Husky continu diarree.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Meryem,Günes,Alaca & SirmaMeryem,Günes,Alaca & Sirma

honden foto van Meryem,Günes,Alaca & Sirma

Hallo,

 

Ik heb een Husky van 6 maanden en sinds jongs af aan heeft ze diarree bij elke voer die ik heb gegeven. De hills, royal canin etc. Nu ben ik over gegaan op vers voer, maar dat lijkt ook niet te werken...  Enige waar ze goede ontlasting van krijgt is wanneer ik haar vlees voer met bot. Zonder bot heeft ze weer geen goede ontlasting. Kippenvleugels kan haar lichaam niet goed verteren denk ik, omdat ze laatst pik zwarte ontlasting had en elke keer zitten er kippenrestjes in haar ontlasting. Ik gaf laatst vleesstukjes van rund en toen ging het ook mis. Daarnaast geef ik ribben van de lam, de botten zijn heel dun en niet eens echt een harde bot(dus verteren gaat goed) en daar doet ze het goed op, maar dat is niet wat ik haar continu wil en kan geven.  Ik ben gestopt met het geven van kippenvleugels en rundvlees, maar alleen kippenvlees zorgt ook niet voor een mooie ontlasting.

 

Ze heeft geen wormen en ook geen giardia. Ze at droge brokken van Hills voor gevoelige darmen en hypoalergeen, dat hielp ook niet. Ik weet het echt niet meer.... :(((((((((

 

Ik heb farmfood een beetje onderzocht. Lijkt me wel oke, maar toch weet ik niet of de brokken echt zo 'gezond' zijn als ze beweren. Ik geef echt liever vers vlees, maar weet op dit moment totaal niet hoe of wat.

honden foto van Meryem,Günes,Alaca & Sirma

Dit is Günes. Betekent zon in het turks.

Ze lijkt hier wat klein, maar voor zes maanden heeft ze de juiste grootte en gewicht, dat wel gelukkig. En haar gewicht was ook echt aangekomen nadat ik op vers voer overging. Ze bleef maar op 10/11 kilo, nu is ze 14 kilo precies goed.

 

honden foto van Meryem,Günes,Alaca & Sirma

Can someone help me please?

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Wat n knapperd!!

 

Ehm.. ik weet niet of ik je kan helpen maar je zou eens graanvrije brok kunnen proberen.

Hills, royal canin, pedigree etc zijn geen goede brokken, ze bevatten veel granen.

Wat je kunt doen is bijv een graanvrije brok afwisselen met vers vlees.

Wij geven bijv 4 dagen ''taste of the wild'' brokken en 3 dagen vers vlees (smuldier of een ander merk)

 

Goeie graanvrije brokken zijn;

Taste of the wild.

Acana.

Dog lovers gold

etc.

 

Succes!

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Heb hier ook een met gevoelige darmen en lang gesukkeld als pup zijnde

Wat bij mij goed hielp was buscopan dragee 10 mg (kun je zo vrij krijgen/bestellen  ) ,meen 2 dagen ging het al beter ! Dit even doorgeven totdat ontlasting weer normaal is .

Ik zou beginnen met 1 per dag kijken hoe ze erop reageert

Verder geen kluifjes of snacks geven zolang ontlasting niet normaal is .

Verder extra rust geven (niet te veel lopen ) dit werkt positief op de darmen !

Ook niet teveel wisselen  van voer zolang darmen niet inorde zijn !

 

succes ermee

 

zodra ontlasting weer dunner wordt ,weer even paar dagen buscopan geven . Je hebt een hond met gevoelige darmen dus zal  nog wel een keer terug komen .

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Mijn husky's doen het goed op graanvrije brokken van Wolfsblut en KVV van Carnibest of Alaska. alaska heeft ook een zalmvariant, veel husky's doen het goed op voer obv vis.

Alleen lamsribben lijkt me geen gebalanceerd dieet inderdaad.

Verder geef ik Algolith van Beaphar voor de sporen elementen. Ook dat hielp om de ontlasting weer steviger te krijgen.

Ik bestel mijn brokken via www.foodforpets.com
Er is een puppy/jonge honden brok obv lam, je zou die eens kunnen proberen? En dan met wat vers vlees?

Buscopan zpu ik zelf niet zonder overleg met de dierenarts geven.


honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Ik heb goede ervaring met sanofor veendrenkstof. Ik heb dit gebruikt bij onze pup die aan de diarree was (ook geen giardia, voedselallergie oid). Het hielp binnen een paar dagen al, geen diarree meer :) en idd een graanvrije brok proberen. Dex krijgt acana en doet het er goed op!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wel eens gedacht aan een voedselallergie? Mijn hond had buikpijn, kotsen en wisselende ontlasting. Eerst werd aN een dikkedarm ontsteking gedacht, maar later na een echo dacht de DA aan voedsel allergie. Ze kreeg altijd kvv. Moest nu  weken gekookt paard en aardappel geven als eliminatie dieet. Na een week was het kotsen over en nu gaat het helemaal goed.

De meeste allergieën komen van rund en kip. 

Na deze periode moet ik  elke keer een nieuw vlees soort geven en een week proberen.

nieuwe vlees soorten die ze nog niet eerder gehad heeft.

 

Je hebt ook brok voor voedselallergie. De eiwitten zijn kleingemaakt en met een allergie reageren ze op de hele eiwitten.

 

Wie weet? De moeite waard om te proberen. Op medpets heb je allerlei dieet voer. Van Hermanns heb je blik met een vleessoort.

http://www.medpets.nl/zoeken/Voedselallergie

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik dacht ook meteen aan een voedselintolerantie, sommige honden hebben een tolerantie voor bepaalde eiwitten, sommige hebben dit in combi met het soort voer zeg maar. Bv droog of juist vers.

 

Ik zou de volgende soorten voeding testen en dan een tijd volhouden zonder extraatjes:

 

- rauw - 1 diersoort (paard, konijn bv)

- gestoomd (Renske, Rodi worst of rauw tijdelijk zelf koken)

- hypoallergene droogvoeding met 1 eiwitbron en 1 koolhydraatbron. Ben er zelf geen groot fan van maar Proplan Sensitive met Zalm gaat vaak heel goed. Smolke Lam/Rijst is ook een mogelijkheid.

 

En anders eens een keertje bij een holistisch arts langs (evt met wat verschillende voedingen) en hem daar laten testen/doormeten ;)

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Heb je wel eens gehoord van Barf of NRV? Als je zelf het menu van je hond gaat samenstellen, is het de bedoeling dat je inderdaad bot, spiervlees en orgaan (met wat groente/fruit) voert. Als ik ze hier enkel spiervlees geef, zal hun ontlasting ook slapper zijn. Via verschillende websites kun je verschillende diersoorten bestellen, in het aanbod bot, spier en orgaan. Heb je een grote vriezer? 

 

Verder bestaan er ook graanvrije brokken, zoals Taste of the wild, Orijen, Acana enz. Neem eens een kijkje op www.voerwijzer.com en op fora als Barfplaats of Rauwe voeding voor dieren. 

honden page profiel MattieMattie

Ik geef ook vers en bijv. Kvv van het merk Tinlo zou goed kunnen werken omdat daar veel bot in zit. Je zou bijv. lam premium of paard premium kunnen proberen. Inderdaad zoals hier al meer gezegd is, voedselallergie komt voornl van kip, rund en granen.

Volgende forumvraag: Viyo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^