UPDATE pag.4* Bruno moet afvallen..! Tips nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Jahoor! Eindelijke kan ik een UPDATE gaan schrijven!!! 
 
Ik ben erg trots op mijzelf en ook op Bruun natuurlijk hihi, hij is namelijk al......*tromgeroffel*......2 kilo afgevallen!!!!! Hij weegt nu 17 kilo :-D:-D
 
Nog door naar de 16/15 en intussen dit ritme volhouden :-)  "

 

Goed gedaan.

 

Lukt het ook om hem nu meer beweging te geven ivm school?

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Wat wij doen is de honden na hun lange wandeling om elf uur (dan zijn ze moe, en hongerig) eten geven, en 's avonds een uurtje na hun tweede lange wandeling. Dan hebben ze gewerkt voor hun voer en een ze het gewoon op. Na het eten blijft de voederbak leeg.

Wij fietsen veel met de honden, maar ik hoorde dat dat waarschijnlijk geen optie is.

Wat je kan doen is de beloonbrokjes wat kleiner maken dus maar een half koekje per keer ipv een hele.

Voor de rest speelhonden opzoeken en veel laten apporteren, speuren en zwemmen.

Wat ik met Snuit deed toen ze loops was en dus niet los kon was haar naast de fiets nemen en haar heel hard aanmoedigen, op een lang, rustig fietspad. Zo'n honderd meter stopte ik dan. Ze ging dan echt keihard, ik hield haar na een tijdje niet meer bij.

Wat je kan proberen bij het fietsen is haar eerst een uur uit te laten, zodat ze lekker moe is en vervolgens een klein stukje meenemen naast de fiets, dan is ze moe en zal ze waarsvhijnlijk niet meer aan de riem gaan hangen.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

" Jahoor! Eindelijke kan ik een UPDATE gaan schrijven!!! 
 
Ik ben erg trots op mijzelf en ook op Bruun natuurlijk hihi, hij is namelijk al......*tromgeroffel*......2 kilo afgevallen!!!!! Hij weegt nu 17 kilo <img class=" /><img class=" />
 
Nog door naar de 16/15 en intussen dit ritme volhouden <img class=" />  "



 


Goed gedaan.


 


Lukt het ook om hem nu meer beweging te geven ivm school?

"


Ja dat gaat goed! We mogen 1 september examen doen in de gehoorzaamheid en daarna Flyball dus dan heeft ie ook al weer meer beweging :-)

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Super dat het zo goed gaat!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Super dat het zo goed gaat!

"


Ja daar ben ik ook heeel blij om! :-)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Nouu...hierbij dan maar even een update

 

Sinds dat Charlie hier is komen wonen, komen de beloningsbrokjes weer terug en grote aantallen  en om Bruun dan telkens niets te geven...vind ik weer zielig he  en dus was meneer van zijn goede 17 kilo, ineens weer 21 kilo! Ik schrok me even een hoedje bij de dierenarts! Ik had he-le-maal niét doorgehad dat ie zoveel was aangekomen!!

 

Dat was niet de bedoeling, en sindsdien letten we er weer op, hij krijgt nu smorgens brokken en s'avonds brokken met vlees. Telkens maar een bodempje brokjes in de bak, want dan eet ie ze tenminste in 1 keer op  anders eet Charlie ze op hihi..

 

Ook 1 keer in de week ipv s'avonds brokken met vlees, brokken met slaboontjes. Kokend water over de brokken doen werkt hier nu heel goed! Hij eet ze wat grager nu (verwend nest eigenlijk..)

 

Verder krijgt hij als beloningen gewone 'maaltijd' brokjes die ik gekregen heb van het merk Dog Lovers Gold. Hij vind ze lekker en ik denk...dat ze gezond zijn!

 

Verder, heb ik voor mijn verjaardag een Kickbike gekregen. Ik wou altijd al graag met Bruno gaan fietsen, maar dat durf ik niet zo  hij kan mij immers zo omver trekken als er ineens een hond aankomt of een kat voorbij schiet...en aangezien ik al helemaal panisch word van het idee dat ik over de grond wat gesleurd en helemaal geschaafd thuis kom, ging dat hem niet worden..!

Vandaar dat die step een goede oplossing was! En ja hoor, het is een succes! Ik heb hem sinds Dinsdag en ben Woensdag en vandaag (Vrijdag dus) al even gaan steppen, nog niet zo lang hoor, eerst opbouwen natuurlijk  maar hij vind het erg leuk!

 

 

Ook probeer ik elke keer dat ik met de honden wandel, zolang mogelijk te gaan. Soms kunnen ze dan ook los rennen, zwemmen en spelen maar soms gaan we gewoon een half uur wandelen aan de lijn. En een half uur is natuurlijk niet heel lang, maar we wandelen best snel, dus we maken wel kilometers hahah!

 

 

 

Volgens mij zijn we weer goed opweg, vorig weekend even gewogen en toen was ie 20,2 kilo. We gaan weer vooruit!

 

Als iemand nog andere tips heeft, hoor ik die natuurlijk graag!

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

hey Angelique,

ik volg nog steeds de updates van charlie, het word al een echt dametje he :-D

voor bruno natuurlijk alleen maar leuk dat de beloning snoepjes weer uit de kasten zijn gehaald haha maar misschien niet zo goed voor zijn gewicht ;-)

ik lees dat het al heel goed gaat met afvallen, gelukkig!
maar wat dacht je ervan om met charlie af en toe zonder snoepjes te trainen? bijvoorbeeld met een tennisbal, favoriete speeltje, aai of een knuffel?

en heerlijk hoor fietsen! ik doe het ook met Harley, meestal in de winter fietsen we en in de zomer zwemmen.
of heerlijk achter ballen aan rennen, al doen we dat niet meer zo vaak omdat hij zijn eigen poot tijdens het rennen nog wel eens open wilt halen
:'(

inelk geval, nog heel veel plezier met je twee viervoeters :-)

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Hihi niet zielig vinden als bruno niks krijgt! Je beloont charlie immers en niet bruno. Hier is het vaak genoeg dat de ene wel iets krijgt en de ander niet ;-)

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^