raadsel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

pong (Gast)

Ik heb een pup van 10 weken die alleen in de bench jankt als hij alleen thuis is. We hebben benchtraining gedaan en dat verliep heel goed hin gaat er zonder moeite in om een dutje te doen of gewoon even uit te rusten ook snachts gaat het heel goed slaapt de hele nacht door. Als ik weg ga begint hij na een paar minuten te janken en gaat door tot ik thuis kom en dan bedoel ik tot hij mij aan hoort komen. Of ik nu met de auto weg ga of lopend zodra hij mij hoort stopt hij ik ben dan nog 2/3 huizen van mijn huis af. Ik heb al geprobeerd om een andere route te nemen en andere schoenen i.v.m het geluid zelfs achteruit lopen maar niks helpt. Als ik thuis ben en hem in de bench doe is er niks aan de hand ook niet als ik na een andere ruimte ga en daar doodstil ga zitten wachten zodat hij mij niet hoort. Ik weet ook heel zeker dat hij dit doet omdat ik alles met een voicerecorder opneem als ik weg ben het is dus geen waardeloos geklaag van de buren (wat ze wel doet maar dat intereseert mij niet) ik vind het zelf niet prettig om te weten dat hij niet alleen kan zijn. Wie heeft er nog advies alle hulp is welkom

pong (Gast)

Ik vergeet nog te vermelden dat hij op advies van de dierenarts een puppy kong heeft maar die heeft hij na 2 minuten al leeg en vul hem zoals zij het voor heeft gedaan.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Je pup is nog maar 10 weken...

Hoelang laat je je pup alleen thuis in de bench?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Je pup is nog maar 10 weken...

Hoelang laat je je pup alleen thuis in de bench? "

 



Dit is toch niet van belang als hij al binnen een paar minuten nadat ze weggaat van belang?


@Pong, het feit dat de pup te keer gaat houd in dat hij niet geleerd is alleen te zijn. Dit heeft niets met de bench te maken. Je moet de pup aanleren dat jij weggaat, hij stil moet zijn en jij altijd weer terug komt.
Dit kost tijd en heel veel aandacht.

honden page profiel ElsEls

Hallo Pong,

lijkt me dat je een stapje terug zal moeten doen in de benchtraining. Je geeft aan dat je pup na enkele minuten begint te janken, eigenlijk wil dat zeggen dat die enkele minuten al iets te lang zijn voor je hondje. Training gewoon verderzetten maar het janken proberen voor zijn, dus binnen die enkele minuten weer binnenkomen bij je pup. Komt wel goed!

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

10 weken is nog erg jong, mijn meisje kon pas met 14 weken echt goed alleen thuis zijn. (een paar uurtjes, nu in de tussen tijd 7 uur, ze is dik 7 maanden nu)

De training weer rustig aan opbouwen is denk ik wel goed voor je en de pup. Zet de pup in de bench, ga 1 minuut van huis en kom weer terug, probeer ervoor te zorgen dat je snel genoeg terug bent zodat de pup niet jankt. Janken en terug komen betekent voor de pup dat zijn gejank gewerkt heeft en zal dit dus weer proberen. Waardoor het oefenen op alleen thuis blijven moeilijker verloopt.

Zodra je merkt dat hij die paar minuten stil blijft, kun je die minuten wat langer maken. Van 5 naar 10 minuten enz. Alles in het tempo van de pup doen. Soms helpt het ook om een radio aan te zetten, zodat er wat geluid is en de pup zich niet helemaal eenzaam voelt. Maar dit werkt lang niet altijd.

Met veel geduld en veel oefenen kom je er wel!

pong (Gast)

Hin blijft ongeveer 10 tot 15 minuutjes alleen thuis ik kan ook echt niet sneller thuis zijn en hij is alleen om een boodschap te kunnen halen. Ik heb hem nu 4 weken hij was pas 6 weken toen hij bij de moeder weg moest.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Pong een pup moet leren vertrouwen dat je ten alle tijden terug komt, dat gaat niet met een pup vanaf dag één.Loop eens de kamer uit en kom voor de pup begint te janken weer binnen. Als de pup bemerkt dat je steeds weer terug komt accepteert hij/zij dat je weggaat.hoop dat je vakantie hebt opgenomen om je pup dit aan te leren.

pong (Gast)

Als ik de kamer uit ga blijft hij ook gewoon stil al ga ik een half uur boven zitten zonder te bewegen dan nog gaat hij niet janken hij doet het echt alleen als ik weg ben echt weg buitens huis

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je beschrijft dat je doodstil in de kamer gaat zitten, en je hondje dan niet jankt, doe alle dagelijkse dingen als je hond in de bench verblijft, ga even de deur uit en kom dan direkt weer terug, niet wegblijven, van.... een paar minuutjes, nee weggaan en weer direkt terug komen . heb je een kleine radio ? zet die bij de bench, niet hard maar zacht, zodat tie niet alleen lijkt te zijn.

ga eens naar boven, en loop weer terug, kijk wat je hond doet, langzaam opvoeren met weggaan en wegblijven, begin echter naar buiten te gaan en dan direkt weer terug, rustig aan.

pong (Gast)

Huishoudelijke taken gaan ook gewoon door en dat maakt hem niks uit naar buiten en gelijk weer terug kan ik doen maar wie doet dan de boodschappen we hebben hier geen bezorgdienst die het brengt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Huishoudelijke taken gaan ook gewoon door en dat maakt hem niks uit naar buiten en gelijk weer terug kan ik doen maar wie doet dan de boodschappen we hebben hier geen bezorgdienst die het brengt. "

 



nee die heb ik ook niet hoor :-D breid het steeds wat meer uit, ga eerst eens naar buiten, en naar boven, ga eens doucen, w.c. bezoek, en kijk of je pup luid gaat, en maant dan stil. rustig aan uitbreiden.

en dan even naar buiten, en laat het niet doodstil zijn, radio aan bij de pup. en laat de pup ook eens in de woonkamer, los, en ga dan eens even weg, al zet je koffie, en kom weer terug, en negeer op dat moment even je pup zodat de pup gaat beseffen, o ze komt weer terug, en dat ga je heel langzaam opbouwen naar langer wegblijven, je pup moet nog beseffen dat je terug komt.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dit is een training die je doet met je hondje. Je kan nog niet verlangen van je hondje dat hij ineens alleen thuis kan blijven.

Probeer nu eens een minuut naar buiten te gaan en weer naar binnen. Puur om te werken aan het vertrouwen van je pup dat je weer thuis komt. Het is heel fijn dat je pup als je thuis bent wel alleen kan zijn. Maar er zit voor je pup een verschil tussen dat je in huis rondloopt en dat je de deur achter je dicht trekt. Dat van de deur moet je dus nog oefenen. Ga ieder uur even een minuut naar buiten en weer terug naar binnen. Verleng dit steeds verder zo lang je pup stil blijft.(Misschien gaat het zo snel dat je aan het einde van de dag de pup al 5 minuten alleen kan laten) Het is prima om hem een kong te geven. Hij is binnen 2 minuten leeg, dan ben jij anderhalve minuut weg. Steeds stapje voor stapje en dan komt het echt wel goed.

Dus niet alleen weg gaan als je weg moet, maar ook even weg gaan om te oefenen met je kleine.

Je kan hem van te voren ook moe maken door even te spelen of iets dergelijks. Dan heeft hij minder energie, en gaat het oefenen waarschijnlijk ook beter van.

pong (Gast)

Bedankt voor jullie advies zijn inderdaad goeie advieze maar dat heb ik allemaal al gedaan 

Radio aan even naar de wc douche opruimen stofzuigen de was hangen dat gaat allemaal goed even naar buiten voor de post of zo gaat goed zolang ik maar binnen 20 meter van de voordeur blijf hoe kom ik op 21 meter. Als ik 1 stap verder ga begint hij zet ik weer een stap terug is hij weer stil op een of andere manier weet hij gewoon dat ik in de buurt ben.

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Vooral veeeeeeel geduld! Je pup zijn/ haar vertrouwen dat je wel terugkomt moet nog groeien en dat kost tijd. Bedenk wel dat de moederhond 24-7 bij je pup was....... Succes, het komt vast goed!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Bedankt voor jullie advies zijn inderdaad goeie advieze maar dat heb ik allemaal al gedaan 
Radio aan even naar de wc douche opruimen stofzuigen de was hangen dat gaat allemaal goed even naar buiten voor de post of zo gaat goed zolang ik maar binnen 20 meter van de voordeur blijf hoe kom ik op 21 meter. Als ik 1 stap verder ga begint hij zet ik weer een stap terug is hij weer stil op een of andere manier weet hij gewoon dat ik in de buurt ben. "

 

Je kan een slimme hond met een goede neus NIET in de maling nemen met "alleen" blijven als je nog binnen geurbereik bent, zolang je binnen "geur bereik" bent ben je dus voor deze slimme hond met een heel goede neus, nog helemaal niet weg, hij is nog niet alleen.


En dat laat hij prachtig zien (op zichzelf wel bijzonder hoor, wat je ook schrijft in je openingspost, voor zo'n jong hondje). Dus eigenlijk kan hij nog helemaal geen seconde alleen zijn (lees: zonder jouw geur)

 

Wat je kan proberen is bv een pyama of gedragen shirtje bij de pup in de bench te leggen, eventueel gewikkeld om een tikkende wekker (lekker iets zachts van maken) soms is dat al een hele geruststelling. En verder zal je echt moeten opbouwen, weet je waar buiten zijn grens ligt, 2 seconden er overheen en gelijk weer terug, het echte "alleen zijn" leren kan bij sommige pups/honden behoorlijk wat tijd in beslag nemen, het wordt vaak onderschat, hoe sterk het roedelgedrag is van honden, hun intense behoefte en wens "samen" te zijn.

 

Je kan ook oefenen met gewone training, zodat de hond ook gaat leren dat als jij iets van hem vraagt, hij dat gewoon kan doen, dat dat veilig is en oke, het alleen zijn zit een beetje ook in het verlengde daarvan, vertrouwen dat wat de baas zegt en doet oke is.

 

Is lastig hoor, ik denk echt dat jouw hondje door zijn heel goede neus, nog helemaal niet alleen kan zijn, alleen gaat het bij hem niet op zicht, maar door zn neus.

 

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Goede tip van Goja hoor om iets vertrouwds in de bench te leggen! Wij hadden in het begin een sok uit het nest in de bench! Daar kon ze heerlijk tegenaan liggen en zo kon ze het vertrouwde / veilige van het nest nog ruiken! Weet niet of het een optie voor jou is om de geur van de moederhond nog op bv een oude handdoek af te laten zetten?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hin blijft ongeveer 10 tot 15 minuutjes alleen thuis ik kan ook echt niet sneller thuis zijn en hij is alleen om een boodschap te kunnen halen. Ik heb hem nu 4 weken hij was pas 6 weken toen hij bij de moeder weg moest. "

 

Dit zou wel eens de reden kunnen zijn, dat je pup nog niet alleen gelaten wil worden.

Waarom MOEST de pup bij de moeder weg? Had de fokker de pup gesocialiseerd? Wat voor ras of kruising is je pup?

 

In Nederland is wettelijk bepaald dat een pup op zijn vroegst met 7 weken bij de moeder weg mag. De meeste fokkers houden ca. 8 weken aan en voor zeer kleine rassen 9-12 weken.

 

Het alleen zijn heel langzaam opbouwen en pas terug naar de pup gaan als hij stil is.

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Ja, ik denk dat Loesje daar een punt heeft! 6 weken is veel te vroeg!! Kans dat hij nu verlatingsangst ontwikkelt! Wij hebben er bewust voor gekozen de pup met 8 weken te halen ook al zei de fokker dat 7 weken ook geen probleem was!

pong (Gast)

Ik heb hem met 6 weken mee genomen omdat hij anders naar andere mensen zou gaan ze wilde van de pups af waarom weet ik niet. Ze zaten gewoon bij een gezin in huis dus dat lijkt me geen probleem.  Ik heb wel een shirt waar ik de moederhond en broertjes en zusjes mee heb geknuffeld ik de bench liggen. Hij was wel de eerste die het nest verliet de rest ging later die dag en een dag later

pong (Gast)

Het is trouwens een labrador

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

" Ik heb hem met 6 weken mee genomen omdat hij anders naar andere mensen zou gaan ze wilde van de pups af waarom weet ik niet. Ze zaten gewoon bij een gezin in huis dus dat lijkt me geen probleem.  Ik heb wel een shirt waar ik de moederhond en broertjes en zusjes mee heb geknuffeld ik de bench liggen. Hij was wel de eerste die het nest verliet de rest ging later die dag en een dag later "

 

Oei, jammer dat er niet in het belang van de pup is gehandeld...... Niet vervelend bedoeld hoor, maar kan voor zo'n jonge pup vervelende gevolgen hebben. Je kan eens met je DA gaan praten hoe je het zo prettig mogelijk kan maken voor je pup.

 

weet je misschien of de rest van het nest ook dit probleem hebben? Dan weet je zeker waar het probleem ligt nl het té vroeg scheiden van de moederhond! Zou dan (met de andere baasjes) de fokker hierop aanspreken Zie erachter te komen wáárom ze van de pups af wilde!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik denk niet dat het op zichzelf aan die 6 weken ligt (dat de pup uit het nest kwam)

Maar mij is altijd vertelt dat honden (jonge hondjes dus) tot ongeveer 11 weken helemaal niet alleen gelaten behoren te worden.

Ze zijn daar nog helemaal niet toe in staat mentaal, omdat aan te kunnen.

Nu zal het soms best goed gaan (al dan niet in gezelschap van een andere hond) maar even zo vaak gaat dat dus niet goed.

Heb je je hondje vanaf 6 weken is die periode dus langer bij jouw thuis.

 

Buiten het feit dat pups tot 8 weken bij de moeder behoren te zijn (wettelijk) en ik zelf liever een pup met 10-11 weken zou ophalen dan met 6 weken, dan staat tie heel wat steviger in het leven omdat de pup die weken nog ongelofelijk veel leert van de moeder, oa trouwens dat ook de moederhond dan afstand gaat nemen van de pups, das ook een leerproces

 

Ik denk dat je echt helemaal terug moet naar het begin.
Dit hondje kan niet alleen zijn, en gebruikt geur als referentie of de baas nog in de buurt is, boven gaan zitten gaat hem dus niks meer bij leren, hooguit nerveus maken.

 

Een pup opvoeden kan zeer veeleisend zijn, en het alleen zijn leren is eigenlijk nog een apart verhaal in dat geheel, want dat eist ook nog vertrouwen, zowel in de baas als in zichzelf.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Allereerst gefeliciteerd met je pup... ;-)

Je pup doet het al ontzettend goed... de bench vindt ze kennelijk geen probleem.
Met het alleen leren zijn, zou ik terug gaan naar de basis en dit opnieuw opbouwen.
Geen hoge verwachtingen hebben en het stap voor stap opnieuw doen.

Je geeft zelf al aan dat ze een Kong heeft in de bench... misschien kan je er ook iets van een speeltje bij in doen.

Toen wij Max nog hadden (is overleden toen hij 10 maand was), deed ik de radio aan als ik wegging, zo is het niet ontzettend stil in huis en een handdoel over de bench voor de rust.

Succes... ;-)

Volgende forumvraag: pup in opvang genomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^