Stafford trainen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Plaatje erbij (geleend van Mick):

 

 

Je ziet hier dus geen ribben maar de bespieringing die over de ribbenkast loopt. Bij een mens is dit het equivalent van een 6-pack. Deze hond is fantastisch in vorm en zeker niet te mager. Wel heeft deze hond een laag vetpercentage, wat iets heel anders is dan te mager zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Ik zou wel eens wat foto's willen zien van de baasjes achter de afgetrainde hondenlijfjes.

O wee als ik een buikje of stevige billen zie hoor! ;-)

Vormeloze worsten die jullie er zijn... :-D "

 

U vraagt, ik draai

 

 

Ok, ik ben tegenwoordig iets minder afgetraint als een paar jaar terug maar voer als excuus op dat ik nu een kantoorbaan heb. Dat scheelt toch een paar kilo waardoor ik een goede 78kg weeg op 181cm.

 

Ik ben trouwens militair, een beetje aan m'n conditie werken hoort er wel bij voor mij

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"  

In de zin van?

Dit topic is toch een regelrechte etalage geworden?

De bekende poses, strak in de riem hangend, achterpootjes gestrekt (Noemen wij in de volksmond dan weer onopgevoed, zo trekken en hangen) maar goed, voor de foto en het benadrukken van de spiertjes, mag het natuurlijk!

Maar heeft niks met ego te maken uiteraard, niks geen profileren, het gaat om de voeding en gezondheid in deze (vandaar de wel geselecteerde foto's)

Neem me niet kwalijk als ik het allemaal zo verkeerd interpreteer, maar zo komt dit alles toch behoorlijk op me over. "

 Maar wie zegt dat de honden tijdens het wandelen ook zo in de lijn hangen zoals jij beschrijft?

Als jij een fotoshoot gaat doen zorg je toch ook dat je er op je best bij staat? haar leuk, make up leuk, leuke poses aannemen (want als een zoutzak op de foto staan doe je niet). Dat hebben de meeste met foto's van hun honden, hun lichaam komt dan net wat mooier uit en ikzelf bijv. kijk aan de hand van foto's hoe haar bouw nu is en of ze al vooruit gaat en hoe ze aan het uitgroeien is. Vind het ook leuk om bij te houden hoe haar lichaam meer vorm krijgt van pup naar volwassen hond.

 

Hier bijv. was ze 7 maand, en persoonlijk vind ik het een beetje een vormloos hondje zo.

 

Hier was ze net 11 maand (is bijna een maand terug) en al een stuk meer hond aan het worden:

 

Aan de hand van dit soort foto's kan ik dus goed zien of ze vooruit is gegaan. en natuurlijk weeg ik beide honden maandelijks.

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

" Plaatje erbij (geleend van Mick):
 

 
Je ziet hier dus geen ribben maar de bespieringing die over de ribbenkast loopt. Bij een mens is dit het equivalent van een 6-pack. Deze hond is fantastisch in vorm en zeker niet te mager. Wel heeft deze hond een laag vetpercentage, wat iets heel anders is dan te mager zijn. "

 
Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Als een mens een 6-pack heeft, ziet hij/zij er echt niet mager uit vindt ik. En net als bij mensen, kunnen honden ook opeens spieren hebben, terwijl die alleen maar zichtbaar zijn omdat er nauwelijks vet overheen zit.

honden page profiel AnneAnne

honden foto van Anne

"  Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Als een mens een 6-pack heeft, ziet hij/zij er echt niet mager uit vindt ik. En net als bij mensen, kunnen honden ook opeens spieren hebben, terwijl die alleen maar zichtbaar zijn omdat er nauwelijks vet overheen zit. "

 
Vind ik* Spellingsfout haha

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Tja, ik wist wel dat er reactie zou komen.
 
Maar zulke foto's neerzetten vind ik gewoon onverstandig.
Ik kan ook foto's neer zetten van mijn hond vol in actie en dan suggereren dat dat voor iedereen wel haalbaar is.
 
Nou niet dus,
a. niet iedere hond (ook niet van zijn ras) is daar geschikt voor, in de verste verte niet zelfs.
b. niet iedere baas heeft voldoende kennis om het zelfs maar aan te vangen
c. zeer weinig bazen zijn in staat om zulke training volledig af te lopen en bij te houden
(iets wat zeer noodzakelijk is, anders haal je iets overhoop wat onbeheersbaar is)
 
Normaal is vaak meer dan genoeg.
Normaal is : geen overgewicht, lekker in conditie, een hond die opgewekt is een normale inspanningen gewoon aan kan.
 
Wat pure specialisten willen doen...... dat is aan hen, en als hun honden daar geschikt voor zijn, vooral ook doen. Wij zijn zelf ook heel wat actiever met onze hond dan denk ik 95% van de hondeneigenaren, maar ik ga het hier niet promoten, daar komt alleen maar ellende van.
 
Staffords zitten bij ons in de buurt bij mensen die heel gevoelig zijn voor dit soort dingen (sorry dat ik het zo zeg hoor, maar dat is wat wij in het Rotterdamse zien) en persoonlijk begrijp ik niks van meer actief zijn in de zomermaanden, bij ons is het eerder omgekeerd, hoewel de hond veel zwemt, traint hij minder, of op heel vroege uren, omdat het algauw te warm is en aangezien een hond niet bepaald op warmte gebouwd is.....
 
Na de watertraining uiteraard moeten deze hondjes in galop aan de fiets mee naar huis.
Lekker hoor........
 
En nogmaals, ik geloof direct dat Mick heel goed weet wat hij doet, daar past niets anders als respect voor, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd en zeker ook niet voor elke hond.
 
Maar ik zal wel op tenen hebben gestaan, dat moet dan maar een keer.
Mijn hart brak vorige week toen ik de hondjes zag staan aan de waterkant..... helemaal leeg waren ze, en dat is toch echt "nieuw' dat ik dit meemaak bij ons in de buurt en dat komt toch ergens vandaan die ideeen. "

 

Ik vind het ongelofelijk hoe hier gereageerd word, zonder dus echt goed te lezen.

Voor het gemak heb ik mezelf even "gequot"

 

Wat ik probeer te duiden is precies wat Mick zelf ook nog bevestigd, hij schrijft ergens over "iqlozen....." en dat is nu precies wat ik bedoel.

 

Want de personen die "iq loos" zijn en vaak denk ik ook de niet zo heel "goede'staffords hebben, zijn nu precies degene die vooral plaatjes kijken en gevoelig zijn voor "uiterlijk vertoon" (denk ik hoor)

Om mensen trouwens dan maar weg te zetten als Iq-lozen vind ik dan ook wel weer vrij veroordelend, maar 1 ding staat vast, deze personen hebben geen idee waar ze mee bezig zijn maar immiteren het wel. Een soort CM effect waar op HP ook zo ontzettend veel voor gewaarschuwd is en over is gediscussieerd.

 

Mensen kijken naar plaatjes, beelden, en "willen dat ook'".

En daarom begrijp ik niet waarom er elke keer met deze foto's van toch wel vrij intensief getrainde honden getoond worden. Voor mij is dat voor zeker een deel de bron van de ellende die wij hier vorige week hebben gezien.

 

Dat je onderling hierover info uitwisselt, en dat dat verrijkend is voor mens en hond, geweldig.

 

Maar als ik wijs op dat in het tonen van dit soort foto's een gevaar schuilt wordt ik virtueel zo'n beetje vermoord.

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

maar men nogal eens overheen stapt, het is vrijwel onmogelijk een hond mooi op bespiering te hebben terwijl deze ondervoed of veel te mager zou zijn...vanuit gezondheid is wat schraler ook gewoon beter

 

dus waarom zitten we hierover te mekkeren???

ik snap alle heisa ook totaal niet...

 

het enige waar ik me enig punt van discussie over in kan denken is hoever ga je met droogtrainen, aftrainen. daar zit smaak in, functionaliteit, en tijd en inzet van de baasjes, en uhm verstand...de een weet wat ie doet, een ander niet...maar moet je dat dan een hele groep aan gaan rekenen?? niet toch...

 

verder merk ik op straat dat mensen totaal geen sjoege blijken te hebben over spier, gewicht, in vorm etc...

 

zou wordt mijn witte veder vergeleken met een of andere torpedo worst op straat, en die zou veel gespieder zijn en beter in vorm...nee, het enige wat die hond heeft is massa...

en dan staat mijn mormel ernaast, niet te dik, zeker niet dun, mooi in haar spiertjes, maar zij is zielig en heeft te weinig bespiering...

schiet mij maar lek haha

 

 

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik ben er ook niet zo bang voor dat de rage voor afgetrainde staffords toe slaat want groffe bully achtige honden zijn veel stoerder en cooler

@goja:

Als mensen dan toch via google hier uitkomen door één van de foto's dan krijgen ze gelijk tekst en uitleg bij het hele verhaal.

En wij willen zoals je zegt graag ervaringen ed uitwisselen en waar zouden we dat anders moeten doen dan op een forum?

Ik was niet van plan wekelijks nederland door te crossen om te vragen en vertellen hoe het allemaal gaat haha.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Ik vind het nu wel heel erg offtopic gaan als ik eerlijk mag zijn.. 

De honden die nu worden geplaatst vind ik prachtig, maar zijn echte sport/werkhonden en niet relevant voor dit topic waarin TS tips vraagt om haar Huishond op goed gewicht te krijgen.

 

De hond van TS is een huishond dus die gaat echt niet zo droog trainen zoals op de meeste foto's, dus hier heeft ze niks aan..

 

Ik heb mij ook schuldig gemaakt aan het plaatsen van foto's, maar enkel om te laten zien dat je met ander/minder voer en iets meer bewegen (zoals meer wandelen) ook veel kan bereiken om een gezond gewicht te krijgen. 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  




 
Wat een mishandeling van honden zeg poeh poeh.... Alle zo mager en zo mishandeld, kijk hoe ze kijken diep diep ongelukkig.
 
  "

 

 

Ik vind dit toch wel vrij extreem. Ik zeg niet dat je slecht bent voor jouw honden, jouw honden kunnen dit mogelijk wel hebben, maar of je hier nu al gemiddelde hondeneigenaar naar moet streven? 

 

Ik houd ook niet van te dikke honden, ik krijg heeeel vaak commentaar dat die van mij te mager zijn en dan leg ik maar weer uit dat 't marathon lopers zijn ;-). Onze DA is over het algemeen erg tevreden maar... 

Toen Spot nog volop "in ontwikkeling"  was, werd hij wel te mager. Hij was daar nog steefs vrolijk en energiek bij hoor. Als ze dat al niet meer zijn ben je wel al heel ver. Wat je dan wel ziet, is dat ze toch kwetsbaarder worden voor allerhande kwaaltjes. Ontstoken voetjes bv. Ze hebben geen reserve om wat bij te zetten. Daarnaast hebben ze gewoon wat extra's nodig voor de spieropbouw en botopbouw. Nou geldt voor mijn ras dat reuen eigenlijk pas uit ontwikkeld zijn bij 3-4 jaar. Tot die tijd heb ik ze dan ook liever niet te 'droog'. Liever meer -gedoseerd- bewegen dat krap eten. Laat ze maar een dun laagje vet hebben als energie reserve. Als ze niks hebben en ze moeten spieren opbouwen, loop je toch een risico op roofbouw. 

 

Wat wel eens onderschat wordt is aanpassen aan belasting. Dat duurt voor spieren een paar weken, pezen een paar maanden, botten zeker een jaar. Botweefsel is ook niet statisch, er vindt een continue ombouw plaats met aanpassing aan krachten die er op komen. Dus een hond in ontwikkeling - en dat hoeft echt niet de groei te zijn - heeft voldoende van bv calcium en fosfaat maar ook van sporenelementen nodig om die botten en gewrichten goed op peil te houden. Ik ben altijd een beetje bang als je te snel naar een droge hond gaat, dat je op latere leeftijd problemen gaat zien. 

 

 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Pas maar voordat de politie word gebeld "

 



Hoe flauw kan je zijn "gast"

Ieder zijn mening
Mij staan 2 van ellende trillende hondje op mn netvlies waarvan 1 nog net kon worden opgehengeld.

Deze eigenaren hadden duidelijk geen nadere info opgevraagd en ik denk zelf niet dat ze de enige zijn díe dat niet doen.

Als ik dat aangeeft, mijn mening en ervaring dus, krijg ik dus dit over me heen.....





honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Ik vind het nu wel heel erg offtopic gaan als ik eerlijk mag zijn.. 
De honden die nu worden geplaatst vind ik prachtig, maar zijn echte sport/werkhonden en niet relevant voor dit topic waarin TS tips vraagt om haar Huishond op goed gewicht te krijgen.
 
De hond van TS is een huishond dus die gaat echt niet zo droog trainen zoals op de meeste foto's, dus hier heeft ze niks aan..
 
Ik heb mij ook schuldig gemaakt aan het plaatsen van foto's, maar enkel om te laten zien dat je met ander/minder voer en iets meer bewegen (zoals meer wandelen) ook veel kan bereiken om een gezond gewicht te krijgen. 
 
  "

 

Uh... We waren serieus op het topic bezig..

 

Ik met een voorbeeld van een aanpassing voer en meer beweging (normaal, wandelen en fietsen)

 

En Mick met een voorbeeld dat Smuldier prima is, maar wat je het best kan aanpassen qua hoeveelheid voeding.

 

Alleen over de mooie dame meost geklaagd worden dat het een scharminkel was, terwijl dat helemaal niet het doel was met die foto.

 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  

Hoe flauw kan je zijn "gast"

Ieder zijn mening
Mij staan 2 van ellende trillende hondje op mn netvlies waarvan 1 nog net kon worden opgehengeld.

Deze eigenaren hadden duidelijk geen nadere info opgevraagd en ik denk zelf niet dat ze de enige zijn díe dat niet doen.

Als ik dat aangeeft, mijn mening en ervaring dus, krijg ik dus dit over me heen..... "

 

Goja, die foto's houd je niet tegen.

Zoals Mick al zei, Google voorziet genoeg hierin.

 

En dat soort lui als jij beschrijft, zullen never nooit ook niks aannemen.

Enkel stoer doen, grote waffel en denken dat ze "da bomb" zijn met een stafford naast zich.

 

Zulke lui krijg je nooit wat aan het verstand.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

die opmerking sloeg op een andere post vermoed ik goja, niet aan jouw adres gericht dus...

maar bedoeld naar te magere honden waarvoor de politie wordt gebeld.

 

overigens snap ik hoe naar het is te zien wat je aangeeft hoor goja, absoluut, en ik heb daar ook geen goed woord voor over, laat dat duidelijk zijn

 

maar je moet echter anderen, en de mensen hier daar niet op af rekenen...

 

maar ehm laten we allemaal even de zogezegde chill-pill nemen hier, we hoeven elkaar niet in de haren te vliegen

 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"  
Goja, die foto's houd je niet tegen.
Zoals Mick al zei, Google voorziet genoeg hierin.
 
En dat soort lui als jij beschrijft, zullen never nooit ook niks aannemen.
Enkel stoer doen, grote waffel en denken dat ze "da bomb" zijn met een stafford naast zich.
 
Zulke lui krijg je nooit wat aan het verstand. "

 

 

Dat weet ik wel, maar google is HP niet.

We hebben hier op HP intensieve en zeer felle discussies gehad over CM

En we kwamen denk ik toch wel met elkaar tot de conclusie dat er te makkelijk werd

gedacht dat men hem wel even "na kon doen" en dan hetzelfde resultaat zou behalen.

Als (en dat is dus echt als) je de boeken van CM grondig leest, en ik heb dat uiteindelijk gedaan, merk je, dat er zo ontzettend veel meer achter zit, en moest ik ook mijn menig wel een beetje bij stellen (een flink beetje zelfs).

 

Maar...... de meeste mensen lezen de boeken niet, en de reclame filmpjes op tv gaven een heel ander beeld, wat gretig navolging vond door... mensen die niet lezen, niet nadenken, geen info zoeken, geen hulp zoeken en geen oog hebben voor hun eigen gebrek aan ervaring en de onmogelijkheden van hun hond.

 

Wij 'werken" ook heel intensief met onze hond.

En ik ben ook al mensen tegen gekomen die zeggen "ik wil er ook zo 1, en dan ga ik dat ook doen'.... en dan denk ik....... oh nee, alsjeblieft niet, want zo simpel ligt dat niet.

Kom ik weer bij mn eerder gequotte post.

Ik voel me op dat moment wel degelijk even heel verantwoordelijk, want stel je toch voor dat iemand op een halfuurtje kijken (beelden zien) denkt dat ook te kunnen en zo dus een hond naar de mallemoer te helpen.

Ik ben dus ook altijd enorm spaarzaam over wat ik deel, en als ik dat al doe, verwijs ik iemand persoonlijk naar een trainer waar ik vertrouwen in heb.

 

Onderschat niet wat jullie verhalen en foto's en honden voor impact hebben op "de man van de straat" (excuus dat ik het zo even neerzet, ik bedoel niets lelijks, maar in context met bovenstaand verhaal).

 

Meer wilde ik er niet mee, en ik blijf het jammer vinden hoe slecht er dan even gelezen wordt en zo ontzettend fel gereageerd, ik geloof niet dat ik dat verdiend had.

Ik draai hier al lang mee, heb veel mensen per pb gesproken, vaak geprobeerd een beetje te helpen en dan komt dit..... vind ik gewoon jammer.

Ook niet van "gasten".

 

Over smaak valt overigens nooit te twisten, je vindt iets mooi, of niet.

Velen zullen mijn hond niet mooi of aantrekkelijk vinden, dat is hun goed recht.

Hij is overigens wel kerngezond en loopt met ruim 10 jaar nog vol mee op training.

Maar dat is ook een verdienste van de fokker, want het is gewoon een goede hond.

 

Tot zover.

Sorry TS voor het off-topic.

Ik weet zeker dat je allemaal goede tips gaat krijgen om de hond "wat strakker in zn pakkie" te krijgen (zoals wij dat dan noemen)

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Pas maar voordat de politie word gebeld "

 




Met 2 super waarderingen erbij…


Hoe triest!


En maar blijven roepen dat deze honden en hun baasjes gediscrimineerd worden, niet begrepen worden, tegen vooroordelen aanlopen.

Ja,ja… ondertussen maar wat graag de accenten blijven leggen op die typische uiterlijke kenmerken.

En O wee! als iemand er wat van zegt!

Dan is het weer ''wij met onze ''echte'' honden'' tegenover de baasjes van sukkelige worstenbroodjes.

Immers weten alleen jullie hoe een echt afgetrainde hond er uit hoort te zien, toch?

Vervelende attitude, Bah!

Mijn hond is deels Pitbull, maar bij zulk een groep die zich graag afscheid, profileert en met dit soort foto's en opmerkingen ook graag provoceert, wil ik me absoluut niet scharen!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

@TS lukt het al wel om je vader opgevoed te krijgen?

 

Als mijn vader langs komt, mogen de honden Kaas (en dat is echt een stuk met een hoofdletter) . Dat vindt hij zo geweldig om te doen. Dan krijgen ze gewoon wat minder brokken die dag ;-) Soms helpt dat: 1 ding toestaan zodat hij z'n lol heeft en dan verder niet meer. Beetje onderhandelen he? ;-) ;-) 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"  Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Als een mens een 6-pack heeft, ziet hij/zij er echt niet mager uit vindt ik. En net als bij mensen, kunnen honden ook opeens spieren hebben, terwijl die alleen maar zichtbaar zijn omdat er nauwelijks vet overheen zit. "

 

Die hond ziet er anders echt niet mager uit. De bespiering is ook te massief voor deze hond om mager te kunnen zijn. Ik denk eerder dat jou referentiekader misschien wat anders is en je daarom dit niet helemaal kan plaatsen. Die hond zoals ik die postte heeft het lijf van een afgetrainde sporter, niet van een magere hein.

 

Mijn AST ziet er overigens bij lange na niet zo uit hoor. De fanatieke sporters met afgetrainde huis/sporthonden zullen Misia waarschijnlijk vrij dik vinden. Mij boeit die mening niet zo, ik weet dat mijn hond 10 jaar oud is, last heeft van de achterpoten en op haar huidige stand kerngezond is. Bovendien is ze niet te dik, ze zou alleen wel kunnen afvallen. Nu, dat kan ik ook. Ik weeg 78kg op 181cm, tja, daar kan ook wel wat vanaf voor de mooi. De vraag of dat wenselijk is, is een tweede... en eentje die in deze niet aan de orde is.

 

Met dat ik het achterhoofd snap ik de heetgebakerde discussie ook niet helemaal. Waar maak je je druk om. Feit is wel dat wat veel mensen, ook op HP, een mooie hond vinden vaak een hond is met overgewicht. Dat is niet erg, maar het is goed het je te realiseren. Bovendien is het goed je te realiseren dat wat hier getoond wordt met Staffords niets unieks is. Bij Staffords zie je het alleen heel goed door de korte vacht. Neem een afgetrainde Herder en scheer die en de hond ziet er idem uit qua bespiering.

 

Een hond zo aftrainen is niet aan iedereen besteed. Wel denk ik dat het mogelijk moet kunnen zijn mensen te wijzen op mogelijk overgewicht van een hond, zeker als veel mensen het overwicht niet zien (of willen zien) of het niet willen zeggen uit angst iemand te kwetsen.

 

En verder, ach. Ik snap het toch al niet als mensen zich zo opwinden. Reageer dan niet denk ik dan.

honden page profiel Melissa & BanditMelissa & Bandit

honden foto van Melissa & Bandit

" @TS lukt het al wel om je vader opgevoed te krijgen?
 
Als mijn vader langs komt, mogen de honden Kaas (en dat is echt een stuk met een hoofdletter) . Dat vindt hij zo geweldig om te doen. Dan krijgen ze gewoon wat minder brokken die dag ;-) Soms helpt dat: 1 ding toestaan zodat hij z'n lol heeft en dan verder niet meer. Beetje onderhandelen he? ;-);-)  "

Mijn vader denkt dat, dat als wij eten, Bandit zielig is. Hij geeft dan ook steeds stiekem tussendoor wat eten of geeft het laatste stukje vlees aan hem. Vervolgens klaagt hij dan als Bandit bijna z'n kop op z'n bord legt. Ik heb hem uitgelegd dat het niet zielig is en dat Bandit al dat eten niet nodig heeft.

Gelukkig heb ik over een maandje m'n eigen huisje dus dan hoef ik er niet steeds op te letten! En als die dan langs komt mag die wel een stukje kaas geven ipv gelijk 3 plakken..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Nou ook prima Suzan...dan distancieer je je zoveel als je kunt van de vervelende pitbull mensen...

Ik vind je nu wel enorm overdrijven met je laatste post...niet leuk, en dat is eigenlijk pas triest

 

die politie post, is een grapje, mick gaf de link naar het topic al...jeetje, ook niet meteen aangevallen voelen allemaal

het was maar een geintje    

 

maar ik wens jullie wederom veel succes hier, ik stap eruit...bye

 

 

 

 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  
 
Dat weet ik wel, maar google is HP niet.
We hebben hier op HP intensieve en zeer felle discussies gehad over CM
En we kwamen denk ik toch wel met elkaar tot de conclusie dat er te makkelijk werd
gedacht dat men hem wel even "na kon doen" en dan hetzelfde resultaat zou behalen.
Als (en dat is dus echt als) je de boeken van CM grondig leest, en ik heb dat uiteindelijk gedaan, merk je, dat er zo ontzettend veel meer achter zit, en moest ik ook mijn menig wel een beetje bij stellen (een flink beetje zelfs).
 
Maar...... de meeste mensen lezen de boeken niet, en de reclame filmpjes op tv gaven een heel ander beeld, wat gretig navolging vond door... mensen die niet lezen, niet nadenken, geen info zoeken, geen hulp zoeken en geen oog hebben voor hun eigen gebrek aan ervaring en de onmogelijkheden van hun hond.
 
Wij 'werken" ook heel intensief met onze hond.
En ik ben ook al mensen tegen gekomen die zeggen "ik wil er ook zo 1, en dan ga ik dat ook doen'.... en dan denk ik....... oh nee, alsjeblieft niet, want zo simpel ligt dat niet.
Kom ik weer bij mn eerder gequotte post.
Ik voel me op dat moment wel degelijk even heel verantwoordelijk, want stel je toch voor dat iemand op een halfuurtje kijken (beelden zien) denkt dat ook te kunnen en zo dus een hond naar de mallemoer te helpen.
Ik ben dus ook altijd enorm spaarzaam over wat ik deel, en als ik dat al doe, verwijs ik iemand persoonlijk naar een trainer waar ik vertrouwen in heb.
 
Onderschat niet wat jullie verhalen en foto's en honden voor impact hebben op "de man van de straat" (excuus dat ik het zo even neerzet, ik bedoel niets lelijks, maar in context met bovenstaand verhaal).
 
Meer wilde ik er niet mee, en ik blijf het jammer vinden hoe slecht er dan even gelezen wordt en zo ontzettend fel gereageerd, ik geloof niet dat ik dat verdiend had.
Ik draai hier al lang mee, heb veel mensen per pb gesproken, vaak geprobeerd een beetje te helpen en dan komt dit..... vind ik gewoon jammer.
Ook niet van "gasten".
 
Over smaak valt overigens nooit te twisten, je vindt iets mooi, of niet.
Velen zullen mijn hond niet mooi of aantrekkelijk vinden, dat is hun goed recht.
Hij is overigens wel kerngezond en loopt met ruim 10 jaar nog vol mee op training.
Maar dat is ook een verdienste van de fokker, want het is gewoon een goede hond.
 
Tot zover.
Sorry TS voor het off-topic.
Ik weet zeker dat je allemaal goede tips gaat krijgen om de hond "wat strakker in zn pakkie" te krijgen (zoals wij dat dan noemen)
  "

 

Snap je punt, maar daarom onderbouwen we het ook en vertellen we wel erbij dat je dit echt niet zomaar even doet.

 

En waar je eerst mee moet beginnen, want zonder de basis (afvallen, meer wandelen om conditie op te bouwen) kom je nergens, behalve zoals Mick en jijzelf al aangeeft een hond waarbij je binnen no-time mee bij de DA zit omdat je hem kapot traint ipv goed traint.

 

Vandaar ook de link naar dat andere topic.

Die hebben we bol gezet met info hierover.

 

En nee het is niet iedereen zijn smaak.

Ik houd er ook van als ze goed in conditie staan met wat mooie spiertjes zichtbaar, maar het extremere conditioneren is ook niet mijn ding (hoewel ik het bij sommige honden echt super vind ogen).

 

Ik ga er wel vanuit als mensen hier info vragen, ze ook wel iets ermee doen en niet enkel denken "hey, dat kan ik ook zonder info wel ff".

Ik probeer te mensen die hier komen voor info toch wel wat hoger in te schatten.

Anoniem (Gast)

"  
Hou eens op, mijn honden zijn geen curs!
 
LOL! "

 

Word je toch simpel van Mick haha.

Anoniem (Gast)

Misschien moet je maar even een paar goede keeps droppen hier Mick. Gaan ze het misschien nog eens begrijpen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Mijn vader denkt dat, dat als wij eten, Bandit zielig is. Hij geeft dan ook steeds stiekem tussendoor wat eten of geeft het laatste stukje vlees aan hem. Vervolgens klaagt hij dan als Bandit bijna z'n kop op z'n bord legt. Ik heb hem uitgelegd dat het niet zielig is en dat Bandit al dat eten niet nodig heeft. Gelukkig heb ik over een maandje m'n eigen huisje dus dan hoef ik er niet steeds op te letten! En als die dan langs komt mag die wel een stukje kaas geven ipv gelijk 3 plakken.. "

 

Ik snap je compleet.

 

Je moet jezelf erboven zetten en dit keer niet blijven herhalen aan de hond maar aan de mensen

 

Mijn stiefvader koopt als mijn moeder en hij een weekend naar ons komen standaard een doos koekjes van 1kg... Hij krijgt het echt voor elkaar die doos in het weekend helemaal leeg te krijgen door ze te geven als ik niet oplet!

 

Ben laatst echt giga uit mijn slof geschoten, want hier staan ze echt strak op voeding, geen tussendoortjes op trainkoekjes (die mini's) na tijdens training.

Resultaat als hij was langs geweest was wel steeds dat ik daarna een week lang honden met diarree en een lucht van heb ik jou daar als resultaat had en die steeds maar dikker werden.

 

Nu laat hij het voortaan gelukkig uit zijn hoofd, maar ook ik ben anderhalf jaar bezig geweest om hem dit wijs te maken.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"  
Ik snap je compleet.
 
Je moet jezelf erboven zetten en dit keer niet blijven herhalen aan de hond maar aan de mensen
 
Mijn stiefvader koopt als mijn moeder en hij een weekend naar ons komen standaard een doos koekjes van 1kg... Hij krijgt het echt voor elkaar die doos in het weekend helemaal leeg te krijgen door ze te geven als ik niet oplet!
 
Ben laatst echt giga uit mijn slof geschoten, want hier staan ze echt strak op voeding, geen tussendoortjes op trainkoekjes (die mini's) na tijdens training.
Resultaat als hij was langs geweest was wel steeds dat ik daarna een week lang honden met diarree en een lucht van heb ik jou daar als resultaat had en die steeds maar dikker werden.
 
Nu laat hij het voortaan gelukkig uit zijn hoofd, maar ook ik ben anderhalf jaar bezig geweest om hem dit wijs te maken. "

 Klinkt als mn moeder

Als die langs komt en ze komt er onderweg achter dat ze koekjes is vergeten rijd ze speciaal naar de dierenwinkel toe om nog even koekjes voor de honden te halen.

Elke keer weer mam, ze mogen niks want ze moeten niet van die vet kleppen worden. en dan krijg ik als antwoord: ja maar mandy Xena is al zo mager, ze moet meer te eten krijgen. Mama ze is niet mager zelfs Buddha vind ze mager, heb al gevraagd of er wat mis was met dr sterkte van dr bril haha.

Anoniem (Gast)

Mijn hond is deels Pitbull, maar bij zulk een groep die zich graag afscheid, profileert en met dit soort foto's en opmerkingen ook graag provoceert, wil ik me absoluut niet scharen! "

 

Je hond is deels Pit Bull? Uit welke lijn als ik vragen mag? Of is het er 1 uit een oepsnestje waarvan je de achtergrond niet kent? Zulke mensen die geen plop van het ras snappen hoeven we er helemaal niet bij te hebben, komt enkel gezeik van. Geen plaats voor gevoelens en emoties! Hou het lekker bij je mutt, niks mis mee toch? 

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"  Klinkt als mn moeder
Als die langs komt en ze komt er onderweg achter dat ze koekjes is vergeten rijd ze speciaal naar de dierenwinkel toe om nog even koekjes voor de honden te halen.
Elke keer weer mam, ze mogen niks want ze moeten niet van die vet kleppen worden. en dan krijg ik als antwoord: ja maar mandy Xena is al zo mager, ze moet meer te eten krijgen. Mama ze is niet mager zelfs Buddha vind ze mager, heb al gevraagd of er wat mis was met dr sterkte van dr bril haha. "

 

Hahaha herkenbaar!

 

Idem hier..

 

Nu met Caesar soms wat lastiger, maar met Chleo kan ik ALLES op tafel laten staan zonder dat ze wat pakt.

Zet mijn stiefvader borrelnootjes op tafel en hij staat nog even op om drinken te halen.

Hap, slik weg bij Chleo

Idem met schooien, doet ze bij ons niet, enkel bij hem.

 

Die donderstenen weten precies bij wie ze wat kunnen maken en bedelen.

honden page profiel Melissa & BanditMelissa & Bandit

honden foto van Melissa & Bandit

"  
Ik snap je compleet.
 
Je moet jezelf erboven zetten en dit keer niet blijven herhalen aan de hond maar aan de mensen
 
Mijn stiefvader koopt als mijn moeder en hij een weekend naar ons komen standaard een doos koekjes van 1kg... Hij krijgt het echt voor elkaar die doos in het weekend helemaal leeg te krijgen door ze te geven als ik niet oplet!
 
Ben laatst echt giga uit mijn slof geschoten, want hier staan ze echt strak op voeding, geen tussendoortjes op trainkoekjes (die mini's) na tijdens training.
Resultaat als hij was langs geweest was wel steeds dat ik daarna een week lang honden met diarree en een lucht van heb ik jou daar als resultaat had en die steeds maar dikker werden.
 
Nu laat hij het voortaan gelukkig uit zijn hoofd, maar ook ik ben anderhalf jaar bezig geweest om hem dit wijs te maken. "

Wat is dat toch met ouders die je hond willen volproppen?

Een paar snoepjes zo nu en dan ,oke, maar gelijk een hele doos van 1 kg? Ik snap dat je daar boos om wordt! Als ik boos wordt krijg ik gelijk naar m'n hoofd dat ik hem uithonger en dat ik hem wat meer moet laten genieten. Dan probeer ik duidelijk te maken dat Bandit gewoon geniet zonder helemaal volgepropt te worden. En dat, als hij zo door blijft gaan, Bandit later er juist last van gaat krijgen.

En ik snap precies wat je bedoelt met de lucht die uit je hond komt..pff. Soms laat Bandit hier wat gas los en dan moet ik bijna rennen. En z'n ontlasting ziet er soms ook heel slecht uit.

Ze lijken gewoon niet te snappen dat we het beste met onze hond voor hebben. Ik hou het nu nog in de gaten, maar ik ben blij als ik straks uit huis ben en het niet continu hoef uit te leggen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Wat is dat toch met ouders die je hond willen volproppen?
Een paar snoepjes zo nu en dan ,oke, maar gelijk een hele doos van 1 kg? Ik snap dat je daar boos om wordt! Als ik boos wordt krijg ik gelijk naar m'n hoofd dat ik hem uithonger en dat ik hem wat meer moet laten genieten. Dan probeer ik duidelijk te maken dat Bandit gewoon geniet zonder helemaal volgepropt te worden. En dat, als hij zo door blijft gaan, Bandit later er juist last van gaat krijgen. En ik snap precies wat je bedoelt met de lucht die uit je hond komt..pff. Soms laat Bandit hier wat gas los en dan moet ik bijna rennen.Ze lijken gewoon niet te snappen dat we het beste met onze hond voor hebben. Ik hou het nu nog in de gaten, maar ik ben blij als ik straks uit huis ben en het niet continu hoef uit te leggen. "

 

Idd :-)

 

Mijn vader klaagde laatst ook al dat onze kleine van 5 maanden zo mager was

Mijn pa snapt ook dat hele slank houden niet.. Onze honden waren altijd te dik hahah

 

Maar goed, tussendoor door de discussie heen heb ik hier ook even een voorbeeld geplaatst van mijn hond vorig jaar en nu.

Nu kan ze gewoon lekker wat vrijer bewegen en meer conditie hebben en ze is nu ook echt meteen actiever en speelser, dus je hond goed op gewicht hebben is voor de hond fijn, maar voor jou zelf als baas net zo fijn!

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Wat is dat toch met ouders die je hond willen volproppen?
Een paar snoepjes zo nu en dan ,oke, maar gelijk een hele doos van 1 kg? Ik snap dat je daar boos om wordt! Als ik boos wordt krijg ik gelijk naar m'n hoofd dat ik hem uithonger en dat ik hem wat meer moet laten genieten. Dan probeer ik duidelijk te maken dat Bandit gewoon geniet zonder helemaal volgepropt te worden. En dat, als hij zo door blijft gaan, Bandit later er juist last van gaat krijgen. En ik snap precies wat je bedoelt met de lucht die uit je hond komt..pff. Soms laat Bandit hier wat gas los en dan moet ik bijna rennen. En z'n ontlasting ziet er soms ook heel slecht uit. Ze lijken gewoon niet te snappen dat we het beste met onze hond voor hebben. Ik hou het nu nog in de gaten, maar ik ben blij als ik straks uit huis ben en het niet continu hoef uit te leggen. "

 

Om je een idee te geven hoe erg mijn stiefvader is...

 

Die labrador op de foto was hun hond

Zo vaak geroepen, ze moet afvallen, kijk de stand van die poten, die groeien verkeerd.

En maar proppen, proppen

 

 

Hier nog beter zichtbaar:

 

 

 

Heb hem eerlijk waar uiteindelijk eens in zijn gezicht gesmeten dat hij zijn hond mishandeld door haar zo door te laten lopen en niet af te laten vallen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: vachtverzorging
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^