Castratie Weathen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ton (Gast)

Wie kan me vanuit eigen ervaring informeren over de gevolgen van castratie van een Weathen reu? bvd Ton

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Castreren is voor de gezondheid van de hond niet goed, het zal ook niet helpen om het karakter van de hond te veranderen.
Enige wat castreren doet is onvruchtbaar maken van de hond, wat voor de gezondheid van de hond niet altijd even goed en gezond is.
Zeker niet als je het op jonge leeftijd doet

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Niet castreren komt ook niet elke reu ten goede.
Hoop frustraties, niet meer los kunnen lopen, slecht eten, bloed bij de ontlasting, vechtlustig, niet meer luisteren ..........

 

Sorry, Sem, maar ik belicht even de andere kant.

De ene reu is echt de andere niet, dat durf ik dan wel te stellen.

 

Castreren moet je uitermate goed afwegen, maar om nu te zeggen dat het "ongezond" is, is een beetje kort door de bocht, ik heb zelf wel wat ervaring met gecastreerde reuen en ze worden gewoon op een prettige wijze (zeer) oud.

 

Maar goed, terug naar de vraag van Ton, misschien heeft zijn/haar vraag ook te maken met het effect van castratie op de vacht......... daar zou ik eens navragen via de rasvereniging.
Is het echt om het gedrag wat uit de hand loopt, is tegenwoordig de chip castratie een goede tussenoplossing, werkt vaak rond de 6 maanden waarin de hond gecastreerd lijkt/voelt, en de eigenaar en hond in een wat rustiger vaarwater kunnen werken aan hun band en het gedrag van de hond. De chip werkt normaal gesproken gewoon weer uit en is er niets definitiefs gebeurd.

 

Ik heb zelf nooit zoveel negatiefs gemerkt van castreren, geen luie, domme saaie reuen, en de vachten blijven prima, wel op het gewicht letten (wat minder eet-energie behoefte) en, en dat vind ik mega belangrijk, de hond moet echt volledig volwassen mannelijk zijn en bij mij ligt die grens op  minimaal 2 jaar.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ben ik niet helemaal met je eens, testosoron is niet alleen een hormoon om sexuele gevoelens te hebben. Het heeft ook effect op andere functies in het lichaam.
Als het hormoon wegvalt, kunnen er gezondheids problemen ontstaan.
Plus dat je hond anders gaat ruiken, en andere honden raken verward en gaan rijen op je hond. Ruzies ontstaan sneller.
Hier een handige site: http://www.eenhoornleijn.nl/castratie.htm

Sem is intact, maar toen hij pup was, had hij ook voorhuidontstekingen, reed hij veel op andere honden, was toen wat meer gericht op loopse teven. Na hij ouder is geworden is dit zeer verminderd! En heeft hij er geen last meer van. Dit hoor ik ook bij andere reuen eigenaren.
Als ik een nieuwe hond neem in de toekomst laat ik hem zeker intact.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Sorry, maar de testoteron productie verdwijnt helemaal niet.

En zeker niet totaal, de bijnieren produceren dat namelijk ook.

Mijn vorige hond had na castratie net zoveel testoteron als een gemiddelde niet

gecastreerde hond.

 

Ik heb nu mijn 3e gecastreerde reu (soms moet het namelijk gewoon ook om medische redenen) en ik heb nooit een reu waarop gereden wordt, of ander gedrag heeft, ziek is, of ruzie heeft.

 

Je kan pas oordelen als je de reu in kwestie ziet en meemaakt, sommigen zijn zo hevig dat het gewoon zielig is, net als bij elk levend wezen is ook die aanleg verschillend per individu.

 

Ik dacht het ook zo goed te weten bij mijn 1e reu, die was prima te handelen en liep heerlijk rond zonder problemen (ongecastreerd) tot er een andere in mijn leven kwam..... dat was toch wel ff andere koek hoor.

 

Maar al dat gedoe over hoe zielig ze worden, en saai, en op gereden wordt......

Mijn huidige reu is ook gecastreerd, nou die heeft niets ingeboet van zijn status, integendeel.

 

En die gezondheidsproblemen, hier worden de honden tot nog toe oud tot zeer oud.

Ik geloof er niet zo hard in eerlijk gezegd.

Volgende forumvraag: Irritatie tussen tenen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^