Welke hond is geschikt samen met een vogel in huis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Eefje (Gast)

Ik zoek een honden ras die goed omweg kan gaan met andere huisdieren! Toch heb ik liever middelmatige honden zoals de border collie of eventueel een herdershond. Zal dit wel klikken met de juiste training? Ps: ik ben van plan om een pup te nemen 

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Wat zoek je verder in een hond dan alleen dat hij met andere huisdieren kan?

Eefje (Gast)

Of de hond veel van beweging houd, ook wel thuis alleen kan blijven voor een paar uurtjes en of de border collie een aanraadbare beginners hond is?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat leuk dat je een hond wilt!! Op zich kan ieder ras wel samen met een vogel, mits de hond hier goed mee wordt gesocialiseerd.

 

Een Border Collie is een best pittige hond om op te voeden, juist doordat ze zo slim zijn. Ik heb al verschillende Border Collie eigenaren horen zeggen dat ze geen pup meer willen van dit ras, omdat er zoveel fout kan gaan bij de opvoeding (en Borders vergeten niet snel iets, net als andere honden). 

 

Hoeveel ben je van plan te gaan wandelen met jouw toekomstige hond? En ga je ook aan hondensport doen? Dat heeft een Border Collie namelijk zeker nodig 

 

Een hond kan prima enkele uren alleen thuis blijven, mits je hem dit stapje voor stapje aanleert en dat kost tijd. Maar dat moet zeker lukken 

 

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik raad een border collie niet zo aan als beginners hond ;) Het is echt pittig veel werk en oh wat zijn ze slim wat het opvoeden niet makkelijker maakt :p Mijn border collie zou zich ook gaan fixeren op de vogel, deed die ook met me zusje haar hamster was er niet uit te trainen, toen hebben we de hamster maar nr boven gedaan :p

Eefje (Gast)

Ik wil zelf zeker meedoen aan leuke activiteiten met de hond en veel beweging en een ruime tijd gunnen tijdens het uitlaten speelt hier zeker ook een rol in! Ik ben erg enthousiast om een hond te nemen maar de border collie spreekt me erg aan. Zijn er ook eigenaren van de Duitse herdershonden die wat te zeggen? :)

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Goed dat je je zo aan het inlezen bent 

hier geen duitse maar een witte herder. Misschien is het een idee om bij wat fokkers op bezoek te gaan van rassen die je aanspreken, zij kunnen je heel veel vertellen over het ras en zo kun je het ras ook in het echt ontmoeten

Anoniem (Gast)

Dat probleem heb ik dus ook.

Heb een superrrrr tamme valkparkiet, die als ik thuis ben altijd los is.

Maar wil ook dolgraag een hond!

Groetjes Jen

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

1 van onze pups (nu inmiddels 4 jaar alweer) woont samen in huis met een papegaai een grijze roodstaart om precies te zijn.

Wij zelf hebben 4 katten.
1 pup woont een konijn in huis.

Ik denk dus dat mijn ras wel geschikt is om samen te leven met kleine dieren, je zal er alleen zelf wel veel werk in moeten stoppen om het te laten werken. Maar dat is bij alle honden het geval.

Alleen thuis blijven is totaal geen probleem, mist jong aangeleerd. Mijn honden kunnen prima 4 a 5 uur alleen zijn en als er echt nood aan de man is kan langer ook (alleen dit komt weinig tot niet voor).

Het is een actief ras, houden van wandelen, sporten, dingen leren, bij je zijn en alles samen doen, toch zijn ze ondeugend, zelfstandig, eigenwijs.
In huis zijn ze (bij voldoende beweging) erg rustig en buiten laten ze hun actieve kant erg goed zien.

Ik vind het best een ras wat geschikt is als 1e hond, als je maar de juiste pup samen met de fokker zoekt. Van alle pups die we nu gefokt hebben is grotendeels naar eigenaren gegaan die voor het eerst met een hond begonnen.

Kijk eens op mijn profiel, of stuur me een mailtje, adres ook in mijn profiel terug te vinden.

Volgende forumvraag: voorstellen topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^