Vakantietips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MatthijsMatthijs

honden foto van Matthijs

Wij gaan over twee weken voor het eerst met de hond op vakantie naar Frankrijk. Ik kan een auto met climatecontrol lenen dus de temperatuur onderweg zal geen probleem zijn. Dingo lijkt het fijn in de auto te vinden, slaapt ook op langere stukken. Maar iemand verder nog tips/suggesties waar op te letten?
Alvast bedankt,

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Inentingen, vlooien / tekenbestrijding (daar zouden andere insecten zijn waartegen je moet beschermen, geen ervaring verder).

Voldoende voeding, ik vind het fijn om te weten waar er een dierenarts is.

Wat ik begrijp van sommige mensen die met de hond naar Frankrijk gingen is dat de hond vaak niet op een strand mag, of los mag.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als je nog Rabiës moet geven, er zit een termijn van 3 weken op, dus even checken!

 

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Ik lees even mee... Wil in de toekomst ook naar Frankrijk met fly 

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Even goed informeren wat er nodig is in Frankrijk aan entingen maar ook in de landen waar je door heen rijd. Zoek ook uit of je hond zonder muilkorf mag in al die landen, klinkt overdreven maar het is helaas wel zo. Kan je op zijn minst een bekeuring schelen en in het ergste geval word je hond in beslag genomen.

Kijk wat je al van uit Nederland aan medicatie kunt mee nemen. Stel dat je hond gevoelig is voor een ontstoken oog neem dan vast een tube zalf mee.Ik vind iets voor diaree ook altijd handig om mee te hebben. Denk aan vlooien, teken en ander ongedierte. 

Denk aan Biotex groen om eventueel een wondje mee uit te kunnen wassen. Dit voorkomt en stopt ontstekingen.

Kijk bij je verzekering hoe deze werkt in het buitenland.

Heeft je hond een medische geschiedenis, allergisch voor bepaalde middelen of een chronische ziekte zorg dat je dit schriftelijk bij je hebt in een taal die in de landen waar je doorkomt en in het land van bestemming bekent is zodat je niet door een taal barrière niet de juiste behandeling voor je hond krijgt.

Denk aan je hondenpaspoort.

Zorg voor een penning aan een vaste halsband met het tel nr wat ook mee gaat op vakantie geen naam er op zetten dat vind ik altijd link omdat mensen dan zeggen ja maar dat is mijn Luna. Laat die halsband de hele vakantie om zodat als er s nachts iets gebeurt ook dan je hond terug te vinden is.  

Wij hebben een kam ras zorg dat die meegaan. Daar zitten bij mij ook gelijk de tekentang, poepzakjes ed in.

Reserve halsband en riem zit bij ons standaard in de auto. 

1 van onze honden eet super slecht op vakantie ik neem dus altijd wat bakjes Renske mee omdat ik weet dat hij dat zeker eet. Het 1e jaar wisten we dit dus niet en zijn toen gaan experimenteren met verschillend voer wat hij wel wou eten met als gevolg diaree. Uiteindelijk dus bij de Renske uit gekomen maar hij was in 2 weken 3 kilo afgevallen 

Ik heb ook altijd van dat verband bij me wat zelf aan elkaar blijft plakken met wat gaasjes zodat ik wondjes zelf ook kan verbinden. Oorcleaner heb ik eigenlijk ook altijd mee. Ooit een hond gehad die lekker in het losse zand lag te rollen en toen zand in het oor had gekregen.

 

Geloof dat dit het is wat ik meeneem voor 2 honden.

 

 

 

 

honden page profiel MatthijsMatthijs

honden foto van Matthijs

Bedankt voor de moeite en tijd die jullie in de reacties hebben gestopt!

 

Doordat Dingo 9 maanden geleden uit Spanje is gekomen zijn de entingen nog in orde, paspoort en chip ook. Vanwege behandeling voor Ehrligia en Leishmania vanuit Spanje hebben we de dierenartsassistente in de Whatsapp, wel ga ik nog even een dierenarts in de buurt googlen van tevoren, daar had ik niet aan gedacht. Vertalingen ga ik ook even op papier zetten, idd erg handig.

 

Nogmaals bedankt! 

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Je hebt al veel tips gekregen ,ik zou ook regelmatig eens stoppen en de hond even laten lopen. De hond niet alleen in de wagen achterlaten veel te warm !!!Ik wens jullie een goede reis toe :-D

Volgende forumvraag: Aan de pitbull/stafford kenner
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^