Benchen Overdag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobbyRobby

honden foto van Robby

Hoe pak ik het als beste aan?

 

Hallo allemaal. Na veel onderzoek ben ik hier beland. Ik heb een 6,5 jarige Boomer manneke en sinds 4 dagen een teefje erbij, de 9 weken oude Bonita. 

 

Dominic werd zonder bench opgevoed, meer van 'old skool', maar ik wou het correct en volgens de regels doen met Bonita. Dus ik heb een bench voor haar gehaald en alle tips wat hier op de forums staan meegenomen. Dus een kruikje, een klokje dat tikt, etc. 

 

Toen wij haar hadden opgehaald bij de Kennel, kregen wij een briefje bij met instructies hoe dat benchen moest. Had ik maar eerst hier gekeken. Maar ik vind het heel cru om een hond meteen de bench in te proppen en dan negeren. Zij is compleet zindelijk na 3 dagen, zij doet alles buiten in de tuin. Zij eet goed, alles gaat goed. 

 

Alleen in de avond ging zij tekeer als de deur dicht ging. Zij kon voor een uur of 2 alleen slapen, maar daarna geeft zij het concert van haar leven. Dus ik heb jullie tips gevolgd en bij haar komen slapen. Dat werkt nu, want mevrouwtje slaapt met een open deur voor intervallen van 2 a 2,5 uur. Dan laat ik haar buiten en doet zij ook haar behoeften en dan weer in.

 

Nu ben ik onzeker over hoe ik verder moet. Ik weet niet of ik haar overdag gewoon de hele dag, in de bench moet houden of dat zij gewoon rond mag lopen. In de aanwijzingen van de fokker staat dat ik haar compleet moet negeren, dat snap ik wel (al doet het me pijn want zij is echt een popje), maar wat moet ik overdag doen? Mag zij niet de bench uit? Hoe pak ik het aan? Mag ik met haar spelen en daarna in de bench weer stoppen? Aangezien jullie tips beter zijn dan die van de Kennel, wil ik graag weten hoe het moet. 

 

Graag jullie advies.... 

honden page profiel Ilse Ilse 3 doggies

honden foto van Ilse

Bij ons is de pup gek op de bench. Echter overdag laat ik hem lkkr rondlopen.hij gaat als hij moe is zelf zijn bench in ook te slapen.maar hij slaapt ook wel eens op het kleed onder de tafel. Wij hebben hem snachts in de bench en overdag als we even weg gaan. Verder alleen als hij echt heel moe is en verplicht rusten moet. Bv na de puppy cursus of na een bezoek aan de markt oid. Ben zelfs nu al aan het trainen dat ik even naar boven ga de was doen en hem alleen en los in de woonkamer laat.hij moet het toch eens leren. Wat betreft het de hele dag in de bench doen dat is echt niet nodig. Wen hem er voorzichtig aan. Eten geven een snoepje of een kluif wil nog wel eens helpen on de bench aantrekkelijk te maken voor de pups. Doe wat goed voelt. En de regels van de fokker oid zin vaak richtlijnen maar daar mag echt wel van af geweken worden. Succes!

honden page profiel RobbyRobby

honden foto van Robby

Beste Ilse, bedankt voor je tips...

 

Maar mag ik met haar spelen? Knuffelen? Wat kan en wat niet nu in de beginfase?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hier word de Bench alleen gebruikt voor verplichte rust s'nachts en overdag een paar uurtjes. Als ik dit niet zo zou kunnen doen had ik hier een ADHD hond gehad die geen oog dicht zou doen. Maar alle honden verschillen daarin...Als een hondje uit de Bench kan zou ik dat gewoon doen. Benchen wil niet zeggen dat je hond daar vaak in moet:-)

Ik denk dat je goed naar jouw hond zou kunnen kijken. Neemt jouw hond zelf rust op een heerlijk plekje in de kamer zou ik hem niet in een Bench doen bijvoorbeeld overdag.  natuurlijk heerlijk met je hond spelen, maar hou wel de rust in de gaten houden. Wanneer een puppie moe is moet hij even een paar uurtjes slapen. Als dit zonder Bench ook lukt prima. Een puppie heeft heel veel slaap nodig om idrukken te verwerken. Volgens mij is de slaaprichtlijn voor een puppie 1 uur spelen rond de 2 uur slapen.

nee je hoeft je hond ook niet te negeren, vooral niet als hij het goed doet:-) Wanneer je hond van jou moet slapen in de Bench en hij begint te piepen dan dit wel even negeren, want anders gaat hij veel vaker piepen voor aandacht. Wanneer hij stil is mag je hem natuurlijk ook belonen maar als hij slaapt lekker met rust laten. Een puppie slaapt graag op een rustige plaats waar hij niet veel gestoord wordt in zijn slaap.

 

O ik lees dat het slapen bij jouw bed wel heel goed gaat. dan kun je de slaapplek steeds verder van je bed neerzetten totdat de hond zelfstandig op zijn eigen plekje kan gaan slapen.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Een pup meteen de hele dag in de bench steken plus 's nachts en dan maar volop negeren is GEEN goeie tip...

Uiteraard mag (moet!!) ze overdag de bench wel degelijk uit en mag je met haar spelen (arm diertje anders, vind je dat zelf niet?)

Mag ik vragen van welke 'kennel' je die raad kreeg?

 

Ik deed het hier zo: overdag meestal twee uur uit de bench (spelen, wandelen, commando's leren,...).

Vervolgens een uurtje erin voor verplichte rust, dan weer twee uur eruit, enz... tot 's avonds.

Was hier nodig anders had ik een overactieve pup, maar dat moet je echt hond per hond bekijken. Dat hebben ze zeker niet allemaal nodig, zoveel rust.

 

Dit heb ik steeds opgebouwd naar langere tijd uit de bench uiteindelijk was het alleen nog bij 's middags een uurtje verplicht in de bench voor rust.

Nu gewoon de hele dag los in huis, bench altijd open, alleen 's nachts is ze nog dicht.

 

Bouw ook het alleen laten in de bench rustig op, eerst deurtje dicht voor paar seconden en jij blijft erbij.

Blijft (of wordt) het stil, dan beloon je.

Vervolgens ga je een paar stappen van haar weg, als ze stil blijft dan beloon je weer.

Zo bouw je het telkens op, telkens wat langer. Gaat ze weer piepen, dan ga je te snel en neem je een stap terug tot het goed gaat.

 

Succes!

 

 

 

 

 

honden page profiel RobbyRobby

honden foto van Robby

Bedankt voor jullie tips! Ik heb echt iets aan... Zij is nu inmiddels wakker en zit nu voor me met een gezicht van 'geef me nu aandacht'... 

 

De kennel is een erkende kennel in Alblasserwaard. Maar net als Ilse zei, het zijn richtlijnen, dus ik kan hen niet kwalijk nemen. 

 

Ik laat haar nu rustig verkennen en haar nieuwe woning leren kennen. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Dominic werd zonder bench opgevoed, meer van 'old skool', maar ik wou het correct en volgens de regels doen met Bonita. Dus ik heb een bench voor haar gehaald "

 

Maar 'correct en volgens de regels' staat niet gelijk aan een bench he 

Het is niet zo dat je het fout doet als je géén bench gebruikt.

 

Ik heb 'm wel gebruikt, maar bij Mellow ging het altijd goed. Het was haar slaapkamertje zeg maar.

Soms had ze het ook gewoon nodig, dan was ze zó moe, maar ging niet slapen. Op zulke momenten zette ik haar er wel in, dan ging ze (na even woest graven in haar kussen) ook gewoon slapen. Even een rustmoment voor ons beiden.

 

Qua wel of geen bench is er geen 'correct en volgens de regels', het is maar net waar jij als baasje voor kiest. Wij hadden er wel een, een ander wil het pertinent niet, maar dat betekent niet dat ik of die ander het fout aanpakt.

 

En ondanks dat het hier goed ging, ben ik meer dan blij dat het ding de deur uit is 

 

Geef haar maar lekker de tijd om overal aan te wennen, maar de bench leuk voor haar (lekker snoepje, eten) en gebruik het niet als strafplek.

En misschien is jouw hondje gewoon geen bench-type, dat kan natuurlijk ook.

honden page profiel Ilse Ilse 3 doggies

honden foto van Ilse

" Beste Ilse, bedankt voor je tips...
 
Maar mag ik met haar spelen? Knuffelen? Wat kan en wat niet nu in de beginfase? "

 

Ik zou nog liever zeggen jullie moeten knuffelen en spelen haha. Nee doe dat lekker met de kleine pup want dat is super goed voor het krijgen van een band samen. Onze pup sprong na 1.5 week al enthousiast op als ik hem ging ophalen b bij de oppas! Als je je hondje heen aandacht mag geven is hij wel erg zielig en eenzaam hij mist zijn broers zussen en moeder ook al! Lkkr knuffelen is mijn advies. En zoals al gezegt is 1a2 uur wakker is proberen om daarna weer 2 uur te slapen!

honden page profiel RobbyRobby

honden foto van Robby

Update:

Bonita heeft gisteren de dag van haar leven gehad. Zij heeft gespeeld, geknuffeld en van alles uitgehaald. 

 

In de avond wou zij absoluut niet in de bench en telkens als ik haar in ging leggen, ging zij weer uit. Deur dicht? Meteen piepen. Terwijl zij overdag wel gewoon naar de bench gaat en gewoon slaapt. Ik beloon haar wanneer zij uit zichzelf binnen kruipt, maar in de avond blijft zij lekker weg van de bench. En met alle gevolgen van dien. 

 

In 4 dagen heeft zij 1x in de bench geplast en alles gewoon buiten. Gisteren had zij haar eerste slippertje en liet zij een plasje voor ons achter in de woonkamer. 

 

Wij slapen wel met haar in de woonkamer, maar toch gaat ze piepen. Wij zijn bang om op het piepen te reageren om het niet te versterken of belonen. 

 

Hoe kan ik nu verder? 

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Update:
Bonita heeft gisteren de dag van haar leven gehad. Zij heeft gespeeld, geknuffeld en van alles uitgehaald. 
 
In de avond wou zij absoluut niet in de bench en telkens als ik haar in ging leggen, ging zij weer uit. Deur dicht? Meteen piepen. Terwijl zij overdag wel gewoon naar de bench gaat en gewoon slaapt. Ik beloon haar wanneer zij uit zichzelf binnen kruipt, maar in de avond blijft zij lekker weg van de bench. En met alle gevolgen van dien. 
 
In 4 dagen heeft zij 1x in de bench geplast en alles gewoon buiten. Gisteren had zij haar eerste slippertje en liet zij een plasje voor ons achter in de woonkamer. 
 
Wij slapen wel met haar in de woonkamer, maar toch gaat ze piepen. Wij zijn bang om op het piepen te reageren om het niet te versterken of belonen. 
 
Hoe kan ik nu verder?  "

 Misschien even je hand bij de bench houden zodat ze je ruikt? Of een gedragen shirt erbij leggen ofzo? Aston is dol op een kussen die van mij is geweest.

honden page profiel RobbyRobby

honden foto van Robby

"  Misschien even je hand bij de bench houden zodat ze je ruikt? Of een gedragen shirt erbij leggen ofzo? Aston is dol op een kussen die van mij is geweest. "

 

 

Beste Jenny,

 

Zij heeft een klok, een kruik en ook twee shirts, een van mij en een van mijn man. Als ik mijn hand leg dan negeert zij het volkomen en gaat ze gewoon verder met haar concert.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

"  
 
Beste Jenny,
 
Zij heeft een klok, een kruik en ook twee shirts, een van mij en een van mijn man. Als ik mijn hand leg dan negeert zij het volkomen en gaat ze gewoon verder met haar concert. "

 Ah, ja dan wordt het inderdaad lastig. Misschien is ff negeren dan inderdaad het beste, maar ik heb er zelf ook moeite mee hoor, als Aston piept.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Update:
Bonita heeft gisteren de dag van haar leven gehad. Zij heeft gespeeld, geknuffeld en van alles uitgehaald. 
 
In de avond wou zij absoluut niet in de bench en telkens als ik haar in ging leggen, ging zij weer uit. Deur dicht? Meteen piepen. Terwijl zij overdag wel gewoon naar de bench gaat en gewoon slaapt. Ik beloon haar wanneer zij uit zichzelf binnen kruipt, maar in de avond blijft zij lekker weg van de bench. En met alle gevolgen van dien. 
 
In 4 dagen heeft zij 1x in de bench geplast en alles gewoon buiten. Gisteren had zij haar eerste slippertje en liet zij een plasje voor ons achter in de woonkamer. 
 
Wij slapen wel met haar in de woonkamer, maar toch gaat ze piepen. Wij zijn bang om op het piepen te reageren om het niet te versterken of belonen. 
 
Hoe kan ik nu verder?  "

 Wat je ook misschien zou kunnen doen is een lekker stukje pents in de bench leggen voordat ze de kans heeft de strijd met jou aan te gaan om te voorkomen dat je dit beloont. Na even te hebben gekloven kan het zijn dat ze vermoeid is en tevreden gaat slapen.

 

Bench is fijn want er ligt een heerlijk botje.

 

Misschien overdag even wat oefenen met het in en uit de bench gaan door met koekjes te oefenen, gewoon met deurtje open.

 

Zelf had ik altijd een praatprogramma op de radio op de plek waar mijn hond slaapt dat hij wat omgevingsgeluiden om zich heen heeft. Muziek (op de achtergrond) is ook prima.

 

Ozzie slaapt altijd op een andere plaats dan waar ik ben, in de bijkeuken, want dan kan hij me niet in de gaten houden en wil hij ook niet naar mij toe. Als ik een bench in de woonkamer zet waar ik ook ben gaat Ozzie ook piepen. Ook zijn er dan teveel storende factoren waardoor hij continu wakker wordt. Ik raad een rustig plekje om te slapen aan.

 

Wanneer je haar naar buiten laat terwijl ze piept, leer je haar dat piepen helpt. Doe je haar naar buiten wanneer ze stil is dan leert ze rustig te zijn.

 

Maar.....als jij jezelf prettiger voelt bij de old school way, zonder Bench (want het kan ook zijn dat de gevoelige hond daar op reageert) dan gewoon zonder. Als jij je daar zelf prettiger bij voelt gewoon doen op jouw eigen manier. Een bench is handig, maar niet een moeten qua opvoeding. Als jij het voor elkaar kan krijgen dat ze bij jou gewoon in een mandje heerlijk kan slapen, en daar snachts ook goed mee omgaat, dan zou ik dat doen...hangt wat van de hond een het baasje af:-)

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^