Mijn hond is veranderd na de komst van baby.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michelle van LaarenMichelle van Laaren

Hoi allemaal!

Wij hebben een amerikaanse Stafford reu van 4,5 jaar. Helaas is hij een aantal keren aangevallen door een pitbull en is sindsien erg op zijn hoede en vrij agressief tegen andere reuen.
Hierdoor kan hij helaas nooit los omdat zodra hij een andere hond ziet niet meer luistert en weg is.
We hebben hem laten castreren in de hoop dat het hielp maar heft het helaas niet gedaan.

9 maanden geleden is ons zoontje geboren en sindsdien moeten wij uiteraard de aandacht verdelen tussen de hond en ons zoontje.

Onze hond vraagt nu op de meest irritante manieren om aandacht. Ook zit hij de hele dag voor het raam en dit vind ik zielig want hij lijkt zich te vervelen.

Nu vroeg ik mij af of het misschien zou helpen om voor Sam nog een teefje erbij te nemen zodat hij daar gewoon mee kan spelen en zo ook zijn energie kwijt kan raken en dus buiten ook niet meer zo gefixt is op andere honden.

Graag jullie advies. Zou dit een oplossing kunnen zijn?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb helaas geen raad in de zin van baby en hond, ik heb nooit in zo'n situatie gezeten. Maar een teefje erbij nemen zodat hij buiten niet meer zo gefixeerd is op andere honden gaat niet op, sterker nog, dit gedrag kan juist erger worden met een teefje erbij.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik zou het zelf afraden, omdat een hond erbij nog meer werk geeft en ook die heeft jullie aandacht nodig. Het is werkt natuurlijk niet zo van, zet er een teefje bij en ze vermaken elkaar en wij hebben onze handen vrij. Honden hebben ook één op één aandacht van de baas nodig.  

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

hoe reageert je hond op je zoontje? betrek je de hond bij bepaalde dingen of stuur je hem vaak weg?

wat is er veranderd in de gewoontes en zorg voor de hond (ga je minder wandelen of op andere tijdstippen, speel je minder met hem)?

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik zou nooit voor mijn hond er een tweede hond bij nemen maar omdat ik het zelf wil.

Een tweede hond wil ook opvoeding en aandacht, deze dingen kosten tijd.

Je zegt zelf dat je nu al de aandacht moet verdelen tussen hond en kind, dan zou je deze moeten verdelen tussen twee honden en kind.

Natuurlijk zouden de honden elkaar ook wel eens bezig houden maar ik zou er niet op rekenen dat je er dan veel minder mee hoeft te doen.

 

 

Misschien kun je nog wat meer vertellen over op welke momenten je reu aandacht vraagt en hoe hij dat doet. En wat je dagelijks met je hond doet.

Er zijn vast een heleboel mensen met goede tips!

honden page profiel Michelle van LaarenMichelle van Laaren

Hoi Linneke,
Nee hoor ik laat hem er juist steeds bij en wandel ook met de wagen met sam er naast.
Sam wil mijn zoontje steeds likken in zijn gezicht (volgens mij bedoelt het allemaal wel goed) en hij komt soms zijn flostouw brengen naar mijn zoontje maar heft natuurlijk niet het besef dat hij met hem kan spelen.

Ik speel nog even veel met hem en wandelen nog gewoon 4x op een dag niet minder als voor de geboorte.

Het hele probleem is dat hij voor het raam zit en zodra er een hond voorbij loopt die hij niet mag word die helemaal wild en gaat hij de hele tijd heen en weer rennen en let daarbij niet op wie of wat er tussen staat. Ik ben dus bang dat zodra mijn zoontje loopt of kruipt dat hij hem telkens omver rent.

We sturen hem wel naar zijn plaats zodra hij dat doet maar hij blijft het telkens maar doen.

Dus ik had zelf het idee als ik er nou een andere hond bij zet zit hij ook niet de hele dag voor het raam zich te vervelen. En kan hij zich gewoon vermaken als ik even wat anders aan het doen ben. Of is dit een hele rare gedachte?

@ Bulleke

Ik begrijp dat als ik er een andere hond bij zet ik natuurlijk ook nog eens aandacht moet geven aan de andere hond. Maar het gaat mij er meer om dat Sam zich ook kan vermaken als ik even met mijn zoontje bezig ben.

Hij probeert ook telkens met de kat te spelen maar dan word hij weer te wild en heeft de kat er geen zin meer in.

honden page profiel Michelle van LaarenMichelle van Laaren

Even voor de duidelijkheid ik wil er geen hond bij nemen omdat ik er dan minder mee hoef te doen. Ik wil er een hond bij als speelmaatje voor Sam

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Nee, dat lijkt me geen goede gedachte...soms is het een goede oplossing voor een hond, een maatje erbij...

maar alleen samen spelen of liggen...tja, wat hebben ze daaraan?

je hebt een energiek ras, die moet toch gewoon kilometertjes maken, je kunt het beestje niet aan zn lot overlaten.

wel zijn er buiten wandelen ook dingen die je kunt doen die ze best snel uitputten, als tijd echt je probleem is...

 

maar staffords, tja, velen zijn een beetje einzelgangers, die doe je geen grandioos plezier met een "maatje" erbij...

 

ik denk echt dat je moet kijken hoe jullie beter kunnen balanceren, met tijd verdelen, zodat ook de hond happy is.

 

edit; spelfoutjes

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik vul even aan;

je hebt zelfs nog kans dat als je er een hond bijneemt het alleen maar moeilijker wordt...

je zegt, "dan vermaken ze zich samen als ik even boven ben ofzo en kunnen ze samen spelen.."

besef even goed dat velen met deze rassen in huis ze nooit zonder toezicht samen laten, gescheiden wandelen, niet spelen in huis, gescheiden eten!

als je er straks 2 hebt die ook niet geweldig makkelijk gaan, en die kans is heel reeel, wordt het alleen nog maar moeilijker voor je....

en dan kun je ze niet lekker samen laten spelen als jij met de kleine bezig bent, of boven, want dan moet je eerst je honden scheiden bv...

 

houdt dat aub even in je achterhoofd

 

honden page profiel Michelle van LaarenMichelle van Laaren

Bedankt voor de reacties allen ik weet genoeg :) 

2e hond gaat er niet komen en ik ga op zoek naar een andere oplossing!
Fijne dag :)

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Succes Michelle!

 

je kunt ook nog eens even dit topic doorbladeren;

https://www.hondenpage.com/hondenforum/182049/aan-de-pitbull/stafford-kenner.php

 

het is een heel lang topic, waar je misschien voor een groot deel weinig aan hebt, maar er staan hier en daar hele goede adviezen over sport en beweging, en gedrag, misschien vind je daar nog wat handige dingen die je voor jullie Sam kunt gebruiken...

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Jammer dat er meteen aan castratie gedacht word.
Je hond verveeld zich, staffords zijn energieke honden die graag iets willen ondernemen.
Als ze niks te doen hebben, komt er probleemgedrag. Uit verveling gaan ze hun energie overzetten in negatieve energie, dus uitvallen naar andere honden/reuen. En minder lief gedrag vertonen.
Ik raad je aan om naar een hondenschool te gaan, en je hond uit te dagen met spelletjes waar hij zijn hoofd moet gebruiken, dus dat hij veel moet nadenken.
Dat maakt hun veel moeier dan bijvoorbeeld een balletje te gooien.
Als je een teef erbij neemt, gaat het niet werken, als je teef ook niks te doen krijgt, zal zij het gedrag overnemen van je reu, en dan zit je met 2 honden met hetzelfde probleem gedrag

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

neej dit is geen goeie rede om een hond erbij te nemen ,beter trek erop uit samen met je kind en hond lekker wandelen in het bos is voor beiden goed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de reacties allen ik weet genoeg <img class=" /> 2e hond gaat er niet komen en ik ga op zoek naar een andere oplossing! Fijne dag <img class=" />

  "

 



Je bent verstandig om er van af te zien, vaak gebeurt het tegenovergestelde, te beschermend tegen over het teefje, en dan is het nog niet fijn wandelen, dan is de kans nog groter dat je reutje gefixeerd raakt van..... wie komt er bij ons ?>?

probeer de hond met alles, en dan moet natuurlijk veiligheid kind/hond voorop staan, de hond te betrekken bij je kind.... de hele dag aandacht geven is niet nodig, maar als jij de kleine voed, laat de hond bij je zitten, en geef af en toe dan ook eens een hapje aan de hond, zodat tie zich niet buiten gesloten voelt.

Hier een hond in huis, en ook een einzelgänger, ze vind het niets als ze in een roedel zou moeten verblijven, heb wel eens newfoundlanders op bezoek, ze zoekt dan haar eigen plekje op, er zijn honden die alleen met de baas willen spelen, of huisgenootjes , zoals straks je kind of je man, of jij... daar hebben vele honden meer dan genoeg aan, een maatje in de vorm van een teefje, is vaak niet nodig.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Inderdaad wat Bamse beschrijft met het erbij van een tweede hond qua gedrag naar andere honden.

Toen ik alleen m'n reu nog maar had was hij nog vrij tollerant naar soortgenoten, op straat keek hij er niet naar om en t boeide hem allemaal niet zo veel. Toen we onze teef als pup op gingen halen was al snel duidelijk dat zij minder tollerant was en eigenlijk vrijwil niks accepteerde van andere honden behalve m'n reu. M'n reu werd naarmate de tijd steeds iets minder tollerant maar meestal alleen als mn teef erbij was, als ik alleen met hem was ging het allemaal nog goed.

Nu is het al zo ver gekomen dat hij niks meer van vreemde honden accepteerd ook al loop ik alleen met hem. Als een hond al verkeerd naar hem kijkt wordt ie al geirriteerd.

 

Ik laat ze al niet meer samen uit omdat ze elkaars gedrag versterken en dan wordt ingerijpen steeds lastiger. Is ook beter voor m'n humeur om maar met 1 hond tegelijk te lopen haha.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

je baby is nieuwe voor je hond.je hond wil nu extra waken.
daarom zit hij voor het raam.hij bewaakt de boel gewoon nu extra.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

je kan de wandelingen wat intensiever maken zodat hij binnen wat meer rust op zoekt. 

 

de raam zou ik nu voorlopig verboden terrein maken.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Raamfolie voor je raam maken kan heel goed werken om er voor te zorgen dat hij het los gaat laten om op te letten of hij enge honden ziet,dan kan dat gedrag weer uitdoven.

 

Doordat hij dan is aangevallen is hij niet meer zeker van andere honden en kiest hij nu voor de aanval.

 

Laat hem denkspellen doen;grote doos pakken en daar doosjes in doen,proppen met lekkers erin,oude washandjes/sokken/handschoenen ook lekkers er in,dan moet hij het er uit peuteren,keukenrollen/wc rollen kun je ook lekkers in doen en dicht vouwen,die keukenrol die kun je vullen lege prop-los koekje-gevulde prop-los koekje-gevulde prop.

 

Van denkwerk worden ze moe en zeer voldaan,ze moeten dan hun hersenen laten werken.

Er zijn zóveel dingen om te laten doen..te veel om op te noemen haha.

Hier 2 linkjes met heel veel voorbeelden:

https://www.facebook.com/groups/hersenwerk/

 

http://www.kluifje.com/SPEELS.htm

 

Hij is nu gewoon vrij gespannen,jij kan met de voorbeelden die ik nu geef je hond weer meer rust en uitdagingen gaan geven,zodat ook zijn stress hormonen kunnen zakken.

 

Ga ook met hem in huis 1 op 1 rustig zijn commando's oefenen,echt in rust,want het moet leuk/relaxt zijn zodat het hem alleen denkwerk op levert en geen stress.Als je dat met hem doet,probeer dan goed op te letten wanneer hij moe wordt..een minuut of 10 is wel voldoende,maar houdt er wel rekening mee dat als hij nog niet goed geoefend is hij eerder moe kan worden.Daarom ook nooit boos worden als er een commando niet uitgevoerd wordt(binnenhuis of buitenshuis) gewoon stoppen dan op dat moment. (en voor buiten geldt ,luistert hij niet,dan moet hij gewoon niet los) 

Pak de gewone dingetjes,zit,liggen,draaien,rond om jou laten lopen,2 pootjes geven(pootjes op). Daarvoor kun je ook kijken op youtube,staan genoeg tutors om je hond dingen te kunnen leren.

Het gaat er niet om dat je hond zoveel mogelijk 'kunstjes' kent,maar alleen om hem te laten denken en werken,zodat hij moe/voldaan is.

Sjef (Gast)

Dit is waarschijnlijk geen oplossing en ik zou het afraden. Ik heb voor mijn reu een teefje erbij gehaald, ook met het idee dat hij zich misschien verveelde. Sindsdien is mijn reutje wat agressiever, wat ie voorheen nooit was. Kon vroeger met iedere hond overweg, nu is dat aanzienlijk minder. Hij beschermd z'n teefje vrij fel.

 

Verwacht ook niet dat die 2 honden elkaar de hele dag vermaken. Mijn reu ligt de hele nacht in z'n mand te snurken, nu heb ik een reu en een teefje die de hele dag in een mand liggen te snurken. Ja, ze spelen wel eens met elkaar, maar dat is incidenteel. Ze spelen vaker met andere honden buiten.

 

Net als bij mensen is op den duur het nieuwe er natuurlijk voor je reu wel af met een teefje ebrij, en dan spelen ze dus ook niet meer met elkaar.

 

Maar zeker voor wat betreft het agressieprobleem zou ik er zeker geen teefje bij nemen. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk alleen maar erger.

 

Volgende forumvraag: hond op de bank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^