opzich niet een heel vreemde vraag natuurlijk, maar som word je er moe van haha 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Eén keer iemand die met nadruk zei : "víer?" en toen we onze vierde hadden zei de buurman "nóg één?" met een gezicht van afgrijzen

Anders alleen maar blikken en mensen die naar de overkant van de straat gaan of in een zijweggetje staan te wachten...

Trek ik me niet aan hoor, ik ben blij met mijn viertal en dat is wat telt.

honden page profiel AureliaAurelia 2 doggies

honden foto van Aurelia

Wij hebben d'r maar één, maar lopen wel regelmatig met onze buurhond erbij. Daar alleen nog maar de vraag op gehad of we nu één of twee honden hadden. Mijn moeder reageerde wel vol afgrijzen op de opmerking dat we heel misschien wel een tweede zouden willen, die is bang voor d'r vloerbedekking ;-)

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

" Ik heb zelf 1 klein hondje, zou er graag een 2de bij willen voor hem. Kunnen ze lekker spelen.

Mensen moeten maar denken wat ze willen.
Je gaat toch ook niet vragen waarom ze 3/4 kinderen hebben genomen, kijk je ze toch ook niet raar aan.

Honden zij ook soort van kinderen (levend wezen) moet je ook voor zorgen etc. "

 Dat doen ze dus wel... Ik was zwanger van nummer 3 en kreeg geregeld de vraag of het een ongelukje was. Zelfs een keer de opmerking "Waarom een derde? Je hebt toch al een jongen en een meisje?"...

 

Zolang je goed voor je honden zorgt en mensen er geen overlast van hebben, mag je van mij zoveel honden hebben als je zelf wilt. Ik vind in onze situatie één hond genoeg. Maar als we geen kinderen zouden hebben of als ze straks groter zijn, sluit ik een tweede hond echt niet uit.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Ik vraag me vooral af hoe mensen met meerdere honden (vooral vanaf 3 honden) dat doen met aandacht, uitlaten, eten geven etc.

 



Hier 3 honden.

Aandacht wordt over de dag verdeeld, maar ieder krijgt net zo veel aandacht. Krijgt de ene net aandacht moet de rest op hun kussen liggen. Ik hou niet van honden die hun aandacht claimen, dus netjes op hun beurt wachten. En die aandacht kan uit meerdere dingen bestaan, knuffelen of even spelen.

Uitlaten, alle 3 hebben ze een eigen plaats naast mij. Als pup zijnde gaan ze alleen mee, als ze normaal kunnen lopen leer je die hond de plaats om te lopen en ben consequent.
Ik heb naast mijn 3 honden ook nog een kinderwagen bij me, geen problemen mee. Als ze aan de riem lopen moeten ze op hun plaats lopen, totdat we bij het losloop gebied zijn, daarna blijft 1 hond aan de rolriem, omdat hij niet los kan, de rest loopt los.

Eten, ook hier heeft ieder een eigen plaats en ik accepteer het niet dat degene die eerder eten bij de ander gaan jatten. Dit willen mijn honden ook niet hebben en de ander krijgt dan ook een snauw. Ze krijgen ieder een bepaalde afstand er tussen.
Dit moet je vooral aanleren als ze pup zijn, maar uiteindelijk gaat dit vanzelf. Als je maar duidelijk en consequent bent.

Kreeg van de week nog een compliment via via. Een man vond dat die vrouw en 3 pinschers ze wel goed onder controle had, ondanks dat het zo'n pittig ras is. Tja mensen zijn vaak minder consequent dan ze denken.

Ik heb regels en daar behoren de honden zich (uit veiligheid van mij, mijn honden en mijn kind) aan te houden.

Het meeste wat ik hoor is, 'kijk mam een 3ling'.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

In het verleden meer dan nu en dan eerder van .... Wat moet dat wel niet kosten ... die zullen veel eten. 

Nu zijn ze het wel gewend ( denk ik ) dat wij toch enigszins prettig gestoord zijn. Moet wel zeggen dat de 5de die eraan komt nog niet is verteld. Maar ons leven en manier van wonen ' wijkt ' al af van fam. en meeste vrienden. 

 

Maar wij gaan zelden op vakantie, gaan niet uit en ik denk zelfs als ik zie  wat ik uitgaaf aan de honden en anderen uitgeven in de kroeg en met uitgaansleven .... zijn wij goedkoper. 

 

En wat aandacht betreft .... net als met kids .... ieder krijgt genoeg 1 op 1 aandacht.

 

Nu wonen wij vrij, hebben geweldig vrij uitlaat gebied en gaan straks ook helemaal vrij wonen, wat dat betreft passen wij ons wonen aan, aan de honden. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Even slikken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^