Een 3e wereldtip: benzine?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dimi, ook ik vind het leuk om te lezen over middelen die wij niet kennen, maar of we het ..durven..te gebruiken ? :-D

Wij zijn toch wat meer behoudend daarover, juist omdat wij dierenartsen hier naast ons hebben staan, de hond hoef maar wat te hebben, we dokteren niet zelf, we gaan.

Wanneer ik daar zou wonen zou het een heel normaal iets zijn om deze middelen die je opnoemt ook eens uit te proberen, geen arts in de wijde omgeving, je moet wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry voor het dubbele , maar er wordt zomaar gequote.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Goed dat je dat zegt, ik had daar ook over gedacht. Je doelt natuurlijk op ontsmettingsalcohol. Misschien bereik je hetzelfde maar het is minder vluchtig en 'bijt' meer. Alcohol is goed om te ontsmetten maar niet op een open wonde. Daar hebben we andere middelen voor die chemisch niet zo reactief zijn. Sommigen kennen dit nog van toen we kind waren.

 

We wijken wat af maar het is een interessant gesprek. Misschien bereik je hetzelfde maar de pijn duurt langer. Aan een kind kun je het nog uitleggen, aan een hond, tja, moeilijker.

 

De voornaamste reden waarom ik dit gesprek begon is het volgende. Toen ik las hoeveel anderen betalen aan geneesmiddelen en dierenartsen stond ik versteld. Vaak zijn goedkopere op grootmoeders wijze middeltjes effectiever. Het dient niet uitgelegd te worden dat farmaceutica, zowel voor mens als dier, big business is. Soms hypen ze een product die men al 200 jaar gebruikt of vergiftigt men mens en dier terwijl er meer onschuldige alternatieven bestaan.

 

Zo las ik op een Engelse site dat een goede remedie tegen wormen het geven van geraspte wortelen is voor de hond. Ik heb dat geprobeerd maar het lukte niet om achteraf te merken dat hij gewoon geen hondenvoer lust (dus de mix wortelen hondenvoer was evenveel een njet als hondenvoer zonder geraspte wortelen).

 

Het lijkt me een goed idee om in een apart topic of verdeelde topics ideeën te delen over alternatieven om honden te helpen bij typische problemen. Je vindt nogal wat in het Engels en het Spaans maar hoe breng je dat allemaal samen? Het zou menig hondenliefhebber van overdreven kosten kunnen besparen. "

 



Waarschijnlijk vind je rauwevoedingvoorhonden.nl intressant.

Kamille werkt desinfectetend en kalmerend voor de huid, maar prikt niet.

Pompoenzaden zouden tegen wormen helpen.

Cdvet vlo en teek exit is een mix van natuurlijke oliën tegen vlo en teek.

Een goede honing is ook geschikt voor diverse toepassingen. Uitwendig voor ontsmetting en inwendig is het goed voor de maag, darmen, reguleren van het bloed glucose, vacht etc etc.

Onbewerkte kokosolie is weer goed voor de tanden. Je kan er de tanden mee poetsen. Het werkt anti bacterieel.

Verder heb je natuurlijk nog dat kruiden en groenten functies kunnen hebben. Zo is bijvoorbeeld komkommer goed voor de nieren en wortel en wortelloof goed voor de ogen. Ik heb een blind konijn weer kunnen laten zien (hij heeft van jongst af aan staar) met oa wortel en wortelloof.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ben ook wel een huismiddeltjesfan ik vond voor degenen die duits kennen nog een leuke site

 

http://www.leonberger-vom-werratal.de/hausmittel.htm

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou cdVet daar geleverd kunnen worden ?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Nam ik in de tropen tegen diarree.... "

 haha ja cola maakt in het buitenland je darmen schoon. Word aan reizigers ook vaak geadviseerd om een glas of wat cola per dag te drinken als je b.v. naar egypte, afrika of de tropen gaat:-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" zou cdVet daar geleverd kunnen worden ? "

 



Als de post er komt wel ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: is dit normaal? *weer een vraag*
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^